Full oppgave: SYSTEMTREAD EXCEPTION NOT HANDLED M feil i Windows 10

Blå skjerm av dødsfeil som SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M kan være ganske problematisk. Denne feilen starter datamaskinen på nytt hver gang den vises, derfor er det viktig å vite hvordan du løser denne feilen på Windows 10.

Slik reparerer du SYSTEM TRAY EXCEPTION NOT HANDLED M error

Innholdsfortegnelse:

 1. Oppdater Windows 10 og installer de nyeste driverne
 2. Kjør BSOD feilsøkingsprogrammet
 3. Kjør SFC-skanningen
 4. Kjør DISM
 5. Sjekk harddisken
 6. Fjern antivirusprogramvaren
 7. Fjern problematiske applikasjoner
 8. Tilbakestill BIOS
 9. Tilbakestill Windows 10
 10. Sjekk etter feil maskinvare

Løsning - SYSTEMTRØDSTØYKNING UTILGJØR IKKE M Windows 10 feil

Løsning 1 - Oppdater Windows 10 og installer de nyeste driverne

Windows 10 har noen feil med bestemt maskinvare og programvare, og for å fikse disse feilene er det viktig at du oppdaterer Windows 10. Microsoft er klar over disse problemene, og det prøver å fikse dem med de nyeste oppdateringene i Windows 10. I tillegg til feilrettinger, gir nye oppdateringer også nye funksjoner og sikkerhetsforbedringer. Hvis du vil at PCen skal være stabil og fri for feil, anbefaler vi sterkt at du bruker Windows Update og laster ned de nyeste oppdateringene.

I tillegg til å laste ned de nyeste oppdateringene, er det også viktig å ha de nyeste driverne installert. Windows 10 er avhengig av drivere for å jobbe med maskinvaren din, og hvis driverne dine er utdaterte eller bare ikke fullt kompatible med Windows 10, kan du få SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M BSoD-feil. For å forhindre at disse feilene vises, er det viktig at du holder sjåførene oppdatert. Oppdatering av driverne er ganske enkelt, og du kan bare gjøre det ved å gå til maskinvareprodusentens nettsted og laste ned de nyeste driverne for enheten.

Brukere rapporterte at oppdatering av Nvidia eller AMD-grafikkortdriveren løste problemet for dem, så sørg for å oppdatere disse driverne først. Få brukere rapporterte også problemer med Qualcomm Atheros trådløse adapterdrivere, så hvis du bruker den ovennevnte adapteren, må du sørge for å installere de nyeste driverne for det. Hvis oppdateringen av driverne ikke løser problemet, oppdaterer du alle drivere på systemet.

Oppdater drivere automatisk

Å søke etter sjåfører på egen hånd kan være tidkrevende. Så, vi anbefaler deg å bruke et verktøy som vil gjøre dette for deg automatisk. Å bruke en automatisk driveroppdaterer vil sikkert spare deg for å måtte lete etter drivere manuelt, og det vil alltid holde systemet oppdatert med de nyeste driverne.

Tweakbit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton Antivirus) vil hjelpe deg å oppdatere drivere automatisk og forhindre skade på PCen forårsaket av å installere feil driverversjoner. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen.

Her er en rask guide til hvordan du bruker den:

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Løsning 2 - Kjør BSOD feilsøkingsprogrammet

Den neste tingen vi skal prøve her er Windows 10s innebygde feilsøkingsverktøy. Dette verktøyet er utformet for å håndtere alle slags systemproblemer, så det kan også være nyttig med SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M feilen.

Slik kjører du feilsøkingsverktøyet for Windows 10:

 1. Åpne innstillinger-appen.
 2. Gå til Oppdater og Sikkerhets delen, og velg Feilsøking fra menyen til venstre.
 3. Velg BSOD fra høyre rute og klikk Kjør feilsøking .

