Full guide: PANIC STACK SWITCH-feil i Windows 10

BSoD-feil er en stor bekymring siden de vanligvis skyldes et maskinvareproblem. Antall Windows 10-brukere rapporterte BSOD-feil på PANIC STACK SWITCH på sine datamaskiner, og siden disse typer feil kan være et slikt problem, skal vi i dag vise deg hvordan du løser denne feilen.

Fest PANIC STACK SWITCH BSoD i Windows 10

Innholdsfortegnelse:

 1. Sjekk etter Windows-oppdateringer og oppdater driverne
 2. Kjør BSOD feilsøkingsprogrammet
 3. Kjør SFC-skanningen
 4. Kjør DISM
 5. Sjekk harddisken
 6. Sjekk skjermspareren din
 7. Fjern antivirus / problematisk programvare
 8. Sjekk maskinvaren din
 9. Tilbakestill PCen

Slik løser du feilen PANIC STACK SWITCH i Windows 10

Løsning 1 - Se etter oppdateringer for Windows og oppdater driverne

Last ned Windows 10-oppdateringer er obligatorisk hvis du ønsker at PCen skal kjøre uten problemer. Mange oppdateringer gir nye funksjoner, men viktigst oppdaterer Windows-oppdateringer ofte mange maskinvare- og programvareproblemer som kan forårsake et bredt spekter av feil, som for eksempel PANIC STACK SWITCH. Hvis du ønsker å forhindre at slike feil oppstår, anbefaler vi sterkt at du laster ned systemoppdateringer regelmessig og holder Windows 10 oppdatert.

I tillegg til å laste ned oppdateringer, er det også viktig å holde sjåførene oppdatert. Utdatert eller inkompatibel driver kan ofte forårsake BSoD-feil, derfor er det viktig å oppdatere driverne så ofte du kan. Ifølge brukere, utdatert grafikkort, nettverkskort eller lyddriver kan det oppstå PANIC STACK SWITCH-feil, så vi oppfordrer deg til å oppdatere disse driverne så snart du kan. En annen god praksis er å oppdatere alle driverne på PCen, men det kan noen ganger være en lang og kjedelig prosess.

Hvis du ønsker å oppdatere en bestemt driver, kan du bare gjøre det ved å besøke maskinvareprodusentens nettsted og laste ned de nyeste driverne for enheten. Alternativt kan du også laste ned alle nødvendige filer rett fra Enhetsbehandling ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Power User-menyen ved å trykke Windows Key + X og velg Enhetsbehandling fra listen.

 2. Finn driveren du ønsker å oppdatere, høyreklikk den og velg Oppdater driverprogramvare fra menyen.

 3. Klikk på Søk automatisk for oppdatert driverprogramvare .

 4. Følg instruksjonene på skjermen, og Windows 10 skal automatisk laste ned den riktige driveren.

Oppdater drivere automatisk

Å søke etter sjåfører på egen hånd kan være tidkrevende. Så, vi anbefaler deg å bruke et verktøy som vil gjøre dette for deg automatisk. Å bruke en automatisk driveroppdaterer vil sikkert spare deg for å måtte lete etter drivere manuelt, og det vil alltid holde systemet oppdatert med de nyeste driverne.

Tweakbit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton Antivirus) vil hjelpe deg å oppdatere drivere automatisk og forhindre skade på PCen forårsaket av å installere feil driverversjoner. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen.

Her er en rask guide til hvordan du bruker den:

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Løsning 2 - Kjør BSOD feilsøkingsprogrammet

Den neste tingen vi skal prøve er Windows 10s innebygde feilsøkingsverktøy. Dette er en samling feilsøkingsverktøy for ulike problemer i systemet. Og det inkluderer også en BSOD feilsøking. Så kjører dette verktøyet er kanskje den enkleste måten å løse feilen på PANIC STACK SWITCH.

Slik kjører du feilsøkingsprogrammet til Windows 10:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Oppdater og Sikkerhetsseksjonen .
 2. Velg Feilsøking fra menyen til venstre.
 3. Velg BSOD fra høyre rute og klikk Kjør feilsøking .

