Full Fix: Fallout 4 Fungerer ikke i Windows 10, 8.1 og 7

Fallout 4 var en av de mest forventede spillene som ble utgitt i år, og selv om det er et fantastisk spill, rapporterer noen brukere av Windows 10 om det, så la oss se om det finnes en måte å løse disse problemene på.

Brukere rapporterer at Fallout 4 holder krasj noen sekunder etter at de har startet et spill, og dette kan være ekstremt frustrerende siden de ikke kan spille spillet de nettopp har kjøpt, men ikke bekymre deg, det er få løsninger som kan være nyttige.

Slik løser du fallout 4 problemer i Windows 10

Fallout 4 er et flott spill, men mange brukere rapporterte ulike problemer med det. Når det gjelder problemer, er disse noen av de vanligste Fallout 4-problemene på Windows 10:

 • Fallout 4 Windows 10 starter ikke, startes - Ifølge brukerne kan du kanskje ikke starte Fallout 4 i det hele tatt på din PC. Hvis du har dette problemet, kan du kanskje løse problemet ved å bruke en av våre løsninger.
 • Fallout 4 har sluttet å fungere Windows 10 - Dette er også et relativt vanlig problem med Fallout 4. For å løse det, prøv å kjøre Fallout 4 i kompatibilitetsmodus.
 • Fallout 4 Windows 10 svart skjerm - Hvis du støter på en svart skjerm når du prøver å kjøre Fallout 4, kan problemet være grafikkortet ditt. For å fikse problemet, vær sikker på at du bruker et dedikert grafikkort for å kjøre Fallout 4.
 • Fallout 4 Windows 10 crash - Et annet problem med Fallout 4 er å krasje. Hvis du har dette problemet, må du være sikker på at driverne dine er oppdatert.
 • Fallout 4 Windows 10 svarer ikke - Dette er et annet vanlig problem med Fallout 4. For å fikse det, må du være sikker på at andre tredjepartsapplikasjoner ikke forstyrrer spillet ditt.
 • Fallout 4 x3daudio1_7.dll mangler Windows 10 - Denne feilen kan vises hvis du ikke har de nødvendige komponentene installert. For å fikse det, installer DirectX og de nødvendige C ++ Redistributables.

Løsning 1 - Oppdater skjermdriverne

Før vi begynner, trenger du avinstalleringsprogram for skjermdriver, også kjent som DDU. Hvis du ikke har verktøyet installert, kan du laste det ned herfra. Etter at du har lastet ned DDU, kan vi starte prosessen med driveroppdateringer.

 1. For det første, kjør DDU for å avinstallere skjermdriverne. For å se hvordan du bruker dette verktøyet, må du sjekke vår artikkel på skjermdriveren Uninstaller.
 2. Etter at avinstalleringsprosessen er fullført, kan du gå til grafikkortprodusentens nettsted og laste ned de nyeste driverne for grafikkortet ditt.
 3. Når nedlastingen er fullført, bare installer driverne og start datamaskinen på nytt.

Sjekk om problemet er løst. Vi må også nevne at noen ganger de siste driverne kan forårsake problemer, så du kan vurdere å laste ned den tidligere versjonen. Hvis du trenger mer informasjon, må du sjekke vår artikkel om hvordan du oppdaterer grafikkortdriveren.

Oppdatering av drivere manuelt er veldig irriterende, så vi anbefaler at du laster ned DriverFix for å gjøre det automatisk. Dermed vil du forhindre filtap og til og med permanent skade på datamaskinen ved å laste ned og installere feil driverversjoner.

- Få nå DriverFix fra den offisielle nettsiden

Løsning 2 - Avinstaller Raptr-programvare

Hvis du ikke kan kjøre Fallout 4 på din Windows 10-PC, kan problemet være Raptr-programvare. Ifølge brukerne kan denne programvaren forstyrre Fallout 4 og forhindre at du kjører den. Du kan imidlertid løse problemet ved å fjerne det problematiske programmet.

