Full Fix: USB-hodetelefonproblemer på Windows 10, 8.1, 7

Mange bruker USB-hodetelefoner, men det ser ut som at noen brukere har problemer med sine USB-hodetelefoner. Hvis USB-hodesettet gir deg problemer i dag, viser vi deg hvordan du løser disse problemene på Windows 10.

Brukerne rapporterer forvrengt lyd på sine USB-hodesett, og erstatter USB-hodesettet med nøyaktig samme modell løser ikke problemet. Så hvis problemet ikke er USB-headsettet hva kan du gjøre for å fikse dette problemet?

Slik løser du forvrengt lyd og andre problemer med USB-hodetelefoner på Windows 10

USB-hodetelefoner er flotte, men noen ganger kan du støte på visse problemer med dem. Når det gjelder problemer med USB-hodetelefoner, er det noen problemer som brukere rapporterte:

 • USB-hodesettmikrofon fungerer ikke - Noen ganger fungerer ikke mikrofonen på USB-hodesettet ditt riktig. Dette kan være et stort problem, men det kan hende du kan fikse det ved å endre mikrofoninnstillingene.
 • USB-hodetelefoner som ikke virker Windows 10, 8, 7, på Skype - Dette problemet kan vises i en hvilken som helst versjon av Windows, og hvis du støter på det, bør du kunne fikse det ved hjelp av løsningene fra denne artikkelen.
 • USB-hodesett ikke oppdaget, vises ikke i avspillingsenheter, fungerer ikke med YouTube - Noen ganger kan headsettet ditt ikke bli oppdaget i det hele tatt. For å fikse dette problemet, må du sette på nytt USB-headsettet og kontrollere om det fungerer.
 • USB-hodetelefonlyd, lyd fungerer ikke - Hvis USB-hodetelefonen ikke virker, kan problemet være et tredjepartsprogram. For å fikse problemet, må du finne og fjerne dette programmet fra PCen.
 • USB-hodesett støyreproblem, statisk, knitrende, summende - Dette er noen vanlige problemer som kan vises med USB-hodetelefoner. For å fikse problemet, må du deaktivere hodetelefonen midlertidig og aktivere den på nytt.
 • USB-hodesett virker ikke - Hvis USB-hodesettet ditt ikke fungerer, må du kanskje installere USB-driverne på nytt. Når driverne er installert, kontroller om problemet fortsatt er der.

Løsning 1 - Koble fra hodesettet mens Windows 10 støtter

Brukerne rapporterer at det kan være noen konflikter med USB-headsettet og andre USB-enheter, og for å fikse dette problemet, kreves det at du kobler fra USB-hodesettet mens systemet starter. Når Windows 10 starter, kan du koble til USB-headsettet, og det bør fungere uten problemer.

Løsning 2 - Oppdater BIOS og tilbakestill CMOS

Enkelte brukere rapporterer at oppdatering av BIOS og tilbakestilling av CMOS løser det forvrengte lydproblemet. Oppdatering av BIOS er en avansert prosess, og den er forskjellig for hvert hovedkort. Hvis du ikke vet hvordan du gjør det riktig, kan du ansette en profesjonell til å gjøre det for deg hvis du vil unngå potensiell skade på systemet ditt.

Løsning 3 - Ikke bruk hodesettet som standard avspillingsenhet

Denne løsningen gjelder for hodetelefoner som følger med innebygd lydkort og kobles til både USB og lydport på datamaskinen. Problemet med disse headsettene er at du bare hører lyd fra en høyttaler når du spiller, og for å fikse det, må du gjøre følgende.

 1. Høyreklikk på lydikonet i oppgavelinjen og velg Åpne lydinnstillinger fra menyen.

 2. Velg Lyd kontrollpanel .

 3. Lydvinduet vil nå vises. Høyreklikk på hodetelefonene og velg Egenskaper fra menyen.

 4. Angi enhetsbruk til Ikke bruk denne enheten (deaktiver), og klikk på Bruk og OK for å lagre endringer.

Ved å gjøre dette vil du få lydkortet til å behandle lyden din i stedet for kortet som er bygget i USB-hodesettet.

Løsning 4 - Fjern de problematiske applikasjonene

Noen ganger kan tredjepartsprogrammer installere sine egne drivere, og det kan føre til problemer med USB-hodetelefoner. For å fikse problemet, anbefales det å fjerne det problematiske programmet fra PCen.

Noen brukere rapporterte at Etron- programvare forårsaket dette problemet, og for å løse problemet, må du fjerne programvaren. Du kan fjerne programmet ved å bruke appen Innstillinger, men denne metoden er ikke alltid effektiv, siden det kan legge igjen visse gjenværende filer som fortsatt kan forstyrre USB-hodesettet.

For å fikse problemet, anbefales det å bruke en avinstalleringsprogramvare. Dette er et spesielt program som kan fjerne enhver applikasjon fra PCen sammen med alle dens filer og registeroppføringer. Ved å bruke et avinstalleringsprogram, fjerner du alle filer og registeroppføringer som er knyttet til det problematiske programmet, og forhindrer eventuelle fremtidige problemer.

