Full Fix: Blå sirkel når du spiller spill i Windows 10, 8.1, 7

Mange mennesker liker å spille på Windows 10, men noen brukere rapporterer at de er gettings blå sirkel under spill. Dette kan være ganske distraherende når du spiller ditt favorittspill, men heldigvis for deg er det en enkel løsning tilgjengelig.

Hvordan bli kvitt den blå sirkelen mens du spiller spill i Windows 10

Mange spillere rapporterte en merkelig blå sirkel mens de spilte favorittspillene sine. Dette kan være et stort problem, og å snakke om blå sirkler i spill, her er noen lignende problemer rapportert av brukere:

 • Nahimic Blue Circle - Dette problemet oppstår vanligvis på grunn av Nahimic-programvaren, men du kan deaktivere den blå sirkelen bare ved å bruke en enkelt tastaturgenvei.
 • CSGO blå sirkel - Mange brukere rapporterte dette problemet i Counter Strike: Global Offensive. Problemet kan skyldes visse tredjepartsprogrammer. For å fikse problemet, anbefales det å fjerne det problematiske programmet.
 • Blå sirkel på skjermen Alienware - Alienware-eiere rapporterte også disse problemene. For å fikse problemet, må du finne og deaktivere Audio Recon-funksjonen.
 • Blå sirkel Steam spill - Dette problemet kan oppstå med Steam spill også. For å fikse problemet, anbefales det å deaktivere biometriske enheter på PCen din og sjekke om det hjelper.
 • Overvåk blå sirkel på skjermen - Noen ganger kan dette problemet oppstå på grunn av lyddriverne dine. For å fikse problemet, prøv å installere standard lyddrivere og sjekk om det hjelper.
 • Blå sirkel som vises i spill - Blå sirkel kan vises i nesten hvilket som helst spill, og for å løse problemet, må du prøve noen av våre løsninger.

Løsning 1 - Fjern biometrisk programvare fra datamaskinen

Brukere rapporterer at biometrisk programvare, som Asus Smart Gesture og HP Simple Pass, forårsaker dette problemet, så hvis du vil stoppe den blå sirkelen, vises det muligvis du må avinstallere denne programvaren.

Hvis du bruker HP Simple Pass, trenger du ikke å avinstallere det helt, i stedet kan du bare deaktivere LaunchSite fra Simple Pass-innstillingene.

Det er flere måter å fjerne disse programmene fra PCen, men en av de beste er ved hjelp av en avinstalleringsprogramvare. Hvis du ikke er kjent, er avinstalleringsprogramvaren et spesielt program som helt vil fjerne alle filer og registeroppføringer relatert til programmet du vil fjerne.

Takket være disse verktøyene blir applikasjonen helt fjernet, og gjenværende filer vil ikke forstyrre systemet. Det er mange flotte avinstalleringsprogrammer, men en av de beste er Revo Uninstaller, så hvis du leter etter et verktøy som helt fjerner problematiske apps fra PCen, foreslår vi at du prøver det.

Løsning 2 - Deaktiver din biometriske enhet / fjern biometriske enhetsdrivere

Hvis den forrige løsningen ikke virker, vil du kanskje prøve å deaktivere din biometriske enhet eller avinstallere driverne.

 1. Trykk Windows-tast + X, og velg Enhetsbehandling fra menyen.

 2. I Enhetsbehandling ser du etter den biometriske enheten.
 3. Høyreklikk på den og fra menyen Velg Deaktiver eller Avinstaller .
 4. Start datamaskinen på nytt og kontroller om problemet er løst.
 5. Hvis problemet vedvarer, vil du kanskje gjenta hele prosessen, men velg et annet alternativ i trinn 3.

Løsning 3 - Deaktiver Nahimic lydsporing

Ifølge brukere kan blå sirkel i spill vises på grunn av Nahimic Sound Tracker-funksjonen. For å deaktivere denne funksjonen trenger du bare å gjøre få endringer i Nahimic-programmet. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Åpne MSI Dragon Center Application og klikk på Nahimic2UILauncher .
 2. Når Nahimic- vinduet åpnes, gå til kategorien Sound Tracker .
 3. Trykk nå på / av- knappen for å deaktivere denne funksjonen.

Alternativt kan du trykke LCTRL + LSHIFT + S snarvei for å slå denne funksjonen av øyeblikkelig. Mange brukere rapporterte at denne løsningen virket for dem, så sørg for å prøve det ut.

Løsning 4 - Slå av lydopptak

Noen ganger kan tredjepartsapplikasjoner føre til at blå sirkel vises under spilløkter. Mange brukere rapporterte at problemet oppstod på Alienware-bærbare datamaskiner på grunn av Audio Recon- funksjonen. For å fikse problemet, gå til Alienware Sound Center> Audio Recon og slå den av.

Når du har slått av denne funksjonen, må den blå sirkelen være borte, og du vil kunne nyte spilløkter uten problemer.

