Full fix: Den forespurte nettadressen kunne ikke hentes feil på Windows 10, 8.1, 7

Den forespurte nettadressen kunne ikke hentes, meldingen kan noen ganger vises og forårsake problemer mens du prøver å besøke bestemte nettsteder. Dette kan være et stort problem, og i dagens artikkel viser vi hvordan du kan fikse det.

Den forespurte nettadressen kunne ikke hentes. Feil kan være ganske problematisk. Når du snakker om denne feilen, er det noen lignende problemer som brukere rapporterte:

 • Den forespurte nettadressen kunne ikke hentes Chrome, Internet Explorer, Firefox - Denne meldingen kan vises i nesten hvilken som helst nettleser, og hvis dette skjer, må du slå av proxyen i nettleseren din.
 • Den forespurte nettadressen kunne ikke hentes tilgang nektet - Ifølge brukerne kan denne meldingen noen ganger oppstå på grunn av antivirus eller brannmur, så sørg for å sjekke sikkerhetsinnstillingene hvis du støter på denne meldingen.
 • Den forespurte nettadressen kunne ikke hentes under forsøk på å hente nettadressen, tilkobling tilbakestilt av peer - Noen ganger kan dette problemet oppstå på grunn av nettverksfeil, men du kan løse problemet ved å starte modemet / ruteren på nytt.
 • Den forespurte nettadressen kunne ikke hentes proxy, VPN - Proxy er en annen årsak til dette problemet, og hvis du støter på det, må du passe på å deaktivere proxy-innstillinger på PCen.

Den forespurte nettadressen kunne ikke hentes, hvordan fikseres den?

 1. Sjekk antivirusprogrammet ditt
 2. Deaktiver proxyen din
 3. Deaktiver Windows-brannmur
 4. Start ruteren / modemet på nytt
 5. Bruk kommandoprompt
 6. Utfør en ren oppstart
 7. Installer de nyeste oppdateringene

Løsning 1 - Sjekk antivirusprogrammet ditt

Vanligvis Den forespurte nettadressen kunne ikke hentes. Feil oppstår på grunn av antivirusprogrammet ditt. Noen ganger kan antivirusprogrammet forstyrre Internett-tilkoblingen din, og det kan føre til dette og mange andre feil.

For å fikse dette problemet anbefales det at du kontrollerer antivirusinnstillingene dine. Noen ganger kan visse antivirusfunksjoner forstyrre systemet, så du må kanskje deaktivere dem for å fikse dette problemet. En annen funksjon som du må sjekke er brannmuren.

Mange antivirusverktøy har en innebygd brannmur, og for å løse dette problemet må du kontrollere at brannmuren ikke forstyrrer systemet. Hvis du ikke kan konfigurere brannmuren på riktig måte, kan du deaktivere den midlertidig og kontrollere om det er problemet.

Hvis problemet fortsatt er der, må du kanskje helt deaktivere antivirusprogrammet eller fjerne det. Hvis du fjerner antivirusproblemet, løser du problemet, bør du vurdere å bytte til en annen antivirusløsning. Bitdefender gir god beskyttelse, og det vil ikke forstyrre systemet ditt på noen måte, så hvis du leter etter et nytt antivirus, må du kontrollere Bitdefender.

- Få nå Bitdefender (35% rabatt tilgjengelig)

Løsning 2 - Deaktiver proxyen din

Ifølge brukerne kunne den forespurte nettadressen ikke hentes. Meldingen kan vises noen ganger på grunn av din proxy. Selv om proxy er en anstendig måte å beskytte ditt privatliv på, kan noen ganger problemer med det oppstå.

For å fikse problemet, må du deaktivere proxy i nettleseren din. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Klikk på menyikonet øverst til høyre og velg Valg fra menyen.

 2. Når fanen Innstillinger åpnes, ruller du helt ned til nettverksproxyen og klikker på Innstillinger- knappen.

 3. Angi Konfigurer proxy-tilgang til Internett til Ingen proxy eller Bruk systemproxy-innstillinger . Klikk på OK for å lagre endringer.

Husk at disse instruksjonene gjelder for Firefox, men hvis du bruker en annen nettleser, bør prosessen være forholdsvis lik. Når du har deaktivert proxyen, trenger du bare å deaktivere den på systemet. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + I for å åpne appen Innstillinger. Gå nå til Nettverk og Internett- delen.

 2. Velg Proxy fra venstre rute. I den høyre ruten, deaktiver alle alternativer.

Etter at du har gjort det, må proxyen være fullstendig deaktivert fra din PC, og problemet vil bli løst. Hvis du fortsatt vil beskytte din identitet på nettet, er en VPN som CyberGhost VPN vanligvis en bedre løsning enn en proxy, så du vil kanskje prøve den ut.

 • Last ned nå Cyber ​​Ghost VPN (for tiden 73% avslag)

Løsning 3 - Deaktiver Windows-brannmur

En annen årsak til Den forespurte nettadressen kunne ikke hentes. Feil kan være Windows-brannmur. Selv om du deaktiverer brannmuren i antivirusprogrammet, bør Windows-brannmuren fortsatt kjøres, og noen ganger kan det forstyrre systemet.

