Full Fix: Mozilla Firefox er for sakte på Windows 10, 8.1, 7

Firefox er en av de mest populære nettleserne på Windows-plattformen, men til tross for den enorme populariteten, har Firefox fortsatt visse problemer på Windows 10. Mange brukere klager på at Firefox er sakte på Windows 10, og dette kan være et stort problem hvis du bruker Firefox som en standard nettleser på Windows 10, men heldigvis er det få løsninger tilgjengelig.

Firefox er sakte på Windows 10, hvordan fikse det?

Firefox er en flott nettleser, men noen ganger kan du oppleve slowdowns mens du bruker den. Dette kan være et irriterende problem, og når du snakker om Firefox-problemer, rapporterte brukerne følgende problemer:

 • Firefox sakte ikke å svare - Mange brukere rapporterte at Firefox er sakte og iskaldt på PCen. Dette kan være et stort problem, men vi har allerede dekket et lignende problem i vår Firefox svarer ikke på artikkelen, så vær sikker på å sjekke det ut.
 • Firefox Quantum sakte Windows 10 - Firefox Quantum er den nyeste versjonen av Firefox, men til tross for de ulike forbedringene, rapporterte flere brukere at den nyeste versjonen kjører sakte på PCen.
 • Firefox sakte oppstart, start, åpne Windows 10 - I noen tilfeller kan Firefox være sakte å starte eller åpne på Windows 10-PCen. Dette kan skyldes applikasjoner fra tredjeparter, så vær sikker på å deaktivere alle applikasjoner som kan forstyrre Firefox.
 • Firefox sakte å laste inn sider Windows 10 - Hvis du har dette problemet på PCen, kan problemet være en av utvidelsene dine. For å løse problemet må du passe på å deaktivere alle utvidelser og kontrollere om det hjelper.
 • Firefox sakte med flere faner, når du åpner nye faner - Noen ganger kan Firefox tregere når du åpner flere faner. Dette kan være et problem, men du kan vanligvis fikse det ved å sjekke innstillingene dine.
 • Firefox sakte spillevideoer, sidegengivelse - Dette er et annet problem som kan oppstå med Firefox. Dette kan skyldes en 32-biters versjon av Firefox, og hvis du bruker det, bør du vurdere å bytte til en 64-biters versjon.
 • Firefox sakte krasj - Mange brukere rapporterte at Firefox krasjer på PCen. Dette kan være et stort problem, og vi har allerede dekket Firefox krasj problemer i en av våre tidligere artikler, så sørg for å sjekke det ut.

Løsning 1 - Endre strøminnstillingene til høy ytelse

Mange brukere rapporterte at Firefox kjører sakte på PCen, og dette problemet skyldes oftest strøminnstillingene dine. Ifølge brukere, endrer Windows 10 noen ganger strømstyringsplanen til strømsparing når du oppgraderer til den, så det anbefales at du endrer innstillingene dine til høy ytelse. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + S og skriv inn strøminnstillinger . Velg Strøm og sove innstillinger fra menyen.

 2. Velg nå Ekstra strøminnstillinger .

 3. Når vinduet Strømalternativer åpnes, velg High Performance- profil.

Vi må nevne at bytte til høy ytelsesmodus vil tømme batteriet raskere på grunn av økt strømforbruk, men Firefox skal arbeide uten noen avmatning.

Rask løsning for å fikse ulike PC-problemer

 • Trinn 1 : Last ned denne PC-skanne og reparasjonsverktøyet
 • Trinn 2 : Klikk på "Start Scan" for å finne Windows-problemer som kan forårsake problemer med sakte Firefox i Windows 10
 • Trinn 3 : Klikk på "Start Repair" for å fikse alle problemer.

Løsning 2 - Bytt til et annet tema

Dette er en mulig løsning, men få brukere rapporterte at det fungerer, så du vil kanskje prøve det. Ifølge brukere bytter til et annet, mindre krevende tema problemer med sakte Firefox på Windows 10. Brukere rapporterte at ved hjelp av et tema som High Contrast-tema, fikseres alle nedgangsproblemer for dem.

Ved å endre standardtemaet til mindre krevende, kan Firefox kanskje ikke se visuelt tiltalende, men det skal fungere raskere enn før. For å endre ditt Firefox-tema gjør du følgende:

 1. Åpne Firefox og klikk på Meny-knappen øverst til høyre og velg Add-ons .

 2. Velg kategorien Get Add-ons til høyre og klikk på Utvalgte temaer .
 3. Prøv å finne et enkelt tema som ikke vil bruke for mye av ressursene dine og installere det.

Dette er bare en mulig løsning, men få brukere rapporterte at det fungerer for dem, så du vil kanskje prøve det.

Løsning 3 - Sjekk antivirusprogrammet ditt

Hvis Firefox er sakte på din Windows 10-PC, kan problemet være ditt antivirusprogram. Antivirusverktøy er en nødvendighet, men noen ganger kan antivirusprogrammet forstyrre nettleseren din og forårsake slowdowns. Mange antivirusverktøy har også en tendens til å installere ulike utvidelser for å gi ekstra beskyttelse, men disse utvidelsene kan også redusere nettleseren din.

Hvis Firefox kjører sakte, må du fjerne eventuelle utvidelser som er installert av antivirusprogrammet ditt. Disse utvidelsene er ikke obligatoriske, så du kan deaktivere eller fjerne dem uten frykt. I tillegg til utvidelser, vil du kanskje sjekke antivirusinnstillingene dine og se om endring av innstillingene løser problemet. Flere brukere rapporterte at deaktivere Active Protection- funksjonen løst problemet for dem, så du vil kanskje prøve det.

