Full Fix: Høy CPU-brukerhendelse-ID-feil på Windows 10, 8.1, 7

Høy CPU-bruk kan være et irriterende problem, og det tales om hvor mange brukere rapporterte høy CPU-brukerhendelse-ID-melding på PCen. Dette kan være et stort problem og påvirke ytelsen din drastisk, men det er en måte å løse dette problemet på.

Høy CPU-brukshendelses id-melding kan være problematisk, men det er mange lignende problemer som kan oppstå. Når du snakker om disse problemene, er det noen vanlige problemer rapportert av brukerne:

 • W indows E vent logg service høy CPU bruk - Dette problemet kan noen ganger vises hvis hendelsesloggen er fullt, og for å fikse det, trenger du bare å fjerne hendelsesloggen og problemet vil bli løst.
 • Høy bruk av CPU- bruk W indows 10, 8.1, 7 - Dette problemet kan vises i en hvilken som helst versjon av Windows, og selv om du bruker Windows 8.1 eller 7, bør du kunne bruke de fleste av våre løsninger på den.
 • Bruk av høy CPU-bruk Explorer.exe, Excel 2013, Google Chrome, Kaspersky - Dette problemet kan påvirke nesten alle programmer på PCen din, og hvis du støter på dette problemet, deaktiverer du antivirusprogrammet midlertidig og kontrollerer om det hjelper.

Brukerhåndbok for høy CPU-bruk, hvordan løser det på Windows 10?

 1. Sjekk antivirus / brannmur
 2. Bruk Prosess Explorer
 3. Slett logg for hendelsesviser
 4. Skriv inn sikker modus
 5. Utfør en ren oppstart
 6. Opprett en ny brukerkonto
 7. Utfør en systemgjenoppretting

Løsning 1 - Sjekk antivirus / brannmur

Ifølge brukerne kan noen ganger høy CPU-brukerhendelse-ID-melding vises på grunn av problemer med antivirus / brannmur. For å fikse dette problemet, anbefales det å deaktivere visse antivirusfunksjoner og kontrollere om det løser problemet. Hvis det ikke virker, ville ditt neste skritt være å deaktivere antivirusprogrammet helt.

Hvis dette ikke løser problemet, må du kanskje fjerne antivirusprogrammet og sjekke om det hjelper. Selv om du fjerner antivirusprogrammet ditt, vil du fortsatt være beskyttet av Windows Defender, så du trenger ikke å bekymre deg for mye om sikkerheten din.

Hvis du fjerner antivirusprosessen, løser problemet ditt, kan dette være et perfekt tidspunkt å vurdere å bytte til et annet antivirusprogram. Det er mange flotte alternativer tilgjengelig på nettet, men hvis du vil ha maksimal beskyttelse som ikke vil forstyrre systemet, bør du definitivt prøve Bitdefender .

- Få nå Bitdefender fra den offisielle nettsiden

Løsning 2 - Bruk Prosess Explorer

Hvis du har problemer med høy CPU-brukerhendelse-ID-melding på PCen, kan du kanskje fikse problemet ved hjelp av Process Explorer. Hvis du ikke er kjent, er dette et freeware-verktøy, og det er tilgjengelig som en del av Windows Sysinternals-pakken.

Ved hjelp av dette verktøyet kan du se tilgjengelige prosesser, akkurat som i Oppgavebehandling, men du kan også se mye mer tilleggsinformasjon. Takket være denne informasjonen, kan du enkelt finne årsaken til høy CPU-bruk på PCen.

Husk at Process Explorer er utviklet for avanserte PC-brukere, og hvis du er en nybegynner, kan det hende du har problemer med å finne ut hvordan du bruker dette verktøyet på riktig måte.

Løsning 3 - Slett logg for hendelsesviser

Event Viewer er et nyttig program som lar deg se ulike hendelser på PCen din og feilsøke problemer. Imidlertid kan noen ganger feil CPU-brukshendelses ID-feil oppstå på grunn av hendelsesloggen din. Denne loggfilen har alle hendelsene som er oppført i den, og noen ganger kan denne loggfilen forårsake dette og andre problemer.

For å fikse problemet, anbefales det at du fjerner loggfilen. Dette er enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen. Velg nå Event Viewer fra listen.

 2. Når Event Viewer åpnes, utvider du Windows Logs- delen i venstre rute og velger Programmer . Nå i den høyre ruten klikker du på Slett logg . Du kan lagre loggene dine før du fjerner dem hvis du vil.

 3. Gå nå tilbake til Windows Logs- delen, velg den neste kategorien på listen og fjern loggene sine også. Gjenta disse trinnene til du fjerner alle loggene fra Windows Logs- delen.

Når du har fjernet loggene, kontroller du om problemet fortsatt er der. Dette er en uvanlig løsning, men flere brukere rapporterte at det fungerer, så du vil kanskje prøve det ut.

