Full Fix: IO1 INITIALISERING FAILED feil i Windows 10

Datafeil er en vanlig forekomst, og selv om enkelte feil er relativt ufarlige, kan visse feil, som for eksempel Blue Screen of Death-feil, være mer alvorlige. Feil som IO1_INITIALIZATION_FAILED vil krasje Windows 10 og starte datamaskinen på nytt, derfor er det viktig å fikse disse feilene så snart du kan.

Fix IO1 INITIALISATION FAILED BSoD-feil

Innholdsfortegnelse:

 1. Oppdater driverne og Windows 10
 2. Kjør BSOD feilsøkingsprogrammet
 3. Kjør SFC-skanningen
 4. Kjør DISM
 5. Sjekk harddisken
 6. Deaktiver eller fjern problematisk programvare
 7. Bruk kommandoprompt
 8. Endre Disk Controller-modus fra RAID eller AHCI til SATA / ATA
 9. Sjekk maskinvaren din

Fix - IO1 INITIALISERING Feilet Windows 10 feil

Løsning 1 - Oppdater driverne og Windows 10

Drivere er en integrert del av alle operativsystemer, siden de lar PCen bruke maskinvaren din. Hvis en bestemt driver ikke fungerer som den skal, eller hvis den har kompatibilitetsproblemer med Windows 10, må du oppdatere den for å unngå å få BSoD-feil. For å oppdatere en driver, trenger du bare å besøke maskinvareprodusentens nettsted og laste ned de nyeste driverne for enheten din. Det er viktig å oppdatere så mange drivere som mulig, så sørg for å laste ned drivere for hovedkort, brikkesett og alle andre hovedkomponenter. Alternativt kan du også bruke Enhetsbehandling til å laste ned alle nødvendige drivere, men det er vanligvis bedre å laste ned drivere manuelt direkte fra produsenten.

Nedlasting av drivere er viktig, men det er viktigere å holde Windows 10 oppdatert med de nyeste oppdateringene. Mange oppdateringer gir nye funksjoner og sikkerhetsforbedringer, men viktigst, disse oppdateringene løser mange feil og kompatibilitetsproblemer med bestemt maskinvare og programvare. Siden maskinvare og programvarekompatibilitet er den vanlige årsaken til BSoD-feil som IO1_INITIALIZATION_FAILED, kan du se hvorfor det er viktig at du oppdaterer Windows 10 med jevne mellomrom.

Oppdater drivere automatisk

Å søke etter sjåfører på egen hånd kan være tidkrevende. Så, vi anbefaler deg å bruke et verktøy som vil gjøre dette for deg automatisk. Å bruke en automatisk driveroppdaterer vil sikkert spare deg for å måtte lete etter drivere manuelt, og det vil alltid holde systemet oppdatert med de nyeste driverne.

Tweakbit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton Antivirus) vil hjelpe deg å oppdatere drivere automatisk og forhindre skade på PCen forårsaket av å installere feil driverversjoner. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen.

Her er en rask guide til hvordan du bruker den:

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Løsning 2 - Kjør BSOD feilsøkingsprogrammet

Hvis oppdateringen av driverne ikke ble gjort, kan vi prøve Windows 10s innebygde feilsøkingsverktøy. Dette verktøyet er utformet for å håndtere ulike systemproblemer, inkludert BSOD-problemene. Så det kan også være nyttig når du løser feilen IO1_INITIALIZATION_FAILED.

Slik kjører du Windows 10s innebygde feilsøkingsverktøy:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Oppdater og Sikkerhetsseksjonen .
 2. Velg Feilsøking fra menyen til venstre.
 3. Velg BSOD fra høyre rute og klikk Kjør feilsøking .

 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre feilsøkingsprogrammet.

Løsning 3 - Kjør SFC-skanningen

Et annet feilsøkingsverktøy vi skal prøve her, er SFC-skanningen. Systemfilkontrolleren er et kommandolinjeverktøy som i utgangspunktet skanner gjennom systemet som søker etter potensielle problemer. Hvis en ødelagt systemfil er et problem, vil dette verktøyet automatisk reparere det, og problemet vil bli løst.