 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre feilsøkingsprogrammet.

Løsning 3 - Kjør SFC-skanningen

Hvis den innebygde feilsøkingsprogrammet ikke klarte å løse problemet, la oss prøve SFC-skanningen. Dette kommandolinjeverktøyet skanner systemet og søker etter potensielle problemer. SFC-skanningen løser automatisk et problem, hvis løsningen er mulig.

Slik kjører du SFC-skanningen i Windows 10:

 1. Høyreklikk på Start-menyknappen, og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Skriv inn følgende linje og trykk Enter: sfc / scannow

 3. Vent til prosessen er ferdig (det kan ta en stund).
 4. Hvis løsningen er funnet, blir den automatisk brukt.
 5. Lukk nå Kommandoprompt og start datamaskinen på nytt.

Løsning 4 - Kjør DISM

Og det endelige feilsøkingsverktøyet vi skal prøve, er DISM. Dette er kanskje den mest kraftige feilsøkingsprogrammet, da det depolerer systembildet igjen.

Vi går deg gjennom både standard og prosedyren som bruker installasjonsmediet nedenfor:

 • Standard måte
 1. Høyreklikk Start og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Lim inn følgende kommando og trykk Enter:
   • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

 3. Vent til skanningen er ferdig.
 4. Start datamaskinen på nytt og prøv å oppdatere på nytt.
 • Med Windows installasjonsmedia
 1. Sett inn Windows-installasjonsmediet ditt.
 2. Høyreklikk Start-menyen, og velg kommandoprompt (Admin) fra menyen.
 3. I kommandolinjen skriver du inn følgende kommandoer og trykker på Enter etter hver:
  • dism / online / cleanup-image / scanhealth
  • dism / online / cleanup-image / restorehealth
 4. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter:
  • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth /source:WIM:X:SourcesInstall.wim:1 / LimitAccess
 5. Pass på å endre en X- verdi med brevet på den monterte stasjonen med Windows 10-installasjonen.
 6. Når prosedyren er ferdig, start datamaskinen på nytt.

Løsning 5 - Kontroller harddisken

Hvis det er et problem med harddisken din, er BSOD problemer ganske mulig. For å sjekke om dette er tilfelle, kjør kommandoen chkdsk. Denne kommandoen skanner alle partisjonene dine for potensielle problemer. Hvis løsningen er tilgjengelig, vil dette verktøyet også gjelde det.

Slik kjører du kommandoen chkdsk i Windows 10:

 1. Skriv inn avansert oppstart (Start datamaskinen på nytt mens du holder Shift- tasten nede ).
 2. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer .
 3. Velg Kommandoprompt fra listen over alternativer.
 4. Når Kommandoprompt vises, skriver du inn følgende linjer og trykker på Enter etter hver linje for å kjøre den:
  • bootrec.exe / rebuildbcd

  • bootrec.exe / fixmbr
  • bootrec.exe / fixboot
 5. Noen brukere foreslår også at du må kjøre flere chkdsk- kommandoer også. For å utføre disse kommandoene, må du vite stasjonsbokstaver for alle harddiskpartisjonene dine. I kommandoprompt bør du skrive inn følgende (men husk å bruke bokstavene som passer til harddiskpartisjonene på PCen din):
  • chkdsk / rc:
  • c hkdsk / rd:

  Dette er bare vårt eksempel, så husk at du må utføre chkdsk-kommandoen for hver harddiskpartisjon du har.

 6. Start datamaskinen på nytt og kontroller om problemet er løst.

Løsning 6 - Sjekk skjermspareren

Visse malware erstatter noen ganger skjermspareren din med en falsk BSoD, så for å løse dette problemet, anbefaler vi deg å sjekke skjermspareren og endre den til standard. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + S og skriv inn skjermsparer . Velg Endre skjermsparer fra listen over alternativer.

