Full Fix: Tastaturet skriver automatisk inn Windows 10, 8.1, 7

Tastaturet er en av de mest grunnleggende periferene, men mange brukere rapporterte at tastaturet deres automatisk skriver. Dette er et uvanlig problem, men i dagens artikkel viser vi deg hvordan du løser det riktig.

Tastaturproblemer kan være problematiske, og når det gjelder problemer, er det noen vanlige problemer som brukere opplevde:

 • Tastaturtyping på egenhånd Windows 10, tilfeldige bokstaver Windows 10, uten å trykke på taster - Mange brukere rapporterte at tastaturet deres fortsetter å skrive tilfeldige bokstaver på egenhånd. For å fikse dette, må du bare kjøre tastaturet feilsøkingsprogrammet, og problemet bør løses.
 • Tastatur dobbelt skriving Windows 10, gjentatte bokstaver Windows 10, begynner plutselig å skrive skråstrek (/) - Noen ganger kan tastaturet gjenta bokstaver eller begynne å skrive plutselig. Hvis dette skjer, må du oppdatere driverne eller installere dem på nytt.
 • Bærbar tastaturtasting av seg selv - Dette problemet kan oppstå på grunn av maskinvareproblemer, men det kan hende du kan unngå problemet ved hjelp av et eksternt tastatur.
 • Tastatur tilfeldig skriving - Dette problemet kan oppstå av ulike grunner, men du bør kunne løse problemet med en av våre løsninger.

Tastaturet skriver automatisk i Windows 10, hvordan løser det det?

 1. Kjør tastaturet feilsøking
 2. Installer tastaturdriveren på nytt
 3. Oppdater driverne
 4. Drenk ditt laptopbatteri
 5. Prøv tastaturet på en annen PC
 6. Bruk eksternt tastatur i stedet for ditt bærbare tastatur
 7. Pass på at klebrig taster ikke er aktivert
 8. Installer de nyeste oppdateringene

Løsning 1 - Kjør tastaturet feilsøking

Ifølge brukerne, hvis tastaturet automatisk skriver, kan problemet være en midlertidig programvarefeil. Disse typer glitches kan forekomme med nesten hvilken som helst enhet, og en av de enkleste måtene å fikse disse feilene er å bruke den innebygde feilsøkingsprogrammet.

Windows leveres med en rekke feilsøkingsprogrammer som du kan bruke til å fikse alle slags problemer automatisk. For å fikse dette problemet trenger du bare å gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen og naviger til delen Oppdater og sikkerhet . Du kan åpne Innstillinger-appen raskt ved å bruke Windows Nøkkel + I- snarvei.

 2. Velg Feilsøking fra menyen til venstre. I høyre rute velger du Tastatur og klikker Kjør feilsøkingsknappen .

 3. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre feilsøkingsprosessen.

Når feilsøkingsprosessen er ferdig, kontroller om problemet fortsatt er der. Hvis problemet fortsatt er der, kan du også kjøre Feilsøking for maskinvare og enheter også.

Løsning 2 - Sett inn tastaturdriveren på nytt

Hvis du har problemer med tastaturet ditt, kan problemet være driverne dine. Ifølge brukerne kan tastaturet automatisk skrive hvis driverne dine er skadet, men du kan fikse dette problemet ved å installere driverne på nytt. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Åpne Enhetsbehandling . Du kan gjøre det ved å trykke på Windows Key + X og velge Enhetsbehandling fra listen.

 2. Finn tastaturdriveren, høyreklikk den og velg Avinstaller enhet .

 3. Når bekreftelsesdialogboksen vises, klikker du Avinstaller .

 4. Når du har fjernet tastaturdriveren, klikker du på ikonet Skann for maskinvareendringer .

Etter at du har gjort det, bør standard driveren installeres og problemet med tastaturet skal løses.

Løsning 3 - Oppdater driverne

Hvis tastaturet ditt skriver inn automatisk i Windows 10, kan problemet være driverne dine. Noen ganger kan det hende at du ikke har de riktige driverne installert, og det kan føre til at dette problemet vises. Du kan imidlertid alltid oppdatere driverne ved å gjøre følgende:

 1. Åpne Enhetsbehandling, finn tastaturdriveren, høyreklikk den og velg Oppdater driver .
 2. Velg Søk automatisk for oppdatert driverprogramvare .

Windows vil prøve å laste ned den beste driveren for tastaturet ditt fra nettet. Selv om dette er den enkleste måten å oppdatere driverne på, er det ikke alltid effektivt. Hvis du vil, kan du også prøve å oppdatere driverne manuelt. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Gjenta de samme trinnene fra oven.
 2. Denne gangen velger du Bla gjennom datamaskinen min for driverprogramvare .

 3. Velg La meg velge fra en liste over tilgjengelige drivere på datamaskinen min .

 4. Velg nå driveren som du vil installere manuelt.

Etter å ha gjort det, sjekk om problemet fortsatt er der. Hvis problemet fortsatt er der, bør du kanskje prøve å oppdatere driverne ved å bruke et dedikert verktøy. TweakBit Driver Updater er et enkelt verktøy som kan oppdatere alle driverne automatisk. Dermed vil det holde deg borte fra å skade systemet ditt mens du manuelt laster ned og installerer feil driverversjoner.