Løsning 4 - Oppgi sikker modus

Ifølge brukerne, kan du noen ganger kanskje få tilgang til høy CPU-brukerhendelse-ID ved å gå inn i Safe Mode. Hvis du ikke vet, er Safe Mode et spesielt segment av Windows, og det kjører med standardinnstillinger og drivere, noe som gjør den perfekt til feilsøking.

For å gå inn i Safe Mode, må du bare gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen . Den raskeste måten å gjøre det på er å bruke Windows Key + I- snarvei.
 2. Gå nå til Oppdater og Sikkerhets delen.

 3. Velg gjenoppretting fra menyen til venstre. I høyre rute klikker du på Startnytt- knappen.

 4. Liste over alternativer skal nå vises. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer> Oppstartsinnstillinger . Klikk på Startnytt .
 5. Når datamaskinen har startet på nytt, vil du bli presentert med en liste over alternativer. Velg versjonen av sikker modus som du vil bruke ved å trykke på den aktuelle tastaturtasten.

Når du har tastet inn i sikker modus, må du sjekke om problemet fortsatt er der. Hvis du legger inn sikker modus, kan det ikke løse problemet, men det er en fin måte å feilsøke PCen på, så sørg for å prøve den.

Løsning 5 - Utfør en ren oppstart

Hvis du har en høy CPU-brukerhendelse-ID-feil, kan problemet være tredjepartsprogrammer på PCen. Noen ganger kan tredjepartsprogrammer forstyrre systemet ditt, men det kan hende du kan løse dette problemet ved å utføre en ren oppstart. For å gjøre det, må du bare følge disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + R. Skriv nå msconfig og klikk OK eller trykk Enter .

 2. Når vinduet Systemkonfigurasjon vises, går du til fanen Tjenester . Merk av for Skjul alle Microsoft-tjenester, og klikk på Deaktiver alt- knappen.

 3. Gå til kategorien Oppstart og klikk på Åpne oppgavebehandling .

 4. Oppgavebehandling vil nå vises, og du vil se listen over oppstartsprogrammer. Høyreklikk det første programmet på listen og velg Deaktiver . Gjenta dette for alle oppstartsprogrammer.

 5. Når du deaktiverer alle oppstartsprogrammer, går du tilbake til vinduet Systemkonfigurasjon . Klikk på Bruk og OK for å starte PCen på nytt.

Når datamaskinen din har startet på nytt, kontroller du om problemet fortsatt er der. Hvis problemet ikke vises lenger, er det sikkert at en av deaktiverte applikasjoner eller tjenester forårsaket problemet. For å finne årsaken, må du aktivere programmer og tjenester i grupper til du finner årsaken til problemet.

Husk at du må starte PCen hver gang etter at du har aktivert en gruppe programmer eller tjenester for å kunne bruke endringene.

Løsning 6 - Opprett en ny brukerkonto

En annen måte å fikse høy CPU-brukerhendelse-ID på, er å opprette en ny brukerkonto. Noen ganger kan dette problemet oppstå fordi brukerkontoen din er skadet, og den beste måten å fikse problemet på er bare å opprette en ny brukerkonto. For å gjøre det, følg bare disse enkle trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og naviger til kontoen .

 2. Velg nå Familie og andre personer fra venstre rute. Klikk nå Legg til noen andre til denne PC- knappen.

 3. Velg Jeg har ikke denne personens påloggingsinformasjon .

 4. Velg Legg til en bruker uten en Microsoft-konto .

 5. Angi brukernavn og passord hvis du vil ha den nye kontoen, og klikk Neste .

Etter å ha opprettet en ny konto, bytt til den og sjekk om problemet fortsatt er der. Hvis problemet ikke vises på den nye kontoen, må du flytte personlige filer fra den gamle kontoen til den nye og begynne å bruke den i stedet for den gamle kontoen din.

Løsning 7 - Utfør en systemgjenoppretting

Ifølge brukerne kan dette problemet ofte avgis ved å utføre en systemgjenoppretting. Hvis du ikke er kjent, kan Systemgjenoppretting enkelt gjenopprette eventuelle nyere endringer på PCen og fikse ulike problemer underveis. For å utføre en systemgjenoppretting må du gjøre følgende:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv inn systemgjenoppretting i søkefeltet. Velg nå Opprett et gjenopprettingspunkt fra listen over resultater.

 2. Klikk på Systemgjenoppretting- knappen i Systemegenskaper- vinduet.

 3. Systemgjenopprettingsvindu vil nå vises. Klikk på Neste for å fortsette.

 4. Nå sjekk Vis Vis flere gjenopprettingspunkter, hvis tilgjengelig. Velg ønsket gjenopprettingspunkt og klikk på Neste .

 5. Instruksjonene på skjermen skal veilede deg gjennom restaureringsprosessen.

Etter at PCen er gjenopprettet, bør problemet løses helt.

Høy CPU-brukerhendelse-ID-melding kan være ganske problematisk, men vi håper at du klarte å løse dette problemet ved å bruke en av våre løsninger.