Full løsning: WiFi-tilkoblingen faller når du laster ned på Windows 10, 8.1, 7

WiFi-tilkoblinger er flotte, men noen ganger kan det oppstå problemer, og mange brukere rapporterte at WiFi-tilkoblingen faller når du laster ned. Dette kan være et merkelig problem, og i dagens artikkel skal vi vise deg hvordan du kan fikse det.

Det er forskjellige problemer med WiFi-tilkoblingen du kan støte på, og når du snakker om WiFi, er det noen vanlige problemer som brukere rapporterte:

 • WiFi fortsetter å koble fra Windows 10 - Noen ganger kan WiFi fortsette å koble fra på grunn av feil på systemet. Du bør imidlertid kunne løse dette problemet med en av våre løsninger.
 • Internett-tilkobling faller når du laster ned store filer Windows 10, fortsetter å droppe og koble til igjen - Dette er noen vanlige problemer som kan oppstå med WiFi-nettverk, men du bør kunne fikse dem ved hjelp av våre løsninger.
 • Å miste Internett-tilkobling under store nedlastinger - Noen ganger kan dette problemet oppstå på grunn av ruterenes konfigurasjon. For å fikse problemet, må du bare deaktivere bestemte funksjoner, og problemet bør løses.
 • WiFi koble ofte - Dette problemet kan vises hvis driverne er utdaterte, så sørg for å oppdatere dem og kontroller om det løser problemet ditt.

WiFi-tilkobling faller når du laster ned

 1. Kjør flushdns kommando
 2. Glem ditt WiFi-nettverk
 3. Endre uTorrent-innstillingene
 4. Sjekk kablene dine
 5. Oppgrader / nedgrader fastvaren din
 6. Tilbakestill ruteren
 7. Deaktiver DoS Protection
 8. Endre strøminnstillingene dine
 9. Pass på at driverne dine er oppdatert
 10. Bytt ruteren og trådløsadapteren

Løsning 1 - Kjør flushdns-kommandoen

Ifølge brukerne, hvis WiFi-tilkoblingen din faller når du laster ned, kan du kanskje løse problemet ved å kjøre en enkelt kommando i kommandoprompt. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen. Velg nå Kommandoprompt (Admin) eller PowerShell (Admin) .

 2. Når Kommandoprompt åpnes, kjør jeg pconfig / flushdns- kommandoen.

Etter at denne kommandoen er utført, bør problemet med WiFi-nettverket løses.

Løsning 2 - Glem ditt WiFi-nettverk

Hvis WiFi-tilkoblingen faller når du laster ned, kan problemet skyldes en nettverksfeil. For å fikse problemet, foreslår brukerne at du glemmer det trådløse nettverket og kobler tilbake til det. Du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Klikk på nettverksikonet i oppgavelinjen, og velg Nettverksinnstillinger .
 2. Gå over til Administrer Wi-Fi-innstillingene og velg nettverket du vil glemme.
 3. Klikk nå på Glem- knappen for å glemme det trådløse nettverket.

Etter at du har gjort det, trenger du bare å koble deg til det trådløse nettverket ditt, og problemet bør løses. Dette er en enkel løsning, og flere brukere rapporterte at det fungerer, så vær så snill å prøve det ut.

Løsning 3 - Endre innstillinger for uTorrent

Noen ganger kan torrentklienten din forstyrre din WiFi-tilkobling og forårsake ulike problemer. Brukere rapporterte at visse innstillinger i uTorrent som Max globale tilkoblinger og Max-tilkoblinger per torrent . Enkelt angi verdiene til henholdsvis 50 og 20, og problemet skal løses.

Husk at du kan bruke lavere verdier hvis du vil. Også andre torrentklienter har disse alternativene tilgjengelige, så selv om du ikke bruker uTorrent, må du sjekke innstillingene dine og foreta disse justeringene.

Løsning 4 - Kontroller kablene

I noen sjeldne tilfeller er det mulig at dette problemet oppstår på grunn av en skadet kabel. Noen ganger kan nettverkskabelen din som går til den trådløse ruteren din bli skadet, og det kan føre til at forbindelsen forsvinner.

Men for å fikse dette problemet må du bare bytte nettverkskabler og kontrollere om det hjelper. Flere brukere rapporterte at nettverket kablet var skadet, og det forårsaket problemet med WiFi, så vær sikker på at kablene dine fungerer som de skal.

Løsning 5 - Oppgrader / nedgrader fastvaren din

Ifølge brukerne kan det hende at WiFi-problemer oppstår på grunn av ruterenes firmware. Hvis WiFi-tilkoblingen din faller når du laster ned problemet, kan det være firmware, så det anbefales at du oppgraderer det.

Husk at firmwareoppgradering er en avansert prosedyre, og hvis du ikke er forsiktig, kan du skade routeren din permanent. Vi er ikke ansvarlige for eventuelle potensielle skader som kan oppstå, men for å unngå skade må du sjekke bruksanvisningen for detaljerte instruksjoner og følge dem nøye.

