Full Fix: SYSTEM EXIT EIER MUTEX-feil i Windows 10

Blå skjerm av dødsfeil skyldes ofte feil maskinvare eller programvare, og siden de fortsetter å starte datamaskinen på nytt for å unngå skade, er de en av de mest plagsomme feilene på Windows 10. Det finnes alle slags BSoD-feil, og i dag kommer vi til å vise deg hvordan du kan fikse SYSTEM EXIT EWNED MUTEX BSoD-feil.

Fix SYSTEM EXIT EWN MUTEX BSoD i Windows 10

Innholdsfortegnelse:

 1. Deaktiver HDMI-enhet fra Enhetsbehandling
 2. Oppdater Windows 10
 3. Oppdater driverne
 4. Kjør BSOD feilsøkingsprogrammet
 5. Kjør SFC-skanningen
 6. Kjør DISM
 7. Sjekk harddisken
 8. Installer Sound Blaster-driveren på nytt
 9. Rengjør din PC og gjenopprett RAM-modulene
 10. Sjekk etter maskinvareproblemer

Slik reparerer du SYSTEM EXIT EWNED MUTEX-feil i Windows 10

Løsning 1 - Deaktiver HDMI-enhet fra Enhetsbehandling

Som nevnt tidligere, er BSoD-feil ofte forårsaket av programvareproblemer, og få brukere rapporterte at deaktivere deres HDMI-enhet løst SYSTEM EXIT EWNED MUTEX-feilen. Tilsynelatende har enkelte HDMI-enheter problemer med X-Fi lydkort, så for å fikse dette problemet, anbefales det å deaktivere HDMI-enheten. For å gjøre det, må du følge disse trinnene:

 1. Åpne Power User Menu ved å trykke Windows Key + X og velg Enhetsbehandling fra menyen.

 2. Når Enhetsbehandling åpnes, må du finne HDMI-enheten, høyreklikk den og velg Deaktiver fra menyen.

Når du har deaktivert HDMI-enheten, bør problemet med SYSTEM EXIT EWNED MUTEX BSOD-feilen løses.

Løsning 2 - Oppdater Windows 10

Windows 10 blir stadig oppgradert av Microsoft, og mange nye funksjoner blir lagt til. I tillegg til nye funksjoner løser Microsoft sikkerhetsfeil og kompatibilitetsproblemer med visse programmer og maskinvare. Siden BSoD-feil skyldes inkompatibel maskinvare eller programvare, anbefales det at du utfører Windows Update regelmessig for å holde Windows 10 i gang uten feil.

Løsning 3 - Oppdater driverne

Som tidligere nevnt kan mange BSoD-feil skyldes programvaren din, og hvis driverne ikke er fullt kompatible med Windows 10, kan du få SYSTEM EXIT OWNED MUTEX-feil. For å fikse dette problemet anbefales det sterkt å holde sjåførene oppdatert. Det er relativt enkelt å installere de nyeste driverne, og alt du trenger å gjøre er å besøke maskinvareprodusentens nettsted og laste ned de nyeste driverne for enhetene dine. Det er verdt å nevne at nesten hvilken som helst driver kan forårsake denne feilen, så sørg for å oppdatere så mange drivere som mulig.

Oppdater drivere automatisk

Å søke etter sjåfører på egen hånd kan være tidkrevende. Så, vi anbefaler deg å bruke et verktøy som vil gjøre dette for deg automatisk. Å bruke en automatisk driveroppdaterer vil sikkert spare deg for å måtte lete etter drivere manuelt, og det vil alltid holde systemet oppdatert med de nyeste driverne.

Tweakbit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton Antivirus) vil hjelpe deg å oppdatere drivere automatisk og forhindre skade på PCen forårsaket av å installere feil driverversjoner. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen.

Her er en rask guide til hvordan du bruker den:

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Løsning 4 - Kjør BSOD feilsøkingsprogrammet

Den neste tingen vi skal prøve er Windows 10s innebygde feilsøkingsverktøy. Dette verktøyet kan brukes til å løse alle slags problemer, inkludert BSOD-problemene.

Slik kjører du feilsøkingsprogrammet til Windows 10:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Oppdater og Sikkerhetsseksjonen .
 2. Velg Feilsøking fra menyen til venstre.
 3. Velg BSOD fra høyre rute og klikk Kjør feilsøking .

 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre feilsøkingsprogrammet.

Løsning 5 - Kjør SFC-skanningen

Det neste feilsøkingsverktøyet vi skal prøve, er SFC-skanningen. Dette er en feilsøkingslinje for kommandolinje som også kan løse forskjellige systemproblemer. Så det kan også være nyttig her.

 1. Høyreklikk på Start-menyknappen, og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Skriv inn følgende linje og trykk Enter: sfc / scannow

 3. Vent til prosessen er ferdig (det kan ta en stund).
 4. Hvis løsningen er funnet, blir den automatisk brukt.
 5. Lukk nå Kommandoprompt og start datamaskinen på nytt.

Løsning 6 - Kjør DISM

DISM er et kommandolinjeverktøy som distribuerer systembildet igjen. Denne prosessen kan føre til å løse ulike problemer, inkludert BSOD-problemene.

