Full Fix: Reagerer oppgavelinjen i Windows 10, 8.1, 7

Windows 10 er ikke uten feil, og en av de mer irriterende problemene er den ikke-responsive oppgavelinjen. Når du ikke svarer på oppgavelinjen, kan du ikke få tilgang til varslene dine, Start-menyen eller Cortana, slik at du kan se hvorfor dette er et slikt problem. Heldigvis har vi flere løsninger tilgjengelig for deg.

Slik løser du svare oppgavelinjen i Windows 10

Aktivitetsfeltet er en nøkkelkomponent i systemet ditt, men noen ganger kan oppgavelinjen din ikke reagere. Når det gjelder å svare på oppgavelinjen, er det noen lignende problemer som brukere rapporterte:

 • Windows 10 Start-menyen og oppgavelinjen virker ikke - Noen ganger vil både Start-menyen og oppgavelinjen ikke fungere. Dette kan skyldes antivirusprogrammet ditt, så vær sikker på å installere de nyeste oppdateringene og sjekk om det hjelper.
 • Windows 10 Start-menyen virker ikke - Dette er et lignende problem som kan oppstå ved siden av ikke-responsiv oppgavelinje. Hvis Start-menyen ikke virker, må du kontrollere en av våre relaterte artikler for en detaljert forklaring på hvordan du løser dette problemet.
 • Windows 10 oppgavelinje frosset, ikke fungerer - Dette er et relativt vanlig problem med oppgavelinjen. For å fikse dette problemet, må du laste ned og installere de nyeste oppdateringene og sjekke om det hjelper.
 • Windows 10 oppgavelinjen svarer ikke etter søvnen, oppdatering - Dette problemet kan vises etter en nylig oppdatering. Hvis du mistenker at en oppdatering er et problem, fjern det eller utfør Systemgjenoppretting.
 • Oppgavelinjen responderer ved oppstart - i noen tilfeller vil oppgavelinjen ikke fungere så snart du slår på PCen. For å fikse dette problemet, må du kanskje opprette en ny brukerkonto og sjekke om det løser problemet.

Løsning 1 - Avinstaller Nvidia-grafikkdriveren

Noen brukere rapporterer at avinstallere deres nåværende Nvidia grafikkdriver og erstatte den med en eldre Nvidia-driver kunne løse problemet. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen. Velg nå Enhetsbehandling fra listen. Hvis denne metoden ikke fungerer, kan du bruke en annen metode for å starte Enhetsbehandling .

 2. Når Enhetsbehandling åpnes, finn du grafikkortdriveren, høyreklikk den og velg Avinstaller enhet fra menyen.
 3. Sjekk Slett driverprogramvaren for denne enheten, og klikk på Avinstaller .

Etter å ha gjort det, gå til grafikkortets produsentens nettsted og last ned driveren som er et par måneder gammel. Når du har lastet ned og installert den eldre driveren, må du kontrollere om problemet fortsatt er der.

Løsning 2 - Sjekk antivirusprogrammet ditt

Noen ganger kan det hende du opplever problemer med ikke-responsiv oppgavelinje på grunn av antivirusprogramvaren. Bruk av et antivirusprogram er viktig, men tredjeparts antivirusverktøy kan noen ganger forstyrre systemet ditt og forårsake at dette og mange andre feil oppstår.

For å fikse problemet, må du deaktivere visse antivirusfunksjoner og kontrollere om det hjelper. Hvis det ikke løser problemet med ikke-responsiv oppgavelinje, vil neste trinn være å deaktivere antivirusprogrammet ditt helt.

Hvis det ikke hjelper, er din eneste løsning å fjerne antivirusprogramvaren. Flere brukere rapporterte at Norton antivirus forårsaket dette problemet på PCen, men etter at det ble fjernet, ble problemet løst. Husk at andre antivirusverktøy også kan forårsake dette problemet, så du må kanskje fjerne dem også.

Hvis du fjerner antivirusproblemet, løser problemet ditt, det neste trinnet er å bytte til et annet antivirusprogram. Det finnes mange gode antivirusverktøy på markedet, men hvis du vil ha et verktøy som gir maksimal beskyttelse uten å forstyrre systemet, anbefaler vi at du prøver BullGuard .

Løsning 3 - Deaktiver iGPU MultiMonitor i BIOS

Brukerne rapporterer at deaktivere iGPU MultiMonitor- alternativet i BIOS bidro til å løse dette problemet. For å få tilgang til BIOS må du trykke på Del eller F2 (eller en annen tast avhengig av hovedkortet ditt) mens du starter oppstart. Vi må nevne at ikke alle BIOS har iGPU MultiMonitor-alternativet.

Plasseringen av iGPU MultiMonitor-alternativet kan også være forskjellig for forskjellige versjoner av BIOS, så det er ingen unik måte å deaktivere den på. Du må prøve og finne den i din BIOS alene.

Løsning 4 - Bruk Powershell

For at denne løsningen skal virke, må du ha Windows-brannmuren aktivert. Hvis Windows-brannmuren ikke er aktivert, gjør du følgende:

 1. Trykk Windows-tast + R og skriv Services.msc . Trykk Enter for å åpne Tjenester-vinduet.

 2. Finn nå Windows-brannmur fra listen over tjenester og dobbeltklikk på den for å åpne egenskapene.

 3. Finn Oppstartstype- alternativet og sett det til Manuell . Klikk på Bruk .

 4. Nå i vinduet Services øverst til venstre for å finne en Start denne tjenesten-knappen for å starte Windows-brannmur.

Når du har aktivert Windows-brannmur, kan du fortsette til de neste trinnene.

