Full oppgave: Oppdater feil 0x80245006 i Windows 10, 8 og 7

Hvert operativsystem må oppdateres for å beskytte deg mot trusler, men det ser ut som at noen Windows 10-brukere har problemer med å oppdatere Windows 10. I stedet for oppdateringer får brukere oppdateringsfeil 0x80245006, så la oss se om vi kan fikse dette.

Slik løser du oppdateringsfeil 0x80245006 i Windows 10

Feil 0x80245006 kan vises under ulike omstendigheter, og det er noen av de vanligste problemene som brukere rapporterte om denne feilen:

 • Windows Update mislykkes 0x80245006 - Denne feilmeldingen oppstår vanligvis mens du prøver å bruke Windows Update. Hvis du støter på dette problemet, kan du prøve å kjøre Windows Update Troubleshooter eller sjekke proxy-innstillingene dine.
 • Kode: 0x80245006 Windows Store - Flere brukere rapporterte denne feilmeldingen mens du bruker Windows Store. Hvis du støter på det, må du kontrollere at antivirusprogrammet ikke forstyrrer nettverksforbindelsen. I tillegg kan du også prøve å deaktivere oppstartsprogrammer på PCen.
 • Windows 8.1-feil 80245006 - Denne feilen kan vises på en hvilken som helst versjon av Windows, og både Windows 10 og Windows 8.1-brukere rapporterte det. Imidlertid er løsningene nesten det samme for begge versjoner.
 • Server 2016 0x80245006 - Dette problemet kan også vises i Windows Server 2016, og hvis du støter på det, bør du kunne fikse det ved hjelp av en av våre løsninger.

Nedlasting av oppdateringer er viktig hvis du vil holde datamaskinen trygg og motta nye funksjoner for operativsystemet. Siden oppdateringer er så viktige, kan du se hvorfor oppdateringsfeil 0x80245006 kan forårsake så mye problemer ved å hindre nedlasting av Windows 10-oppdateringer. Ikke bare at systemet ditt kan bli sårbart, men samtidig kan du savne nye funksjoner som Microsoft utvikler for Windows 10. Så hvordan kan du fikse oppdateringsfeil 0x80245006 på Windows 10?

Løsning 1 - Fjern AdFender-programvaren

AdFender er en systembasert adblocking programvare som lar deg bruke Microsoft Edge uten annonser. Selv om dette verktøyet høres bra ut, har det blitt oppdaget av brukere at dette verktøyet har en stor feil. Ifølge brukerne vil AdFender blokkere Windows-oppdateringer, slik at du ikke kan oppdatere Windows 10. Som du ser, er AdFender årsaken til 0x80245006 oppdateringsfeil, og det er bare en løsning å fjerne AdFender hvis du har installert det.

Det er flere måter å fjerne et program på, men den beste måten er å bruke avinstalleringsprogramvare. Hvis du leter etter en avinstallerer, foreslår vi at du prøver IOBit Uninstaller (gratis), Revo Uninstaller eller A shampoo Uninstaller . Alle disse verktøyene er enkle å bruke, og ved hjelp av disse verktøyene bør du kunne fjerne alle programmer helt fra PCen. Hvis du ikke bruker AdFender, bør du sjekke ut vår neste løsning.

Løsning 2 - Sjekk proxyinnstillingene dine

Hvis du bruker proxy, kan du blokkere Windows-oppdateringer uten å vite det. For å fikse dette, følg disse instruksjonene:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv inn internettalternativer . Velg Internett-alternativer fra listen over resultater.

 2. Klikk på Tilkoblinger- fanen og klikk deretter LAN-innstillinger .

 3. Klikk Avansert .

 4. Finn Bruk ikke proxy-serveren for adresser som begynner med inntastingsfelt, og skriv inn følgende adresser i det:
  • . windowsupdate.com;
  • .microsoft.com;
  • .windows.com;

Lagre endringene dine. Du må kanskje starte datamaskinen på nytt før endringene blir brukt.

Men hvis du fortsatt har problemer på din PC, eller hvis du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel filtap, skadelig programvare, og maskinvarefeil. Det vil også optimalisere PCen din for maksimal ytelse.

Løsning 3 - Sjekk antivirusprogramvaren

Bruk av antivirusprogramvare er ganske viktig, men noen ganger kan antivirusprogramvaren forstyrre Windows 10 og føre til at 0x80245006 feil vises. For å fikse problemet, må du åpne antivirusprogrammet ditt og prøve å deaktivere bestemte funksjoner og se om det løser problemet.

Det er mulig at antivirus-brannmuren blokkerer Windows Update ved et uhell, så prøv å deaktivere det og sjekk om det løser problemet. Hvis du ikke kan løse problemet, kan du også prøve å deaktivere antivirusprogrammet midlertidig. I noen tilfeller er den eneste måten å løse problemet på å fjerne antivirusprogrammet.

Husk at fjerning av antivirusprogrammet kan føre til at systemet ditt er sårbart, så hvis antivirusprogrammet ditt er problemet, anbefaler vi deg å bytte til en annen antivirusløsning. Det er mange flotte antivirusprogrammer på markedet, men for tiden er det beste Bitdefender, BullGuard og Panda Antivirus, så vær så snill å prøve noen av disse verktøyene.

Løsning 4 - Bruk feilsøking for Windows Update

Mange brukere opplevde feil 0x80245006 mens de prøvde å laste ned Windows-oppdateringer. Dette problemet kan forhindre deg i å laste ned nye oppdateringer og la datamaskinen være sårbar. Du kan imidlertid være i stand til å fikse problemet ved hjelp av feilsøkingsprogrammet for Windows Update.

