Full Fix: Shift Key fungerer ikke på Windows 10, 8.1, 7

Vi har sett mange Windows-endringer siden 1995 til disse dager. Mange ting endret seg, men inngangsutstyret forblir det samme. Så, en PC uten fungerende tastatur eller mus er ubrukelig for de fleste brukere. Uansett hvor mye du liker touchscreen-grensesnittet.

Noen brukere rapporterte visse problemer med bestemte tastaturtyper etter systemoppgraderingen. I de fleste rapporterte tilfeller vil ikke Shift-tasten fungere. Siden denne nøkkelen er viktig for hverdagen, har vi utarbeidet noen løsninger for deg.

Fiks Skift-tastfeil på Windows 10

Ifølge brukere kan noen ganger problemer med Shift-nøkkelen vises og forårsake ulike problemer. Når det gjelder tastaturproblemer, er det noen problemer som brukere rapporterte:

 • Shift-nøkkelen fungerer ikke Windows 10, 8, 7 - Dette problemet kan vises i en hvilken som helst versjon av Windows, og eldre versjoner er ikke et unntak. Selv om du ikke bruker Windows 10, bør du kunne bruke alle løsninger til eldre versjoner av Windows.
 • Tastaturforskyvingsnøkkel fungerer ikke riktig - Ifølge brukerne vil noen ganger ikke Shift-tasten fungere riktig på tastaturet. Dette kan noen ganger være forårsaket av skadelig programvare, så sørg for å utføre en fullstendig systemskanning.
 • Venstre skift-tast fungerer ikke - Noen ganger kan bare en Skift-nøkkel bli påvirket av dette problemet. Hvis det er tilfelle, sjekk om Shift-tasten er fast. Det kan hende du må trykke på den for å løsne den, eller tømme nøkkelen for å fikse problemet.
 • HP laptop Shift-nøkkel fungerer ikke - Hvis dette problemet oppstår på den bærbare datamaskinen, er det mulig at tastaturet ikke er riktig tilkoblet. For å fikse det, må du fjerne tastaturet og koble båndkabelen tett til hovedkortet.
 • Shift-nøkkelen vil ikke kapitalisere - Dette er et annet vanlig problem som kan oppstå på din PC. Du bør imidlertid kunne løse dette problemet ved å bruke en av våre løsninger.

Løsning 1 - Sjekk etter skadelig programvare

Ifølge brukere kan det oppstå problemer med Shift-nøkkelen hvis PCen er infisert med skadelig programvare. Hvis det er tilfelle, foreslår vi at du utfører en detaljert skanning av systemet og fjerner all skadelig programvare fra PCen.

Windows 10 har allerede sin egen innebygde beskyttelse mot skadelig programvare i form av Windows Defender, og selv om Windows Defender tilbyr solid beskyttelse, mangler det visse avanserte funksjoner som andre antivirusverktøy har.

Hvis du leter etter en god antivirusprogramvare som gir maksimal beskyttelse, anbefaler vi sterkt at du vurderer Bitdefender . Når du har utført en detaljert skanning med antivirusprogramvaren, må du kontrollere om problemet med tastaturet ditt er løst.

Løsning 2 - Kontroller maskinvaren din

Først må du først kontrollere at tastaturet er i arbeidstilstand. Prøv å koble tastaturet til en annen PC og se om Shift-nøkkelen fortsatt er problemet. I tillegg kan du prøve å bytte mellom ulike USB-porter. Hvis du bruker PS2-tastaturet, må du huske å koble den til systemet starter. På den annen side kan USB-tastaturer kobles til når som helst.

I noen tilfeller kan faste taster føre til at dette problemet vises. For å fikse problemet, må du trykke fast på fastnøkkelen for å løsne den. Det er verdt å nevne at nesten hvilken som helst nøkkel kan føre til at dette problemet vises, og flere brukere rapporterte at medietaster forårsaket dette problemet på PCen.

Flere brukere rapporterte at noen ganger støv kan føre til at Shift-nøkkelen slutter å fungere. For å fikse det, må du fjerne den problematiske nøkkelen og rengjøre den med trykkluft. Når du har fjernet alt støv fra nøkkeluttaket, bør problemet løses. Få brukere rapporterte at de rengjort hele tastaturet med trykkluft, men denne metoden krever at du åpner tastaturet og fjerner alle taster for å rengjøre det, så hvis du ikke er komfortabel med det, kan du bare hoppe over det.

Løsning 3 - Prøv å kjøre sikker modus

Dette er det første feilsøkingstrinnet du bør ta etter maskinvarekontrollen. Hvis maskinvaren er levende og sparker, går skylden på programvare. I sikker modus kjører Windows bare viktige drivere og tjenester. Så, når du starter PCen i sikkermodus, får du mer innsikt hvis du har en feil driver installert på datamaskinen.

Du kan starte PCen din i sikker modus på denne måten:

 1. Gå til Start og velg Innstillinger .
 2. Velg Oppdater og Sikkerhet .

 3. Klikk på Recovery. Velg Start på nytt under Avansert oppstart .

 4. Etter en omstart vil du bli presentert med en liste over alternativer.
 5. Velg Feilsøking .
 6. Klikk på Avanserte alternativer .
 7. Åpne oppstartinnstillinger og klikk på Startnytt .
 8. Etter en omstart, velg Sikker modus eller Sikker modus med Nettverk .

Løsning 4 - Pass på at du har de nyeste driverne

Flertallet av tastaturene vil fungere med generiske drivere installert via Windows-oppdatering. Noen av dem, spesielt de trådløse, kan imidlertid trenge originale produsentdrivere. Pass på at du har de nyeste og gyldige driverne lastet ned fra det offisielle støttesiden.

