Full løsning: WHEA INTERN ERROR-feil i Windows 10

Blå skjerm av dødsfeil som WHEA_INTERNAL_ERROR kan være ganske problematisk, derfor er det viktig å fikse dem så snart som mulig. Denne feilen er ikke så vanlig, men siden det kan være så alvorlig, skal vi i dag vise deg at du må fikse det på Windows 10.

Slik fikser du WHEA INTERN ERROR BSoD-feil

 1. Last ned de nyeste driverne
 2. Kjør BSOD feilsøkingsprogrammet
 3. Kjør SFC-skanningen
 4. Kjør DISM
 5. Sjekk harddisken
 6. Installer de nyeste oppdateringene i Windows 10
 7. Fjern de problematiske applikasjonene
 8. Oppdater BIOS
 9. Sjekk maskinvaren din

Fremgangsmåte for å fikse WHEA INTERN ERROR-feil

Løsning 1 - Last ned de nyeste driverne

Drivere er en stor del av operativsystemet ditt, spesielt fordi Windows 10 er avhengig av dem for å kommunisere med all maskinvare. Hvis bestemte drivere ikke er kompatible med operativsystemet ditt, eller hvis de bare er utdaterte eller buggy, får du en WHEA_INTERNAL_ERROR BSoD-feil, og systemet ditt vil krasje.

For å unngå at denne feilen vises, er det viktig at du oppdaterer driverne, og du kan bare gjøre det ved å bruke Enhetsbehandling:

 1. Trykk Windows Key + X på tastaturet for å åpne Power User Menu. Velg Enhetsbehandling fra listen.

 2. Når Enhetsbehandling åpnes, finn enheten du vil oppdatere, høyreklikk den og velg Oppdater driverprogramvare .

 3. Velg Søk automatisk for oppdatert driverprogramvare og vent på Windows 10 for å laste ned riktig driver for enheten din.

 4. Gjenta disse trinnene for alle drivere du vil oppdatere.

Selv om bruk av Enhetsbehandling for å oppdatere driverne er ganske enkelt, bør du vite at Enhetsbehandling ikke alltid laster ned de nyeste driverne. Hvis du vil sikre at du har de nyeste driverne installert, anbefaler vi deg å laste dem ned manuelt. For å gjøre det, kan du bare besøke maskinvareprodusentens nettsted og laste ned de nyeste driverne for enheten din. Husk at du kanskje må oppdatere alle drivere for å fikse denne feilen.

Oppdater drivere automatisk

Å søke etter sjåfører på egen hånd kan være tidkrevende. Så, vi anbefaler deg å bruke et verktøy som vil gjøre dette for deg automatisk. Å bruke en automatisk driveroppdaterer vil sikkert spare deg for å måtte lete etter drivere manuelt, og det vil alltid holde systemet oppdatert med de nyeste driverne.

Tweakbit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton Antivirus) vil hjelpe deg å oppdatere drivere automatisk og forhindre skade på PCen forårsaket av å installere feil driverversjoner. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen.

Her er en rask guide til hvordan du bruker den:

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Ikke e: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Løsning 2 - Kjør BSOD feilsøkingsprogrammet

Hvis oppdateringen av driverne ikke løser WHEA_INTERNAL_ERROR BSoD-feilen, prøver vi et feilsøkingsverktøy. Windows 10 har en praktisk innebygd feilsøkingsverktøy som kan hjelpe deg med ulike problemer, inkludert BSOD-feilene. Så, vi kan prøve det og se om vi har lykke til.

Slik kjører du feilsøkingsprogrammet til Windows 10:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Oppdater og Sikkerhetsseksjonen .
 2. Velg Feilsøking fra menyen til venstre.
 3. Velg BSOD fra høyre rute og klikk Kjør feilsøking .

 4. Vent til prosessen er ferdig.

Løsning 3 - Kjør SFC-skanningen

Det neste feilsøkingsverktøyet vi skal prøve, er System File Checker. Dette verktøyet skanner datamaskinen din for potensielle problemer, og løser dem automatisk (hvis mulig). Så, hvis WHEA_INTERNAL_ERROR feilen skyldes en korrupt systemfil, vil SFC-skanningen håndtere den.

Slik kjører du SFC-skanneren i Windows 10:

 1. Høyreklikk på Start-menyknappen, og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Skriv inn følgende linje og trykk Enter: sf c / scannow

 3. Vent til prosessen er ferdig (det kan ta en stund).
 4. Hvis løsningen er funnet, blir den automatisk brukt.
 5. Lukk nå Kommandoprompt og start datamaskinen på nytt.

Løsning 4 - Kjør DISM

Og den tredje feilsøkeren vi skal prøve her, er DISM. Dette verktøyet distribuerer systembildet, og løser potensielle problemer underveis. Så det er mulig at kjører DISM vil også løse WHEA_INTERNAL_ERROR feilen.

Vi går deg gjennom både standard og prosedyren som bruker installasjonsmediet nedenfor:

 • Standard måte
 1. Høyreklikk Start og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Lim inn følgende kommando og trykk Enter:
   • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

 3. Vent til skanningen er ferdig.
 4. Start datamaskinen på nytt og prøv å oppdatere på nytt.
 • Med Windows installasjonsmedia
 1. Sett inn Windows-installasjonsmediet ditt.
 2. Høyreklikk Start-menyen, og velg kommandoprompt (Admin) fra menyen.
 3. I kommandolinjen skriver du inn følgende kommandoer og trykker på Enter etter hver:
  • dism / online / cleanup-image / scanhealth
  • dism / online / cleanup-image / restorehealth
 4. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter:
  • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth /source:WIM:X:SourcesInstall.wim:1 / LimitAccess
 5. Pass på å endre en X- verdi med brevet på den monterte stasjonen med Windows 10-installasjonen.
 6. Når prosedyren er ferdig, start datamaskinen på nytt.

