Full fix: Kan ikke vise bilder på Windows 10, 8.1, 7

Alle av oss lagrer favorittbildene våre på våre PCer, men en rekke brukere rapporterte et merkelig problem på Windows 10 angående bilder. Ifølge brukerne kan de ikke se bilder på Windows 10, så la oss se om vi kan fikse det problemet.

Kan ikke vise bilder på Windows 10, hvordan fikse det?

Mange Windows 10-brukere rapporterte at de ikke kan vise bilder på PCen. Dette kan være et stort problem, og når det gjelder fotoproblemer, rapporterte brukerne også følgende problemer:

 • Windows 10 Photo Viewer virker ikke - Mange brukere rapporterte dette problemet på PCen. Hvis du støter på dette problemet, må du kanskje registrere fotoprogrammet på nytt og sjekke om det løser problemet.
 • Kan ikke åpne bilder i Windows 10 - Dette er et annet vanlig problem i Windows, og det kan skyldes en ødelagt brukerprofil. Du kan imidlertid enkelt fikse det ved å opprette en ny brukerkonto.
 • Kan ikke åpne jpg-filer, kan ikke vise jpeg-bilder - Hvis du ikke kan vise jpg-filer på PCen, kan det hende at du kan fikse problemet ved å bytte til en tredjepart fotoviser.
 • Windows Photo Viewer åpner ikke jpg - Hvis du har problemer med å vise bilder på PCen, kan det hende du kan fikse problemet ved å bytte til Windows Photo Viewer. I tillegg må du sette Windows Photo Viewer som standard bildeapp, og problemet bør løses permanent.

Løsning 1 - Sjekk antivirusprogrammet ditt

Ifølge brukerne kan antivirusprogrammet noen ganger forstyrre Windows og forårsake problemer med fotografering. Hvis du ikke kan vise bilder på Windows 10, kan du prøve å deaktivere visse antivirusinnstillinger og kontrollere om det løser problemet.

Hvis det ikke virker, må du kanskje deaktivere antivirusprogrammet helt. Hvis det ikke hjelper, er det siste utvalget å avinstallere antivirusprogrammet ditt. Flere brukere rapporterte problemer med AVG-antivirus, men etter å ha avinstallert det, ble problemet fullstendig løst.

Husk at andre antivirusverktøy også kan føre til at dette problemet vises, så selv om du ikke har AVG, må du kanskje avinstallere antivirusprogrammet for å fikse dette problemet.

Hvis du fjerner antivirusproblemet, løser du problemet, bør du vurdere å bytte til et annet antivirusprogram. Det finnes mange flotte antivirusverktøy, men det beste er BullGuard, Bitdefender og Panda Antivirus, så vær så snill å prøve noen av dem.

Løsning 2 - Prøv å bruke Photo Viewer som standard bildeviser

Photo Viewer var tilstede i de eldre versjonene av Windows, og mange brukere foretrekker å bruke den på grunn av sin hastighet og enkelhet. Windows 10 bruker Photos app som standard bildeviser, men du kan gjenopprette Photo Viewer med et enkelt registreringsverktøy.

Husk at endring av registeret noen ganger kan føre til problemer med systemstabilitet, så det kan ikke være en dårlig ide å lage en sikkerhetskopi av registeret hvis noe går galt.

For å gjenopprette Photo Viewer gjør du følgende:

 1. Last ned denne .reg-filen.
 2. Når filen er lastet ned, dobbeltklikker du Restore_Windows_Photo_Viewer_CURRENT_USER.reg- filen for å kjøre den.
 3. Du blir spurt om du er sikker på at du vil legge til innholdet i filen i registret. Klikk Ja .

 4. Etter å ha kjørt denne filen, bør Windows Photo Viewer være aktivert.

Nå bør du teste om Photo Viewer fungerer på PCen din ved å prøve å åpne et hvilket som helst bilde på PCen. Hvis programmet fungerer, kan det hende du vil sette det som et standardprogram for bildefiler ved å gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Apps- delen.

 2. I venstre rute navigerer du til Standard apps. Finn Photo Viewer- delen og klikk på Bilder .

 3. Velg Windows Photo Viewer fra listen.

En annen måte å sette Photo Viewer på som standard bildeprogram, er å bruke Open With-alternativet når du velger et bilde. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Finn bildet du vil åpne, høyreklikk det og velg Åpne med> Velg en annen app .

 2. Rull ned og velg Microsoft Photo Viewer, sjekk alltid Bruk denne appen for å åpne .jpg- filer og klikk OK .

Hvis du vil deaktivere Photo Viewer, laster du bare ned denne .reg-filen og kjører den, og Photo Viewer skal deaktiveres igjen.

Løsning 3 - Bruk PowerShell til å installere Bilder-appen på nytt

PowerShell er et kraftig verktøy som lar deg gjøre alle slags forskjellige ting på din PC. Siden dette er et så kraftig verktøy, husk at bruk av det kan føre til ustabilitet hvis du ikke er forsiktig. For å installere Bilder-appen på nytt, gjør du følgende:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv inn strøm . Høyreklikk PowerShell og velg Kjør som administrator .

 2. Når PowerShell begynner, legger du inn pakkepakke * Microsoft.Windows.Photos * | Fjern-appxpackage og trykk Enter .

 3. Når du har fjernet Photos app, last den ned fra Windows Store.

Løsning 4 - Bruk en tredjeparts bildeviser

Photos app og Windows Photo Viewer er anstendig bildevisning apps, men hvis du ikke kan vise bilder på Windows 10, kan du vurdere å bruke en tredjepart fotoviseren.

Vi har allerede dekket noen av de beste bildevisningsprogramvarene for Windows 10, så sørg for å sjekke det ut.

