Full Fix: Spillkrasj i Windows 10, 8,1, 7

Det er millioner av spillere på Windows-plattformen, og siden de fleste brukere av Windows 7 og Windows 8 har oppdatert til Windows 10, er det trygt å si at Windows 10 er det mest populære spillsystemet. Til tross for populariteten ser det ut til at spillkrasj på Windows 10, så la oss se om vi kan fikse dette på en eller annen måte.

Hva å gjøre hvis spillet ditt krasjer i Windows 10

Mange brukere liker å spille videospill på PCen, men noen brukere rapporterte at spillkrasj på Windows 10. Dette kan være et irriterende problem, og når det gjelder spill og krasj, rapporterte brukerne følgende problemer:

 • Spill krasjer til skrivebordet - Hvis du har denne feilen, kan problemet være ditt spills konfigurasjon. Prøv å endre spillets innstillinger og sjekk om det løser problemet.
 • Alle spill krasjer - Noen brukere rapporterte at alle spill krasjer på deres Windows 10 PC. Dette kan være et stort problem, men du bør kunne fikse det ved å bruke en av våre løsninger.
 • Steam spillkrasj Windows 10 - Nesten alle spillere bruker Steam, men flere brukere rapporterte at Steam spillkrasj på PCen. For å fikse dette problemet, må du kontrollere spillbufferen til Steam-spillene dine.
 • Gamle spillkrasj Windows 10 - Ifølge brukere virker det som eldre spillkrasj på Windows 10. Hvis du har det samme problemet, kan du kanskje fikse det ved å kjøre spillene i kompatibilitetsmodus.
 • Windows 10-krasj når du spiller spill - Hvis du har dette problemet, kan problemet være relatert til skjermdriverne dine. Bare installer eller oppdater driverne dine og kontroller om det løser problemet.
 • Spillkrasj Windows 10 tilfeldig - Hvis spill krasjer tilfeldig på Windows 10, kan problemet være overklokkingsinnstillingene dine. For å fikse problemet, fjern overklokkingsinnstillinger og kontroller om det løser problemet.
 • Spillkrasj ved oppstart - Flere brukere rapporterte at de ikke kan spille spill fordi de fortsetter å krasje ved oppstart. For å fikse problemet, må du sjekke og fjerne eventuelle tredjepartsprogrammer som kan forstyrre spillene dine.

Løsning 1 - Oppdater skjermdriverne

Avhengig av hvilken type grafikkort du bruker, er det alltid godt å holde driverne oppdatert. For å gjøre det, må du finne modellen på grafikkortet ditt og besøke produsentens nettsted for de nyeste driverne. Hvis det finnes Windows 10-drivere, sørg for at du laster ned dem, men hvis produsenten ikke slipper Windows 10-drivere, kan du bare laste ned de nyeste driverne for Windows 8 og bruke dem i stedet.

Alle driverne må oppdateres, men å gjøre det manuelt er veldig irriterende, så vi anbefaler at du laster ned TweakBit driveroppdaterer (100% trygt og testet av oss) for å gjøre det automatisk.

Løsning 2 - Sjekk antivirusprogrammet ditt

Hvis spill krasjer på din Windows 10-PC, kan problemet være relatert til antivirusprogrammet ditt. Noen antivirusverktøy kan forstyrre spillene dine og forårsake denne feilen. Du kan imidlertid fikse problemet ved å sjekke antiviruskonfigurasjonen din.

Først og fremst, se etter Gaming Mode-funksjonen og aktiver den. Mange antivirusprogrammer har denne funksjonen, og ved å bruke den, sørger du for at antivirusprogrammet ditt ikke forstyrrer på noen måte med spillene dine. Hvis det ikke virker, kan du prøve å legge til spillets katalog i ekskluderingslisten i antivirusprogrammet og kontrollere om det hjelper.

Hvis problemet fortsatt vedvarer, kan du vurdere å deaktivere antivirusprogrammet som en midlertidig løsning. I siste tilfelle må du kanskje avinstallere antivirusprogrammet og kontrollere om det løser problemet. Mange brukere rapporterte problemer med AVG-antivirus, men andre antivirusverktøy kan også føre til at dette problemet oppstår.

Noen ganger kan bytte til et annet antivirusprogram løse problemet, og hvis du leter etter et nytt antivirus, vil du kanskje sjekke Bitdefender, BullGuard eller Panda Antivirus . Alle disse verktøyene har gode sikkerhetsfunksjoner, og alle støtter spillmodus, slik at de ikke vil forstyrre spillene dine på noen måte.

Løsning 3 - Oppdater Windows 10

Hvis dette er et problem med Windows 10, er det alltid godt å holde Windows 10 oppdatert. Dette virker som et stort problem, så det er mest sannsynlig at Microsoft vil fikse dette problemet med en neste Windows 10-oppdatering. Hvis driverne dine er oppdatert, så vel som Windows 10, er det i de fleste tilfeller nok til å fikse eventuelle spillkrasj. Hvis problemet vedvarer, vil det sannsynligvis bli løst med nyeste Windows 10-oppdateringen.

Løsning 4 - Kjør spillene dine i vindumodus

Som du sikkert vet at de fleste spill kan kjøres i vinduet eller i fullskjermmodus, og hvis du opplever krasjer med spillene dine på Windows 10, blir det ikke vondt å prøve å kjøre dem i vinduesmodus.

