Full Fix: Skjermdriveren klarte ikke å gjenopprette fra timeout på Windows 10, 8.1, 7

Grafikkortet ditt er en av de viktigste komponentene, derfor kan problemer med grafikkortet være ganske alvorlige. En rekke brukere av Windows 10 rapporterte at skjermdriveren ikke klarte å gjenopprette fra tidsavbrudd, så la oss se hvordan du fikser den feilen.

Display driveren klarte ikke å gjenopprette fra timeout, hvordan fikse det?

Display driveren klarte ikke å gjenopprette fra timeout- feilmeldingen kan forårsake mange problemer på PCen, og når det gjelder problemer, er det noen av de vanligste problemene som brukerne rapporterte:

 • Skjermdriveren sluttet å svare og har gjenopprettet Intel - Dette kan være et stort problem som påvirker et grafikkort. For å se hvordan du løser dette problemet, må du sjekke ut Display driveren sluttet å svare og har gjenopprettet artikkelen for detaljerte løsninger.
 • Forsøk på å tilbakestille skjermdriveren og gjenopprette fra timeout mislyktes AMD - Noen ganger kan du støte på dette problemet med AMD-grafikkort. For å fikse problemet, prøv å bruke standard driveren og sjekk om det hjelper.
 • Display driveren klarte ikke å gjenopprette Excel, Explorer, noen få sekunder - Noen ganger vises dette problemet bare i bestemte applikasjoner. For å fikse problemet, anbefales det at du oppdaterer grafikkortdriverne.
 • Skjermdriveren klarte ikke å starte svart skjerm, blå skjerm - Dette problemet kan vises hvis du har problemer med skjermkortet ditt. For å fikse problemet, bytt til den integrerte grafikken og kontroller om det hjelper.
 • Skjermdriveren fortsetter å mislykkes Windows 10 - Hvis dette problemet oppstår, kan du kanskje løse problemet ved å underkleke grafikkortet.
 • Video driveren kunne ikke initialiseres . I noen tilfeller kan du støte på denne feilen hvis grafikkortet ditt er feil. For å fikse problemet, må du kontrollere grafikkortet og sørge for at det fungerer riktig.
 • Skjermdriveren slutter å jobbe - Dette er et annet vanlig problem som du kan støte på. Du bør imidlertid kunne løse dette problemet ved å bruke en av våre løsninger.

Løsning 1 - Avinstaller grafikkortdriveren

Denne feilen er for det meste relatert til grafikkortet og driveren. Derfor foreslår brukere at du fjerner grafikkortdriveren som en midlertidig løsning. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + X på tastaturet for å åpne Power User Menu. Velg Enhetsbehandling fra listen.

 2. Når Enhetsbehandling åpner, finner du grafikkortdriveren, høyreklikk den og velg Avinstaller fra menyen.

 3. Hvis tilgjengelig, sjekk Slett driverprogramvaren for denne enheten, og klikk OK .

 4. Når driveren er avinstallert, start datamaskinen på nytt.

Alternativt foreslår noen brukere å bruke Display Driver Uninstaller for å fjerne skjermdriveren. For å bruke dette verktøyet, last det ned og følg instruksjonene på skjermen.

Når du har fjernet skjermdriveren, installerer Windows 10 standarddriveren i stedet. Brukerne rapporterte at standarddriveren løste problemet, men husk at bruk av standarddriveren vil påvirke ytelsen din, spesielt i spill.

Løsning 2 - Last ned de nyeste driverne

Ditt grafikkort krever de nyeste driverne for å kunne fungere riktig, og hvis driverne dine er utdaterte, kan det hende at skjermdriveren ikke klarer å gjenopprette meldingen. For å fikse dette problemet anbefaler vi sterkt at du laster ned de nyeste driverne for grafikkortet ditt.

Oppdatering av grafikkortdriveren er ganske enkelt, og hvis du fjernet driveren din, trenger du bare å besøke grafikkortprodusentens nettsted og laste ned de nyeste driverne for grafikkortet ditt. Etter at du har installert de nyeste driverne, bør dette problemet løses. Vi anbefaler dette tredjepartsverktøyet (100% trygt og testet av oss) for automatisk å laste ned alle utdaterte drivere på PCen.

Løsning 3 - Underklokke grafikkortet ditt

Noen ganger for å fikse disse typene problemer må du underklokke grafikkortet ditt. Ved å underkaste kortet ditt, reduserer du grafikkortets ytelse, men samtidig reduserer du også varmen. Husk at underklokking av grafikkortet ditt kan være farlig, og følg derfor grafikkortet på egen risiko.

Ifølge brukerne endrede de følgende verdier:

 • Kjerne fra 570MHz til 400MHz
 • Shader fra 900MHz til 700MHz
 • Minne fra 3000MHz til 2800MHz

Husk at du må kanskje bruke forskjellige verdier for grafikkortet ditt. Igjen, underklokking av maskinvaren din kan være potensielt farlig og føre til systemstabilitet, så vær ekstra forsiktig.

Løsning 4 - Overklokk grafikkortet ditt

Ved å bruke overklokkingsprogramvaren kan du endre maskinvareinnstillingene på grafikkortet og øke ytelsen. Få brukere rapporterte at grafikkortet ikke fikk nok strøm, og etter overklokking av grafikkortet og økt spenning i GPU ble problemet løst.

