Fiks: "Administratoren din har blokkert dette programmet" i Windows 10, 8.1 og 7

Windows 10 gjør sitt beste for å beskytte deg mot skadelig programvare, men noen ganger er Windows 10-beskyttelsen for drastisk, og det kan forhindre deg i å installere applikasjoner. Brukerne har rapportert at administratoren din har blokkert denne programfeilen på Windows 10, og i dag prøver vi å fikse det.

Hva skal gjøres hvis administratoren blokkerer programmet ditt i Windows 10

Administratoren din har blokkert dette programmet Feilmeldingen kan noen ganger vises på PCen din og forhindre at du kjører eller installerer bestemte programmer. Når det gjelder denne feilen rapporterte brukerne følgende problemer:

 • Administratoren din har blokkert dette programmet fordi det potensielt utgjør en sikkerhetsrisiko . Dette er et relativt vanlig problem som kan vises på PCen. Vi dekket dette emnet mer detaljert i vår Slik fjerner du en utgiverartikkel, så vi oppfordrer deg til å sjekke det ut for mer informasjon.
 • En administrator har blokkert deg fra å kjøre denne appen Windows 10 - Denne feilen kan vises hvis du ikke har de nødvendige privilegiene for å kjøre et bestemt program. Du kan imidlertid enkelt fikse det ved å bruke en av våre løsninger.
 • Systemadministratoren har blokkert dette programmet Gruppepolicy, GPO, Regedit - Denne feilmeldingen kan vises på PCen på grunn av visse sikkerhetsregler. For å endre disse retningslinjene, må du bruke Gruppepolicyredigerer eller Registerredigering.
 • Systemadministratoren din har blokkert dette programmet uTorrent, Avast, AVG - Denne feilen kan noen ganger vises mens du prøver å installere bestemte programmer. Hvis det er tilfelle, vil du kanskje midlertidig deaktivere antivirusprogrammet og sjekke om det hjelper.

Som i de fleste operativsystemer, kan bare administratorer i Windows 10 installere programvare, og dette er hovedårsaken til at "administratoren har blokkert dette programmet" -feil på Windows 10. Hvis du ikke er system administrator, men du må installere visse programmer, i dag viser vi deg hvordan du løser denne feilen på Windows 10.

Løsning 1 - Sjekk antivirusprogramvaren

Ifølge brukerne kan noen ganger antivirusprogrammet håndheve visse retningslinjer som hindrer deg i å installere eller kjøre bestemte applikasjoner. For å fikse det, må du sjekke antivirusinnstillingene dine og se om antivirusprogrammet blokkerer programmet.

Hvis du ikke finner disse alternativene, kan du prøve å deaktivere antivirusprogrammet ditt. Alternativt kan du midlertidig avinstallere antivirusprogramvaren og kontrollere om det løser problemet.

Hvis antivirusprogrammet er årsaken til dette problemet, vil du kanskje vurdere å bytte til en annen antivirusløsning. For tiden er de beste antivirusprogrammene på markedet Bitdefender og BullGuard, så hvis antivirusprogrammet gir deg problemer, vil du kanskje vurdere å bytte til en av disse programmene.

Løsning 2 - Bruk kommandoprompt til å installere programmet

Dette er en enkel løsning, og du må bruke den hver gang du vil installere en ny programvare på din ikke-administrative Windows 10-konto.

 1. I søkelinjen skriver du cmd, og i listen over resultater bør du se Kommandoprompt . Høyreklikk på det og velg Kjør som administrator .

 2. Ved hjelp av kommandoprompt må du finne filen du vil kjøre. For å gjøre dette, skriv cd etterfulgt av plasseringen av mappen der applikasjonen er lagret.
 3. Etter at du har endret mappeplasseringen, skriver du bare navnet på filen du vil kjøre, etterfulgt av filtypenavn.
 4. Filen skal løpe nå uten problemer.

Ved å bruke denne metoden, vil du tvinge programmet til å kjøre med administrative rettigheter på PCen.

Løsning 3 - Aktiver skjult administratorkonto

Hvis du har en administratorkonto, kan du bare bytte til den og installere programmet, men hvis du ikke har administratorkontoen, kan du aktivere den skjulte administratorkontoen og bruke den til å installere programmet.

Gjør følgende til aktiv skjult administratorkonto:

 1. Start Kommandoprompt som administrator . Du kan gjøre det ved å følge trinn 1 fra den forrige løsningen.
 2. Når Kommandoprompt starter, skriver du inn følgende og trykker på Enter for å kjøre det:
  • nettbrukeradministrator / aktiv: ja

 3. Logg deg på din nåværende konto.
 4. Du bør se ny administratorkonto tilgjengelig. Logg inn på den.
 5. Finn søknaden du vil installere og kjøre den.
 6. Du bør kunne installere den uten problemer.
 7. Når du er ferdig, bytt tilbake til din vanlige konto.
 8. Hvis du vil deaktivere administratorkonto, kjør kommandoprompt som i trinn 1, og skriv inn følgende:
  • nettbrukeradministrator / aktiv: nei

Igjen er dette ikke en permanent løsning fordi du må bytte til administratorkonto når du vil installere et nytt program.

Løsning 4 - Deaktiver Windows SmartScreen

 1. Logg inn på administratorkontoen. Hvis du ikke har administratorkonto, aktiverer du en som vi forklarte i den forrige løsningen.
 2. Åpne Innstillinger-appen .
 3. Naviger til Oppdater og sikkerhetsseksjonen .