ACDSee er en solid og pålitelig løsning for den voksende bildesamlingen din. Denne programvaren er fullpakket med verktøy for å hjelpe deg med å organisere, hjelpe og inspirere arbeidsflyten din.

Vi anbefaler at du prøver dette helt tilpassbare verktøyet for forbedret arbeidsflyt effektivitet og helt glemmer at ikke kan se fotoproblemer.

 • Prøv nå ACDSee Photo Studio Standard 2019

Løsning 5 - Bruk feilsøkingsprogrammet for Windows Store Apps

Hvis du ikke kan vise bilder på Windows 10, kan du kanskje løse problemet ved å bruke feilsøkingsprogrammet for Windows Store Apps. Hvis du ikke vet, er Photos app et Windows Store-program, og hvis du ikke kan vise bilder på PCen, kan du prøve å fikse problemet ved hjelp av feilsøkingsprogrammet. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + S og skriv inn feilsøking . Velg Feilsøking fra listen over resultater.

 2. Velg Windows Update fra listen, og klikk Kjør feilsøkingsknappen .

 3. Når feilsøkingsprogrammet starter, følger du instruksjonene på skjermen for å fullføre det.

Når feilsøkingsprogrammet er ferdig, kontroller om problemet fortsatt vedvarer.

Løsning 6 - Pass på at appen Bilder er oppdatert

Som tidligere nevnt er Photos app et Windows Store-program, men hvis du ikke kan vise bilder på Windows 10, vil du kanskje sjekke om bildens app er oppdatert.

Noen ganger kan det hende at enkelte feil med appen apper, men du bør kunne fikse dem ved å oppdatere Photos-appen. For å gjøre det, åpner du Windows Store og kontrollerer om det er noen oppdateringer tilgjengelig for Bilder-appen. Hvis det er det, må du laste dem ned og sjekke om det løser problemet.

Mange brukere rapporterte at oppdateringen av appen Bilder løste problemet for dem, så du vil kanskje prøve det.

Løsning 7 - Opprett en ny brukerkonto

Hvis du ikke kan vise bilder på Windows 10, kan problemet være din brukerkonto. Noen ganger kan brukerkontoen din bli ødelagt, og det kan føre til mange problemer, inkludert denne. Hvis brukerkontoen din er skadet, kan du kanskje løse dette problemet ved å opprette en ny brukerkonto. Dette er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Kontoer- delen.

 2. Velg nå Familie og andre personer, og klikk på Legg til noen andre til denne PCen .

 3. Velg Jeg har ikke denne personens påloggingsinformasjon .

 4. Velg nå Legg til en bruker uten en Microsoft-konto .

 5. Skriv inn ønsket brukernavn og klikk på Neste .

Når du oppretter en ny brukerkonto, bytt til den og kontroller om det løser problemet. Hvis problemet er løst, betyr det at den gamle brukerkontoen din er skadet. Siden du ikke kan reparere kontoen din, anbefales det å flytte dine personlige filer til en ny konto og bruke den nye kontoen som den viktigste.

Løsning 8 - Kontroller at Photos app ikke kjører i bakgrunnen

Hvis du ikke kan vise bilder på Windows 10, kan problemet skyldes Photos-appen. Ifølge brukerne fortsetter noen ganger Photos app å kjøre i bakgrunnen, og det kan hindre deg i å se bilder på PCen.

Du kan imidlertid enkelt løse dette problemet ved å lukke appen Bilder-apper. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Pres Ctrl + Shift + Esc for å starte Oppgavebehandling .
 2. Finn bilder-appen på listen, høyreklikk den og velg Sluttoppgave fra menyen.

Etter å ha lukket Bilder-appen, må problemet løses. Husk at dette bare er en løsning, og hvis problemet oppstår, må du bruke Task Manager igjen for å lukke appen Bilder.

Løsning 9 - Tilbakestill Bilder-appen til standard

Ifølge brukerne kan dette problemet noen ganger oppstå på grunn av problemer med Photos app. Din app kan være skadet eller feil konfigurert, og det kan føre til dette og mange andre problemer. Det er imidlertid en måte å løse dette problemet på, og for å fikse det, rapporterer brukerne om å tilbakestille Photos app til standard. Dette er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + I for å åpne appen Innstillinger . Når appen Innstillinger åpnes, går du til Apps- delen.

 2. Liste over installerte applikasjoner vises nå. Finn appen Bilder på listen, velg den og klikk på Avanserte alternativer .

 3. Klikk nå Tilbakestill- knappen. En bekreftelsesdialog vil nå vises, klikk på Tilbakestill igjen for å bekrefte.

Etter å ha gjort det, blir appen til bilder gjenopprettet til standard og problemet skal løses.

Løsning 10 - Endre arvinnstillingene

Ifølge brukerne kan du kanskje ikke se bilder på PCen på grunn av problemer med arv. Du kan imidlertid fikse dette problemet ved å følge disse trinnene:

 1. Gå til C: \ Users \ Your_username \ AppData \ Local katalogen.
 2. I lokalmappen, finn Temp- mappen, høyreklikk den og velg Egenskaper fra menyen.

 3. Gå til kategorien Sikkerhet og klikk på Avansert- knappen.

 4. I Aktiver arvsknappen er tilgjengelig, må du klikke på den. Kontroller nå Erstatt alle barnegodstillatelsesoppføringer og klikk på Bruk og OK .

Etter å ha gjort det, bør problemet med å vise bilder løses.

Ikke å kunne se bilder på Windows 10 kan være et stort problem, men vi håper at du klarte å løse dette problemet etter å ha brukt en av våre løsninger.