Full Fix: Oppgavebehandling er sakte å åpne eller svare

Oppgavebehandling er et nyttig verktøy, men noen brukere rapporterte at Task Manager er sakte å åpne på PCen. Dette kan være et problem, spesielt hvis du har en prosess som du vil avslutte, men det er en måte å fikse det på.

Oppgavebehandling er et av de mest nyttige verktøyene på Windows, men noen ganger kan problemer med Oppgavebehandling oppstå. Når det gjelder problemer, er det noen vanlige problemer som brukere rapporterte:

 • Oppgavebehandling tar for alltid å åpne Windows 10, svarer ikke - Mange brukere rapporterte at Oppgavebehandling er sakte å starte eller ikke svare i det hele tatt. Dette kan skje på grunn av antivirusprogrammet ditt, så du må kanskje endre innstillingene eller fjerne den.
 • Windows 10 Task Manager lag - Noen brukere rapporterte at Task Manager lagrer på grunn av PowerShell. Vi vet ikke helt hvordan PowerShell forstyrrer oppgavebehandling, men når du slår av PowerShell, må problemet løses.
 • Oppgavebehandling veldig sakte, bremser datamaskinen - Dette er noen vanlige problemer du kan støte på, men du bør kunne løse dem ved hjelp av en av våre løsninger.

Oppgavebehandling er sakte å åpne, hvordan løser du det?

 1. Sjekk antivirusprogrammet ditt
 2. Deaktiver Powershell
 3. Opprett en ny brukerkonto
 4. Utfør en chkdsk-skanning
 5. Bruk sikker modus
 6. Utfør SFC- og DISM-skanninger
 7. Installer de nyeste oppdateringene

Løsning 1 - Sjekk antivirusprogrammet ditt

Hvis Task Manager er sakte å svare, kan problemet være ditt antivirusprogram. Mange brukere rapporterte at Webroot forårsaket dette problemet, men de klarte å løse problemet ved å endre et par innstillinger.

For å fikse problemet, vær sikker på at Oppgavebehandling ikke er blokkert av Webroot. For å fikse det, følg bare disse trinnene:

 1. Gå til delen Blokker / Tillat filer og klikk på Legg til fil- knappen.
 2. Velg nå taskmgr.exe . Du finner den i katalogen C: Windowssystem32 .
 3. Velg Oppgavebehandling fra listen og sett den til Tillat .
 4. Nå må du gjøre det samme i delen Programbeskyttelse . Legg til oppgavebehandling og sett den til Tillat .

Etter å ha gjort disse endringene, bør problemet løses. I noen tilfeller vil ikke legge til unntak i antivirusprogrammet hjelpe, og den eneste måten å fikse problemet på kan være å fjerne antivirusprogrammet.

Husk at andre antivirusverktøy også kan forårsake problemet, så selv om problemet vanligvis skyldes Webroot, kan andre antivirusverktøy også forårsake det også. Når du fjerner antivirusprogrammet, kontroller du om problemet fortsatt er der.

Hvis problemet ikke vises etter fjerning av antivirusprogrammet ditt, bør du vurdere å bytte til et nytt antivirusprogram. Det er mange gode antivirusverktøy på markedet, men hvis du vil ha en pålitelig beskyttelse som ikke vil forstyrre systemet ditt på noen måte, foreslår vi at du prøver Bitdefender . For tiden Verdens beste antivirus, vil det forvandle PCen til en ekte festning mot cybertrusler.

- Last ned Bitdefender Antivirus 2019 til en spesiell 35% rabattpris

Løsning 2 - Deaktiver Powershell

Ifølge noen brukere virker det som om Powershell noen ganger kan forårsake problemer med Oppgavebehandling på PCen. Dette er et uvanlig problem, men hvis Task Manager er sakte å åpne, kan du kanskje løse problemet ved å deaktivere Powershell.

Dette er ikke så vanskelig som du tror, ​​og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. I vinduet Søk skriver du inn Windows-funksjoner . Velg Slå Windows-funksjoner av eller på fra listen over resultater.
 2. Når Windows Funksjoner- vinduet åpnes, finner du Windows PowerShell 2.0 på listen og fjerner merket for det. Klikk nå OK for å lagre endringer. Du blir bedt om å starte datamaskinen på nytt, så vær så sikker på å gjøre det.

Når datamaskinen din har startet på nytt, kontroller du om problemet fortsatt er der. Mange brukere rapporterte at deaktivere PowerShell løst problemet for dem, så sørg for å prøve det.

Løsning 3 - Opprett en ny brukerkonto

Noen ganger kan problemer med Oppgavebehandling oppstå på grunn av brukerkontoen din. Brukerkontoer kan bli ødelagt av ulike årsaker, og hvis det skjer, vil det være ditt beste valg å opprette en ny brukerkonto. Dette er ganske enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og naviger til kontoen . For å åpne Innstillinger-appen raskt kan du bare bruke Windows Nøkkel + I- snarvei.
 2. Velg Familie og andre personer fra menyen til venstre. Klikk på Legg til noen andre til denne PCen i den høyre ruten.

