Full Fix: Windows 10 automatiske oppdateringsproblemer

Windows 10 installerer de manglende oppdateringene automatisk, men noen ganger kan du støte på automatiske oppdateringsproblemer på PCen. Disse problemene kan føre til at systemet ditt er sårbart, så i dag viser vi deg hvordan du reparerer dem.

Automatiske oppdateringsproblemer på Windows 10, hvordan kan du fikse dem?

Windows Update er en viktig del av Windows 10, men noen ganger kan du støte på automatiske oppdateringsproblemer. Når du snakker om disse problemene, er det noen vanlige problemer som brukere rapporterte:

 • Windows Update fungerer ikke Windows 10 - Dette er et vanlig problem som kan oppstå med Windows 10, og det skyldes vanligvis antivirusprogrammet ditt, så vær sikker på å deaktivere det.
 • Windows 10 automatisk oppdateringsfeil - Det finnes ulike automatiske oppdateringsfeil som kan oppstå på Windows 10, og hvis du støter på dem, må du bare kjøre feilsøkingsprogrammet for Windows Update.
 • Windows 10 automatisk oppdatering sitter fast, tar evig - Stakkede oppdateringer er et vanlig problem på Windows 10, og hvis du venter på at oppdateringsprosessen skal fullføres, kan du alltid prøve å koble fra ekstern lagring.
 • Automatisk oppdateringstjeneste kjører ikke - Dette problemet kan oppstå hvis det er et problem med Windows Update-komponenter, men du kan fikse problemet ved å starte de nødvendige komponentene på nytt.

Løsning 1 - Sjekk antivirusprogrammet ditt

Ifølge brukerne kan det vanligste problemet med automatiske oppdateringer være ditt antivirusprogram. I noen tilfeller kan antivirusprogrammet forstyrre systemet og forårsake ulike problemer med Windows Update.

For å fikse problemet, anbefales det å deaktivere visse antivirusfunksjoner og kontrollere om det hjelper. Hvis det ikke virker, ville ditt neste skritt være å deaktivere antivirusprogrammet ditt helt. I verste fall kan det hende du må fjerne antivirusprogrammet ditt.

Hvis du fjerner antivirusproblemet, løser du problemet, kan du vurdere å bytte til en annen sikkerhetsprogramvare. Det er mange gode antivirusverktøy på markedet, og hvis du vil ha maksimal beskyttelse som ikke vil forstyrre systemet, bør du vurdere å bruke Bitdefender .

Løsning 2 - Endre innstillinger for Windows Update

Hvis du har automatiske oppdateringsproblemer på Windows 10, kan du kanskje fikse dem ved å gjøre noen endringer i innstillingene for Windows Update. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen . Du kan gjøre det raskt ved å trykke Windows Nøkkel + I snarvei.
 2. Når Innstillinger-appen åpnes, går du til Oppdater og Sikkerhetsseksjon .

 3. Naviger til Avanserte alternativer .

 4. Deaktiver nå Gi meg oppdateringer for andre Microsoft-produkter når jeg oppdaterer Windows- alternativ.

 5. Rull ned og naviger til delen Leveringsoptimalisering .

 6. Finn Tillat tillatelser fra andre PCer, og deaktiver det.

Når du har gjort disse endringene, må du kontrollere om problemene med automatiske oppdateringer er løst.

Løsning 3 - Frigjør litt plass

Problemer med automatiske oppdateringer kan oppstå på grunn av mangel på plass på PCen, og for å fikse det anbefales det å frigjøre litt plass på systemstasjonen. Oppdateringene krever minst 20 GB gratis på systemstasjonen, og hvis du ikke har plass, må du frigjøre det ved å gjøre følgende:

 1. Trykk på Windows-tast + S og skriv inn diskopprydding . Velg Diskopprydding fra listen over resultater.

 2. Velg systemstasjonen og klikk OK .

 3. Diskopprydding vil nå skanne stasjonen. Dette kan ta noen sekunder, så ikke avbryte det.

 4. Når vinduet Diskopprydding åpnes, ser du en liste over filer. Velg filene du vil fjerne, og klikk OK .

Programmet fjerner nå de valgte filene, og du vil hellere frigjøre litt plass. Hvis du ikke er fan av Diskopprydding, kan du også bruke tredjepartsverktøy, for eksempel CCleaner, til å frigjøre mer plass på PCen.

Når du har frigjort plass, prøv å installere Windows-oppdateringer på nytt.

Løsning 4 - Koble fra USB-lagringsenheter

Mange brukere bruker bærbare harddisker og andre USB-lagringsenheter til å lagre filene, men noen ganger kan disse enhetene forstyrre Windows Update og forårsake problemer med automatiske oppdateringer.

For å fikse dette problemet anbefales det at du kobler fra alle eksterne lagringsenheter fra PCen, og kontroller om det løser problemet.