Løsning 5 - Installer standard lyddriver

Ifølge brukerne vises den blå sirkelen i spillene dine på grunn av driverprogramvaren. For å fikse problemet, anbefales det å bytte tilbake til standard lyddriver. Selv om dedikerte drivere vanligvis er bedre, bør grunnleggende drivere være mer enn nok til grunnleggende behov som spill og multimedia.

For å installere standard driveren må du først fjerne den nåværende driveren. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Åpne Enhetsbehandling, finn lydenheten, høyreklikk den og velg Avinstaller enhet .
 2. Når bekreftelsesdialogboksen vises, merk av Fjern driverprogramvare for denne enheten, og klikk på Avinstaller .
 3. Når lyddriveren er fjernet, klikker du på Skann for maskinvareendringer- knappen.

Windows installerer nå standard lyddriver. Når standarddriveren er installert, kontroller om problemet fortsatt er der.

Løsning 6 - Slutt nahimic2uilauncher.exe prosessen

Som vi allerede nevnte, kan noen ganger blå sirkel vises på MSI-hovedkort på grunn av Nahimic Surround Sound-applikasjonen. Du kan imidlertid fikse dette problemet ved å avslutte en enkelt oppgave. For å gjøre det, følg bare disse enkle trinnene:

 1. Åpne Oppgavebehandling . Du kan gjøre det raskt ved hjelp av Ctrl + Shift + Esc snarvei.
 2. Når Oppgavebehandling åpnes, gå til fanen Detaljer . Høyreklikk nahimic2uilauncher.exe og velg Sluttoppgave fra menyen.

Etter avslutning av denne oppgaven, bør den blå sirkelen være borte. Husk at dette ikke er en permanent løsning, så du må gjenta hver gang du slår på PCen.

Løsning 7 - Bruk sikker modus

Sikker modus er et spesielt segment av Windows som kjører med standarddrivere og applikasjoner, så hvis et tredjepartsprogrammer forårsaker at den blå sirkelen vises i spillsesessene dine, kan det hende du kan feilsøke problemet ved hjelp av Sikkermodus.

For å gå inn i Safe Mode, må du bare gjøre følgende:

 1. Trykk på Vinduetast + I for å åpne appen Innstillinger .
 2. Når Innstillinger-appen åpnes, går du til Oppdater og Sikkerhetsseksjon .

 3. Gå til gjenopprettingsdelen i venstre rute. I den høyre ruten klikker du på Startnytt i avansert oppstartsseksjon .

 4. Velg Feilsøking> Avanserte alternativer> Oppstartsinnstillinger . Klikk nå på Restart- knappen.
 5. Når datamaskinen starter på nytt, ser du en liste over alternativer. Velg hvilken som helst versjon av Safe Mode ved å trykke på den tilhørende tasten.

Når du har tastet inn i sikker modus, må du sjekke om problemet fortsatt er der. Hvis problemet ikke vises i sikkermodus, betyr det at en av dine tredjepartsprogrammer forårsaker problemet. For å se hvordan du identifiserer problematisk søknad, sørg for å sjekke ut neste løsning.

Løsning 8 - Utfør en ren oppstart

Som allerede nevnt, kan tredjepartsapplikasjoner føre til at dette problemet vises, og en måte å finne og deaktivere de problematiske applikasjonene på er å utføre en ren oppstart. Hvis du ikke er kjent, vil ren oppstartsstatus bare starte din PC med standardprogrammer og -tjenester, slik at du enkelt kan se om et tredjepartsprogram er problemet.

For å utføre en ren oppstart må du gjøre følgende:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn msconfig . Trykk Enter eller klikk OK .

 2. Systemkonfigurasjonsvinduet vises. Gå til Tjenester- fanen og sjekk Skjul alle Microsoft-tjenester . Klikk nå på Deaktiver alle- knappen.

 3. Gå til Startup- fanen og klikk på Åpne oppgavebehandling .

 4. Oppgavebehandling vil nå åpne med listen over alle oppstartsprogrammer. Høyreklikk det første elementet på listen og velg Deaktiver fra menyen. Gjenta dette trinnet for alle oppstartsprogrammer på listen.

 5. Når du deaktiverer alle oppstartsprogrammer, går du tilbake til systemkonfigurasjonsvinduet og klikker på Bruk og OK for å lagre endringer. Start datamaskinen på nytt.

Når datamaskinen din har startet på nytt, kontroller du om problemet fortsatt er der. Hvis ikke, kan du aktivere deaktiverte applikasjoner og tjenester en etter en eller i grupper. Husk at du må starte datamaskinen på nytt for å kunne bruke endringer etter at du har aktivert hver gruppe applikasjoner.

Når du har funnet det problematiske programmet, kan du holde det deaktivert eller avinstallere det, slik at det ikke forstyrrer spillesesjonene dine lenger.

Som du kan se, er blå sirkel i løpet av spillene forårsaket av biometrisk programvare, men hvis biometrisk programvare ikke er problemet, må du prøve våre andre løsninger.