 4. Velg Windows Defender fra menyen til venstre. Klikk på Åpne Windows Defender Security Center- knappen i høyre rute.

 5. Klikk nå på App og nettleserkontroll .

 6. Sett alle alternativene på Av . Hvis du vil slå av SmartScreen-funksjonen, må du angi Kontroller apper og filer, SmartScreen for Microsoft Edge og SmartScreen for Windows Store apps til Av .

Dette er en permanent løsning, men hvis du av en eller annen grunn ikke vil at brukere av ikke-administratorer installerer programvare, vil du kanskje gå tilbake og slå på Windows SmartScreen. Vi må også nevne at deaktivering av SmartScreen kan redusere systemets sikkerhet, så hold det også i bakhodet.

Løsning 5 - Konverter den berørte kontoen til administratorkontoen

Hvis du får din administrator har blokkert denne programmeldingen, kan problemet være at den nåværende kontoen din ikke har de nødvendige privilegiene for å installere programmer. Dette kan oppstå hvis du ikke bruker en administratorkonto på PCen.

For å fikse dette problemet foreslår brukerne å konvertere den berørte kontoen til en administratorkonto. Dette er relativt enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Pass på at du er logget på med administratorkonto. Hvis du ikke har en administratorkonto, kan du alltid logge inn med den skjulte administratorkontoen.
 2. Åpne Innstillinger-appen . Du kan gjøre det raskt ved å trykke på Windows Nøkkel + I.
 3. Når Innstillinger-appen åpnes, navigerer du til Kontoer- delen.

 4. Klikk på Familie og andre personer i venstre rute. I høyre rute klikker du på kontoen din, og deretter klikker du på Endre kontotype- knappen.

 5. Endre kontotype-vinduet vil nå vises. Sett kontotypen til Administrator, og klikk OK for å lagre endringer.

Etter at du har endret den lokale kontoen til administrativ konto, bør du ha alle rettigheter og kunne installere programmer uten problemer. Husk at denne løsningen kanskje ikke er perfekt for deg hvis du bare vil ha en administratorkonto på PCen.

Løsning 6 - Logg inn og logg tilbake til kontoen din

Ifølge brukerne, kan noen ganger administratoren din ha blokkert dette programmeldingen, hvis du ikke logger deg ut av kontoen din om en stund. Hvis du er en av de brukerne som aldri helt slår av PCen, kan du oppleve dette problemet.

Sove- og dvalemodusfunksjoner er en fin måte å spare strøm på, men noen ganger kan det oppstå problemer hvis du ikke logger deg ut av PCen om en stund. Et av disse problemene er Administrator har blokkert denne meldingen , men du kan enkelt løse problemet ved å logge deg ut av den berørte kontoen. Vent nå i 10 sekunder og logg på igjen og sjekk om problemet er løst.

Løsning 7 - Flytt oppsettfilen til et annet sted

Mange brukere oppdaget dette problemet etter å ha forsøkt å installere bestemte programmer. Ifølge dem ble oppsettfilene som er nødvendige for installasjonen, hentet til en Temp-katalog som gjør at brukerne ikke kan installere ønsket program.

For å fikse det, anbefales det å finne den problematiske oppsettfilen og flytte den til et annet sted. Etter å ha gjort det, prøv å kjøre installasjonsfilen igjen. Brukere rapporterte at de kunne løse dette problemet ved å flytte installasjonsfilen til skrivebordet. Hvis oppsettfilen krever andre filer for installasjon, må du også flytte disse filene til en ny plassering.

Løsning 8 - Gjør endringer i gruppepolitikken

Hvis du får din administrator har blokkert denne programmeldingen, kan problemet skyldes gruppepolicyinnstillingene dine. Du kan imidlertid enkelt fikse det ved å gjøre noen endringer. For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn gpedit.msc . Trykk Enter eller klikk OK . Dette vil starte Group Policy Editor på PCen. Husk at denne funksjonen ikke er tilgjengelig på hjemmeversjoner av Windows, men du kan aktivere gruppepolicyredigerer i hjemmeversjonen av Windows 10 med noen få triks.

 2. Når Gruppepolicy Editor åpnes, naviger til Computer Configuration> Windows Innstillinger> Sikkerhetsinnstillinger> Lokale retningslinjer> Sikkerhetsalternativer i venstre rute. I høyre rute dobbeltklikker du på Brukerkontokontroll: Kjør alle administratorer i administrasjonsmodus .

 3. Når Egenskaper- vinduet åpnes, velger du Deaktivert og klikker på Bruk og OK for å lagre endringer.

Hvis du ikke får tilgang til gruppepolicyredigerer, kan du også gjøre disse endringene fra Registerredigering ved å gjøre følgende:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn regedit . Trykk Enter eller klikk OK for å starte Registerredigering.

 2. Når Registerredigering åpnes, navigerer du til ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesSystem- nøkkel i venstre rute. Dobbeltklikk på EnableLUA DWORD i den høyre ruten.

 3. Endre verdidata til 0 og klikk OK for å lagre endringer.

Etter å ha gjort det, start datamaskinen på nytt og problemet må løses. Vi må nevne at denne løsningen kan redusere sikkerheten til PCen, så hold det i bakhodet.

Administratoren din har blokkert denne programmeldingen kan forhindre at du kjører eller installerer bestemte programmer på PCen, men vi håper at du klarte å løse dette problemet ved hjelp av en av våre løsninger.