Full Fix: Bluetooth-filoverføring virker ikke Windows 10

Bluetooth er en nyttig metode for overføring av data, men enkelte brukere hevder at Bluetooth-filoverføring ikke fungerer på Windows 10-PCen. Dette kan være et problem, men du bør kunne fikse det ved hjelp av en av våre løsninger.

Det er mange Bluetooth-problemer som kan oppstå, og når det gjelder problemer, er det noen av de vanligste Bluetooth-problemene som brukerne rapporterte:

 • Bluetooth-filoverføring ikke fullført Windows kunne ikke overføre noen filer - Denne meldingen kan oppstå av ulike årsaker, men det kan hende du kan fikse det ved å bruke Bluetooth-feilsøkingsprogrammet.
 • Fil ikke sendt Bluetooth Windows 10 - Hvis du ikke kan sende filer over Bluetooth på Windows 10, må du sørge for at du sender dem ved hjelp av Bluetooth-ikonet i systemstatusfeltet.
 • Bluetooth-filoverføring ikke fullført Et ugyldig argument ble levert, en adresse inkompatibel - Noen ganger kan dette problemet oppstå hvis du ikke har en COM-port opprettet på PCen. For å fikse problemet, må du bare opprette COM-porten.
 • Bluetooth-filoverføring er ikke fullført - Noen ganger kan du støte på dette problemet hvis Bluetooth-driverne dine er utdaterte. Bare oppdater dem til den nyeste versjonen, og problemet skal løses helt.

Hva skal jeg gjøre hvis Windows ikke kunne overføre noen filer?

 1. Bruk Bluetooth-ikonet på oppgavelinjen
 2. Bruk feilsøking av maskinvare og enheter
 3. Oppdater Bluetooth-driverne
 4. Sett en COM-port for PCen din
 5. Sett inn Bluetooth-driverne på nytt
 6. Kontroller at Bluetooth-tjenesten kjører
 7. Aktiver fildeling for enheter som bruker 40 eller 56 biters kryptering
 8. Bruk fsquirt-kommandoen
 9. Installer de nyeste oppdateringene

Løsning 1 - Bruk Bluetooth-ikonet på oppgavelinjen

Hvis du ikke klarer å bruke Bluetooth-filoverføring på PCen, kan problemet skyldes filoverføringsmetoden. For å fikse dette problemet må du bare gjøre følgende:

 1. Høyreklikk på Bluetooth- ikonet nederst til høyre.
 2. Velg Motta en fil fra menyen.
 3. Send nå filen du vil overføre fra telefonen din.

Etter å ha gjort det, bør filoverføringen starte og filen overføres. Dette kan virke som en løsning, men mange brukere rapporterte at denne metoden fungerer, så sørg for å prøve den ut.

Løsning 2 - Bruk feilsøking av maskinvare og enheter

Hvis du har problemer med Bluetooth-filoverføring, kan du kanskje løse problemet ved å kjøre den innebygde feilsøkingsprogrammet. Windows har ulike feilsøkingsprogrammer tilgjengelige, og du kan bruke dem til å fikse ulike problemer automatisk. For å kunne kjøre en feilsøking, gjør du bare følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen . Du kan gjøre det raskt med Windows Key + I snarvei.
 2. Når appen Innstillinger åpnes, navigerer du til Oppdater og Sikkerhets delen.

 3. Velg Feilsøking i venstre rute. Velg nå Maskinvare og enheter, og klikk på Kjør feilsøkingsknappen .

 4. Følg instruksjonene på skjermen.

Når feilsøkingsprosessen er ferdig, kontroller om problemet fortsatt er der. Husk at dette ikke er den mest pålitelige løsningen, men det kan hjelpe deg med bestemte problemer.

Løsning 3 - Oppdater Bluetooth-driverne

Noen ganger fungerer ikke Bluetooth-filoverføring fordi det er et problem med driverne. Utdaterte Bluetooth-drivere kan noen ganger føre til at dette problemet vises, og for å fikse det må du oppdatere dem.

Den beste måten å gjøre det på, er å besøke produsentens nettsted for din Bluetooth-adapter og laste ned de nyeste driverne for enheten din. Etter at du lastet ned og installerte de nyeste Bluetooth-driverne, bør problemet løses, og alt vil begynne å fungere igjen.

Husk at nedlasting av drivere manuelt kan være en kjedelig og komplisert oppgave, spesielt hvis du ikke vet hvordan du skal søke etter drivere. Du kan imidlertid bruke verktøy som TweakBit Driver Updater til å automatisk laste ned og oppdatere alle drivere på PCen.

Ansvarsfraskrivelse : Noen avanserte funksjoner i dette verktøyet er kanskje ikke gratis

Løsning 4 - Sett en COM-port for PCen

Ifølge brukere kan noen ganger problemer med overføring av Bluetooth-filer oppstå hvis du ikke har en COM-port satt opp. Du kan imidlertid fikse det ved å gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Enheter .

 2. Velg Bluetooth fra menyen til venstre, og klikk på Bluetooth-alternativer i høyre rute.
 3. I Bluetooth- innstillinger klikker du på COM Ports- fanen.
 4. Klikk nå på Legg til- knappen og velg Innkommende (enheten starter tilkoblingen) .

