Full Fix: Skriveren er ikke aktivert, feilkode -30 på Windows 10, 8.1, 7

Skriveren ikke aktivert, feilkode -30- meldingen kan noen ganger vises og hindre deg i å skrive ut dokumenter. Dette kan være et stort problem, og i dagens artikkel viser vi deg hvordan du løser dette problemet.

Skriveren er ikke aktivert, feilkode -30-meldingen kan hindre deg i å skrive ut, og om denne feilen, er det noen lignende problemer som brukerne rapporterte:

 • Skriver ikke aktivert feilkode -30 PDF, 20 PDF - Denne feilmeldingen kan noen ganger vises mens du prøver å skrive ut PDF-filer. Hvis dette skjer, kan du kanskje løse problemet ved å bruke Print to PDF-funksjonen.
 • Skriver ikke aktivert feilkode 41 -Dette er et annet vanlig problem som kan oppstå, og det kan oppstå hvis du ikke har de nødvendige sikkerhetsstillatelsene.
 • Skriver ikke aktivert feilkode 30 HP, Epson - Denne feilen kan påvirke hvilket som helst skrivermerke, og hvis problemet oppstår, er årsaken sannsynligvis en utdatert skriverdriver.
 • Skriver ikke aktivert feilkode 30 Windows 10, 8.1, 7 - Denne feilmeldingen kan vises på nesten hvilken som helst versjon av Windows, men du bør kunne fikse det ved å bruke en av våre løsninger.

Pinter ikke aktivert, feilkode -30, hvordan fikse det?

 1. Fjern skriverprogramvaren
 2. Pass på at skriverdriverne er oppdatert
 3. Velg skriveren manuelt
 4. Bruk Print til PDF-funksjonen
 5. Sett på nytt skriverdrivere og modifiser registeret
 6. Endre programmets sikkerhetsrettigheter
 7. Installer de nyeste oppdateringene
 8. Kjør skriverfeilsøkeren
 9. Pass på at skriveren er angitt som standard

Løsning 1 - Fjern skriverprogramvaren

Hvis du får skriveren ikke aktivert, feilkode -30 melding, kan problemet være skriverprogramvaren din. Noen ganger kan denne programvaren forstyrre systemet ditt og forårsake at dette og andre feil oppstår.

Du kan imidlertid fikse problemet ved å fjerne eller installere skriverprogramvaren på nytt. For å gjøre det kan du bare bruke Innstillinger-appen og fjerne skriverprogramvaren fra Apps-delen. Dette er ikke den mest effektive løsningen som regel, og noen ganger kan det etterlate bestemte filer eller registeroppføringer i bakgrunnen som kan føre til at dette problemet kommer igjen.

For å være sikker på at skriverprogramvaren er helt fjernet, anbefaler vi at du bruker en avinstalleringsprogramvare som IOBit Unintaller . Denne programvaren vil fjerne alle filer og registeroppføringer relatert til skriverprogramvaren og forhindre at problemet vises igjen.

Hvis avinstallering av skriverprogramvaren løser problemet, kan du prøve å bruke skriveren uten den. Alternativt kan du også laste ned den nyeste skriverprogramvaren og sjekke om den løser problemet.

Løsning 2 - Pass på at skriverdriverne er oppdatert

Noen ganger Printer ikke aktivert, feilkode -30 kan vises hvis skriverdriverne er utdaterte. Utdaterte drivere forhindrer deg i å skrive ut dokumenter, men du kan løse dette problemet ved å oppdatere driverne.

Det finnes flere måter å gjøre det på, men den beste metoden er å besøke skriverens produsentens nettsted og laste ned de nyeste driverne for modellen din. Selv om oppdatering av drivere vanligvis er enkelt, kan enkelte brukere ha problemer med å laste ned riktig driver for skriveren manuelt.

Hvis du ikke vil søke etter drivere på egenhånd, kan du prøve å bruke TweakBit Driver Updater- programvaren. Denne applikasjonen er designet for automatisk å søke og laste ned nødvendige drivere for deg, så du vil kanskje prøve den ut.

Når skriverdriveren er oppdatert, sjekk om problemet fortsatt er der.

Løsning 3 - Velg skriveren manuelt

Ifølge brukerne, Skriver ikke aktivert, vises feilkode -30 når du prøver å bruke et hurtigutskriftsalternativ for å skrive ut dokumenter. Noen ganger kan programmene dine prøve å bruke Print to PDF-funksjonen automatisk, og det kan føre til at feilmeldingen vises.

For å løse dette problemet anbefales det at du alltid velger manuelt skriveren du vil bruke når du skriver ut. Dette er bare en løsning, men det skal hjelpe deg med dette problemet til du finner en permanent løsning.

Løsning 4 - Bruk Print til PDF-funksjonen

Hvis dette problemet oppstår når du prøver å bruke Print til PDF, kan problemet være en tredjepartsløsning. Tidligere versjoner av Windows hadde ikke native Skriv ut til PDF-støtte, og dette er hovedgrunnen til at brukere måtte bruke alle slags tredjepartsløsninger.

