Full Fix: Civilization V ikke lenger fungerer i Windows 10

Som vi vet, er Windows 10 fortsatt nytt operativsystem, og det kan være noen problemer her og der. Når det gjelder problemer, er et av problemene relatert til sivilisasjon V, og det ser ut som at sivilisasjon V ikke lenger arbeider med Windows 10.

Hva å gjøre hvis sivilisasjon V ikke fungerer i Windows 10

Sivilisasjon 5 er et flott spill, men noen ganger kan det forekomme visse feil. Det er ulike problemer som kan hindre at du kjører sivilisasjon 5, og brukere rapporterte følgende problemer:

 • Civ 5 Windows 10 starter ikke - Ifølge brukerne kan de kanskje ikke starte sivilisasjon 5 i det hele tatt på PCen. Hvis dette skjer, må du oppdatere grafikkortdriverne og sjekke om det hjelper.
 • Civ5 lanserer ikke - Mange brukere rapporterte at sivilisasjon 5 ikke lanserer i det hele tatt på PCen. For å fikse dette problemet, prøv å kjøre spillet i Kompatibilitetsmodus og se om det løser problemet.
 • Civ 5 vil ikke starte etter DirectX-valg - Dette problemet kan oppstå hvis du ikke har de nødvendige DirectX-filene. For å løse problemet, reparer sivilisasjon 5-installasjonen eller installer de nødvendige DirectX-komponentene.
 • Sivilisasjon V avsluttes uventet - Hvis sivilisasjon 5 uventet slutter, kan problemet være installasjonen eller en tredjeparts programvare. Reparer spillet ditt og fjern eventuell inkompatibel programvare og sjekk om det hjelper.
 • Civilization V kan ikke starte riktig - Mange brukere rapporterte at spillet ikke vil starte i det hele tatt. Dette er sannsynligvis forårsaket av manglende DLL-filer.
 • Sivilisasjon V fortsetter å krasje - Hvis spillet fortsetter å krasje, bør du kunne fikse det ved å bruke en av våre løsninger.

Brukere rapporterer at sivilisasjon V ikke engang vil kjøre, de får bare feilmeldingen og programmet krasjer. Hvis du har dette problemet, anbefaler vi deg at du oppdaterer Windows 10 ved hjelp av Windows Update. Brukerne rapporterer at oppdateringen av Windows 10 oppdateres dette problemet, så vi anbefaler at du prøver å oppdatere Windows 10 først. Hvis oppdatering ikke hjelper, vil du kanskje prøve noen av disse løsningene.

Løsning 1 - Avinstaller skjermdriveren

Det første vi skal prøve, er å oppdatere skjermdriveren i Windows 10. For å gjøre det, følg bare disse instruksjonene:

 1. Åpne Enhetsbehandling . Du kan gjøre dette ved å trykke på Windows Key + X og velge Enhetsbehandling fra menyen.

 2. Utvid skjermadapteren . Finn skjermenhetsdriveren og høyreklikk den. Velg Avinstaller enhet .

 3. Når driveren er avinstallert, start datamaskinen på nytt.

Windows installerer nå standarddriveren for grafikkortet ditt og problemet bør løses.

Løsning 2 - Kjør sivilisasjon V i kompatibilitetsmodus

Hvis driverne dine allerede er oppdatert, kan vi prøve å kjøre spillet i kompatibilitetsmodus. Og selv om sivilisasjon V burde være kompatibel med Windows 10, skal vi prøve dette, bare i tilfelle. For å kjøre Civilization V i kompatibilitetsmodus, gjør følgende:

 1. Finn sivilisasjon V snarvei og høyreklikk den.
 2. Velg Egenskaper fra menyen.

 3. Deretter går du til kategorien Kompatibilitet . Sjekk Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus for og velg Windows 8 fra listen. Klikk på Bruk deretter OK for å lagre innstillingene.

Etter å ha gjort disse endringene, prøv å kjøre sivilisasjon 5 igjen.

