Full Fix: En komponent av operativsystemet er utløpt

Windows Insider-programmet lar brukerne få de nyeste oppdateringene i Windows 10 tidlig og teste de nye funksjonene før de blir utgitt for offentligheten. Mens du tester nye og uferdige bygg i Windows 10, kan det oppstå noen problemer, og en av problemene som brukere rapporterte er En komponent av operativsystemet har utgått feilmelding.

En komponent av operativsystemet har gått ut, hvordan fikseres det?

En komponent av operativsystemet er utløpt, feilmeldingen kan noen ganger vises på din PC og forårsake mange problemer. Når det gjelder problemer, er dette noen vanlige problemer knyttet til denne feilmeldingen:

 • En komponent av operativsystemet er utløpt Bootcamp, Virtualbox - Ifølge brukerne kan dette problemet vises mens du bruker Bootcamp eller Virtualbox. Hvis du har dette problemet, må du prøve en av våre løsninger i det virtuelle miljøet.
 • Windows 10 forhåndsvisning En komponent av operativsystemet er utløpt - Denne feilen kan oppstå hvis du bruker en forhåndsvisning av Windows 10. Hvis det er tilfelle, pass på at du bytter til den endelige versjonen, og problemet ditt vil bli løst.
 • Komponent av operativsystem er utløpt winload.efi - Dette problemet skyldes vanligvis BIOS-klokken, og for å fikse det, må du bare sørge for at klokken din i BIOS er riktig. Hvis ikke, angi riktig dato og klokkeslett, og problemet skal løses.

Løsning 1 - Endre datoen

Dette problemet oppstår vanligvis hvis datoen din er feil, og for å løse dette problemet anbefales det at du endrer datoen. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Rett-klikk klokken nederst til høyre og velg Juster dato / klokkeslett .

 2. Endre Sett tid automatisk til Av, og klikk på Endre- knappen i Endre dato og klokkeslett .

 3. Skriv inn riktig dato og klikk på Endre- knappen.

Hvis du ikke får tilgang til Windows 10, kan du prøve å endre datoen fra Safe Mode. For å få tilgang til Safe Mode, følg disse trinnene:

 1. Start datamaskinen på nytt noen ganger under oppstartssekvensen for å starte Automatisk reparasjon.
 2. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer> Oppstartsinnstillinger . Klikk på Startnytt .
 3. Når datamaskinen starter på nytt, vises listen over alternativer. Velg hvilken som helst versjon av sikker modus ved å trykke på den aktuelle tasten.
 4. Når du har angitt trykt modus, kan du prøve å endre datoen igjen.

Noen brukere foreslår også å endre datoen fra BIOS. For å se hvordan du får tilgang til BIOS og hvordan du endrer dato fra det, må du kontrollere hovedkorthåndboken for detaljerte instruksjoner. I tillegg til å angi riktig dato, foreslår noen brukere også å angi en tidligere dato for å unngå problemer som dette, så du vil kanskje også prøve det. For å være sikker kan du også slå av automatisk tidssynkronisering for å unngå lignende problemer.

Løsning 2 - Fjern hovedkortets batteri og endre datoen i BIOS

Det er verdt å nevne at hovedkortets batteri kan også føre til at dette problemet oppstår. Hvis batteriet ditt ikke virker riktig, endres datoen når du slår av PCen din og forårsaker at problemet kommer tilbake. Dette kan være et problem, og for å fikse det, må du sjekke om datoen din fortsetter å endres når du slår av PCen.

Hvis det er tilfelle, betyr det at hovedkortet ditt er feil, så du må bytte ut det. Utskiftingsprosessen er ganske enkel, og du trenger bare å slå av PCen, koble den fra stikkontakten og åpne datamaskinhuset ditt. Finn nå batteriet på hovedkortet og fjern det forsiktig. Når du har gjort det, sett inn det nye batteriet, og problemet skal løses.

Husk at å åpne datamaskinhuset ditt og fjerne batteriet, kan gjøre garantien ugyldig, så sørg for at garantien er utløpt. Hvis PCen din fortsatt er under garanti, kan det være best at du tar det til det offisielle reparasjonsstedet.

Løsning 3 - Bruk Linux Live CD til å endre datoen

Hvis du får en komponent av operativsystemet, har feilmeldingen gått ut, kan du kanskje fikse det ved å bruke en Linux Live CD. Du kan bare lage et oppstartbart Linux-medium og starte opp fra det. Etter oppstart må du endre datoen og starte datamaskinen på nytt.

Brukerne rapporterte også at du kan fikse dette problemet ved å fjerne den primære harddisken og erstatte den med en annen som har et annet operativsystem installert. Etter at du har startet den forskjellige versjonen av Windows, endrer du bare datoen, og erstatter harddisken med den første. Hvis du fortsatt har problemer med maskinvaren din, eller du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.