 4. Følg de videre instruksjonene på skjermen for å fullføre feilsøkingsprogrammet.

Løsning 3 - Kjør SFC-skanningen

SFC-skanningen er et annet feilsøkingsverktøy vi skal prøve. Dette er et kommandolinje-skanneverktøy som skanner datamaskinen din for potensielle problemer, og løser dem underveis. Mange brukere har rapportert at SFC-skanningen kan være nyttig når det gjelder problemer med BSOD i Windows 10.

Slik kjører du SFC-skanningen i Windows 10:

 1. Høyreklikk på Start-menyknappen, og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Skriv inn følgende linje og trykk Enter: sfc / scannow

 3. Vent til prosessen er ferdig (det kan ta en stund).
 4. Hvis løsningen er funnet, blir den automatisk brukt.
 5. Lukk nå Kommandoprompt og start datamaskinen på nytt.

Løsning 4 - Kjør DISM

Og det tredje feilsøkingsverktøyet vi skal prøve er DISM. Deployment Image Servicing and Management (DISM), som navnet sier, re-distribuerer systembildet, og løser potensielle problemer underveis. Så det kan også løse SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M feilen.

Vi går deg gjennom både standard og prosedyren som bruker installasjonsmediet nedenfor:

 • Standard måte
 1. Høyreklikk Start og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Lim inn følgende kommando og trykk Enter:
   • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

 3. Vent til skanningen er ferdig.
 4. Start datamaskinen på nytt og prøv å oppdatere på nytt.
 • Med Windows installasjonsmedia
 1. Sett inn Windows-installasjonsmediet ditt.
 2. Høyreklikk Start-menyen, og velg kommandoprompt (Admin) fra menyen.
 3. I kommandolinjen skriver du inn følgende kommandoer og trykker på Enter etter hver:
  • dism / online / cleanup-image / scanhealth
  • dism / online / cleanup-image / restorehealth
 4. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter:
  • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth /source:WIM:X:SourcesInstall.wim:1 / LimitAccess
 5. Pass på å endre en X- verdi med brevet på den monterte stasjonen med Windows 10-installasjonen.
 6. Når prosedyren er ferdig, start datamaskinen på nytt.

Løsning 5 - Kontroller harddisken

Hvis harddisken din er skadet, er BSOD-problemene mer enn mulig. For å eliminere tvil, bør du kjøre chkdsk, som skanner alle partisjonene dine, og løser eventuelle problemer (hvis mulig). Så hvis skyldige i SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M er en korrupt harddisk, vil dette verktøyet trolig løse problemet.

Slik kjører du kommandoen chkdsk i Windows 10:

 1. Skriv inn avansert oppstart (Start datamaskinen på nytt mens du holder Shift- tasten nede ).
 2. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer .
 3. Velg Kommandoprompt fra listen over alternativer.
 4. Når Kommandoprompt vises, skriver du inn følgende linjer og trykker på Enter etter hver linje for å kjøre den:
  • bootrec.exe / rebuildbcd
  • bootrec.exe / fixmbr
  • bootrec.exe / fixboot
 5. Noen brukere foreslår også at du må kjøre flere chkdsk- kommandoer også. For å utføre disse kommandoene, må du vite stasjonsbokstaver for alle harddiskpartisjonene dine. I kommandoprompt bør du skrive inn følgende (men husk å bruke bokstavene som passer til harddiskpartisjonene på PCen din):
  • chkdsk / rc:

  • c hkdsk / rd:

  Dette er bare vårt eksempel, så husk at du må utføre chkdsk-kommandoen for hver harddiskpartisjon du har.

 6. Start datamaskinen på nytt og kontroller om problemet er løst.

Løsning 6 - Fjern antivirusprogramvaren

Antivirusprogramvare er avgjørende for systemets sikkerhet, men noen ganger kan antivirusprogramvaren føre til at disse typer feil vises. For å fikse SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M og mange andre BSoD-feil, er det viktig at du midlertidig fjerner antivirusprogramvaren. Husk at ved å fjerne antivirusprogramvaren din, vil du ikke være helt forsvarsløs fordi Windows 10 leveres med Windows Defender som fungerer som et standard antivirusprogram. For å fjerne absolutt antivirus fra PCen, anbefales det at du bruker et dedikert fjerningsverktøy. Nesten alle antivirusbedrifter har disse verktøyene tilgjengelige på deres nettsider, så sørg for å laste ned et av disse verktøyene for antivirusprogramvaren.