For å fikse dette problemet, anbefales det å midlertidig deaktivere Windows-brannmur og kontrollere om det løser problemet. Dette er ganske enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Skriv brannmur i søkefeltet . Velg Windows Defender-brannmur fra listen.

 2. W indows Defender Firewall- vinduet vil nå vises. Velg Slå Windows Defender-brannmuren på eller av fra menyen til venstre.

 3. Nå må du velge Slå av Windows Defender-brannmur (ikke anbefalt) for både private og offentlige nettverk. Til slutt klikker du OK- knappen for å lagre endringer.

Nå bør Windows-brannmur være deaktivert. Hvis alt fungerer som de skal etter at du deaktiverer Windows-brannmur, aktiverer du det igjen og prøver å finne hvilken innstilling som forårsaker problemet.

Løsning 4 - Start ruteren / modemet på nytt

I noen tilfeller Den forespurte nettadressen kunne ikke hentes, meldingen kan vises på grunn av visse feil med ruteren / modemet ditt. Hvis det er tilfelle, anbefaler vi deg å slå av modemet og ruteren ved å trykke på strømknappen på hver enhet.

Etter at du har skrudd av begge enhetene, vent i ca. 30 sekunder og slå dem på igjen. Vent til enhetene starter opp helt. Etter at begge enhetene har startet opp, kontroller om problemet fortsatt er der.

Flere brukere rapporterte at denne metoden fungerte for dem, så vær så snill å prøve den ut.

Løsning 5 - Bruk kommandoprompt

Hvis den forrige løsningen ikke fungerte for deg, og du fortsatt får den forespurte nettadressen ikke kunne hentes melding, kan du kanskje løse problemet ved å kjøre et par kommandoer i kommandoprompt. Dette er ganske enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Høyreklikk Start-knappen for å åpne Win + X-menyen. Velg nå Kommandoprompt (Admin) eller PowerShell (Admin) fra listen.

 2. Når Kommandoprompt åpnes, kjør følgende kommandoer:
 • ipconfig / release
 • ipconfig / renew

Etter at du har gjort det, bør du ha en ny IP-adresse, og problemet skal løses. For best resultat, sørg for å bruke denne løsningen når du har startet ruteren på nytt.

Løsning 6 - Utfør en ren oppstart

Hvis du fortsetter å få Den forespurte nettadressen ikke kunne hentes feilmelding, kan problemet være et av programmene dine. Noen ganger kan tredjepartsprogrammer forstyrre systemet, og det kan føre til dette og mange andre feil.

For å unngå at denne feilen vises, må du kanskje utføre en ren oppstart og deaktivere alle oppstartsprogrammer. Dette er ganske enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + R. Skriv inn msconfig i inntastingsfeltet og klikk OK, eller trykk Enter .

 2. Du bør nå se systemkonfigurasjonsvinduet . Gå over til fanen Tjenester og merk av for Skjul alle Microsoft-tjenester . Klikk nå på Deaktiver alle- knappen.

 3. Når du har deaktivert oppstartstjenestene, går du til Oppstart- fanen og klikker Åpne oppgavebehandling .

 4. Du bør nå se alle oppstartsprogrammer i Oppgavebehandling. Høyreklikk det første programmet på listen og velg Deaktiver fra menyen. Gjør dette for alle oppstartsprogrammer.

 5. Når du deaktiverer alle oppstartsprogrammer, går du tilbake til vinduet Systemkonfigurasjon . Klikk på Bruk og OK for å lagre endringer og start datamaskinen på nytt.

Når datamaskinen din har startet på nytt, kontroller du om problemet fortsatt er der. Hvis problemet ikke vises, er det sikkert forårsaket av et av programmene eller tjenestene dine. For å finne årsaken til problemet, må du aktivere tjenester og applikasjoner en etter en eller i grupper til du klarer å gjenopprette problemet.

Når du har funnet den problematiske applikasjonen, anbefales det å fjerne den fra PCen. Det finnes flere måter å gjøre det på, men hvis du vil fjerne programmet helt sammen med alle dens filer og registeroppføringer, anbefaler vi at du bruker avinstalleringsprogramvaren. Hvis du vil ha en god avinstalleringsprogramvare, anbefaler vi sterkt at du prøver å utføre Revo Uninstaller .

Løsning 7 - Installer de nyeste oppdateringene

I noen tilfeller kan den forespurte nettadressen ikke hentes, meldingen kan vises på grunn av visse feil på systemet. Det kan oppstå problemer med Windows, og den beste måten å håndtere dem er å installere de nyeste oppdateringene.

Windows installerer de manglende oppdateringene automatisk for det meste, men du kan alltid sjekke om oppdateringer manuelt ved å gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen og naviger til delen Oppdater og sikkerhet .

 2. I høyre rute klikker du på Søk etter oppdateringer . Hvis noen oppdateringer er tilgjengelige, laster Windows dem automatisk ned og installerer dem når du starter datamaskinen på nytt.

Når systemet ditt er oppdatert, sjekk om problemet fortsatt er der.

Den forespurte nettadressen kunne ikke hentes. Melding kan forhindre deg i å få tilgang til bestemte nettsteder, men vi håper at du løste problemet etter å ha lest denne artikkelen.