Full Fix: PIN-pålogging er ikke tilgjengelig i Windows 10

Windows 10 har medført mange forbedringer, inkludert forbedret sikkerhet. En av disse forbedrede sikkerhetsfunksjonene er et alternativ for å logge på med en PIN-kode, men noen brukere rapporterer at dette alternativet ikke er tilgjengelig for dem på Windows 10.

Hva å gjøre hvis du ikke kan logge på med PIN-kode i Windows 10

PIN-pålogging kan være ganske nyttig, men noen ganger kan problemer med det oppstå. Når det gjelder problemer med PIN-koden, rapporterte brukerne følgende problemer:

 • Windows 10 legg til PIN-kode ikke fungerer, ingenting skjer - Mange brukere rapporterte at de ikke kan legge til PIN-kode i Windows 10. Dette kan være et stort problem, men det kan hende du kan fikse det ved å opprette en ny brukerkonto.
 • Windows 10 vil ikke la meg legge til en PIN-kode - Dette er et relativt vanlig problem, men du bør kunne fikse det ved å bytte til Microsoft eller lokal konto.
 • Innstillinger for Windows 10-pålogging vises ikke - Noen ganger vil PIN-pålogging ikke vises i det hele tatt, men du kan fikse det ved å trykke på Tab- tasten på tastaturet.
 • PIN-pålogging i Windows 10 gråtonet ut - Hvis PIN-pålogging er uttonet på PCen, bør du kunne løse problemet ved hjelp av en av våre løsninger.

PIN-koden er alltid nyttig for bruk ved innlogging, fordi det er raskere å skrive inn enn et vanlig passord og enklere å huske, men det ser ut til at noen Windows 10-brukere ikke har dette alternativet tilgjengelig. Før vi prøver å fikse det, må du kontrollere at Windows 10 er oppdatert. Microsoft er klar over dette problemet, og det kan bli løst med en Windows 10-oppdatering, så før vi begynner, kontroller at Windows 10 er oppdatert med de nyeste oppdateringene.

Løsning 1 - Slett NGC-mappe og legg til en ny PIN-kode

Ifølge brukerne kan du løse dette problemet ved å fjerne innholdet i NGC-katalogen og gjenopprette PIN-koden din. Dette er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Gå til C: \ Windows \ ServiceProfiles \ LocalService \ AppData \ Local \ Microsoft \ NGC .
 2. I NGC- mappen slettes alle filene. For å gjøre dette må du være logget som administrator.

Når du har fjernet alle filer fra NGC-katalogen, må du gjenskape PIN-koden din ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne innstillinger-appen ved å trykke på Windows-tast + I.
 2. Når Innstillinger-appen åpnes, navigerer du til Kontoer- delen.

 3. Fra menyen til venstre velger du Innloggingsalternativer .

 4. Klikk på Legg til- knappen i PIN-delen.

 5. Skriv inn den ønskede PIN-koden to ganger. Når du er ferdig, klikker du OK for å lagre endringer.

Etter det har problemet med PIN-pålogging blitt løst.

Løsning 2 - Bruk jeg glemte min PIN-kode

Hvis du sletter NGC-mappen ikke løste problemet, kan du bruke alternativet "Jeg har glemt PIN-koden". Slik gjør du det:

 1. Gå til Innstillinger> Kontoer .
 2. Deretter går du til Innloggingsalternativer og velger Jeg har glemt PIN-koden min .

 3. Følg instruksjonene og skriv inn ditt Microsoft-kontopassord, og du vil kunne sette inn en ny PIN-kode eller bruke den gamle i stedet.

Noen brukere foreslår også å kombinere både løsning 1 og 2. For å gjøre dette, følg trinnene fra løsningen 2, men når du blir bedt om å konfigurere en ny PIN-kode, klikker du Avbryt . Følg deretter trinnene fra Løsning 1, slett NGC-mappen og legg til en ny PIN-kode.

