FIX: 'Datamaskinen din er blokkert' Windows 10 rødt skjermvarsel

Hvis du nettopp har mottatt ' Din datamaskin har blitt blokkert ' rød skjerm mens du navigerer mot en bestemt nettside, eller når du åpner nettleseren din, betyr det at en svindler viser falske varsler for å skremme deg. Målet er selvfølgelig å få deg til å ringe nummeret som vises på skjermen eller overbevise deg om å kjøpe et "dedikert" program som kan ytterligere beskytte din identitet, data og online profil.

Vel, som allerede beskrevet, er dette en svindel, et villedende varsel som ikke er relatert til Microsoft eller noen annen OEM. "Datamaskinen din er blokkert" meldingen er vanligvis ledsaget av en rød skjerm som deaktiverer nettleserens brukergrensesnitt. Så, kanskje du tror at alt faktisk ble blokkert og at datamaskinen og informasjonen din er i fare.

Når du mottar denne falske røde skjermen, er det viktig å være rolig. Ikke last ned noe og følg ikke instruksjonene som er oppført på den siden. Det bør være klart for deg, det er sannsynligvis at datamaskinen ikke er infisert. Men avhengig av hva du velger å gjøre neste, kan du ende opp med å oppleve problemer mer komplisert. Så, her er hva du trenger å gjøre for å håndtere denne situasjonen.

'Datamaskinen din har blitt blokkert' svindel

  1. Lukk nettleseren
  2. Skriv inn sikker modus og utfør en full systemskanning
  3. Installer og kjør et ekstra antimalwareprogram

1. Prøv å lukke nettleseren

Vanligvis, hvis ditt Windows 10-system ikke er infisert, kan du enkelt løse det røde skjermbildet, ved å lukke nettleseren - bare klikk på 'x' -ikonet. Deretter starter du nettleserprogrammet, og hvis alt fungerer normalt, er du trygt. Selvfølgelig, prøv å unngå siden som viste deg at "Datamaskinen din er blokkert" varsler derfra, kan du få skadelig programvare eller annen skadelig programvare.

Avslutt eventuelle prosesser som kan være relatert til nettsiden eller appen som i utgangspunktet forårsaket at "datamaskinen din har blitt blokkert" rødt skjermvarsel.

Hvis nettleseren åpner den samme røde skjermsiden, må du gå inn i Oppgavebehandling og avslutte eventuelle relaterte prosesser derfra - det samme må brukes hvis du ikke kan lukke nettsiden ved å klikke på 'x' -ikonet. Så trykk Ctrl + Alt + Del tastatur hurtigtaster og nå Oppgavebehandling .

Bytt til Prosesser-fanen og avslutt hvilken som helst prosess som kan være relatert til nettleseren eller med en merkelig app eller et program som kan utgjøre en risiko for datamaskinen. Forhåpentligvis vil du til slutt kunne bruke nettleseren din uten å oppleve ytterligere problemer.

Hvis du vil være sikker mens du surfer på internett, må du få et fullt dedikert verktøy for å sikre nettverket ditt. Installer nå Cyberghost VPN og sikre deg selv. Det beskytter PCen mot angrep mens du surfer, maskerer din IP-adresse og blokkerer all uønsket tilgang.

2. Skriv inn sikker modus og utfør en full systemskanning

Selv etter at du har sluttet nettleseren, må du fortsatt skanne Windows 10-systemet for å være 100% sikker på at du ikke har noen skadelige koder fra den falske røde skjermsiden. Den beste måten å gjøre dette på er å kjøre en grundig antivirusskanning:

  1. Skriv inn datamaskinen i sikker modus - i sikker modus er alle tredjepartsapps og -prosesser deaktivert som standard.
  2. For å oppnå sikker modus: trykk på hurtigtasterne Win + R og i Kjør-boksen skriv inn ' msconfig '; deretter fra System Configuration bytt til Boot-fanen og under Boot-alternativer, sjekk Sikker Boot; Når du er ferdig, lagre endringene og start datamaskinen på nytt.
  3. Nå når en sikker modus er nådd, kan du kjøre en dedikert skanning ved å kjøre ditt favoritt antivirusprogram - jeg anbefaler deg å bruke en bestemt programvare og ikke den innebygde Windows Defender-plattformen.
  4. Hvis antivirusprogrammet finner infiserte filer, må du sørge for at du fjerner dem fra datamaskinen.
  5. Til slutt, start datamaskinen på nytt i Windows-modus.

3. Installer og kjør et ekstra antimalwareprogram

Vi anbefaler deg også å installere og kjøre et antimalwareprogram. Du bør gjøre det selv etter at du har brukt den forrige delen av denne håndboken, da noen ganger kan vanlige antivirusprogrammer ikke oppdage bestemte malwarepakker. Så i den forbindelse kan du velge å bruke Malwarebytes - du kan laste ned antimalware programmet herfra. Nok en gang velger du å utføre en full systemskanning for å sikre at alt er trygt og sikret.

Konklusjon

'Datamaskinen din er blokkert' Rød skjermvarsel vises ikke av Microsoft. Dette er en svindel, en falsk melding som prøver å lure deg til å kjøpe bestemte programmer eller til å laste ned ondsinnede filer.

For å unngå slike ubehagelige situasjoner bør du derfor alltid bruke en dedikert sikkerhetsløsning. Du kan stole på Windows Defender, men hvis du vil ha et mer komplekst antivirusverktøy, anbefaler vi deg å installere en tredjeparts antivirusløsning som inneholder nettverksbeskyttelsesfunksjoner. Også bare navigere til nettsider som du kan stole på, og last ned ikke filer som ser mistenkelig ut.