Det er mange flotte avinstalleringsprogrammer på markedet, men IOBit Uninstaller er en av de enkleste å bruke, så vær sikker på å prøve den ut. Når du har fjernet det problematiske programmet, bør problemet løses permanent.

Løsning 5 - Avinstaller USB-driverne

Ifølge brukere kan noen ganger problemer med USB-hodetelefonene oppstå på grunn av USB-driverne. Flere brukere rapporterte problemer med USB 3-drivere, men etter at de ble installert på nytt, ble problemet løst permanent. For å gjøre det, trenger du bare å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen. Velg nå Enhetsbehandling fra listen.

 2. Når Enhetsbehandling åpnes, finn du USB 3-driveren, høyreklikk den og velg Avinstaller enhet .

 3. Bekreftelsesdialogboksen vil nå vises. Velg Avinstaller fra menyen.

 4. Når driveren er avinstallert, klikker du på Skann for maskinvareendringsikon .

Windows vil nå søke etter standarddriveren og installere den. Når standard USB-driver er installert, må du kontrollere om problemet er løst. Husk at denne løsningen fungerer for både USB 2 og USB 3 drivere, så du kan bruke den uansett hvilken USB-type du bruker.

Standarddriverne skal fungere uten problemer, men noen ganger er det bedre å bruke en dedikert driver. Du kan laste ned de riktige drivere fra hovedkortets produsentens nettsted. Bare besøk nettstedet, skriv inn modellen på hovedkortet ditt og last ned de nyeste driverne for det.

Hvis du søker etter drivere manuelt, virker det litt komplisert for deg, er det verktøy som TweakBit Driver Updater som kan laste ned nødvendige drivere med bare ett enkelt klikk.

Løsning 6 - Deaktiver USB-headsettet midlertidig

Noen ganger kan det være en feil i systemet ditt, og det kan føre til at ulike problemer med USB-hodetelefoner vises. En av de raskeste måtene å løse dette problemet er å deaktivere USB-headsettet midlertidig. For å gjøre det, trenger du bare å gjøre følgende:

 1. Åpne Enhetsbehandling .
 2. Finn ditt USB-hodesett, høyreklikk det og velg Deaktiver enhet fra menyen.

 3. Høyreklikk på ditt USB-hodetelefon og velg Aktiver enhet .

Etter at du har gjort det, begynner USB-hodesettet ditt igjen. Husk at dette bare er en løsning, så du må gjenta det hvis problemet oppstår.

Løsning 7 - Koble fra hodesettet og slå av Razer Synapse-programvaren

Noen ganger kan problemer med USB-hodetelefoner skyldes programvare som Razer Synapse. Ifølge brukerne klarte de å løse problemet ved å bare koble fra hodesettet og lukke Razer Synapse. Etter at du har gjort det, trenger du bare å koble headsettet på nytt og starte Razer Synapse-programvaren på nytt.

Husk at dette bare er en løsning, så du må gjenta det når problemet oppstår.

Løsning 8 - Kontroller personverninnstillingene dine

Ifølge brukerne kan USB-hodetelefonproblemer oppstå på grunn av personverninnstillingene. Brukerne rapporterte at apper ikke fikk lov til å bruke mikrofonen på sitt USB-hodesett på grunn av visse innstillinger. Du kan imidlertid fikse dette problemet ved å gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen . Du kan gjøre det raskt ved å trykke på Windows Nøkkel + I.
 2. Naviger til Personvern- delen.

 3. I venstre rute velger du Mikrofon . Kontroller at Tillat apper for tilgang til mikrofonen din er aktivert i den høyre ruten. I tillegg må du sjekke listen nedenfor og tillate at enkelte applikasjoner får tilgang til mikrofonen.

Etter at du har aktivert mikrofonen, bør problemet med ditt USB-headsett være fullstendig løst.

Løsning 9 - Avinstaller eventuelle gamle USB-hodetelefondrivere

Flere brukere rapporterte problemer med USB-hodetelefoner etter å ha kjøpt et nytt headset. Ifølge dem ble problemet forårsaket av drivere fra et eldre USB-hodesett. For å fikse problemet, anbefales det å fjerne den eldre driveren, siden det kan forstyrre det nye headsettet. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Åpne Enhetsbehandling .
 2. Gå nå til Vis> Vis skjulte enheter .

 3. Finn den gamle USB-hodetelefondriveren, høyreklikk den og velg Avinstaller enhet .
 4. Hvis tilgjengelig, sjekk Fjern driverprogramvare for denne enheten, og klikk på Avinstaller .

Etter at du har fjernet den eldre driveren, bør problemet løses helt, og du bør kunne bruke ditt USB-hodetelefon uten problemer.

Hvis ingen av disse løsningene virket for deg, gå og sjekk ut vår artikkel om lydproblemer i Windows 10, kanskje det vil være nyttig.

Vi håper imidlertid at denne artikkelen hjalp deg med å løse problemet med ditt USB-hodesett i Windows 10. Hvis du har noen kommentarer eller spørsmål, bare nå for kommentarene nedenfor.