Full Fix: Manglende sjekk for oppdateringsknapp på Windows 10

Å holde systemet oppdatert er ganske viktig, men mange brukere rapporterte manglende sjekk for oppdateringsknappen på deres Windows 10-PC. Dette kan være et stort problem, siden det kan føre til at datamaskinen din er sårbar, men det finnes en måte å løse dette problemet på.

Hvis du har problemer med å gå glipp av Se etter oppdateringsknappen, kan du kanskje ikke laste ned de nyeste oppdateringene manuelt. Når det gjelder oppdateringsproblemer, er det noen vanlige problemer som brukere rapporterte:

 • Windows 10 Kontroller at oppdateringsknappen mangler - Dette problemet kan oppstå av ulike årsaker, og hvis du støter på det, må du opprette en ny brukerkonto og sjekke om det hjelper.
 • Oppdatering av Windows 10-vinduer mangler fra innstillinger - Gruppepolicyinnstillingene kan noen ganger påvirke Windows Update, så hvis du har dette problemet, kontroller du policyinnstillingene og gjenoppretter dem til standard.
 • Windows-oppdatering mangler Windows 10 - Dette er en variant av det forrige problemet, og i de fleste tilfeller kan det løses ved å starte de nødvendige Windows Update-komponentene på nytt.

Mangler Sjekk etter oppdateringsknappen på Windows 10, hvordan løser du det?

 1. Sjekk gruppepolicyen din
 2. Endre registeret ditt
 3. Tilbakestill Windows Update-komponenter
 4. Kjør Windows Update feilsøking
 5. Prøv å kjøre Windows Update fra Kommandoprompt
 6. Sjekk retningslinjene dine
 7. Opprett en ny brukerkonto
 8. Utfør en oppgradering på stedet

Løsning 1 - Kontroller gruppepolicyen

Hvis knappen Check for Updates mangler, kan problemet skyldes gruppepolicyen din. PC-administratoren kan noen ganger håndheve visse regler, og det kan til og med gjemme visse segmenter av Innstillinger-appen.

For å fikse det, må du gjøre endringer i gruppepolicyen selv. Dette er ikke så vanskelig som du kanskje tror, ​​og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn gpedit.msc . Trykk nå på Enter eller klikk OK .

 2. Lokal gruppepolicyredigerer åpnes nå. I venstre rute, gå til Computer Configuration> Administrative Maler> Kontrollpanel . I høyre rute dobbeltklikker du på Innstillingssiden Siktbarhet for å åpne egenskapene.

 3. Velg Ikke konfigurert og klikk OK for å lagre endringer.

Etter å ha gjort det, bør du være i stand til å sjekke om oppdateringer manuelt på Windows 10. Flere brukere foreslo å sette politikken til deaktivert i trinn 3, slik at du kanskje vil prøve det også.

Løsning 2 - Endre registret

Hvis du ikke vet, kan du endre ulike innstillinger og retningslinjer rett fra Registerredigering, og hvis du har problemer med manglende sjekk for oppdateringsknapp, kan det hende at du kan endre registret.

Denne løsningen vil oppnå de samme resultatene som den forrige, men hvis du ikke kan få tilgang til eller endre gruppepolitikken, kan du kanskje løse problemet ved å endre registret. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv regedit i Run- dialogboksen. Trykk nå på Enter eller klikk OK .

 2. I venstre rute navigerer du til HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ Explorer . I høyre rute, se etter SettingsPageVisibility og slett det. Alternativt kan du fjerne alle oppføringer fra Verdidata- feltet og lagre endringer.

Etter at du har gjort det, bør du kunne sjekke om oppdateringer manuelt på Windows 10.

Løsning 3 - Tilbakestill Windows Update-komponenter

Hvis du ikke kan laste ned oppdateringer, kan problemet være Windows Update-komponenter. Noen ganger kan enkelte komponenter ikke fungere skikkelig, og det kan føre til at dette og mange andre feil vises. Du kan imidlertid fikse det ved å tilbakestille Windows Update-komponenter ved å gjøre følgende:

 1. Åpne kommandoprompt som administrator. For å gjøre det, høyreklikk Start-knappen og velg Kommandoprompt (Admin) . Du kan også bruke PowerShell (Admin) .
 2. Når Kommandoprompt åpnes, kjør følgende kommandoer:
  • taskkill / f / fi "SERVICES eq wuauserv"
  • netstopp cryptSvc
  • nettstoppbiter
  • nettstopp msiserver
  • ren C: \ Windows \ SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
  • rmdir C: \ Windows \ SoftwareDistribution \ DataStore
  • rmdir C: \ Windows \ SoftwareDistribution \ Last ned

Etter å ha gjort det, sjekk om problemet fortsatt er der. Hvis problemet vedvarer, kan du også prøve å kjøre følgende sett med kommandoer:

 • Nettstoppbiter
 • Nettstopp wuauserv
 • Nettstopp appidsvc
 • Net Stop cryptsvc
 • Ren% systemroot% \ SoftwareDistribution SoftwareDistribution.bak
 • Ren% systemroot% \ system32 \ catroot2 catroot2.bak
 • Netto Startbiter
 • Net Start wuauserv
 • Nettstart appidsvc
 • Net Start cryptsvc

Hvis dette virker for komplisert eller for kjedelig, kan du alltid opprette et Windows Update reset script og kjøre det for å tilbakestille alle nødvendige komponenter automatisk.