Løsning 3 - Endre kontopassordet ditt

Flere brukere rapporterte at de løste problemet ved å endre passordet for kontoen. Dette er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Gå til Innstillinger> Kontoer> Innloggingsalternativer .
 2. Deretter går du til Passord- delen og velger Endre .

 3. Endre kontopassordet ditt.
 4. Gå deretter til PIN-delen i Innloggingsalternativer, og velg Jeg har glemt PIN-koden min, eller legg til et PIN-nummer hvis du allerede ikke har en.

Husk at etter at du har endret passordet ditt, må du bruke det nye passordet for alle Microsoft-tjenester.

Løsning 4 - Bytt til lokal konto og legg til en PIN-kode

Og hvis ingenting fra ovenfor hjalp, prøv å bytte til en lokal konto, og legg til en PIN-kode. Slik gjør du det:

 1. Gå til Innstillinger> Kontoer og finn kontoen din.
 2. Klikk på Logg inn med en lokal konto i stedet .

 3. Følg instruksjonene for å konfigurere en lokal konto.
 4. Logg ut og logg inn på din lokale konto.
 5. Legg nå en PIN-kode.
 6. Når du har lagt til PIN-koden din, må du finne kontoen din under Kontoer-delen i Innstillinger.
 7. Velg Logg inn med en Microsoft-konto i stedet .

Løsning 5 - Fjern og gjenta PIN-koden

En annen måte å løse dette problemet på er å fjerne PIN-koden din og opprette en ny. Dette er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og naviger til Kontoer- delen. Fra menyen til venstre velger du Innloggingsalternativer .
 2. I den høyre ruten, finn PIN-delen og klikk på Fjern- knappen.

 3. Klikk på knappen Fjern igjen en gang til for å bekrefte at du vil fjerne PIN-koden din.

 4. Skriv inn passordet ditt og klikk OK .

Etter at du har gjort det, må PIN-koden din bli fjernet helt. Nå må du legge til PIN-koden din på nytt. For å se hvordan du legger til PIN-koden, må du sjekke løsning 1 for detaljerte instruksjoner. Etter at du har fjernet og gjenskapt PIN-koden, bør problemet løses helt. Mange brukere rapporterte at denne løsningen løste problemet for dem, så sørg for å prøve det ut.

Løsning 6 - Trykk på Tab på påloggingsskjermen

Dette er bare en enkel løsning, men det fungerer i henhold til brukerne. Hvis PIN-pålogging ikke er tilgjengelig, kan du kanskje løse problemet ved å bruke dette enkle trikset.

 1. På innloggingsskjermen trykker du på Tab- tasten på tastaturet.
 2. Etter at du har gjort det, bør du se et passordfelt. Klikk nå på Logg inn Alternativer og skriv inn PIN-koden din.

Dette er en enkel løsning, og flere brukere rapporterte at det fungerer, så vær så snill å prøve det ut. Vi må nevne at dette ikke er en permanent løsning, så du må bruke den hver gang du vil logge inn på din PC.

Løsning 7 - Opprett en ny administratorkonto

Hvis PIN-pålogging ikke er tilgjengelig for kontoen din, kan det hende du kan løse problemet ved å opprette en ny administratorkonto. For å gjøre det, må du bare følge disse enkle trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Kontoer- delen.
 2. Velg Familie og andre personer fra menyen til venstre. I høyre rute klikker du på Legg til noen andre til denne PCen .

 3. Velg Jeg har ikke denne personens påloggingsinformasjon .

 4. Klikk nå på Legg til en bruker uten en Microsoft-konto .

 5. Skriv inn ønsket kontonavn og klikk på Neste .

Etter å ha opprettet en ny administratorkonto, bytt til den og sett inn en PIN-kode for den. Vi viste deg hvordan du oppretter en PIN-kode i en av våre tidligere løsninger, så sørg for å sjekke det ut for detaljerte instruksjoner.