 2. Når skjermsparerinnstillingsvinduet åpnes, kontrollerer du skjermspareren. Velg skjermsparer som du vil bruke fra listen, og klikk på Bruk og OK for å lagre endringer.

Det er uvanlig for malware å endre skjermspareren, men antall brukere bekreftet at skadelig programvare er årsaken til feilmeldingen PANIC STACK SWITCH, så vi oppfordrer deg til å sjekke skjermspareren din bare i tilfelle.

I tillegg til å sjekke skjermspareren manuelt, foreslår mange brukere å bruke verktøy som Malwarebytes for å fullstendig slette malware.

Løsning 7 - Fjern antivirus / problematisk programvare

Visse programvare, for eksempel VPN-klienter, er for eksempel ikke fullt kompatible med Windows 10, og hvis du installerte noen ny programvare de siste dagene før PANIC STACK SWITCH-feilen begynte å vises, anbefaler vi deg å fjerne denne programvaren.

Det er verdt å nevne at antivirusprogramvare også kan være årsaken til mange BSoD-feil, så du vil kanskje midlertidig avinstallere antivirusprogrammet ditt. Vanlige antivirusverktøy som kan forårsake BSoD-feil, er Norton, Avast, AVG og i noen tilfeller Kaspersky, derfor, hvis du bruker noen av disse verktøyene, anbefaler vi deg å midlertidig avinstallere dem og kontrollere om det løser problemet.

Det er også verdt å nevne at nesten alle antivirusprogrammer kan forårsake PANIC STACK SWITCH-feil, så selv om du ikke bruker noen av de nevnte antivirusverktøyene, oppfordrer vi deg til å avinstallere alle antivirusprogrammer du har installert.

Når du fjerner antivirusprogramvare, bør du vite at bestemte filer og registernøkler er igjen på datamaskinen, og selv de filene kan forårsake BSoD-feil å manifestere. For å fullstendig fjerne antivirusprogrammet fra din PC, anbefaler vi deg å bruke dedikert avinstalleringsverktøy. Mange sikkerhetsselskaper har disse verktøyene tilgjengelige på sine nettsider, og du kan laste dem ned gratis.

Løsning 8 - Sjekk maskinvaren din

Noen ganger kan nylig installert maskinvare føre til at BSoD-feilen vises, spesielt hvis den ikke er kompatibel med PCen. Hvis PANIC STACK SWITCH-feilen begynte å vises nylig, anbefaler vi at du erstatter eller fjerner nylig installert maskinvare og sjekker om PCen fungerer bra uten den. Hvis problemet fortsatt varer, er det mest sannsynlig at problemet skyldes feil maskinvare.

BSoD-feil er ofte forårsaket av en feil RAM, så for å teste RAM, foreslår vi at du laster ned og kjører MemTest86 + i et par timer. Hvis det ikke er noen minnefeil, er BSoD trolig forårsaket av hovedkortet ditt eller annen feilaktig maskinvare.

Hvis du fortsatt har problemer med maskinvaren din, eller du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi sterkt at du laster ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.

Løsning 9 - Tilbakestill PCen

Vi må nevne at denne løsningen bare virker hvis PANIC STACK SWITCH-feilen skyldes et bestemt programvareproblem. Før du tilbakestiller PCen, bør du sikkerhetskopiere alle filene dine fra C-stasjonen. Nullstille PCen din er ikke vanskelig, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Start datamaskinen på nytt mens den starter. Gjenta dette trinnet til du går inn i Automatisk reparasjonsmodus.
 2. Velg Feilsøking> Tilbakestill denne PCen .
 3. Velg Fjern alt> Bare stasjonen der Windows er installert . Husk at hvis du velger dette alternativet, slettes alle filer og mapper fra C-stasjonen.
 4. Følg instruksjonene og vent på at prosessen er ferdig.

BSoD-feil som PANIC STACK SWITCH kan være plagsom, men vi håper at du klarte å løse dette problemet ved å følge en av våre løsninger.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i august 2015 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.