Løsning 3 - Oppdater BIOS

Dette kan være et problem hvis du har om bord på grafikk eller ombord og dedikert grafikkort. Det kan hende at BIOS ikke støtter Windows 10, og dette kan skape et bestemt problem, så du vil kanskje prøve å oppdatere BIOS. Før du prøver å oppdatere BIOS, må vi advare deg om at oppdatering av BIOS er en avansert teknikk, og hvis den ikke gjøres riktig, kan det føre til permanent skade på datamaskinen.

Hvis du ikke vet hvordan du oppdaterer BIOS, vennligst ta din datamaskin til det offisielle reparasjonsstedet og be dem om å gjøre det for deg. For mer informasjon om hvordan du oppdaterer BIOS, må du sjekke ut vår guide for hvordan du blinker BIOS.

Løsning 4 - Bekreft integriteten til spillbufferen

Ifølge brukerne kan noen ganger problemer med sivilisasjon 5 oppstå hvis filene dine er skadet. Hvis spillbufferen din er ødelagt, kan du kanskje ikke kjøre Civilization 5 i det hele tatt. Du kan imidlertid være i stand til å fikse problemet ved å sjekke spillfiler. For å gjøre det, gjør du bare følgende:

 1. Åpen damp, finn sivilisasjon 5, høyreklikk den og velg Egenskaper .

 2. Når Egenskaper- vinduet åpnes, går du til Lokale filer og klikker på Verifiser integritet av spillbufferen .

 3. Verifikasjonsprosessen vil nå starte. Husk at denne prosessen kan ta et par minutter, så ikke avbryte det.

Når prosessen er ferdig, må manglende filer installeres og spillet begynner å fungere igjen.

Løsning 5 - Oppdater grafikkortdriveren

Ifølge brukerne kan du oppleve problemer med sivilisasjon 5 hvis grafikkortdriverne dine er utdaterte. Du kan imidlertid fikse dette problemet ved å laste ned og installere de nyeste driverne.

For å oppdatere driverne må du bare besøke grafikkortprodusentens nettsted, finne modellen og laste ned de nyeste driverne for den. Denne prosessen er ganske enkel, men hvis du trenger mer informasjon om hvordan du gjør det, må du sjekke vår guide for hvordan du oppdaterer grafikkortdrivere.

Det er mange versjoner av drivere for lydkort, så velg den nøyaktige versjonen og last ned og installer den. Dette kan være en lang prosess, spesielt hvis du gjør det manuelt. Vi foreslår at du laster ned DriverFix for å gjøre det automatisk. Dette verktøyet hjelper deg å unngå permanent skade på PCen din ved å laste ned og installere feil driverversjoner.

 • Få nå DriverFix fra den offisielle nettsiden

Ansvarsfraskrivelse: Noen funksjoner i dette verktøyet er ikke gratis.

Løsning 6 - Installer DirectX

Ifølge brukere kan problemer med sivilisasjon 5 oppstå hvis du ikke har den nødvendige versjonen av DirectX. For å fikse problemet, trenger du bare å laste ned og installere den nødvendige versjonen for sivilisasjon 5. Du kan laste ned den nødvendige DirectX direkte fra Microsofts nettsted.

Alternativt kan du sjekke sivilisasjon 5s installasjons katalog for DirectX- katalog. Der inne skal du finne DXSetup- filen. Bare kjør oppsettet for å installere DirectX, og problemet bør løses.

Løsning 7 - Fjern Lucid Virtu

Ifølge brukere kan du oppleve problemer med Nvidia-grafikk hvis du har installert Lucid Virtu . Denne løsningen gjelder kun for Nvidia-eiere, så hvis du ikke eier Nvidia-grafikk, kan du hoppe over denne løsningen og prøve noe annet.

Mange brukere rapporterte at de løste problemet med sivilisasjon 5 bare ved å fjerne Lucid Virtu fra PCen. Alternativt kan du kanskje løse problemet ved å bytte til den eldre versjonen av Nvidia-drivere.

For å fjerne Lucid Virtu helt, sammen med tilhørende filer, anbefales det å bruke et dedikert fjerningsverktøy. Det er mange flotte verktøy som kan hjelpe deg med det, men det beste er IOBit Uninstaller og Revo Uninstaller, så vær så snill å prøve dem ut.