Brukere rapporterte at Norton og McAfee er årsaken til denne feilen, men husk at nesten alle antivirusprogrammer kan føre til at denne feilen vises, så husk å fjerne alle tredjeparts antivirusprogrammer fra PCen. Hvis du fjerner antivirusprogrammet, løser problemet problemet, kan du nå installere det på nytt, eller du kan bytte til en annen antivirusløsning.

Løsning 7 - Fjern problematiske applikasjoner

Selv om antivirusprogrammet er den vanlige årsaken til BSoD-feil, kan nesten alle tredjepartsprogrammer føre til at SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M-feilen vises. For å løse dette problemet må du fjerne eventuelle nylig installerte eller oppdaterte programmer.

Ifølge brukerne kan MSI Afterburner, RealTemp, UltraISO og SoundTap Streaming Audio Recorder føre til at denne feilen vises. Derfor, hvis du bruker noen av disse programmene, anbefaler vi sterkt at du fjerner dem.

Løsning 8 - Tilbakestill BIOS

Hvis BIOS ikke er riktig konfigurert, kan det hende du får SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M eller en annen Blue Screen of Death-feil. For å raskt fikse dette problemet trenger du bare å skrive inn BIOS og tilbakestille det. Ved å tilbakestille BIOS, blir alle innstillingene dine tilbake til standard, og dermed fikseres BSoD-feilen. For å se hvordan du skriver inn BIOS og hvordan du nullstiller det, anbefaler vi sterkt at du sjekker hovedkorthåndboken din for detaljerte instruksjoner.

Løsning 9 - Tilbakestill Windows 10

Hvis feilen SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M skyldes visse programmer, kan du reparere det enkelt ved å utføre en Windows 10-tilbakestilling. Vi bør advare deg om at denne prosessen ligner på ren installasjon, derfor foreslår vi at du sikkerhetskopierer viktige filer. For å fullføre Windows 10-tilbakestilling, trenger du kanskje også en oppstartbar USB-minnepinne med Windows 10 på den, så sørg for å opprette en. For å utføre Windows 10 tilbakestilling, følg disse trinnene:

 1. Start datamaskinen på nytt noen ganger under oppstartssekvensen for å starte automatisk reparasjon.
 2. Velg Feilsøking> Tilbakestill denne PCen> Fjern alt . Sett inn Windows 10 installasjonsmedia hvis du blir bedt om det.
 3. Velg bare stasjonen hvor Windows er installert> Bare fjern filene mine og klikk på Tilbakestill- knappen for å starte prosessen.
 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre tilbakestillingen.

Når du har fullført Windows 10 reset, må du ikke installere programvare eller drivere, i stedet teste om PCen fungerer som den skal. Hvis feilen vises igjen, betyr det at maskinvaren din forårsaker det.

Løsning 10 - Sjekk etter feil maskinvare

Maskinvare kan være den vanlige årsaken til BSoD-feil, spesielt hvis den ikke er kompatibel med PCen. Hvis du nylig har installert ny maskinvare, anbefaler vi sterkt at du fjerner det eller erstatter det og kontrollerer om PCen fungerer bra uten den. Hvis problemet ikke skyldes ny maskinvare, anbefaler vi sterkt at du utfører en detaljert maskinvareinspeksjon for å finne og erstatte den defekte maskinvaren.

Hvis du fortsatt har problemer med maskinvaren din, eller du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.

SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M feilen er ikke så alvorlig som andre Blue Screen of Death-feil, og du kan enkelt fikse det ved å oppdatere driverne eller ved å fjerne problematisk programvare.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i juni 2016 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.