Full fix: Oppdater feil 0x80072ee7 på Windows 10, 8.1, 7

Windows 10s beryktede oppdateringsproblemer er noe hver bruker må håndtere minst én gang. Det ville være ideelt hvis det er et enkelt problem fordi vi kjenner løsningen sikkert. Det er imidlertid ikke tilfellet, da ulike oppdateringsproblemer har en tendens til å vises fra tid til annen.

I denne artikkelen skal vi snakke om et problem med CommonWindows Update som kommer med feilkoden 0x80072ee7 . Dette problemet kan vises i ulike situasjoner, men oftest når du prøver å installere en ny stor oppdatering for Windows 10 (jubileumsoppdatering, opphavsrettsoppdatering, etc.).

Så hvis du nylig har oppstått på dette problemet, må det løses så snart som mulig, fordi det anbefales å installere store oppdateringer for Windows 10. På den måten har vi utarbeidet noen få løsninger som kan hjelpe deg med å håndtere feilkoden 0x80072ee7 i Windows 10.

Slik løser du Windows 10-feil 0x80072ee7

Feilkode 0x80072ee7 kan forårsake mange problemer på PCen, og om denne feilen er det noen vanlige problemer som brukere rapporterte:

 • Kode 0x80072ee7 Windows 10 Store - Ifølge brukerne kan denne feilen vises når du prøver å kjøre Windows Store. Hvis du støter på dette problemet, må du sørge for å reparere ødelagte filer og kontrollere om det fungerer.
 • 0x80072ee7 Windows Update - Dette problemet kan vises mens du prøver å kjøre Windows Update. Hvis det er tilfelle, må du kontrollere at de nødvendige tjenestene er aktivert og kjører riktig. Alternativt kan du kjøre Windows Update reset script for å tilbakestille disse tjenestene.
 • Oppgraderingsfeil for Windows 10 0x80072ee7 - Denne feilen kan vises mens du prøver å oppgradere til den nyeste versjonen av Windows. Dette kan skyldes antivirusprogrammet ditt, så vær sikker på å deaktivere det. I verste fall kan det hende du må avinstallere antivirusprogrammet ditt.
 • Feil på Windows 10 Media Creation Tool 0x80072ee7 - Ifølge brukerne kan denne feilen vises selv når du bruker Media Creation Tool. For å fikse det, prøv å redigere vertsfilen og se om det hjelper.

Løsning 1 - Endre DNS-serveradressen

Ifølge Microsofts fellesskapfora er det å endre DNS-serveradressen den løsningen som viste seg å være nyttig for de fleste brukere. Så det er løsningen vi skal prøve først. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Gå til Windows Søk, skriv inn kontrollpanel og åpne Kontrollpanel.

 2. Gå til Nettverks- og delingssenter, og klikk på Endre adapterinnstillinger fra venstre rute.

 3. Velg nettverket du bruker, høyreklikk det og velg Egenskaper.

 4. Bla ned til Internett-protokollversjon 4 (TCP / IPv4), og velg Egenskaper.

 5. Nå velger du Bruk de følgende DNS-serveradressene
 6. Skriv inn følgende verdier: DNS Server - 8.8.8.8 og alternativ DNS-server - 8.8.4.4

 7. Lagre endringer, og start datamaskinen på nytt

Prøv nå å oppdatere Windows 10 igjen, hvis problemet fortsatt varer, kan du prøve noen av løsningene nedenfor.

Løsning 2 - Kjør SFC-skanning

Windows 10 (og enhver tidligere utgitt versjon av Windows, så vel) har et innebygd feilkontrollverktøy, kalt SFC-skanning. Dette verktøyet skanner dypt datamaskinen din for mulige problemer for å løse dem. Dette verktøyet kan også være nyttig når du løser problemer med Windows Update.

Her er hva du trenger å gjøre for å utføre SFC-skanningen i Windows 10:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen. Velg Velg kommandoprompt (Admin) fra menyen. Du kan også bruke Powershell (Admin) som et alternativ.

 2. I kommandolinjen skriver du sfc / scannow.

 3. Prosessen bør vare noen få minutter.
 4. Når det er gjort, lukk kommandoprompt

Hvis SFC-skanning ikke virker, eller hvis du ikke kan kjøre SFC-skanning i det hele tatt, kan du prøve å bruke DISM-skanning i stedet. For å gjøre det, kan du bare starte Command Prompt som administrator og kjøre DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth- kommandoen.

Når DISM-skanningen er ferdig, kontroller om problemet er løst. Hvis problemet fortsatt er der, eller hvis du ikke kan kjøre SFC-skanning før, må du gjenta SFC-skanning og kontrollere om det hjelper.

Løsning 3 - Kjør WUReset-skriptet

WUReset-skriptet er et skreddersydd skript som er spesielt utviklet for å løse oppdateringsproblemer i Windows 10. Dette skriptet gjør noen av de vanligste løsningene for Windows Update-problemer, for eksempel å tilbakestille Windows Update-prosessen, slette mappen SoftwareDistribution osv. Derfor sparer deg tid og krefter, siden du ikke trenger å utføre disse handlingene selv.