Windows Update Troubleshooter er et lite verktøy laget av Microsoft som kan skanne PCen og fikse mange oppdateringsrelaterte problemer. Verktøyet er enkelt å bruke, og for å kunne bruke det, trenger du bare å laste ned og kjøre det på PCen. Du kan laste ned Windows Update Troubleshooter fra Microsofts nettsted gratis.

Når du har kjørt feilsøkingsprogrammet, må du kontrollere om problemet med Windows Update fortsatt varer.

Løsning 5 - Sjekk om de nødvendige tjenestene kjører

For at Windows 10 skal laste ned og installere oppdateringer, må du være sikker på at de nødvendige tjenestene kjører riktig. Hvis de nødvendige tjenestene ikke kjører, møter du feil 0x80245006 mens du bruker Windows Update. Du kan imidlertid fikse dette problemet ved å aktivere de nødvendige tjenestene. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn services.msc . Trykk nå på Enter eller klikk OK .

 2. Når Tjenester- vinduet åpnes, finn Bakgrunn Intelligent Transfer Service og kontroller statusen. Hvis servicestatus ikke er satt til Running, høyreklikker du på bakgrunns intelligent overføringstjeneste og velger Start fra menyen.

 3. Gjenta det forrige trinnet for Windows Update og Workstation- tjenester. Etter å ha gjort det, lukk vinduet Tjenester .

Etter at du har gjort det, må du deaktivere bestemte tjenester med kommandoprompt. Dette er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + X eller høyreklikk Start-knappen . Velg nå Kommandoprompt (Admin) fra menyen. Hvis Kommandoprompt ikke er tilgjengelig, kan du også bruke PowerShell (Admin) .

 2. Når Kommandoprompt åpnes, skriv inn følgende kommandoer:
 • netto stopp wuauserv
 • netstopp cryptSvc
 • nettstoppbiter
 • nettstopp msiserver
 • ren C: \ Windows \ SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
 • ren C: \ Windows \ System32 \ catroot2 catroot2.old
 • nettstart wuauserv
 • netto start cryptSvc
 • netto startbiter
 • nettstart msiserver
 • pause

Etter at alle kommandoer er utført, lukk Kommandoprompt og start datamaskinen på nytt. Når PCen startes på nytt, kontroller om problemet er løst. Flere brukere rapporterte at denne løsningen løste problemet for dem, så vær sikker på å prøve det ut.

Løsning 5 - Utfør en ren oppstart

Hvis du har feil 0x80245006, kan problemet være relatert til tredjeparts applikasjoner eller tjenester. For å fikse problemet, anbefales det å finne en problematisk app eller tjeneste og fjerne den fra PCen. Det er flere måter å gjøre det på, men det enkleste er å utføre en ren oppstart. For å gjøre det, følg bare disse enkle trinnene:

 1. Trykk på Wi ndows Key + R og skriv inn msconfig . Trykk nå på Enter eller klikk OK .

 2. Systemkonfigurasjonsvinduet vil nå vises. Gå til Tjenester- fanen og sjekk Skjul alle Microsoft-tjenester . Klikk nå på Deaktiver alle .

 3. Naviger til Oppstart- fanen og klikk på Åpne oppgavebehandling .

 4. Liste over oppstartsprogrammer vises nå. Høyreklikk det første elementet på listen og velg Deaktiver fra menyen. Gjenta dette trinnet for alle oppstartsprogrammer på listen.

 5. Når du er ferdig, lukk Task Manager og gå tilbake til System Configuration- vinduet. Klikk på Bruk og OK for å lagre endringer og start datamaskinen på nytt.

En PC starter på nytt, kontroller om problemet fortsatt vises. Hvis ikke, betyr det at en av oppstartsprogrammer eller tjenester forstyrret Windows Update. For å finne den problematiske applikasjonen, må du aktivere tjenester en etter en eller i grupper for å finne den problematiske applikasjonen. Husk at du må starte datamaskinen på nytt for å kunne bruke endringer etter at du har aktivert en gruppe applikasjoner eller tjenester.

Når du har funnet den problematiske applikasjonen eller tjenesten, må du passe på at du deaktiverer den, sletter den eller oppdaterer den for å løse problemet permanent.

Hvis Clean boot ikke hjelper, bør du vurdere å fjerne eventuelle nylig installerte applikasjoner og kontrollere om det løser problemet.

Løsning 6 - Utfør SFC- og DISM-skanninger

Hvis du får feil 0x80245006 mens du bruker Windows Update, kan problemet være skadet systemfiler. Du kan imidlertid fikse problemet ved å utføre SFC-skanning. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen og velg Kommandoprompt (Admin) eller Powershell (Admin) .
 2. Når Kommandoprompt begynner, skriv inn sfc / scannow og trykk Enter for å kjøre kommandoen.

 3. SFC-skanning vil nå starte. Denne prosessen kan ta opptil 15 minutter, så ikke avbryte den.
 4. Når skanningen er ferdig, kontroller om problemet fortsatt vises.

Hvis problemet fortsatt er tilstede, eller hvis du ikke kunne kjøre SFC-skanning, må du prøve å kjøre DISM-skanning også. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Start Kommandoprompt som administrator.
 2. Skriv inn DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth, og trykk Enter .

 3. DISM scan vil nå starte. Skanningen kan ta omtrent 20 minutter eller mer, så vær sikker på at du ikke avbryter den.

Når DISM-skanningen er ferdig, kontroller om problemet er løst. Hvis problemet fortsatt varer, eller hvis du ikke klarer å kjøre SFC-skanning før, må du gjenta SFC-skanning igjen og se om det løser problemet.