Løsning 4 - Bruk kommandoprompt

For å utføre dette trinnet trenger du et installasjonsmedium for Windows 10, så vær sikker på å opprette en oppstartbar USB-flash-stasjon ved hjelp av et Media Creation Tool. For å løse dette problemet gjør du følgende:

 1. Sett det oppstartbare mediet på PCen.
 2. Skriv inn BIOS og angi en tidligere dato.
 3. Sett opp oppstartbart medium som den første oppstartsenheten.
 4. Lagre endringer og avslutt.
 5. Når Windows 10 installasjonsskjerm vises, trykk Skift + F10 .
 6. Når Kommandoprompt åpnes, skriv inn følgende:
  • cd c: windows
  • attrib -r -h-bootstat.dat
  • endre navn på bootstat.dat bootstat.old
  • exit
 7. Fjern Windows 10 installasjonsmedia fra PCen og start den på nytt.
 8. Etter at du har startet opp med Windows 10, bør du kunne laste ned og installere den nyeste byggingen.
 9. Etter at du har installert den nyeste byggingen, kan du gå og angi riktig dato igjen.

Løsning 5 - Gå tilbake til en eldre bygning

Hvis denne bygningen gir deg En komponent av operativsystemet har utløpt feil, du vil kanskje gå tilbake til den eldre byggingen. Noen ganger kan nye bygninger introdusere visse feil, derfor hvis du har problemer med den nåværende bygningen, vil du kanskje gå tilbake til den forrige.

Løsning 6 - Endre datoen og installer de manglende oppdateringene

Som vi tidligere nevnte, kan dette problemet vises hvis datoen på PCen ikke er riktig. Ved å endre datoen løser du dette problemet midlertidig, men hvis du vil fikse det permanent, anbefales det å installere de manglende oppdateringene.

Microsoft bringer ulike forbedringer og feilrettinger til Windows 10 med Windows-oppdateringer, og i de fleste tilfeller er oppdateringsnedlastingsprosessen helt automatisk. De fleste oppdateringer vil bli lastet ned i bakgrunnen uten din kunnskap, men på grunn av visse problemer du kanskje savner en oppdatering eller to.

Du kan imidlertid sjekke om oppdateringer manuelt ved å gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen. Du kan gjøre det raskt ved å bruke Windows Nøkkel + I snarvei.
 2. Naviger nå til Oppdater og Sikkerhetsseksjonen .

 3. Klikk på Søk etter oppdateringer .

Hvis noen oppdateringer er tilgjengelige, blir de lastet ned automatisk i bakgrunnen. Når oppdateringene er lastet ned, blir de installert på PCen din så snart du starter den på nytt. Når alt er oppdatert, bør problemet løses helt.

Løsning 7 - Utfør en oppgradering på stedet

Ifølge brukerne, noen ganger for å fikse dette problemet må du utføre en oppgradering på stedet. Hvis du ikke er kjent, vil denne prosessen installere Windows 10 igjen uten å fjerne noen av dine personlige filer eller programmer. For å utføre en oppgradering på stedet, må du gjøre følgende:

 1. Last ned Media Creation Tool fra Microsofts nettsted.
 2. Start programmet og velg Oppgrader denne PCen nå. Klikk nå Neste for å fortsette.
 3. Oppsettet vil nå forberede Windows for oppgradering. Dette kan ta en stund, så vær tålmodig.
 4. Velg nå Last ned og installer oppdateringer (anbefalt) og klikk på Neste . Dette trinnet er ikke obligatorisk, men det anbefales at du laster ned oppdateringene.
 5. Følg instruksjonene på skjermen, og vent mens Windows sjekker om oppdateringer.
 6. Hvis alt er i orden, bør du se Klar til å installere skjermen. Klikk på Endre hva du skal beholde .
 7. Velg Behold personlige filer og apper, og klikk på Neste for å fortsette.
 8. Etter å ha gjort det, vil oppgraderingsprosessen starte. Oppgraderingen selv kan ta omtrent en halv time, noen ganger mer, så du må være tålmodig.

Når PCen er oppgradert, kontroller du om problemet er løst.

Løsning 8 - Tilbakestill Windows 10

Hvis du fortsatt har et problem med En komponent av operativsystemet er utløpt, vil du kanskje prøve å tilbakestille PCen. Denne prosessen ligner på ren installasjon, så vi foreslår at du sikkerhetskopierer alle viktige filer. I tillegg må du opprette et Windows 10 installasjonsmedium før du fortsetter. For å tilbakestille PCen må du gjøre følgende:

 1. Åpne Start-menyen og klikk på strømknappen. Trykk og hold Shift- tasten og velg Start på nytt fra menyen.

 2. Liste over alternativer vil nå vises. Velg Feilsøking> Tilbakestill denne PCen> Fjern alt .
 3. Hvis du blir bedt om å sette inn installasjonsmedier for Windows 10, må du sørge for det.
 4. Velg hvilken versjon av Windows du vil reparere, og velg Bare stasjonen hvor Windows er installert> Bare fjern filene mine .
 5. Nå ser du en liste over endringer som tilbakestillingen vil utføre. Når du er klar, klikker du på Tilbakestill- knappen.
 6. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre tilbakestillingen.

Når du har tilbakestilt PCen, har du en ren installasjon av Windows, og alle tidligere problemer bør løses.

En komponent av operativsystemet er utløpt, feil kan være et stort problem, men du kan vanligvis fikse det ved å endre datoen i Windows 10 eller i BIOS. Hvis det ikke virker, kan du prøve en annen løsning fra denne artikkelen.