Du kan sjekke for tastaturdrivere på denne måten:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen. Velg Enhetsbehandling fra listen.

 2. Finn tastatur i førers listen.
 3. Høyreklikk og åpne Egenskaper .

 4. Klikk Detaljer og velg HardwareID fra rullegardinlisten.

 5. Kopier den første linjen og lim den inn i nettleseren din.
 6. På den måten får du det eksakte navnet på enheten.
 7. Finn den offisielle driverstøtten og last ned driverne.
 8. Installer og start datamaskinen på nytt.

Oppdater drivere automatisk (foreslått tredjepartsverktøy)

Nedlasting og installering av drivere manuelt er en prosess som utgjør en risiko for at feil driver installeres, noe som kan føre til alvorlige feil. Vi anbefaler sterkt at du oppdaterer driveren automatisk ved hjelp av Tweakbit's Driver Updater- verktøy.

Dette verktøyet er godkjent av Microsoft og Norton Antivirus, og etter flere tester konkluderte teamet med at dette er den best automatiserte løsningen. Slik bruker du denne programvaren:

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Ansvarsfraskrivelse : Noen funksjoner i dette verktøyet er ikke gratis.

Løsning 5 - Deaktiver Sticky Keys-funksjonen

Sticky Keys er en funksjon som gjør at du kan bytte ulike hurtigtaster i stedet for å trykke dem samtidig. For eksempel, i stedet for å trykke både Ctrl og C samtidig for Kopier-kommandoen, trykker du på dem en til tiden. Dette er utformet for å forbedre tilgjengeligheten for funksjonshemmede brukere.

Denne funksjonen er imidlertid en kjent skyldige for mange tastaturfeil. Og det kan bare være tilfelle med Shift-tasten. Det er en god grunn til å deaktivere den. Du kan gjøre det ved å følge disse instruksjonene:

 1. Trykk Windows Key + S og tast inn kontrollpanelet . Velg nå Kontrollpanel fra listen.

 2. Åpne Ease of Access Centar .

 3. Velg Gjør tastaturet enklere å bruke .

 4. Fjern markeringen i boksen Slå på klebrig.

 5. Lagre ditt valg.

Løsning 6 - Avinstaller tredjeparts programvare relatert til tastaturbruk

Ifølge enkelte brukere kan ulike tredjepartsprogrammer relatert til tastaturet forårsake dette problemet. Dette gjelder for alle programmer som integreres med tastatursnarveier eller de som lar deg sette inn bestemte tegn. Vi anbefaler at du fjerner disse siden de kan gjøre konflikt med tastaturets standardfunksjoner.

Det er flere måter å avinstallere et program på, men det beste er å bruke avinstalleringsprogramvare. Hvis du ikke er kjent, er avinstalleringsprogrammet et spesielt program som fjerner det valgte programmet sammen med alle tilknyttede filer og registeroppføringer. Ved å bruke avinstallasjonsprogramvare, vil det være som om det valgte programmet aldri ble installert på PCen.

Det er mange flotte avinstalleringsprogrammer, men det beste er IOBit Uninstaller, så værsnill å prøve den ut. Etter at du har brukt denne programvaren for å fjerne det problematiske programmet, bør du ikke oppleve flere problemer med Shift-tasten.

Løsning 7 - Sjekk om tastaturkontakten er riktig tilkoblet

Dette problemet gjelder bare for bærbare datamaskiner, så hvis du ikke bruker en bærbar PC, kan du bare hoppe over den. Hvis Shift-tasten ikke fungerer på den bærbare datamaskinen, kan problemet være ditt tastaturkontakt. Din bærbare tastatur er koblet direkte til hovedkortet ditt med en båndkabel, og hvis kabelen ikke er tett koblet til hovedkortet ditt, kan du få problemer med tastaturet ditt.

For å fikse problemet, må du fjerne tastaturet og kontrollere om båndkontakten er tett tilkoblet hovedkortet. Dette er en teknologisk kunnskapsrik løsning, og hvis du ikke er komfortabel med å fjerne laptop-tastaturet, foreslår vi at du kontakter en profesjonell eller en bærbar PC-reparasjon.

Løsning 8 - Pass på at Windows er oppdatert

Ifølge brukere kan problemer med Shift-nøkkelen vises hvis Windows ikke er oppdatert. Hvis systemet ditt er utdatert, kan det oppstå visse problemer som denne. For å unngå at dette problemet oppstår, er det viktig at de nyeste oppdateringene er installert.

Som standard installerer Windows 10 de manglende oppdateringene automatisk, men noen ganger kan du gå glipp av en oppdatering eller to. Du kan imidlertid alltid se etter oppdateringer manuelt ved å gjøre følgende:

 1. Trykk på Windows-tast + I for å åpne appen Innstillinger .
 2. Når Innstillinger-appen åpnes, går du til Oppdater og Sikkerhetsseksjon .
 3. Klikk nå på Søk etter oppdateringer .

Hvis noen oppdateringer er tilgjengelige, blir de lastet ned umiddelbart. Når oppdateringene er lastet ned, vil de bli installert så snart du starter datamaskinen på nytt. Når systemet er oppdatert, kontroller om problemet fortsatt varer.

Dette var våre løsninger for funksjonsfeil i Windows 10. Vi håper at minst en av disse løsningene hjalp deg med å håndtere det irriterende Shift-nøkkelproblemet. Hvis du har lignende problemer eller flere løsninger, vennligst fortell oss i kommentarene.