For å gjøre dette må du gå til videoinnstillingene i spillet ditt og finne muligheten til å kjøre den i vindumodus. Mange spill kommer med et program som lar deg stille inn visningsinnstillinger før du kjører spillet, så du kan prøve å bruke dem også hvis du ikke kan starte spillet.

Løsning 5 - Kontroller maskinvaren din

Mange brukere rapporterte at spillkrasj på PCen, og noen ganger kan dette problemet skyldes maskinvaren din. Ifølge brukerne kan en feilaktig minnemodul føre til at dette problemet vises, så vær sikker på å kontrollere minnet ditt.

Den enkleste måten å gjøre det på er å fjerne alt annet enn ett minnepinne fra PCen, og se om problemet oppstår. Hvis du vil utføre en detaljert sjekk, vil du kanskje bruke MemTest86 +. Bare last ned dette verktøyet, opprett en oppstartbar stasjon og start datamaskinen din fra den. Kjør nå skanningen i en time eller så for å skanne RAM-en.

Husk at du må skanne hver minnepinne enkeltvis med MemTest86 + i en time eller så for å finne den defekte modulen, så denne metoden kan ta en stund. Etter å ha funnet den defekte modulen, fjern den eller bytt den ut, og problemet skal løses.

Løsning 6 - Sjekk innstillinger for Windows Defender

Windows Defender er en innebygd sikkerhetsløsning på Windows 10, og hvis du ikke har et tredjeparts antivirus installert, fungerer Windows Defender som en antivirusprogramvare. Selv om Windows Defender er et solid program med hensyn til sikkerhet, kan det noen ganger forstyrre spillene dine.

Hvis spill krasjer på Windows 10, kan du prøve å legge til et spills katalog til ekskluderingslisten i Windows Defender ved å gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen . Du kan gjøre det raskt ved å trykke på Windows Nøkkel + I. Når Innstillinger app åpnes, naviger til Oppdater og Sikkerhets seksjon.

 2. Velg Windows Defender fra venstre rute. Fra høyre rute velger du Åpne Windows Defender Security Center .

 3. Naviger til Virus og trusselbeskyttelse .

 4. Naviger nå til innstillinger for virus og trusselbeskyttelse .

 5. Klikk på Legg til eller fjern unntak .

 6. Klikk Legg til en utestenging, velg Mappe og velg spillets katalog.

Sjekk nå om problemet er løst. Hvis problemet fortsatt varer, kan du vurdere å deaktivere Windows Defender. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Følg trinn 1-4 ovenfor.
 2. Finn nå sanntidsbeskyttelsesalternativet og deaktiver det.

 3. Valgfritt: Du kan deaktivere andre alternativer på denne siden også.

Etter å ha gjort det, vil Windows Defender deaktiveres og problemet ditt skal løses. Husk at deaktivering av Windows Defender vil la systemet være sårbart, så du vil kanskje vurdere å få en ny antivirusløsning eller et svært pålitelig VPN.

C de aller beste antivirusprogrammene er Bitdefender, BullGuard og Panda Antivirus, som vi tidligere nevnte. Cyberghost VPN er en av lederne på VPN-markedet og får vår anbefaling for sin gode ytelse.

Løsning 7 - Fjern overklokkingsinnstillinger eller underkople grafikkortet ditt

Mange brukere pleier å overklokke maskinvaren for å oppnå bedre ytelse i spill. Men noen ganger kan systemet bli ustabilt på grunn av overklokking. Hvis spill krasjer på PCen, kan dette være relatert til overklokking, så hvis du har overklokket systemet ditt nylig, må du fjerne eventuelle overklokkingsinnstillinger.

Flere brukere rapporterte at de løste problemet bare ved å underklokke GPU. Ifølge dem brukte de EVGA Precision X16 til å senke GPU og kraftmål. I tillegg sankte de GPU tempemålet og aktiverte Kboost.

Husk at overklokking og underklokking kan være potensielt farlig, og det kan føre til ustabilitet i systemet. I verste fall kan du skade maskinvaren din hvis du ikke er forsiktig, så du overklokking og underklokker maskinvaren din på egen risiko.

Løsning 8 - Kontroller tredjepartsapplikasjoner

Noen ganger spillkrasj på Windows 10 på grunn av tredjeparts applikasjoner. Ifølge brukerne var problemet forårsaket av FRAPS, men etter avinstallering ble problemet løst helt. Det ser ut som at applikasjoner som bruker DirectX, kan føre til at dette problemet vises, så husk å fjerne dem.

Det er flere måter å fjerne et program på, og den beste måten er å bruke en avinstalleringsprogramvare. Avinstalleringsprogramvaren vil fjerne alle filer og registeroppføringer relatert til programmet du vil fjerne.

Hvis du leter etter avinstallasjonsprogramvare, vil du kanskje prøve IOBit Uninstaller (gratis), Revo Uninstaller eller Ashampoo Uninstaller . Alle disse programmene er enkle å bruke, og de bør kunne fjerne alle programmer fra PCen uten problemer. Etter å ha fjernet problematisk søknad, bør problemet løses helt.

Vi må også nevne Steam-plattformen, fordi det er den største spillplattformen på PC, så hvis du har noen problemer spesielt knyttet til Steam-spill, kan du prøve å finne løsningen i vår artikkel om problemer med Steam-spill i Windows 10. Også Hvis du har noen Windows 10-problem som ikke er relatert til spill, kan du søke etter løsningen i Windows 10 Fix-delen.

Det ville være alt, hvis du har noen kommentarer eller forslag, bare la dine tanker i kommentarfeltet nedenfor.