Som en siste løsning, må du kanskje avinstallere antivirusprogrammet for å fikse problemet. Mange brukere rapporterte problemer med Norton-antivirus, men etter at det ble fjernet, ble problemet fullstendig løst. Hvis du bestemmer deg for å fjerne antivirusprogrammet ditt, bør du definitivt vurdere å bytte til en ny antivirusløsning.

Det er mange gode antivirusverktøy på markedet, og det beste er Bitdefender, BullGuard og Panda Antivirus,vær så snill å prøve noen av dem. Alle disse programmene gir god sikkerhet, og de vil ikke forstyrre nettleseren din på noen måte.

Løsning 4 - Endre innstillingene dine

Hvis Firefox kjører sakte, kan problemet være innstillingene dine. Noen ganger kan visse Firefox-tjenester forstyrre Firefox og føre til at slowdowns oppstår. Du kan imidlertid fikse det ved å gjøre følgende:

 1. Klikk på menyknappen øverst til høyre og velg Valg fra menyen.

 2. Velg Personvern og sikkerhet fra menyen til venstre. Rull nå ned til Tillatelser og sørg for at Hindre tilgjengelighets tjenester fra å få tilgang til nettleseralternativet er deaktivert.

Når du har deaktivert dette alternativet, må du kontrollere om problemet med Firefox er løst.

Løsning 5 - Sjekk om du bruker en 64-biters versjon av Firefox

Hvis Firefox er sakte på PCen, kan problemet skyldes at du bruker en 32-biters versjon. Med mindre du har en 32-bits prosessor og 32-biters versjon av Windows 10, er det ikke nødvendig å bruke 32-bits versjonen av Firefox. 32-bits programvare kan ikke fullt ut utnytte prosessoren din, og det kan føre til at dette problemet vises.

For å se hvilken versjon av Firefox du bruker, gjør du følgende:

 1. Klikk på menyknappen øverst til høyre og velg hjelp .

 2. Velg nå Om Firefox fra menyen.

 3. Et nytt vindu vil nå vises som viser deg versjonen av Firefox du bruker.

Hvis du bruker en 32-biters versjon, anbefaler vi deg å avinstallere den og bytte til en 64-biters versjon i stedet. Det er flere måter å avinstallere et program på, men hvis du vil fjerne det helt, er det alltid en god ide å bruke en avinstalleringsprogramvare.

Avinstalleringsprogrammer er utformet for å fjerne alle filer og registeroppføringer knyttet til programmet du vil fjerne. Som et resultat vil du helt fjerne programmet fra PCen. Det er mange flotte avinstalleringsprogrammer, men det beste er IOBit Uninstaller, Revo Uninstaller, og Ashampoo Uninstaller, så vær så snill å prøve noen av dem.

Løsning 6 - Start Firefox i sikkermodus

Firefox har sin egen Safe Mode-funksjon, og hvis Firefox kjører sakte, kan det hende du kan feilsøke problemet ved hjelp av funksjonen Safe Mode. Denne funksjonen starter Firefox uten plugins eller utvidelser, så det vil starte Firefox i sin mest grunnleggende form. For å starte Firefox i sikkermodus gjør du følgende:

 1. Pass på at Firefox er stengt.
 2. Finn Firefox snarvei, trykk og hold Shift- tasten og dobbeltklikk på Firefox snarvei.
 3. Hvis det gjøres riktig, ser du en dialogboks på skjermen. Velg Start i Sikker modus .

Firefox starter nå i sikkermodus. Hvis alt fungerer som det skal, betyr det at en av utvidelsene dine forårsaker dette problemet. Gjør følgende for å løse problemet:

 1. Start Firefox på nytt. Ikke start den i Safe Mode denne gangen.
 2. Klikk på Meny- knappen øverst til høyre og velg Add-ons fra menyen.

 3. Liste over installerte utvidelser vises nå. Deaktiver alle utvidelser ved å klikke på Deaktiver- knappen ved siden av utvidelsens navn. Gjenta dette trinnet for alle utvidelser.

 4. Start nå Firefox på nytt og sjekk om problemet fortsatt vises. Hvis ikke, er problemet definitivt knyttet til en av deaktiverte utvidelsene.
 5. Aktiver en enkelt utvidelse ved å klikke på Aktiver- knappen. Start nå Firefox på nytt og sjekk om problemet oppstår. Gjenta dette trinnet til du finner den problematiske utvidelsen.
 6. Når du har funnet utvidelsen som forårsaker problemet, deaktiver det eller fjern det.

Som du kan se, selv om Firefox-utvidelser er ganske nyttige, kan de føre til at visse problemer vises, så sørg for å finne og fjerne de problematiske utvidelsene fra PCen.

Løsning 7 - Sjekk om Firefox er oppdatert

Hvis Firefox er sakte på PCen, kan problemet være en viss feil. For å unngå Firefox-feil, anbefales det å oppdatere Firefox til den nyeste versjonen. I de fleste tilfeller vil Firefox utføre oppdateringen automatisk, men du kan alltid sjekke om oppdateringer manuelt fra Firefox.

Dette er ganske enkelt, og for å gjøre det, må du bare følge trinnene fra løsning 5 . Etter å ha gjort det, vil Firefox se etter manglende oppdateringer og installere dem.

Det kan være ganske frustrerende når Firefox kjører sakte på Windows 10, men forhåpentligvis kan noen av våre løsninger være til hjelp for deg. Vi har også skrevet en artikkel om Thunderbird-problemer på Windows 10, så hvis du bruker denne e-postklienten, kan du sjekke den aktuelle artikkelen.