Løsning 5 - Kontroller harddisken

BSoD-feil kan skyldes ødelagte filer på harddisken din, og for å løse dette problemet anbefales det å kjøre chkdsk scan. For å kjøre en chkdsk-skanning, må du gjøre følgende:

 1. Skriv inn avansert oppstart (Start datamaskinen på nytt mens du holder Shift- tasten nede ).
 2. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer .
 3. Velg Kommandoprompt fra listen over alternativer.
 4. Når Kommandoprompt vises, skriver du inn følgende linjer og trykker på Enter etter hver linje for å kjøre den:
  • bootrec.exe / rebuildbcd

  • bootrec.exe / fixmbr
  • bootrec.exe / fixboot
 5. Noen brukere foreslår også at du må kjøre flere chkdsk- kommandoer også. For å utføre disse kommandoene, må du vite stasjonsbokstaver for alle harddiskpartisjonene dine. I kommandoprompt bør du skrive inn følgende (men husk å bruke bokstavene som passer til harddiskpartisjonene på PCen din):
  • chkdsk / rc:

  • c hkdsk / rd:

  Dette er bare vårt eksempel, så husk at du må utføre chkdsk-kommandoen for hver harddiskpartisjon du har.

 6. Start datamaskinen på nytt og kontroller om problemet er løst.

Løsning 6 - Installer de nyeste oppdateringene i Windows 10

Blue Screen of Death-feil skyldes ofte maskinvare- eller programvareproblemer, og hvis operativsystemet har problemer med bestemt maskinvare eller programvare, anbefaler vi sterkt at du bruker Windows Update og laster ned de nyeste oppdateringene i Windows 10. Nye oppdateringer utgis ofte, og mange av disse oppdateringene forbedrer sikkerheten din, men disse oppdateringene introduserer også mange feilrettinger relatert til både maskinvare og programvare. Derfor er det viktig at du laster ned de nyeste oppdateringene for å holde PCen trygg, stabil og fri fra BSoD feil.

Løsning 7 - Fjern de problematiske applikasjonene

Tredjepartsapplikasjoner kan ofte føre til at feil i Blue Screen of Death vises, derfor er det viktig at du finner og fjerner disse programmene. Feil som WHEA_INTERNAL_ERROR skyldes ofte antivirusprogrammer, derfor anbefaler vi deg å fjerne alle antivirusprogrammer bortsett fra Windows Defender. Husk at avinstallering av antivirusprogrammet ikke kan løse dette problemet. Det anbefales derfor at du bruker et dedikert fjerningsverktøy for å fjerne alle filer og registeroppføringer som er knyttet til antivirusprogramvaren. De fleste antivirusbedrifter har disse verktøyene tilgjengelige for nedlasting, så vær sikker på å laste ned den for ditt antivirusprogram.

I tillegg til å fjerne antivirusprogramvaren, kan du også utføre ren oppstart for å finne det problematiske programmet. For å utføre ren oppstart, gjør følgende:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn msconfig . Trykk Enter eller klikk OK .

 2. Når vinduet Systemkonfigurasjon åpnes, klikker du på Selektiv oppstart og fjerner merket for Last opp oppstartsposter .

 3. Gå til Tjenester- fanen. Merk av Skjul alle Microsoft-tjenester og klikk på Deaktiver alle- knappene.

 4. Klikk på Bruk og OK for å lagre endringer.
 5. Trykk Ctrl + Shift + Esc for å åpne Oppgavebehandling .

 6. Gå til Oppstart- fanen og høyreklikk hver oppføring på listen og velg Deaktiver fra menyen.
 7. Når du deaktiverer alle oppstartsprogrammer, lukker du Oppgavebehandling og starter PCen på nytt.

Når datamaskinen starter på nytt, kontroller om BSoD-feilen vises igjen. Hvis feilen ikke vises, betyr det at en av deaktiverte applikasjoner eller tjenester forårsaket det. For å finne ut hvilket program som forårsaket denne feilen, gjenta de samme trinnene, men denne gangen kan du prøve å aktivere tjenester og applikasjoner en etter en til du finner den som forårsaket problemet.

Løsning 8 - Oppdater BIOS

Få brukere hevder at de klarte å fikse WHEA_INTERNAL_ERROR BSoD-feil ved å oppdatere BIOS. Når du oppdaterer BIOS, låser du noen ganger nye funksjoner på hovedkortet ditt, og du tillater det også å fungere med annen maskinvare. Oppdatering av BIOS er noe avansert funksjon, derfor anbefaler vi deg å sjekke hovedkorthåndboken din for detaljerte instruksjoner. Husk at du kan skade datamaskinen din hvis du ikke oppdaterer BIOS på riktig måte, derfor vær ekstra forsiktig.

Løsning 9 - Kontroller maskinvaren din

BSoD-feil skyldes ofte maskinvaren din, derfor er det alltid en god ide å sjekke om maskinvaren fungerer som den skal. Flere brukere rapporterte at dette problemet ble løst etter at hovedkortet ble byttet ut, så husk å sjekke hovedkortet ditt først. Det er verdt å nevne at nesten alle maskinvarekomponenter kan føre til at denne feilen vises, så vi anbefaler at du utfører en grundig inspeksjon av maskinvaren din.

Hvis du fortsatt har problemer med maskinvaren din, eller du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi sterkt at du laster ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.

WHEA_INTERNAL_ERROR Blue Screen of Death-feilen er vanligvis forårsaket av utdatert BIOS eller av maskinvaren, men du kan enkelt fikse det ved å bruke en av våre løsninger.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i juni 2016 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.