Løsning 4 - Kjør Windows Update feilsøking

Hvis du har problemer med å gå glipp av Kontroller etter oppdateringsknappen på Windows 10, kan problemet være relatert til en midlertidig feil på systemet ditt. For å fikse problemet, anbefales det å kjøre en feilsøkingsverktøy for Windows Update.

Windows leveres med ulike feilsøkingsverktøy, og disse feilsøkingsverktøyene er utviklet for å fikse små problemer og feil som du kan støte på automatisk. For å kjøre en feilsøking for Windows Update må du bare gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen og naviger til delen Oppdater og sikkerhet .
 2. Velg Feilsøking fra venstre rute. Velg Windows Update fra listen til høyre og klikk på Kjør feilsøkingsknappen .

 3. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre feilsøkingsprogrammet.

Når feilsøkingsprogrammet er ferdig, kontroller om problemet fortsatt er der. Husk at feilsøkingsprogrammet kanskje ikke er den mest effektive løsningen, men det kan fungere noen ganger, så vær så snill å prøve det.

Løsning 5 - Prøv å kjøre Windows Update fra kommandoprompt

Noen ganger kan det hende du ikke kan sjekke om oppdateringer, og hvis det er tilfelle, bør du prøve denne løsningen. Ifølge brukerne, hvis du har et problem med manglende sjekk for oppdateringsknapp, kan du kanskje åpne Windows Update fra kommandoprompt. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Åpne kommandoprompt som administrator.
 2. Kjør følgende kommando: powershell.exe -command "(New-Object -ComObject Microsoft.Update.AutoUpdate) .DetectNow ()"

Hvis alt er i orden, bør Windows Update nå starte. Hvis ingenting skjer, betyr det at denne løsningen ikke fungerer, så du kan flytte den neste.

Løsning 6 - Kontroller retningslinjene dine

Ifølge brukere, kan enkelte retningslinjer i enkelte tilfeller føre til problemer med Windows Update. Hvis alternativet Sjekk etter oppdateringer mangler, er problemet kanskje knyttet til gruppepolicyinnstillinger. For å fikse problemet, må du forsikre deg om at du ikke har bestemte retningslinjer aktivert.

Du kan enkelt sjekke det ved å gjøre følgende:

 1. Åpne Gruppepolicyredigerer . Vi viste deg hvordan du gjør det i løsning 1 .
 2. Gå nå til Computer konfigurasjon > Administrative maler> Windows-komponenter> Windows-oppdateringer . I den høyre ruten, kontroller tilstanden til alle retningslinjer. Kontroller at alle retningslinjer er satt til Ikke konfigurert . Hvis en bestemt policy er aktivert eller deaktivert, endrer du den til Ikke konfigurert.

 3. Gå nå til Brukerkonfigurasjon> Administrative maler> Windows-komponenter> Windows-oppdateringer og sørg for at alle retningslinjer er satt til Ikke konfigurert .

Etter å ha gjort disse endringene, sjekk om problemet fortsatt er der.

Løsning 7 - Opprett en ny brukerkonto

Hvis du ikke klarer å laste ned oppdateringer, er problemet kanskje din brukerkonto. Noen ganger kan kontoen din bli ødelagt, noe som forårsaker ulike problemer. For å fikse dette problemet anbefales det at du oppretter en ny brukerkonto og sjekker om det hjelper. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og naviger til kontoen .
 2. Velg Familie og andre personer fra venstre rute. Nå går du til Legg til noen andre til denne PCen .

 3. Velg Jeg har ikke denne personens påloggingsinformasjon> Legg til en bruker uten en Microsoft-konto .

 4. Nå må du bare skrive inn ønsket brukernavn for den nye kontoen og klikke på Neste .

Etter å ha opprettet en ny brukerkonto, bytt til den og sjekk om problemet fortsatt er der. Hvis problemet ikke vises på en ny konto, anbefaler vi deg å flytte alle dine personlige filer til den nye kontoen og begynne å bruke den i stedet for den gamle.

Løsning 8 - Utfør en oppgradering på stedet

Hvis du fortsatt har dette problemet, kan du kanskje fikse det med en oppgradering på stedet. Oppgradering på stedet vil installere systemet på nytt og oppdatere det til den nyeste versjonen, samtidig som alle filene og programmene dine blir intakt. For å utføre en oppgradering på stedet, gjør du følgende:

 1. Last ned og kjør Media Creation Tool .
 2. Når Media Creation Tool åpnes, velger du Oppgrader denne PCen nå, og klikk Neste .
 3. Velg nå Last ned og installer oppdateringer (anbefalt) og klikk på Neste .
 4. Følg instruksjonene på skjermen til du kommer til Klar for å installere skjermen. Klikk på Endre hva du skal beholde .
 5. Pass på å velge Velg personlige filer og apper, og klikk på Neste .
 6. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre oppgraderingsprosessen.

Når prosessen er ferdig, har du den nyeste versjonen av Windows installert, og problemet med Windows Update bør løses.

Hvis knappen Sjekk etter oppdateringer mangler på PCen, kan du kanskje ikke laste ned de nyeste oppdateringene, men vi håper at du løste problemet ved å bruke en av våre løsninger.