Det er mange måter å gjøre det på, men den beste måten er å bruke avinstalleringsprogramvaren for å fjerne den. Mange applikasjoner har en tendens til å forlate filer og registeroppføringer selv etter at du har fjernet dem, og noen ganger kan disse filene føre til problemer i fremtiden.

For å sikre at et program er helt fjernet, vil du kanskje bruke verktøy som Revo Uninstaller, IOBit Uninstaller (gratis) eller Ashampoo Uninstaller . Disse programmene er laget for å fjerne programmer fra PCen, og ved å bruke dem, fjerner du Raptr-programvaren helt.

Løsning 3 - Sjekk antivirusprogrammet ditt

Noen ganger kan antivirusverktøy forstyrre programmene dine og forårsake ulike problemer. Hvis du ikke klarer å kjøre Fallout 4 på PCen, vil du kanskje sjekke om antivirusprogrammet ditt er problemet. For å fikse dette problemet, anbefales det å deaktivere antivirusprogrammet helt og prøve å kjøre spillet igjen.

Hvis problemet vedvarer, vil du kanskje avinstallere antivirusprogrammet og bytte til en annen antivirusløsning. Antivirusverktøy som Bitdefender og BullGuard har en funksjon som heter Gaming Mode, slik at de ikke vil forstyrre spillene dine i det hele tatt. Hvis antivirusprogrammet ditt er problemet, må du prøve et av disse verktøyene.

Løsning 4 - Last ned 1.1.30 Beta Update

Noen brukere rapporterer krasjer som skjer hvert 10.-15. Minutt i spillet, og for å fikse det, må du installere 1.1.30 Beta Update. For å installere oppdateringen må du gjøre følgende:

 1. Åpne damp og finn Fallout 4.
 2. Høyreklikk på det og velg Egenskaper .
 3. Finn Beta-seksjonen og velg 1.1.30 Beta Update for å laste ned.

Etter at 1.1.30 Beta-oppdateringen er lastet ned, kjør spillet og se om problemet er løst.

For å øke spillytelsen og bli kvitt krasjer, slowdowns, lags, low FPS og andre irriterende problemer, anbefaler vi at du laster ned spillbrann (gratis) .

Løsning 5 - Kjør spillet i kompatibilitetsmodus

Før vi starter, må du kontrollere at du har de nyeste stabile driverne installert, og at du har lastet ned 1.1.30 Beta-oppdatering.

 1. Åpne damp og finn Fallout 4 . Høyreklikk på det og velg Egenskaper .

 2. Deretter går du til lokale filer> verifiser integritet av spillbufferen .

 3. Gå tilbake til kategorien Lokale filer og klikk på Bla gjennom lokale filer .
 4. Finn Fallout4.exe og høyreklikk den. Velg Egenskaper fra listen.

 5. Gå til kategorien Kompatibilitet . Velg nå Kjør denne programvaren i kompatibilitetsmodus for og velg Windows 7 fra listen. Sørg også for at du merker av for Kjør som administrator også. Klikk på Bruk og OK for å lagre endringene.

 6. Gjenta nå trinn 5 for Fallout4Launcher.exe (den skal være plassert i samme mappe som Fallout4.exe ).

Løsning 6 - Endre Fallout4Prefs.ini

Brukere klager på at de ikke kan kjøre Fallout 4 i fullskjermmodus, men samtidig fungerer spillet bra i vinduet modus. For å fikse dette må du gjøre følgende:

 1. Åpne File Explorer og gå til UsersDocumentsMy GamesFallout 4 .
 2. Åpne filen heter Fallout4Prefs.ini med Notisblokk .
 3. Finn følgende variabler og endre dem til disse verdiene:
  • bMaximizeWindow = 0
  • bBorderless = 1
  • bFull Screen = 0
  • iSize H = 1080
  • iSize W = 1920
 4. Sørg også for at iSize H og iSize W samsvarer med den nåværende skjermoppløsningen du bruker.
 5. Lagre endringene og start spillet.