Vi går deg gjennom både standard og prosedyren som bruker installasjonsmediet nedenfor:

 • Standard måte
 1. Høyreklikk Start og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Lim inn følgende kommando og trykk Enter:
   • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

 3. Vent til skanningen er ferdig.
 4. Start datamaskinen på nytt og prøv å oppdatere på nytt.
 • Med Windows installasjonsmedia
 1. Sett inn Windows-installasjonsmediet ditt.
 2. Høyreklikk Start-menyen, og velg kommandoprompt (Admin) fra menyen.
 3. I kommandolinjen skriver du inn følgende kommandoer og trykker på Enter etter hver:
  • dism / online / cleanup-image / scanhealth
  • dism / online / cleanup-image / restorehealth
 4. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter:
  • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth /source:WIM:X:SourcesInstall.wim:1 / LimitAccess
 5. Pass på å endre en X- verdi med brevet på den monterte stasjonen med Windows 10-installasjonen.
 6. Når prosedyren er ferdig, start datamaskinen på nytt.

Løsning 7 - Kontroller harddisken

Hvis harddisken ikke er i den beste formen, vil BSOD-feil oppstå. På den måten bør du kjøre et stasjonsdiagnostisk verktøy som forteller deg om harddisken din er skadet.

Slik kjører du kommandoen chkdsk i Windows 10:

 1. Skriv inn avansert oppstart (Start datamaskinen på nytt mens du holder Shift- tasten nede ).
 2. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer .
 3. Velg Kommandoprompt fra listen over alternativer.
 4. Når Kommandoprompt vises, skriver du inn følgende linjer og trykker på Enter etter hver linje for å kjøre den:
  • bootrec.exe / rebuildbcd
  • bootrec.exe / fixmbr
  • bootrec.exe / fixboot
 5. Noen brukere foreslår også at du må kjøre flere chkdsk- kommandoer også. For å utføre disse kommandoene, må du vite stasjonsbokstaver for alle harddiskpartisjonene dine. I kommandoprompt bør du skrive inn følgende (men husk å bruke bokstavene som passer til harddiskpartisjonene på PCen din):
  • chkdsk / rc:

  • c hkdsk / rd:

  Dette er bare vårt eksempel, så husk at du må utføre chkdsk-kommandoen for hver harddiskpartisjon du har.

 6. Start datamaskinen på nytt og kontroller om problemet er løst.

Løsning 8 - Installer Sound Blaster-driveren på nytt

Noen ganger oppdaterer driverne dine ikke til å fikse BSoD-feilen, og du må derfor fjerne lyddriveren på forhånd. Få brukere rapporterte problemer med Sound Blaster-drivere, og de klarte å fikse SYSTEM EXIT EWNED MUTEX BSoD-feilen ved å bare fjerne Sound Blaster-driveren og installere den på nytt. For å avinstallere lyddriveren må du gjøre følgende:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X og velg Enhetsbehandling fra listen.
 2. Når Enhetsbehandling starter, finn du lyddriveren, høyreklikk den og velg Avinstaller . Hvis tilgjengelig, sjekk Slett driverprogramvaren for denne enheten, og klikk OK .

 3. Når du har slettet driveren, start datamaskinen på nytt.
 4. Hvis feilen er løst og lyden fungerer som den skal, kan du fortsette å bruke standarddriveren. Hvis det er noen lydproblemer, vær så snill å oppdatere lyddriveren din.

Selv om brukere rapporterte problemer med Sound Blaster-lyddriver, kan du prøve denne løsningen, selv om du ikke bruker Sound Blaster-lyd.

Løsning 9 - Rengjør PCen og gjenopprett RAM-modulene

Mange BSoD-feil skyldes RAM-problemer, og hvis du får SYSTEM EXIT EWNED MUTEX-feilen, vil du kanskje sjekke RAM-en. For å fullføre dette trinnet må du åpne PC-en, så sørg for at datamaskinen ikke er under garanti. Når du åpner PCen, må du rengjøre den fra støv med trykkluft. Når PC-en er ren fra støv, fjern nøye RAM-modulene dine og bytt plass. Flere brukere rapporterte at gjenoppretting av RAM-modulene permanent løst SYSTEM EXIT EWNED MUTEX BSoD-feilen, så sørg for å prøve det.

Løsning 10 - Sjekk etter maskinvareproblemer

Som tidligere nevnt, er BSoD-feil ofte forårsaket av feil RAM, så det er alltid en god ide å teste om RAM-en din fungerer riktig. For å gjøre det kan du fjerne en eller flere RAM-moduler og kontrollere om PCen fungerer bra uten den. Du må kanskje teste alle RAM-moduler en etter en før du finner den som forårsaker denne feilen.

I tillegg til å fjerne RAM-moduler, kan du også bruke verktøy som MemTest86 + til å teste RAM-en. Du kan bare lage en oppstartbar USB eller CD med MemTest på den, og starte datamaskinen fra den USB-flash-stasjonen eller CDen. Start MemTest og la den teste RAM-en i noen timer. For å finne den defekte modulen, må du kanskje teste en minnemodul om gangen før du finner feilen.

I tillegg til RAM-en din, kan en annen maskinvarekomponent forårsake denne feilen, så sørg for å sjekke hovedkortet og harddisken din også. Det er også verdt å nevne at noe nylig installert maskinvare som ikke er fullt kompatibelt med PCen din, kan forårsake denne feilen, så sørg for å fjerne den eller erstatte den og teste om PCen kjører uten den.

Hvis du fortsatt har problemer med maskinvaren din, eller du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi sterkt at du laster ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.

SYSTEM EXIT EIER MUTEX er en problematisk feil, men i de fleste tilfeller kan du fikse det ved å installere og oppdatere driverne dine, eller ved å resette RAM-modulene dine.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i juni 2016 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.