Løsning 5 - Kjør Windows Update feilsøking

Ifølge brukere, hvis du har problemer med automatiske oppdateringer, er den beste måten å fikse dem på å kjøre Windows Update-feilsøking. Windows leveres med mange innebygde feilsøkingsprogrammer som kan løse vanlige problemer, og hvis du har problemer med Windows-oppdateringer, kan du løse problemet ved å gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Oppdater og Sikkerhetsseksjonen .
 2. Velg Feilsøking fra venstre rute. Velg Windows Update fra listen, og klikk Kjør feilsøkingsknappen .

Feilsøkingsprogrammet starter nå, og forsøker å løse problemene automatisk. Når feilsøkingsprogrammet er ferdig, kontroller om problemet er løst.

Løsning 6 - Tilbakestill Windows Update-komponenter

Noen ganger kan det oppstå problemer med den automatiske oppdateringen, fordi enkelte Windows Update-komponenter ikke fungerer som de skal. Du kan imidlertid fikse det ved å tilbakestille dem. Det er flere måter å gjøre det på, men den raskeste er å bruke kommandolinjen. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen . Velg Kommandoprompt (Admin) eller Powershell (Admin) fra listen.

 2. Når Kommandoprompt begynner, kjør følgende kommandoer en etter en:
 • netto stopp wuauserv
 • netstopp cryptSvc
 • nettstoppbiter
 • nettstopp msiserver
 • Ren C: \ Windows \ SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
 • Ren C: \ Windows \ System32 \ catroot2 Catroot2.old
 • nettstart wuauserv
 • netto start cryptSvc
 • netto startbiter
 • nettstart msiserver

Etter å ha kjørt alle disse kommandoene, vil Windows Update-komponentene nullstilles, og problemet skal løses.

Løsning 7 - Deaktiver proxyen din

Mange brukere bruker proxy for å beskytte deres personvern på nettet, men noen ganger kan proxyen din forstyrre din Internett-tilkobling og forårsake automatiske oppdateringsproblemer. Du kan imidlertid enkelt fikse dette problemet ved å deaktivere proxyen din. Dette er ganske enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen . Velg nå Nettverk og Internett .

 2. Naviger til proxy i venstre rute. I høyre rute deaktiver alle valgene.

Når du gjør det, må proxyen være fullstendig deaktivert på PCen din, og problemer med automatiske oppdateringer vil bli løst. Hvis du fortsatt er bekymret for personvernet ditt, foreslår vi at du prøver å bruke et VPN. Det er mange flotte VPN-verktøy, og en av de beste er CyberGhost VPN (77% avslag), så vær sikker på å prøve den ut.

Løsning 8 - Last ned den manglende oppdateringen manuelt

Hvis du har automatiske oppdateringsproblemer, kan du kanskje kringgå dem ved å laste ned og installere de manglende oppdateringene manuelt. Alle Windows-oppdateringer er tilgjengelig for nedlasting fra Microsoft Catalog, og du kan laste dem ned gratis.

Før du kan laste ned den manglende oppdateringen, må du kjenne oppdateringskoden. Oppdateringskoden starter med KB, og den følges av en rekke tall, og du kan vanligvis finne den i Windows Update-delen. Når du har funnet oppdateringskoden, kan du laste ned oppdateringen ved å gjøre følgende:

 1. Gå til webområdet Microsoft Update Catalog og skriv inn oppdateringskoden i søkeboksen.
 2. Du bør nå se listen over matchende oppdateringer. Velg oppdateringen som bruker samme arkitektur som din PC, og klikk på Last ned- knappen.

 3. Vent mens oppdateringen er lastet ned. Når nedlastingen er ferdig, kjør installasjonsfilen for å installere oppdateringen.

Husk at denne løsningen kanskje ikke løser kjerneproblemet med Windows Update, men det vil i det minste tillate deg å installere den manglende oppdateringen.

Løsning 9 - Utfør en oppgradering på stedet

Hvis andre løsninger ikke løste de automatiske oppdateringsproblemer på PCen, må du kanskje utføre en oppgradering på stedet. Denne prosessen installerer den nyeste versjonen av Windows mens alle dine filer og programmer holdes intakte. For å utføre en oppgradering på stedet, gjør du følgende:

 1. Last ned og kjør Media Creation Tool .
 2. Velg Oppgrader denne PC nå- alternativet i Windows Media Creation Tool .
 3. Vent mens oppsettet forbereder de nødvendige filene.
 4. Velg Last ned og installer oppdateringer (anbefalt), og klikk på Neste .
 5. Oppsettet vil nå laste ned oppdateringene. Det kan ta litt tid så vær tålmodig.
 6. Når oppdateringene er lastet ned, følg instruksjonene på skjermen. Når du har kommet til Klar for å installere skjermen, klikker du Endre hva du skal beholde .
 7. Velg Behold personlige filer og programmer, og klikk på Neste .
 8. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre oppsettet.

Etter at du har utført oppgraderingen på stedet, har du den nyeste versjonen av Windows 10, og problemet med den automatiske oppdateringen bør løses.

Men hvis du fortsatt har problemer på din PC, eller du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg også å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, som for eksempel manglende eller ødelagt filer, skadelig programvare og maskinvarefeil.