Når du har angitt PIN-koden for den nye kontoen, kan du prøve å få tilgang til den gamle kontoen din for å se om PIN-koden fungerer. Ifølge brukerne, etter at du har satt inn en ny administratorkonto, ble problemet fullstendig løst, så vær så snill å prøve denne løsningen.

Løsning 8 - Endre registret

Ifølge brukerne, hvis PIN-pålogging ikke er tilgjengelig, kan det hende du kan fikse det ved å endre registret. For å gjøre det, gjør du bare følgende:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn regedit . Trykk Enter eller klikk OK .

 2. I venstre rute navigerer du til Computer \ HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Authentication \ LogonUI \ TestHooks .

 3. Finn nå Terskel DWORD og dobbeltklikk på den. Hvis den ikke er tilgjengelig, kan du opprette den ved å høyreklikke på høyre rute og velge Ny> DWORD-verdi (32-biters) . Skriv inn T h igjen som navnet på den nye DWORD.

 4. Endre verdidataene i Terskel DWORD til 0 og klikk på OK for å lagre endringer.

Etter å ha gjort disse endringene, trenger du bare å slette alle filer fra katalogen C: \ Windows \ ServiceProfiles \ LocalService \ AppData \ Local \ Microsoft \ NGC . Dette kan være en litt avansert løsning, men flere brukere rapporterte at det fungerte for dem, så vær så snill å prøve det ut.

Hvis du fortsatt har problemer på PCen din, eller hvis du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg også å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel feil, filtap, skadelig programvare og maskinvarefeil.

Løsning 9 - Fjern sikkerhetsverktøyene for Dell Data Protection

Hvis du bruker en Dell-PC, kan det hende du opplever problemer med PIN-pålogging på grunn av programmer som sikkerhetsverktøy for Dell Data Protection . Ifølge brukerne er det tre forskjellige Dell Data Protection-sikkerhetsverktøy, og for å løse dette problemet må du fjerne dem i riktig rekkefølge.

Når du fjerner disse verktøyene, må du bare fjerne PIN-koden og legge den til igjen, og problemet skal løses. Husk at disse programmene kan legge igjen bestemte filer bak, selv etter at du har fjernet dem. For å fjerne alle filer og registeroppføringer som er tilknyttet det, anbefales det å bruke en riktig avinstalleringsprogramvare.

Det er mange flotte avinstalleringsprogrammer som helt kan fjerne hvilket som helst program fra din PC, og hvis du vil fjerne alle filer som er relatert til sikkerhetsverktøy for Dell Data Protection, anbefaler vi at du bruker IOBit Uninstaller (gratis) eller Revo Uninstaller . Begge disse programmene er enkle å bruke, og de kan enkelt fjerne enhver applikasjon fra PCen.

Løsning 10 - Sjekk om CNG Key Isolation Service (KeyIso) kjører

Ifølge brukerne kan noen ganger PIN-pålogging bli utilgjengelig dersom tjenesten CNG Key Isolation Service (KeyIso) er deaktivert. Windows stoler på denne tjenesten for PIN-pålogging, og hvis denne tjenesten ikke kjører, vil du oppleve problemer med PIN-innlogging. For å fikse problemet, må du aktivere denne tjenesten ved å gjøre følgende:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn services.msc . Trykk nå på Enter eller klikk OK .

 2. Når Services- vinduet åpnes, finn CNG Key Isolation- tjenesten og dobbeltklikk på det.

 3. Når vinduet Egenskaper åpnes, må du kontrollere at oppstartstypen ikke er satt til deaktivert . Hvis det er, endrer du det til Manuell . Sjekk om tjenesten kjører. Hvis ikke, klikk Start- knappen for å starte den. Klikk nå Bruk og OK for å lagre endringer.

Det er det, PIN-innlogging skal fungere nå for kontoen din, hvis du har kommentarer, bare skriv dem ned nedenfor.