Etter at du har gjort det, bør du kunne motta Bluetooth-filer. Husk at du må bruke metoden som er beskrevet i løsning 1.

Løsning 5 - Sett inn Bluetooth-driverne på nytt

Som vi allerede nevnte, kan problemer med overføring av Bluetooth-filer noen ganger oppstå på grunn av driverne dine. Hvis du har dette problemet, foreslår flere brukere å bare installere Bluetooth-driverne på nytt for å fikse dem.

Dette er ganske enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Nøkkel + X for å åpne Win + X-menyen. Velg Enhetsbehandling fra listen.

 2. Finn Bluetooth-adapteren på listen, høyreklikk den og velg Avinstaller enhet fra menyen.

 3. Når bekreftelsesdialogboksen vises, merk av Fjern driverprogramvare for denne enheten, hvis tilgjengelig. Klikk nå Avinstaller .

 4. Når driveren er fjernet, klikker du på Skann for maskinvareendringsikon .

Etter at du har gjort det, bør standard Bluetooth-driveren installeres og problemet blir løst. Hvis problemet fortsatt er der, anbefaler vi deg å oppdatere Bluetooth-driverne til den nyeste versjonen og sjekke om det løser problemet.

Løsning 6 - Kontroller at Bluetooth-tjenesten kjører

Hvis du har problemer med Bluetooth-filoverføring, kan problemet være tjenestene dine. Bluetooth krever visse tjenester for å kunne kjøre riktig, og hvis disse tjenestene ikke kjører av en eller annen grunn, kan du støte på problemer som denne.

For å fikse problemet, må du gjøre følgende:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn services.msc . Trykk nå på Enter eller klikk OK .

 2. Når tjenester- vinduet åpnes, finn du Bluetooth- tjenesten og dobbeltklikk på den for å åpne egenskapene.
 3. Klikk nå Start- knappen og klikk Apply og OK for å lagre endringer.

Etter å ha gjort det, prøv å overføre filene dine igjen og se om problemet fortsatt er der.

I tillegg til å kjøre Bluetooth-tjenesten rapporterte noen brukere at de løste problemet ved å gjøre små justeringer til Bluetooth Support- tjenesten. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne Services- vinduet og dobbeltklikk på Bluetooth Support- tjenesten for å åpne egenskapene.

 2. Gå til Logg på- fanen og sørg for at Denne kontoen er valgt. Sett også denne kontoen verdien til lokal service . Fjern alt fra Passord og Bekreft passordfelt, og klikk Apply og OK . Merk: Enkelte brukere anbefaler å skrive inn Windows-innloggingspassordet ditt i Passord og Bekreft passordfelt, så du kan også prøve det.
 3. Etter det har du startet Bluetooth Support-tjenesten, og problemet må løses helt.

Hvis problemet fortsatt er der, må du kanskje også gjøre endringer i datadelingstjenesten .

Løsning 7 - Aktiver fildeling for enheter som bruker 40 eller 56 biters kryptering

Hvis du har problemer med Bluetooth-filoverføring, kan problemet oppstå fordi du ikke har bestemte funksjoner aktivert. Du kan imidlertid enkelt fikse det ved å gjøre følgende:

 1. Trykk Windows Key + S og tast inn kontrollpanelet . Velg Kontrollpanel fra listen over resultater.

 2. Velg Nettverks- og delingssenter når Kontrollpanel åpnes.

 3. Fra menyen til venstre velger du Endre avanserte delingsinnstillinger .
 4. Utvid All networks- delen og merk av Aktiver fildeling for enheter som bruker 40- eller 56-biters kryptering . Klikk nå Lagre endringer .
 5. Start datamaskinen på nytt for å bruke endringer.

Etter det har problemet med Bluetooth blitt løst, og du vil kunne overføre filer uten problemer.

Løsning 8 - Bruk fsquirt-kommandoen

Noen ganger kan Bluetooth-overføring ikke fungere, men du kan fikse dette problemet ved å manuelt initialisere filoverføringen. Dette er utrolig enkelt å gjøre, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn fsquirt . Trykk nå på Enter eller klikk OK .

 2. Velg Motta filer fra menyen.
 3. Prøv nå å sende filene dine over Bluetooth.

Denne metoden er kanskje ikke den mest effektive, men det fungerer, så vær sikker på å prøve den ut.

Løsning 9 - Installer de nyeste oppdateringene

Hvis du fortsatt har problemer med Bluetooth-filoverføring, kan du kanskje løse problemet ved å installere de nyeste Windows-oppdateringene. Microsoft lanserer ofte nye oppdateringer, og disse oppdateringene kan noen ganger fikse ulike problemer, for eksempel denne.

Windows installerer oppdateringer automatisk for det meste, men du kan også sjekke om oppdateringer manuelt ved å gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til delen Oppdater og sikkerhet .
 2. Klikk nå på Søk etter oppdateringer .

Hvis noen oppdateringer er tilgjengelige, blir de lastet ned automatisk i bakgrunnen. Når systemet ditt er oppdatert, sjekk om problemet fortsatt er der.

Bluetooth-filoverføringsproblemer kan være ganske irriterende, men vi håper at du klarte å fikse dem ved hjelp av løsningene fra denne artikkelen.