For å finne ut mer om WURest-skriptet, og last ned det, sjekk ut denne artikkelen.

Løsning 4 - Rediger vertsfilen

Ifølge brukerne kan noen ganger feilkode 0x80072ee7 vises hvis vertsfilen din er endret. Flere brukere rapporterte 0.0.0.0 IP-adresser i vertsfilen, og ifølge dem har disse adressene forårsaket problemet.

For å fikse problemet, fjerner du eller kommenterer disse adressene ved å legge til symbolet # i begynnelsen av linjen. Endring av vertsfilen kan være vanskelig, så en advarsel anbefales. I tillegg rapporterte mange brukere Access nektet melding når du redigerer vertsfilen. Dette er ikke et stort problem, og det kan lett løses.

Når du har fikset vertsfilen din, må du sjekke om problemet fortsatt er der.

Løsning 5 - Sjekk antivirusprogramvaren

I noen tilfeller kan feilkode 0x80072ee7 vises hvis det er et problem med antivirusprogramvaren. Noen ganger kan antivirusprogrammet forstyrre systemet ditt og forårsake at denne feilen vises.

For å fikse problemet, anbefales det å deaktivere visse antivirusfunksjoner og kontrollere om det hjelper. Hvis det ikke hjelper, kan du prøve å deaktivere antivirusprogrammet helt. Selv om du deaktiverer antivirusprogrammet, kommer Windows 10 med Windows Defender som fungerer som standard antivirus, slik at du ikke trenger å bekymre deg for sikkerheten din.

Hvis du fjerner antivirusprogramvaren, løser problemet problemet, kan du vurdere å bytte til en annen antivirusløsning. Det er mange gode antivirusverktøy, men en av de beste er Bullguard . Dette verktøyet gir god beskyttelse, og det vil ikke forstyrre systemet ditt på noen måte, så vær så snill å prøve den ut.

Løsning 6 - Kontroller at Windows Update og DNS Client-tjenester kjører

Noen ganger kan feilkode 0x80072ee7 vises hvis Windows Update-tjenesten ikke kjører. Mange funksjoner er avhengige av denne tjenesten, og hvis tjenesten er deaktivert, kan du støte på feil som denne. Du kan imidlertid løse problemet ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn services.msc . Trykk Enter eller klikk OK .

 2. Når vinduet Tjenester åpnes, finn Windows Update og dobbeltklikk det for å åpne egenskapene.

 3. Hvis Oppstartstype er satt til Deaktivert, må du endre den til Manuell eller annen verdi. Klikk nå Bruk og OK for å lagre endringer.

Etter å ha gjort det, sjekk om problemet er løst. Husk at du kanskje må starte datamaskinen på nytt for å kunne bruke endringer.

Mange brukere rapporterte at DNS Client-tjenesten kan forårsake dette problemet også. Følg bare instruksjonene ovenfor og aktiver DNS-klienttjenesten. Når du har gjort det, bør problemet løses permanent.

Løsning 7 - Fjern problematiske applikasjoner

Noen ganger kan tredjepartsprogrammer forstyrre systemet ditt og føre til at dette problemet vises. Faktisk rapporterte flere brukere at visse registret renere programvare forårsaket dette problemet. For å fikse problemet, må du finne det problematiske programmet og fjerne det manuelt.

Det er flere måter å fjerne et program på, men det beste er å bruke avinstalleringsprogramvare. Hvis du ikke er kjent, er avinstalleringsprogramvaren et spesielt program som kan fjerne ethvert program, sammen med dets filer og registeroppføringer, fra din PC.

Hvis du vil helt fjerne et bestemt program fra PCen, kan avinstalleringsprogramvare være det beste valget for deg. Det er mange flotte avinstalleringsprogrammer, men en av de beste er IOBit Uninstaller, så vi anbefaler på det sterkeste å prøve det ut.

Når du har funnet og fjern det problematiske programmet, må du kontrollere om problemet er løst.

Løsning 8 - Endre registertillatelser

Ifølge brukerne kan det hende at registreringen din kanskje ikke er riktig konfigurert, og det kan føre til at dette problemet vises. For å fikse problemet, må du endre visse tillatelser ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn regedit . Trykk Enter eller klikk OK .

 2. I venstre rute navigerer du til HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesTcpip . Høyreklikk Tcpip og velg Tillatelser fra menyen.

 3. Klikk Avansert .
 4. Kontroller Erstatt alle alternativene for barnobjekt-tillatelse og klikk på Bruk og OK for å lagre endringer.

Etter å ha gjort det, sjekk om problemet er løst.

Det handler om det, vi håper at minst en av disse løsningene hjalp deg med å løse feilkoden 0x80072ee7 i Windows 10. Hvis du har spørsmål eller forslag, kan du gjerne gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

For flere Windows Update-løsninger og tilleggsinformasjon, må du sjekke vårt Windows Update-hub.