Full oppgave: SYMBOLISK INITIALISERING FAILED feil i Windows 10

Uten tvil er de mest problematiske typene feil på Windows 10, Blue Screen of Death-feil. Disse feilene vil starte datamaskinen på nytt når de vises for å forhindre skade på datamaskinen. BSoD-feil kan være problematisk, og i dag skal vi vise deg hvordan du kan fikse SYMBOLIC_INITIALIZATION_FAILED-feilen.

Fix SYMBOLIC_INITIALIZATION_FAILED BSoD-feilen

 1. Pass på at Windows 10 og drivere er oppdatert
 2. Kjør BSOD feilsøkingsprogrammet
 3. Kjør SFC-skanningen
 4. Kjør DISM
 5. Sjekk harddisken
 6. Fjern inkompatibel programvare / antivirus
 7. Tilbakestill Windows 10
 8. Sjekk maskinvaren din

Fix - SYMBOLIC_INITIALIZATION_FAILED Windows 10 feil

Løsning 1 - Pass på at Windows 10 og drivere er oppdatert

Windows 10 kan være et flott operativsystem, men det er absolutt ikke perfekt. I noen tilfeller kan Windows 10 ha kompatibilitetsproblemer med bestemt maskinvare eller programvare, og for å fikse disse problemene, er det viktig å laste ned oppdateringer med jevne mellomrom. Mange av disse maskinvare- og programvareproblemene kan være årsaken til BSoD-feilen, derfor er det viktig å kjøre Windows Update for å laste ned og installere de nyeste oppdateringene.

Nedlasting av oppdateringer er ganske viktig for systemstabilitet og sikkerhet, men det er også viktig at du laster ned de nyeste driverne for maskinvaren din. I noen tilfeller kan utdaterte eller inkompatible drivere føre til at BSoD-feil oppstår, derfor er det viktig å holde sjåførene oppdatert. Oppdatering av drivere er relativt enkelt, og for å gjøre det, trenger du bare å laste dem ned online og installere dem. Du finner de nyeste driverne som er tilgjengelige på maskinvareprodusentens nettsted. Alternativt kan du også installere driverne fra CD som du har ved siden av maskinvaren din. Husk at drivere på den CDen kanskje ikke er den nyeste, men de kan fungere bedre enn standard Windows 10-drivere.

Oppdater drivere automatisk

Å søke etter sjåfører på egen hånd kan være tidkrevende. Så, vi anbefaler deg å bruke et verktøy som vil gjøre dette for deg automatisk. Å bruke en automatisk driveroppdaterer vil sikkert spare deg for å måtte lete etter drivere manuelt, og det vil alltid holde systemet oppdatert med de nyeste driverne.

Tweakbit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton Antivirus) vil hjelpe deg å oppdatere drivere automatisk og forhindre skade på PCen forårsaket av å installere feil driverversjoner. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen.

Her er en rask guide til hvordan du bruker den:

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Løsning 2 - Kjør BSOD feilsøkingsprogrammet

Den neste tingen vi skal prøve her er Windows 10s innebygde feilsøkingsverktøy. Dette verktøyet er utformet for å håndtere alle slags systemproblemer, så det kan også være nyttig med SYMBOLIC_INITIALIZATION_FAILED-feilen.

Slik kjører du feilsøkingsverktøyet for Windows 10:

 1. Åpne innstillinger-appen.
 2. Gå til Oppdater og Sikkerhets delen, og velg Feilsøking fra menyen til venstre.
 3. Velg BSOD fra høyre rute og klikk Kjør feilsøking .

 4. Følg de videre instruksjonene på skjermen for å fullføre feilsøkingsprogrammet.

Løsning 3 - Kjør SFC-skanningen

Det neste feilsøkingsverktøyet vi skal prøve, er System File Checker. Dette verktøyet skanner datamaskinen din for potensielle problemer, og løser dem automatisk (hvis mulig). Så, hvis feilen SYMBOLIC_INITIALIZATION_FAILED skyldes en korrupt systemfil, vil SFC-skanningen håndtere den.

Slik kjører du SFC-skanneren i Windows 10:

 1. Høyreklikk på Start-menyknappen, og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Skriv inn følgende linje og trykk Enter: sfc / scannow

 3. Vent til prosessen er ferdig (det kan ta en stund).
 4. Hvis løsningen er funnet, blir den automatisk brukt.
 5. Lukk nå Kommandoprompt og start datamaskinen på nytt.

Løsning 4 - Kjør DISM

Og det tredje feilsøkingsverktøyet vi skal bruke når du prøver å løse feilen SYMBOLIC_INITIALIZATION_FAILED, er DISM. Distribusjonsbilde og service (DISM), som navnet sier, re-distribuerer systembildet, så det er mulig at det også løser noen potensielle problemer underveis.

Vi går deg gjennom både standard og prosedyren som bruker installasjonsmediet nedenfor:

 • Standard måte
 1. Høyreklikk Start og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Lim inn følgende kommando og trykk Enter:
   • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

 3. Vent til skanningen er ferdig.
 4. Start datamaskinen på nytt og prøv å oppdatere på nytt.
 • Med Windows installasjonsmedia
 1. Sett inn Windows-installasjonsmediet ditt.
 2. Høyreklikk Start-menyen, og velg kommandoprompt (Admin) fra menyen.
 3. I kommandolinjen skriver du inn følgende kommandoer og trykker på Enter etter hver:
  • dism / online / cleanup-image / scanhealth
  • dism / online / cleanup-image / restorehealth
 4. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter:
  • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth /source:WIM:X:SourcesInstall.wim:1 / LimitAccess
 5. Pass på å endre en X- verdi med brevet på den monterte stasjonen med Windows 10-installasjonen.
 6. Når prosedyren er ferdig, start datamaskinen på nytt.