Løsning 7 - Endre videoinnstillingene

Ifølge brukerne kan du kanskje løse dette problemet ved å endre oppløsningen av spillet. For å løse dette problemet, bør oppløsningen i spillet samsvarer med skjermoppløsningen i Windows. Når du har endret oppløsningen, må du kontrollere om problemet fortsatt varer.

Flere brukere rapporterte at bytte til Windowed-modus løste problemet for dem, så du vil kanskje også prøve det. Overraskende nok rapporterte få brukere at deaktivering av vinduesmodusen løser problemet for dem, så pass på å prøve begge innstillingene.

Løsning 8 - Reparer C ++ Redistributables-installasjonen

Mange applikasjoner krever C ++ Redistributables for å fungere skikkelig, og hvis disse komponentene mangler eller hvis de ikke er installert på riktig måte, kan du kanskje ikke kjøre Fallout 4 på PCen. For å fikse dette problemet, anbefales det å installere eller reparere nødvendige komponenter. Dette er ganske enkelt siden de nødvendige C ++ Redistributables allerede er tilgjengelige med Fallout 4. For å installere dem, følg bare disse trinnene:

 1. Naviger til Fallout 4 installasjons katalog. Som standard skal det være SteamsteamappscommonFallout 4 .
 2. Gå nå til vcredist2012- katalogen.
 3. Der bør du se to vcredist.exe filer. Kjør begge filene og velg Reparer fra menyen.
 4. Følg instruksjonene på skjermen.

Etter å ha reparert installasjonen for begge vcredist.exe- filer, bør problemet løses helt, og spillet ditt skal begynne å fungere igjen.

Løsning 9 - Sjekk om grafikkortet ditt oppfyller maskinvarekravene

Fallout 4 er et krevende spill, men før du kan kjøre det, må du sjekke om PCen oppfyller maskinvarekravene. Ifølge brukerne kunne de ikke kjøre Fallout 4 fordi deres grafikkort ikke støttet DirectX 11.

Fallout 4 krever DirectX 11-støtte, og hvis grafikken din ikke kan fungere med DirectX 11, er det eneste alternativet du kan oppgradere grafikkortet til. Før du oppgraderer, må du kontrollere grafikkortets konfigurasjon og være sikker på at grafikkortet ikke støtter DirectX 11.

Løsning 10 - Endre grensesnitt for applikasjonsprogrammer

Ifølge brukerne, hvis du kan kjøre Fallout 4 på din Windows 10-PC, må du endre deaktiverbare grafikkinnstillinger. For å gjøre det, åpne Catalyst Control Center eller Nvidia Control Panel, og finn Fallout 4 på listen. Endre nå grafikkinnstillingene til høy ytelse .

Etter å ha gjort det, lagre endringer og prøv å starte spillet igjen.

Løsning 11 - Pass på at du bruker 64-biters system

Ifølge brukere virker Fallout 4 ikke på 32-biters systemer, så hvis du bruker et 32-biters operativsystem, vil du ikke kunne kjøre Fallout 4. For å installere et 64-biters operativsystem På din PC må du ha en 64-bits prosessor. Det er også verdt å nevne at du ikke kan konvertere 32-bit til et 64-biters system.

Hvis du bruker et 32-biters operativsystem, må du utføre en ren installasjon og installere et 64-biters system i stedet. Nesten alle nyere datamaskiner støtter 64-biters operativsystemer, slik at du ikke har problemer med å installere og kjøre et 64-biters operativsystem på PCen.

Det handler om det, jeg håper disse løsningene hjalp deg med å løse problemet, og at du normalt vil kunne spille ditt nye Fallout-spill på Windows 10. Hvis du har kommentarer eller spørsmål, kan du bare komme til kommentarseksjonen nedenfor.