Vi må nevne at overklokking kan være farlig og forårsake system ustabilitet eller til og med permanent skade på PCen din hvis du ikke er forsiktig, derfor hvis du bestemmer deg for å overklokke grafikkortet, husk at du gjør det på egen risiko.

Løsning 5 - Sjekk om grafikkortet ditt fungerer som det skal

Noen ganger kan dette problemet oppstå hvis grafikkortet ditt er feil, så du vil kanskje prøve det på en annen PC og sjekke om problemet oppstår igjen. Alternativt kan du prøve å bytte ut grafikkortet og sjekke om det løser problemet.

Hvis du fortsatt har problemer med maskinvaren din, eller du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.

Løsning 6 - Utfør en ren oppstart

Noen ganger skjermdriveren klarte ikke å gjenopprette fra tidsavbruddmeldingen kan vises på grunn av tredjepartsapplikasjoner på PCen, og for å fikse problemet, anbefales det at du utfører en ren oppstart. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn msconfig . Trykk nå på Enter eller klikk OK .

 2. Systemkonfigurasjonsvinduet vil nå vises. Gå til kategorien Tjenester og merk av for Skjul alle Microsoft-tjenester . Klikk på Deaktiver alle-knappen.

 3. Gå til kategorien Oppstart og klikk på Åpne oppgavebehandling .

 4. Liste over oppstartsprogrammer vises nå. Høyreklikk på det første elementet i listen, og velg Deaktiver fra menyen. Gjenta dette trinnet for alle oppstartsposter på listen.

 5. Når du har deaktivert alle oppstartsposter, går du tilbake til vinduet Systemkonfigurasjon . Klikk på Bruk og OK for å lagre endringer og start datamaskinen på nytt.

Når datamaskinen din har startet på nytt, kontroller du om problemet fortsatt er der. Hvis ikke, betyr det at en tjeneste eller et program forårsaker problemet. For å finne ut hvilket program som er problemet, anbefales det å aktivere deaktiverte applikasjoner en etter en eller i grupper. Husk at du må starte PCen hver gang etter at du har aktivert en gruppe applikasjoner eller tjenester for å kunne bruke endringer.

Løsning 7 - Prøv å bruke en annen kontakt

Flere brukere rapporterte at dette var forårsaket av kontakten på grafikkortet ditt. Ifølge dem ble Display driveren ikke gjenopprettet fra timeout bare dukket opp ved bruk av en bestemt kontakt. Etter at du brukte en annen kontakt på grafikkortet, ble problemet fullstendig løst.

Husk at dette bare er en løsning, og hvis en kontakt ikke fungerer som den skal, er det mulig at grafikkortet ditt er defekt, så du bør vurdere utskifting i fremtiden.

Løsning 8 - Bytt til den integrerte grafikken

Ifølge brukerne, kan det hende at skjermdriveren ikke ble gjenopprettet fra timeout- meldingen kan vises på grunn av problemer med grafikkortet. Mange brukere har både dedikert og integrert grafikk, og noen ganger kan din dedikerte grafikk ha visse problemer.

Som en midlertidig løsning foreslår brukere å bytte til den integrerte grafikken. Du kan gjøre dette ved hjelp av grafikkortsprogramvaren på PCen, eller ved å gjøre endringen i BIOS. Etter at du har byttet til en integrert grafikk, bør problemet løses, og du vil kunne bruke PCen uten krasjer.

Løsning 9 - Lukk bakgrunnsbilder

Noen ganger kan bakgrunnsapplikasjoner føre til dette problemet. Bakgrunnsprogrammer kan stresse grafikkortet ditt og forårsake at skjermdriveren ikke klarer å gjenopprette fra tidsavbrudd for å vises.

For å fikse dette problemet anbefales det at du lukker alle unødvendige bakgrunnsprogrammer. Hold bare de viktigste programmene i gang, og kontroller om problemet fortsatt vises. Hvis problemet ikke vises, bør du kanskje fjerne alle nylig installerte applikasjoner.

Det er flere måter å fjerne et program på, men det beste er å bruke en avinstalleringsprogramvare. Hvis du ikke er kjent, er avinstalleringsprogrammet et spesielt program som fjerner det valgte programmet sammen med alle dets filer og registeroppføringer.

Ved å bruke et avinstalleringsprogram, sikrer du at programmet er helt fjernet, og forhindrer at eventuelle gjenværende filer truer med PCen. Det er mange flotte avinstalleringsprogrammer på markedet, men en av de beste er Revo Uninstaller, så vær sikker på å prøve den ut.

Løsning 10 - Sjekk GPU-temperaturen

Noen ganger skjermdriveren klarte ikke å gjenopprette fra timeout- feilen kan oppstå på grunn av høy GPU-temperatur. Kjøleflaten eller viften kan være fylt med støv, og det kan føre til at temperaturen øker.

For å sjekke om temperaturen din er problemet, anbefaler vi deg å bruke en temperaturovervåkingsprogramvare som AIDA64 Extreme . Hvis temperaturen er utenfor anbefalte grenser, må du rengjøre viften og heatsinken på grafikkortet. For å gjøre det, må du bare åpne datamaskinhuset ditt og bruke trykkluften til å rengjøre den.

Etter at du har rengjort viften og heatsink, bør problemet løses helt.

Hvis skjermdriveren ikke gjenoppretter fra timeout, må du fjerne og oppdatere grafikkortdriveren. Hvis det ikke virker, vil du kanskje prøve en annen løsning fra denne artikkelen.