Løsning 5 - Kontroller harddisken

Hvis det er et problem med harddisken din, er BSOD problemer ganske mulig. For å sjekke om dette er tilfelle, kjør kommandoen chkdsk. Denne kommandoen skanner alle partisjonene dine for potensielle problemer. Hvis løsningen er tilgjengelig, vil dette verktøyet også gjelde det.

Slik kjører du kommandoen chkdsk i Windows 10:

 1. Skriv inn avansert oppstart (Start datamaskinen på nytt mens du holder Shift- tasten nede ).
 2. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer .
 3. Velg Kommandoprompt fra listen over alternativer.
 4. Når Kommandoprompt vises, skriver du inn følgende linjer og trykker på Enter etter hver linje for å kjøre den:
  • bootrec.exe / rebuildbcd
  • bootrec.exe / fixmbr
  • bootrec.exe / fixboot
 5. Noen brukere foreslår også at du må kjøre flere chkdsk- kommandoer også. For å utføre disse kommandoene, må du vite stasjonsbokstaver for alle harddiskpartisjonene dine. I kommandoprompt bør du skrive inn følgende (men husk å bruke bokstavene som passer til harddiskpartisjonene på PCen din):
  • chkdsk / rc:

  • c hkdsk / rd:

  Dette er bare vårt eksempel, så husk at du må utføre chkdsk-kommandoen for hver harddiskpartisjon du har.

 6. Start datamaskinen på nytt og kontroller om problemet er løst.

Løsning 6 - Fjern inkompatibel programvare / antivirus

I noen tilfeller kan SYMBOLIC_INITIALIZATION_FAILED feil skyldes visse utdaterte eller inkompatible programmer, og den eneste løsningen er å finne den problematiske programvaren og avinstallere den. Det er verdt å nevne at nylig installerte eller oppdaterte programmer også kan forårsake BSoD-feil, derfor hvis du installerte noen programmer før feilen startet vises, må du fjerne dem.

En annen vanlig årsak til BSoD-feil er antivirusprogramvare. Windows 10 kommer med sitt eget Windows Defender-antivirus, men mange brukere pleier å installere tredjepartsløsninger i stedet. Tredjeparts antivirusprogramvare kan noen ganger føre til at BSoD-feil oppstår, derfor er det viktig å fjerne installert antivirusprogramvare. For å fullstendig fjerne visse antivirusprogrammer, anbefales det å bruke et spesielt uninstaller-verktøy. Mange antivirusprogrammer tilbyr disse verktøyene for programvaren deres, så sørg for å laste dem ned.

Løsning 7 - Tilbakestill Windows 10

Hvis feilen SYMBOLIC_INITIALIZATION_FAILED skyldes en programvare, kan du fikse det ved å utføre Windows 10-tilbakestilling. Hvis du nullstiller Windows 10, slettes alle filer og mapper fra C-stasjonen, så sørg for å lage en sikkerhetskopi. Etter at du har opprettet en sikkerhetskopi, kan du tilbakestille Windows 10 ved å følge disse trinnene:

 1. Start datamaskinen på nytt noen ganger mens den starter opp. Dette bør starte den automatiske reparasjonsprosessen.
 2. Velg Feilsøking> Tilbakestill denne PCen .
 3. Velg Fjern alt> Bare stasjonen der Windows er installert> Bare fjern filene mine . Klikk på Tilbakestill- knappen.
 4. Dette bør starte tilbakestillingsprosessen. Følg instruksjonene for å fullføre Windows 10 reset.

Etter at nullstillingsprosessen er fullført vil alle filene dine fra C-stasjonen bli slettet, og du vil få en ren installasjon av Windows 10. Hvis problemet skyldtes en problematisk programvare eller en driver, bør den løst etter Windows 10-tilbakestilling. Hvis problemet fortsatt eksisterer, er det mest sannsynlig et maskinvareproblem.

Løsning 8 - Sjekk maskinvaren din

Hvis feilen SYMBOLIC_INITIALIZATION_FAILED fremdeles vises, selv etter at du har tilbakestilt Windows 10, er det sannsynlig at visse maskinvare forårsaker dette problemet. Hvis du nylig installerte ny maskinvare, må du fjerne eller erstatte den fordi den kanskje ikke er kompatibel med PCen. Hvis problemet fortsatt varer, bør du sjekke om maskinvaren fungerer som den skal.

Den vanligste årsaken til BSoD-feil er feil RAM og brukere rapporterte at feilen SYMBOLIC_INITIALIZATION_FAILED ble løst etter å ha funnet og erstattet det defekte RAM-modulet. For å finne en defekt RAM-modul må du slå av og koble fra datamaskinen din, åpne den og ta av alt annet enn en RAM-modul. Slå på PCen din og test den en stund for å se om den fungerer. I tillegg kan du også laste ned MemTest86 +, sett den på en USB-flash-stasjon og start datamaskinen din fra den. Husk at du må kjøre MemTest86 i noen timer for å kunne utføre en grundig skanning.

Hvis RAM-en fungerer som den skal, må du sjekke andre maskinvarekomponenter som harddisk, hovedkort, grafikkort osv. Å finne den defekte maskinvaren på egen hånd kan være vanskelig, så det kan være best at du kontakter en ekspert. Vi anbefaler på det sterkeste at du laster ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.

SYMBOLIC_INITIALIZATION_FAILED BSoD-feil kan være problematisk, men brukere bekreftet at årsaken til denne feilen i de fleste tilfeller er en feilaktig minnemodul. Før du erstatter RAM, må du også prøve andre løsninger fra denne artikkelen.