Løsning 8 - Kjør spillet i vindusmodus og slå av Anti-aliasing

Mange brukere rapporterte problemer ved bruk av sivilisasjon 5 og DirectX 11. Ifølge dem kan spillet ikke starte, og problemet synes å være relatert til anti-aliasing-funksjonen. For å fikse problemet, må du sjekke spillets innstillinger.

Ifølge brukerne kan du bare angi spillet for å kjøre i Windowed-modus og slå av anti-aliasing. Etter å ha gjort det, bør spillet løpe uten problemer på PCen. Det kan ikke være nødvendig å kjøre spillet i windowed-modus, så du kan bare prøve å deaktivere anti-aliasing.

For en bedre spillopplevelse anbefaler vi at du laster ned spillbrann gratis . Det vil hjelpe til med ulike spillproblemer, som fryser, krasjer, lav FPS, lags og slow PC.

Løsning 9 - Pass på at Steam-klienten din er oppdatert

Flere brukere rapporterte at de løste problemet med sivilisasjon 5 bare ved å oppdatere sin Steam-klient. I de fleste tilfeller vil Steam automatisk installere de nyeste oppdateringene når den starter, men noen ganger kan du gå glipp av en viktig oppdatering.

For å fikse det, må du sjekke om oppdateringer manuelt. Du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Start damp .
 2. Når Steam- klienten åpnes, klikk på Steam øverst til høyre og velg Kontroller for Steam Client Updates .

Dampklient vil se etter tilgjengelige oppdateringer og installere dem automatisk. Når dampen er oppdatert, bør problemet med sivilisasjon 5 løses.

Løsning 10 - Prøv å kjøre spillet i frakoblet modus

Hvis du ikke kan kjøre Civilization 5 på PCen, kan du prøve å kjøre spillet i Offline modus. Flere brukere rapporterte at å starte spillet i Offline-modus løst problemet for dem, så sørg for å prøve det. For å starte Steam i frakoblet modus, gjør følgende:

 1. Start damp .
 2. Når Steam-klienten åpnes, velg Steam fra verktøylinjen og velg Gå frakoblet .

 3. Klikk nå Startnytt i offline modus .

 4. Når dampen starter på nytt, prøv å kjøre sivilisasjon 5 igjen.

Dette er en enkel løsning, og få brukere rapporterte at det fungerer for dem, så vær så snill å prøve det ut.

Løsning 11 - Kopier de manglende DLL-filene

Ifølge brukerne får de en melding om manglende DLL-filer mens de prøver å kjøre Civilization 5. Dette skyldes vanligvis at visse DirectX-filer mangler fra installasjonsmappen. For å fikse problemet, må du gjøre følgende:

 1. Prøv å kjøre sivilisasjon 5 fra sin installasjonskatalog.
 2. Du bør nå se en melding som sier at enkelte filer mangler. Skriv ned navnet på den manglende filen siden du trenger den til neste trinn. I de fleste tilfeller bør den manglende filen være d3dx9_42.dll, men det kan være en annen fil på din PC.
 3. Naviger til DirectX- katalogen og finn filen som har samme navn som den manglende filen fra forrige trinn. I vårt eksempel skal filen være d3dx9_42_x86 eller d3dx9_42_x64 . Husk at disse filene kan noen ganger ha et prefiks før dem, for eksempel Aug2009 eller Dec2005, men ikke bekymre deg for det.
 4. Kjør nå filen som samsvarer med systemarkitekturen din. Hvis du bruker 32-biters system, kjør x86-versjonen, hvis du bruker et 64-biters system, kjør x64-bitversjonen.
 5. Nå bør du se en liste over filer. Finn den manglende filen, i vårt tilfelle som ville være d3dx9_42.dll, og kopier den til sivilisasjon 5 installasjons katalogen. Alternativt kan du dobbeltklikke på filen og velge å trekke den ut i installasjonsmappen.

Når filen er hentet, bør problemet løses helt og spillet skal begynne å fungere.

Det handler om det, jeg håper denne artikkelen hjalp deg med å kjøre Civilization V på din Windows 10-datamaskin. Hvis du har noen kommentarer eller spørsmål, bare nå for kommentarseksjonen nedenfor.