 • Få nå Tweakbit Driver Updater

Hvis du har problemer forårsaket av utdaterte eller ødelagte drivere, kan du bruke dette verktøyet til å laste ned de nyeste driverne og sjekke om det løser problemet.

Løsning 4 - Drenk ditt laptopbatteri

Hvis du har dette problemet på den bærbare datamaskinen, kan du kanskje fikse det ved å tømme batteriet. Det er ulike grunner til at tastaturet kan begynne å skrive automatisk, men flere brukere rapporterte at de løste problemet ved å drenere sitt laptopbatteri.

For å gjøre det, hold den bærbare datamaskinen i drift i et par timer til batteriet er tomt. Etter at du har gjort det, fjern batteriet fra den bærbare datamaskinen og trykk og hold på strømknappen på den bærbare datamaskinen. Gjør dette i omtrent 30 sekunder eller mer.

Ved å gjøre det vil du fjerne eventuell gjenværende strøm fra enheten. Sett inn batteriet tilbake til den bærbare datamaskinen, og kontroller om problemet fortsatt er der.

Løsning 5 - Prøv tastaturet på en annen PC

Noen ganger kan tastaturet ditt skrive automatisk fordi en av nøklene er fast. Hvis det er slik, må du forsiktig fjerne den nøkkelen og kontrollere om problemet er løst. Hvis problemet ikke vises, sett inn nøkkelen tilbake i sporet og kontroller om det hjelper.

Hvis problemet fortsatt er der, kobler du tastaturet til en annen PC og kontrollerer om den fungerer. Hvis tastaturet fungerer, er det mulig at en av innstillingene dine forårsaker problemet på PCen.

Hvis du bruker en bærbar datamaskin, bør du kanskje ta den til verkstedet og be dem om å kontrollere om tastaturet fungerer som det skal.

Løsning 6 - Bruk eksternt tastatur i stedet for ditt bærbare tastatur

Mange brukere rapporterte at deres bærbare tastaturet automatisk skriver. Dette kan skje hvis en av nøklene er fast eller knust. Dette kan være ganske irriterende problem, men du kan unngå det ved hjelp av et eksternt tastatur.

Husk at dette bare er en løsning, men til du klarer å finne en permanent løsning, bør et eksternt tastatur være nyttig. Når du har koblet det eksterne tastaturet til den bærbare datamaskinen, må du deaktivere det innebygde tastaturet. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne Enhetsbehandling, finn tastaturet, høyreklikk det og velg Deaktiver fra menyen.

 2. Når bekreftelsesdialogboksen vises, klikker du Ja .

Når du har deaktivert det innebygde tastaturet, bør problemet løses. Som vi allerede nevnte, er dette bare en løsning, men det kan komme til nytte før du finner årsaken til problemet.

Et virtuelt tastatur har vært til stor hjelp for brukerne som en midlertidig løsning. Det er enkelt å bruke og lar deg utføre alle slags handlinger ved å klikke på den dedikerte knappen på skjermen.

Vi anbefaler det universelle og fullt tilgjengelige virtuelle tastaturet fra Comfort Software. Den har flere fordeler i forhold til det vanlige tastaturet, og du kan tilpasse tastaturets utseende og oppførsel.

 • Prøv nå Comfort On-Screen Keyboard Pro

Løsning 7 - Pass på at Sticky Keys ikke er aktivert

Ifølge brukerne, hvis tastaturet automatisk skriver, kan det skyldes Sticky Keys-funksjonen. Dette er en tilgjengelighetsfunksjon, og selv om det kan være nyttig for mange brukere, kan det noen ganger føre til problemer.

Hvis du vil deaktivere Sticky Keys på PCen, trenger du bare å gjøre følgende:

 1. I kontrollpanelet finner du kontrollpanelet . Velg nå Kontrollpanel fra listen over resultater.

 2. Når Kontrollpanel åpnes, velg Ease of Access Center .

 3. Deaktiver alle valgene i Gjør det lettere å skrive seksjonen. Klikk nå Konfigurer klistrelaster .

 4. Deaktiver alle alternativer, og klikk Apply og OK for å lagre endringer.

Når du deaktiverer Sticky Keys, må du kontrollere om problemet er løst.

Løsning 8 - Installer de nyeste oppdateringene

Noen ganger kan tastaturet starte automatisk å skrive på Windows 10 på grunn av visse kompatibilitetsproblemer eller feil. Glitches kan forekomme en gang i mellom, og den beste måten å håndtere dem er å holde systemet oppdatert.

Windows holder seg oppdatert automatisk, men noen ganger kan du gå glipp av visse oppdateringer. Du kan imidlertid alltid se etter oppdateringer manuelt ved å gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Oppdater og Sikkerhetsseksjonen .
 2. Klikk nå på Søk etter oppdateringer .

Windows vil se etter tilgjengelige oppdateringer og prøve å laste dem ned automatisk i bakgrunnen. Når oppdateringene er lastet ned, vil de bli installert så snart du starter datamaskinen på nytt. Når systemet ditt er oppdatert, kontroller om problemet er løst.

Tastaturproblemer kan være ganske irriterende, og i de fleste tilfeller kan du løse disse problemene ved å installere driverne på nytt eller ved å kontrollere tastaturet for maskinvareproblemer. Hvis disse løsningene ikke fungerte, kan du prøve å prøve en annen løsning fra denne artikkelen.