Slik kjører du SFC-skanningen i Windows 10:

 1. Gå til Søk, skriv cmd, og åpne Kommandoprompt som administrator.
 2. Skriv inn følgende linje og trykk Enter: sfc / scannow

 3. Vent til prosessen er ferdig (det er lengre).
 4. Hvis verktøyet finner en skadet systemfil, repareres den automatisk.
 5. Lukk nå Kommandoprompt og start datamaskinen på nytt.

Løsning 4 - Kjør DISM

Og den tredje feilsøkeren vi skal prøve her, er DISM. Dette verktøyet distribuerer systembildet, og løser potensielle problemer underveis. Så det er mulig at kjører DISM vil også løse feilen IO1_INITIALIZATION_FAILED.

Vi går deg gjennom både standard og prosedyren som bruker installasjonsmediet nedenfor:

 • Standard måte
 1. Høyreklikk Start og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Lim inn følgende kommando og trykk Enter:
   • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

 3. Vent til skanningen er ferdig.
 4. Start datamaskinen på nytt og prøv å oppdatere på nytt.
 • Med Windows installasjonsmedia
 1. Sett inn Windows-installasjonsmediet ditt.
 2. Høyreklikk Start-menyen, og velg kommandoprompt (Admin) fra menyen.
 3. I kommandolinjen skriver du inn følgende kommandoer og trykker på Enter etter hver:
  • dism / online / cleanup-image / scanhealth
  • dism / online / cleanup-image / restorehealth
 4. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter:
  • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth /source:WIM:X:SourcesInstall.wim:1 / LimitAccess
 5. Pass på å endre en X- verdi med brevet på den monterte stasjonen med Windows 10-installasjonen.
 6. Når prosedyren er ferdig, start datamaskinen på nytt.

Løsning 5 - Kontroller harddisken

Hvis harddisken din er skadet, er BSOD-problemene mer enn mulig. For å eliminere tvil, bør du kjøre chkdsk, som skanner alle partisjonene dine, og løser eventuelle problemer (hvis mulig). Så hvis skyldige i IO1_INITIALIZATION_FAILED er en korrupt harddisk, vil dette verktøyet trolig løse problemet.

Slik kjører du kommandoen chkdsk i Windows 10:

 1. Skriv inn avansert oppstart (Start datamaskinen på nytt mens du holder Shift- tasten nede ).
 2. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer .
 3. Velg Kommandoprompt fra listen over alternativer.
 4. Når Kommandoprompt vises, skriver du inn følgende linjer og trykker på Enter etter hver linje for å kjøre den:
  • bootrec.exe / rebuildbcd
  • bootrec.exe / fixmbr
  • bootrec.exe / fixboot
 5. Noen brukere foreslår også at du må kjøre flere chkdsk- kommandoer også. For å utføre disse kommandoene, må du vite stasjonsbokstaver for alle harddiskpartisjonene dine. I kommandoprompt bør du skrive inn følgende (men husk å bruke bokstavene som passer til harddiskpartisjonene på PCen din):
  • chkdsk / rc:

  • c hkdsk / rd:

  Dette er bare vårt eksempel, så husk at du må utføre chkdsk-kommandoen for hver harddiskpartisjon du har.

 6. Start datamaskinen på nytt og kontroller om problemet er løst.

Løsning 6 - Deaktiver eller fjern problematisk programvare

Visse programmer kan ha problemer med Windows 10, og det kan være en vanlig årsak til BSoD-feil. For å fikse denne feilen er det viktig å finne og fjerne problematisk programvare. Noen ganger kan problemet skyldes nylig installert eller oppdatert program, derfor må du finne den problematiske programvaren og fjerne den.