Med Windows 10 er det endelig en innebygd Utskrift til PDF-funksjon, så det er ikke nødvendig å bruke tredjepartsprogrammer. Hvis du har Skriver ikke aktivert, feilkode -30- feil, prøv å bruke den innebygde PDF-funksjonen og se om det løser problemet.

Løsning 5 - Installer skriverdrivere på nytt og modifiser registeret

For å fikse skriveren ikke aktivert, feilkode -30- feil på PC-en din, kan det hende at du kanskje må installere skriverdriverne på nytt. I tillegg til å gjøre det, må du kanskje også gjøre et par endringer i registeret ditt.

Ifølge brukerne kan mangelen på bestemte privilegier i registeret føre til at dette problemet oppstår, men du kan løse problemet ved å installere skriverdriveren på nytt og endre registreringsdatabasen. For å endre registret, gjør du bare følgende:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn regedit .

 2. Gå nå til HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetHardware ProfilesCurrentSoftwareTS PDF Generator- nøkkel i venstre rute.
 3. Høyreklikk TS PDF Generator- tasten og velg Tillatelser fra menyen.

 4. Velg Brukere, og velg Full kontrollalternativ i Tillat- kolonnen. Klikk nå Bruk og OK .

Etter det har problemet med skriveren blitt løst. Hvis du ikke har denne nøkkelen tilgjengelig i registeret ditt, vil denne løsningen ikke gjelde deg, så du kan bare hoppe over det helt.

Løsning 6 - Endre programmets sikkerhetsrettigheter

Noen ganger Skriver ikke aktivert, feilkode -30- feil kan vises på grunn av dine sikkerhetsrettigheter. Det kan hende du mangler visse sikkerhetsrettigheter, og det kan forhindre utskrift og føre til at denne feilen vises. Du kan imidlertid fikse dette problemet ved å endre sikkerhetsrettighetene dine. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Finn søknaden som gir deg denne feilmeldingen. Høyreklikk på det og velg Egenskaper fra menyen.

 2. Gå til fanen Sikkerhet . Velg nå din brukerkonto fra listen og klikk på Rediger .

 3. Velg din brukerkonto, og kontroller alternativet Full kontroll i Tillat- kolonnen. Klikk nå Bruk og OK .

Etter at du har gjort det, har du full kontroll over programmet, og problemet med skriveren bør løses.

Løsning 7 - Installer de nyeste oppdateringene

Noen ganger Skriver ikke aktivert, feilkode -30 feil oppstår på grunn av feil på systemet ditt. Du kan imidlertid løse problemet ved å installere de nyeste oppdateringene. Windows 10 installerer vanligvis de manglende oppdateringene automatisk, men du kan alltid sjekke om oppdateringer på egen hånd ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen . For å gjøre det raskt, bruk bare Windows Nøkkel + I snarvei.
 2. Når Innstillinger-appen åpnes, går du til Oppdater og Sikkerhets seksjonen.

 3. Klikk nå på Søk etter oppdateringer .

Hvis noen oppdateringer er tilgjengelige, blir de lastet ned automatisk i bakgrunnen. Når oppdateringene er installert, kontroller om problemet fortsatt er der.

Løsning 8 - Kjør skriverens feilsøkingsverktøy

Ifølge brukere, skriveren ikke aktivert, kan feilkode -30 oppstå på grunn av ulike feil på systemet ditt, og hvis du har denne feilen, kan det hende at du kan fikse det ved å kjøre skriverens feilsøkingsverktøy.

Windows har en rekke feilsøkingsverktøy tilgjengelig, og du kan bruke disse feilsøkingsprogrammene for å fikse vanlige skriverproblemer. Hvis du vil kjøre en innebygd feilsøkingsverktøy, må du bare gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen og naviger til delen Oppdater og sikkerhet .
 2. Velg Feilsøking fra venstre rute. Velg Skriver og klikk på Kjør feilsøkingsknappen .

 3. Følg instruksjonene for å fullføre feilsøkingsprosessen.

Når feilsøkingsprogrammet er ferdig, må du kontrollere om problemet fortsatt er der. Hvis problemet fortsatt er der, kan du prøve å bruke Feilsøking av maskinvare og enheter .

Løsning 9 - Pass på at skriveren er angitt som standard

I noen tilfeller kan du få Skriveren ikke aktivert, feilkode -30 hvis skriveren ikke er angitt som standard. Du kan imidlertid enkelt endre det ved å følge disse enkle trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og naviger til Enheter- delen.

 2. I den høyre ruten velger du Skrivere og skannere . Fra venstre rute velger du skriveren og klikker på Administrer- knappen.

 3. Klikk nå på Set som standardknapp .

Etter at du har gjort det, vil standard skriveren bli satt og problemet skal ikke vises lenger.

Skriveren er ikke aktivert, feilkode -30 hindrer deg i å skrive ut dokumenter på PCen, men vi håper at du klarte å løse dette problemet ved hjelp av en av våre løsninger.