 3. Velg Jeg har ikke denne personens påloggingsinformasjon .
 4. Velg nå Legg til en bruker uten en Microsoft-konto .
 5. Skriv inn ønsket brukernavn og passord for den nye kontoen, og klikk på Neste .

Når du har opprettet en ny brukerkonto, bytt til den. Hvis problemet med Oppgavebehandling ikke vises på den nye kontoen, bør du flytte dine personlige filer til den og bruke den i stedet for den gamle kontoen din.

Løsning 4 - Utfør en chkdsk-skanning

Noen ganger er Oppgavebehandling sakte å åpne på grunn av filkorrupsjon. Enkelte filer kan bli ødelagt, og det kan føre til dette og mange andre problemer. For å fikse problemet, anbefales det at du reparerer filene dine ved å utføre en chkdsk-skanning. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne kommandoprompt som administrator. For å gjøre det, trykk Windows Nøkkel + X eller høyreklikk Start-knappen. Velg nå Kommandoprompt (Admin) eller PowerShell (Admin) fra menyen.

 2. Når kommandoprompt åpnes, skriv inn chkdsk / f: X og trykk Enter . Pass på at du erstatter: X med systemstasjonsbokstaven. I de fleste tilfeller vil det være C.

 3. Kommandoprompt vil nå be deg om å planlegge en skanning under neste omstart. Trykk på Y for å bekrefte.

Nå må du bare starte datamaskinen på nytt og skanningen starter automatisk og forsøker å reparere de ødelagte filene. Husk at denne skanningen kan ta omtrent en halv time, noen ganger enda mer, så vær tålmodig og ikke avbryte den. Når skanningen er ferdig, må du sjekke om problemet fortsatt er der.

Løsning 5 - Bruk sikker modus

Hvis du har problemer med Oppgavebehandling, kan du kanskje løse problemet ved å bruke Safe Mode. Hvis du ikke vet, er Safe Mode et spesielt segment av Windows, og det kjører med standardinnstillinger og drivere, så det er perfekt for feilsøking. For å gå inn i Safe Mode, må du bare gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen og naviger til delen Oppdater og sikkerhet .
 2. Nå velger du Recovery fra venstre rute og i høyre rute klikker du Restart Now- knappen.
 3. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer> Oppstartsinnstillinger. Etter å ha gjort det, klikk på Startnytt .

 4. Når datamaskinen har startet på nytt, vil du bli presentert med en liste over alternativer. Velg ønsket versjon av Safe Mode ved å trykke på den tilsvarende tasten på tastaturet.

Når du har slått inn i sikkermodus, må du kontrollere om problemet fortsatt er der. Hvis problemet ikke vises i sikker modus, betyr det at problemet er relatert til innstillingene eller til brukerprofilen din, slik at du kan starte feilsøkingen av problemet.

Løsning 6 - Utfør SFC- og DISM-skanninger

Som vi allerede nevnte i våre tidligere løsninger, kan filkorrupsjon noen ganger føre til dette og mange andre problemer. Hvis Windows-installasjonen din er skadet, kan Task Manager bli treg til å svare. Du kan imidlertid fikse det ved å gjøre følgende:

 1. Åpne kommandoprompt som administrator.
 2. Når Kommandoprompt starter, skriv inn sfc / scannow og trykk Enter for å kjøre den.

 3. Skanningen starter nå. Denne prosessen kan ta omtrent 15 minutter eller mer, så ikke forstyrre det.

Når SFC-skanningen er ferdig, må du sjekke om problemet fortsatt er der. Hvis SFC ikke fikse problemet ditt, eller hvis du ikke kan kjøre SFC-skanning i det hele tatt, må du bruke DISM i stedet:

 1. Start Kommandoprompt som administrator.
 2. Skriv inn DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth- kommandoen og trykk Enter for å kjøre den.

 3. DISM scan vil nå starte. Denne skanningen kan ta omtrent 20 minutter eller mer, så prøv å ikke forstyrre den.

Når skanningen er ferdig, må du sjekke om problemet fortsatt er der. Hvis du ikke kunne kjøre SFC-skanning før, kan du prøve å kjøre den nå og sjekke om det hjelper.

Løsning 7 - Installer de nyeste oppdateringene

Hvis du fortsatt har problemer med Oppgavebehandling, kan problemet skyldes visse feil eller feil på systemet ditt. Feil og feil kan oppstå av ulike årsaker, men den beste måten å håndtere dem er å holde systemet oppdatert.

Windows laster ned de nyeste oppdateringene automatisk, men du kan også laste ned oppdateringene på egenhånd ved å gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til delen Oppdater og sikkerhet .
 2. Klikk nå på Søk etter oppdateringer .

Hvis noen oppdateringer er tilgjengelige, blir de lastet ned automatisk i bakgrunnen og installert så snart du starter datamaskinen på nytt. Når systemet ditt er oppdatert, sjekk om problemet fortsatt er der.

Det er mange problemer som kan vises med Oppgavebehandling, og hvis Oppgavebehandling er sakte å åpne eller sakte å svare på PCen, er problemet mest sannsynlig relatert til antivirusprogrammet eller til korrupsjon av filer. Du bør imidlertid kunne løse problemet ved hjelp av en av våre løsninger.