Det er verdt å nevne at antivirusprogramvare er den vanlige årsaken til alle slags BSoD-feil, inkludert IO1_INITIALIZATION_FAILED, derfor anbefales det å fjerne eventuelle tredjeparts antivirusprogrammer. Avinstallering av antivirusprogramvaren kan ikke løse problemet, siden antivirusprogrammer har en tendens til å forlate bestemte filer og registeroppføringer når du fjerner dem. For å fullstendig fjerne et bestemt antivirusprogram må du laste ned en dedikert avinstalleringsprogramvare. Mange antivirusbedrifter har disse verktøyene på sine nettsider, så sørg for å laste ned en for ditt antivirusprogram.

Du kan også fikse dette problemet ved å deaktivere alle oppstartsprogrammer og tjenester. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn msconfig . Trykk Enter eller Klikk OK .

 2. Systemkonfigurasjonsvinduet åpnes. Velg Selektiv oppstart og fjern merket for Last opp oppstartsposter .

 3. Naviger til Tjenester- fanen. Merk av Skjul alle Microsoft-tjenester og klikk på Deaktiver alle- knappene.

 4. Klikk på Bruk og OK for å lagre endringer.
 5. Trykk Ctrl + Shift + Esc for å starte Oppgavebehandling .
 6. Når Oppgavebehandling åpnes, navigerer du til Oppstart- fanen. Høyreklikk hver oppføring på listen og velg Deaktiver fra menyen.

 7. Start datamaskinen på nytt.

Når datamaskinen har startet, må du kontrollere om PCen fungerer som den skal. Hvis det ikke er noen BSoD-feil, er problemet ditt trolig forårsaket av en av deaktiverte applikasjonene. Nå må du gjenta de samme trinnene og aktivere programmer en etter en til du finner den som forårsaker denne feilen.

Løsning 7 - Bruk kommandoprompt

Få brukere rapporterte at de klarte å løse dette problemet ved å bruke kommandoprompt. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Start datamaskinen på nytt mens den starter. Gjenta dette trinnet til automatisk reparasjonsprosess starter. Alternativt kan du bare holde Shift på tastaturet og klikke på Restart- knappen.

 2. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer> Kommandoprompt .
 3. Når kommandoprompt åpnes, skriv inn følgende linjer og trykk på Enter etter hver linje:
  • cd / dc: \ windows \ system32 \ config
  • del standard
  • del sam
  • del sikkerhet
  • del programvare
  • del system
  • kopier c: \ windows \ repair \ default
  • kopier c: \ windows \ repair \ sam
  • kopier c: \ windows \ repair \ security
  • kopier c: \ windows \ repair \ software
  • kopier c: \ windows \ repair \ system
  • exit

Start datamaskinen på nytt og kontroller om problemet er løst.

Løsning 8 - Endre diskkontrollmodus fra RAID eller AHCI til SATA / ATA

Hvis du setter diskkontrollmodusen til RAID eller AHCI, men du ikke har de nødvendige driverne for det, kan det hende du får en IO1_INITIALIZATION_FAILED-feil. For å fikse dette problemet må du sette Disk Controller-modusen til SATA / ATA. For å gjøre dette må du angi BIOS og endre de nødvendige innstillingene. For detaljerte instruksjoner, må du kontrollere hovedkorthåndboken.

Løsning 9 - Kontroller maskinvaren din

Hvis problemet vedvarer, kan det skyldes feil eller nylig installert maskinvare. Hvis du nylig installerte ny maskinvare, må du fjerne den eller erstatte den. I tillegg må du kontrollere om maskinvaren fungerer som den skal. Disse typer feil skyldes ofte RAM- eller hovedkortproblemer, så sørg for å sjekke disse komponentene først. For å finne årsaken til problemet, sørg for å utføre en detaljert undersøkelse av maskinvaren din.

Hvis du fortsatt har problemer med maskinvaren din eller du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.

IO1_INITIALIZATION_FAILED-feil kan forårsake problemer, men i likhet med mange andre BSoD-feil, skyldes dette sannsynligvis en feil maskinvare. Før du bytter ut maskinvaren din, må du prøve andre løsninger fra denne artikkelen.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i juni 2016 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.