 1. Finn: C: \ Windows \ System32 \ WindowsPowerShell \ v1.0 \ powershell.exe .
 2. Høyreklikk powershell.exe og velg Kjør som administrator .
 3. Kopier denne linjen til PowerShell og trykk Enter for å utføre den:
  • Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$ ($ _. InstallLocation) \ AppXManifest.xml"}

 4. Sjekk om problemet er løst. Når du har aktivert Windows-brannmur, kan du fortsette til neste trinn.

Løsning 5 - Sjekk etter manglende oppdateringer

Hvis du har problemer med oppgavelinjen som ikke svarer, kan problemet være relatert til de manglende oppdateringene. Noen ganger kan det være en feil i systemet ditt, og installering av oppdateringene kan fikse det. Windows 10 installerer de manglende oppdateringene automatisk, men du kan alltid sjekke om oppdateringer manuelt ved å gjøre følgende:

 1. Trykk på Windows-tast + I for å åpne appen Innstillinger .
 2. Naviger til Oppdater og Sikkerhets seksjon.

 3. Klikk på Søk etter oppdateringer i den høyre ruten.

Hvis noen oppdateringer er tilgjengelige, laster Windows dem automatisk ned i bakgrunnen. Når oppdateringene er lastet ned, blir de automatisk installert så snart du starter datamaskinen på nytt. Når systemet er oppdatert, kontroller om problemet fortsatt er der.

Løsning 6 - Opprett en ny konto

Ifølge brukerne kan noen ganger problemet med oppgavelinjen som ikke svarer, skyldes en ødelagt brukerkonto. For å fikse dette problemet anbefales det at du oppretter en ny konto og sjekker om det hjelper. Dette er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + I for å åpne appen Innstillinger .
 2. Når Innstillinger-appen åpnes, går du til kontoen .

 3. Fra menyen til venstre velger du familie og andre personer . I høyre rute velger du Legg til noen andre til denne PCen .

 4. Velg Jeg har ikke denne personens påloggingsinformasjon .

 5. Velg nå Legg til en bruker uten en Microsoft-konto .

 6. Skriv inn ønsket brukernavn og klikk på Neste .

Når du har opprettet en ny brukerkonto, bytt til den nye kontoen og kontroller om problemet fortsatt er der. Hvis problemet ikke vises på den nye kontoen, må du kanskje flytte alle dine personlige filer til den og begynne å bruke den i stedet for den gamle kontoen din.

Løsning 7 - Fjern de problematiske applikasjonene

Noen ganger kan tredjeparts problemer forårsake problemer med oppgavelinjen som vises. Ifølge brukere kan applikasjoner som QuickTime eller Quickbooks føre til at dette problemet vises. Hvis du har problemer med å svare på oppgavelinjen, er den beste måten å håndtere dette problemet å fjerne problematiske applikasjoner.

Det er flere måter å gjøre det på, men den beste metoden er å bruke en avinstalleringsprogramvare. Ved å bruke en avinstalleringsprogramvare som IOBit Uninstaller, fjerner du det problematiske programmet, samt dets filer og registeroppføringer. Dette vil sikre at applikasjonen er helt fjernet og forhindre at problemet vises i fremtiden.

Løsning 8 - Start Windows Utforsker på nytt

I følge brukerne er en måte å håndtere oppgavelinjen som ikke svarer på, å starte Windows Utforsker på nytt. Din oppgavelinje og startmeny er relatert til Windows Utforsker, og ved å starte prosessen på nytt, starter du også oppgavelinjen.

For å starte Windows Explorer, gjør du følgende:

 1. Trykk Ctrl + Shift + Esc for å åpne Oppgavebehandling .
 2. Finn Windows Utforsker- prosessen, høyreklikk den og velg Start på nytt fra menyen.

Når Windows Utforsker starter på nytt, kontroller om problemet fortsatt er der. Husk at dette kanskje ikke er en permanent løsning, så hvis problemet oppstår, må du starte Windows Explorer på nytt.

Løsning 9 - Utfør en systemgjenoppretting

Hvis andre løsninger kan løse problemet med ikke-responsiv oppgavelinje, kan du prøve å utføre en systemgjenoppretting. Dette er relativt enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv inn systemgjenoppretting . Velg Opprett et gjenopprettingspunkt fra menyen.

 2. Systemegenskaper- vinduet vil nå vises. Velg Systemgjenoppretting fra menyen.

 3. Når vinduet Systemgjenoppretting åpnes, klikker du Neste .

 4. Hvis det er tilgjengelig, merker du av for Vis flere gjenopprettingspunkter . Velg ønsket gjenopprettingspunkt og klikk på Neste .

 5. Følg instruksjonene på skjermen for å gjenopprette PCen.

Når restaureringsprosessen er fullført, kontroller om oppgavelinjen din fungerer igjen.

Dette problemet med ikke-responsiv oppgavelinje i Windows 10 kan være et irriterende problem, men vi håper at noen av disse løsningene var nyttige for deg. Husk å holde Windows 10 oppdatert med de nyeste oppdateringene, fordi hvis ingen av disse løsningene var nyttig, kan den nyeste oppdateringen kanskje løse dette problemet.