Når routerens fastvare er oppgradert, kontroller om problemet fortsatt er der. Flere brukere rapporterte at de løste problemet ved å downgrading deres rutermaskinvare, så du vil kanskje også prøve det. Igjen, fastvareoppgradering / nedgradering er en avansert prosedyre, og hvis du ikke vet hvordan du skal utføre det riktig, bør du kanskje hoppe over denne løsningen.

Løsning 6 - Tilbakestill ruteren

Hvis du har WiFi-problemer på PCen, kan problemet være ruteren din. For å fikse problemet, foreslår brukere å tilbakestille ruteren. Ved å gjøre det, vil du gjenopprette standardinnstillingene og fikse eventuelle problemer som kan ha oppstått på grunn av ruteren din konfigurasjon.

Noen brukere foreslår at du oppdaterer ruterenes fastvare til den nyeste versjonen før du tilbakestiller den, så du vil kanskje også prøve det. For å tilbakestille ruteren, bare åpne konfigurasjonssiden og finn tilbakestillingsalternativet. Husk at dette alternativet bare er tilgjengelig hvis du logger deg på med administrativ legitimasjon.

Hvis du har problemer med å finne denne funksjonen, kan du også tilbakestille ruteren din ved å trykke på skjult Nullstill-knappen på enheten. Bare trykk og hold denne knappen i ca. 5 sekunder, og ruteren din skal tilbakestille til standardinnstillingene.

Når ruteren er tilbakestilt, må problemet med WiFi-tilkoblingen løses.

Løsning 7 - Deaktiver beskyttelsen i DoS

Noen brukere rapporterte at deres WiFi-tilkobling faller når du laster ned store filer. Det ser ut til at dette problemet skyldes DoS Protection, og for å løse problemet må du finne og deaktivere denne funksjonen på ruteren din.

For å deaktivere denne funksjonen på Netgear-ruteren, gå til fanen Avansert> Oppsett> WAN-oppsett og merk av for Deaktiver portskanning og DoS-beskyttelse . Husk at denne funksjonen kan være tilgjengelig på andre rutere, så sørg for å deaktivere den og sjekk om det hjelper.

Når du har deaktivert denne funksjonen, må du kontrollere om problemet fortsatt er der.

Løsning 8 - Endre strøminnstillingene

Ifølge brukerne, hvis WiFi-tilkoblingen din faller når du laster ned, er det mulig at strøminnstillingene forårsaker problemet. Windows vil noen ganger slå av bestemte enheter for å spare strøm, og for å hindre det, trenger du bare å gjøre følgende:

 1. Åpne Enhetsbehandling . For å gjøre det raskt, trykk bare Windows Nøkkel + X og velg Enhetsbehandling fra listen.

 2. Når Enhetsbehandling åpnes, finn din trådløse adapter og dobbeltklikk den for å åpne egenskapene.
 3. Gå over til strømstyringsfanen og fjern avmerkingen for Tillat datamaskinen å slå av denne enheten for å lagre strømalternativet . Klikk nå OK for å lagre endringer.

Etter å ha gjort disse endringene, kontroller om problemet med WiFi-tilkobling fortsatt er der.

Løsning 9 - Pass på at driverne er oppdatert

Hvis WiFi-tilkoblingen din faller når du laster ned filer, er problemet kanskje relatert til driverne dine. Noen ganger kan utdaterte drivere føre til dette og mange andre problemer, og for å løse problemet, anbefales det at du holder sjåførene oppdatert.

For å gjøre det, trenger du bare å finne modellen til din trådløse adapter og laste ned de nyeste driverne for den. Når du laster ned de nyeste driverne, installerer du dem og kontrollerer om det løser problemet ditt.

Nedlasting av drivere manuelt kan være litt kjedelig, spesielt hvis du ikke vet hvordan og hvor du skal søke etter dem. Du kan imidlertid alltid bruke tredjepartsverktøy, for eksempel TweakBit Driver Updater, for å laste ned de manglende driverne automatisk med bare et par klikk.

 • Få nå Tweakbit Driver Updater

Løsning 10 - Bytt ruteren og trådløsadapteren

Hvis WiFi-tilkoblingen faller når du laster ned filer, er problemet muligvis ruteren eller trådløsadapteren din. Noen ganger kan nettverksmaskinvaren ikke være fullt kompatibel eller det kan være feil, og den eneste måten å fikse problemet på er å bytte ut maskinvaren.

Flere brukere rapporterte at de løste problemet ved å bytte ut den trådløse adapteren eller ruteren, slik at du kanskje vil prøve det. Når du har erstattet det, må du kontrollere om problemet fortsatt er der.

WIFI-tilkoblingsproblemer kan være ganske irriterende, og hvis forbindelsen din faller mens du laster ned filer, er problemet mest sannsynlig relatert til ruteren eller dens innstillinger. Bare deaktiver de problematiske innstillingene eller tilbakestill ruteren din, og problemet vil bli løst.