Fiks: Windows Defender lukker spill i Windows 10

Windows Defender er en grunnleggende antivirusprogramvare som leveres med forhåndsinstallert med Windows 10. Selv om Windows Defender ikke er den beste antivirusprogramvaren, kan det gjøre en anstendig jobb, men noen ganger kan Windows Defender forårsake problemer. Når vi snakker om problemer med Windows Defender, har vi rapporter om at Windows Defender lukker spill, så la oss se om vi kan fikse dette på en eller annen måte.

Hva å gjøre hvis Windows Defender lukker spillene dine i Windows 10

Windows Defender er et innebygd antivirusprogram i Windows 10, og mens det gir god beskyttelse, kan det noen ganger forårsake visse problemer, spesielt med spill. Når det gjelder Windows Defender-problemer, er det noen problemer som rapporteres av brukerne:

 • Windows Defender-blokkeringsprogrammer, alt, program - Windows Defender kan noen ganger blokkere bestemte programmer fra å kjøre. For å løse dette problemet, fjern blokkering av programmet eller deaktiver funksjonen Kontrollert mappegang.
 • Windows Defender blokkerer damp - Mange spillere rapporterte at de ikke kan kjøre Steam fordi Windows Defender blokkerer det. For å fikse problemet, legg til Steam-mappen din til ekskluderingslisten.
 • Windows Defender-ekskluderinger virker ikke - i noen tilfeller kan Windows Defender blokkere bestemte programmer selv om de er i ekskluderingsliste. For å fikse det, deaktiver helt Windows Defender eller bytt til en annen antivirusløsning.

Løsning 1 - Legg til en utestenging

Noen ganger kan Windows Defender forårsake problemer med visse programmer, men den enkleste måten å fikse disse problemene på er å legge til en ekskludering. For å legge til en ekskludering gjør du følgende:

 1. Gå til Innstillinger og åpne Oppdater og Sikkerhet .

 2. I menyen til venstre velger du Windows Security . Klikk på Åpne Windows Defender Security Center i høyre rute.

 3. På høyre side av vinduet navigerer du til Virus og trusselbeskyttelse> Legg til eller fjern unntak .

 4. Velg Legg til en utestenging .
 5. Velg nå katalogen av spillet som blir stengt av Windows Defender.
 6. Klikk på Ekskluder denne mappen, og denne mappen blir ikke overvåket av Windows Defender lenger.

Løsning 2 - Slå av Windows Defender

Det andre alternativet er å slå av Windows Defender permanent, men vi må advare deg om at du forlater systemet uten et antivirusprogram, ikke er det beste alternativet.

For å slå av Windows Defender følger du bare disse trinnene:

 1. Skriv inn gpedit.msc i søkefeltet for å åpne lokal gruppepolicyredigerer.

 2. På venstre side navigerer du til:
  • Datamaskinkonfigurasjon / Administrative maler / Windows-komponenter / Windows Defender

 3. På høyre side finner du Slå av Windows Defender og dobbeltklikk på den.
 4. Slå av Windows Defender-vinduet åpnes, og du må velge Avaktivert alternativ.

 5. Klikk på Bruk og OK .

Hvis dette høres litt avansert, kan du også legge til en registernøkkel for å deaktivere Windows Defender.

 1. Last ned denne filen for å slå av Windows Defender, og denne filen for å slå på Windows Defender.
 2. Når nedlastingen er fullført, bare kjør Turn_Off_Windows_Defender.reg. Du kan bli spurt om du vil kjøre denne filen, så du må bare klikke Ja og bekrefte den.
 3. Det er det, Windows Defender er nå deaktivert. Hvis du vil slå den på igjen, kjør du bare Turn_On_Windows_Defender.reg-filen du har lastet ned også.

Løsning 3 - Bytt til et tredjeparts antivirusprogram

Windows Defender tilbyr solid beskyttelse, men noen ganger kan det føre til visse problemer med spill som skal vises. På den annen side tilbyr tredjeparts antivirusprogrammer ofte bedre beskyttelse og flere sikkerhetsfunksjoner.

Programmer som Bitdefender har også en Gaming Mode-funksjon som sikrer at antivirusprogrammet ditt ikke påvirker spillesesjonene dine på noen måte. Hvis du leter etter et antivirusprogram som vil beskytte PCen uten å forstyrre spill og annen programvare, bør du definitivt vurdere Bitdefender.

Løsning 4 - Løsning Slå av Kontrollert mappetilgang

Ifølge brukerne kan noen ganger visse funksjoner føre til at Windows Defender lukker spill. Dette antivirusprogrammet har en nyttig funksjon som heter Kontrollert mappetilgang, og takket være denne funksjonen beskytter den bestemte mapper fra tredjeparts applikasjoner.

Dessverre betyr dette at denne funksjonen noen ganger hindrer at spillene dine gjør endringer i bestemte kataloger. Som et resultat kan spillet kanskje ikke starte i det hele tatt. Du kan imidlertid fikse dette problemet ved å slå av funksjonen Kontrollert mappetilgang . For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen og naviger til Windows Defender Security Center .
 2. Når Windows Defender Security Center åpnes, går du til Virus og trusselbeskyttelse i venstre rute. I høyre rute klikker du på Innstillinger for virus og trusselbeskyttelse .

 3. Bla helt ned til Kontrollert mappegangsseksjon, og klikk på Administrer kontrollert mappegang .

 4. Deaktiver Kontrollert mappetilgangsfunksjon .

Etter at du har slått av denne funksjonen, bør spillene dine og andre programmer kunne endre katalogene dine, og problemet bør løses permanent.

Løsning 5 - Slå av sanntidssikring

Windows Defender skanner datamaskinen din i sanntid, og hvis den merker noe mistenkelig, vil den blokkere den fra å kjøre eller gi deg et varsel. Noen ganger kan Windows Defender forstyrre visse programmer, og det kan føre til ulike problemer. Du kan imidlertid omgå dette problemet ved å deaktivere sanntidsbeskyttelse.

For å gjøre det, følg bare disse trinnene:

 1. Naviger til Windows Defender Security Center .
 2. Gå til Virus og trusselbeskyttelse, og velg deretter Innstillinger for virus og trusselbeskyttelse .
 3. Finn sanntidsbeskyttelsesalternativet og deaktiver det.

Når du deaktiverer sanntidsbeskyttelse, bør spillene dine begynne å fungere igjen uten problemer. Husk at deaktivering av dette alternativet vil gjøre systemet mer sårbart, så bruk denne løsningen bare i løpet av spillesesjonene.

Når du er ferdig med spillet, må du huske å slå på sanntidsbeskyttelse igjen.

Løsning 6 - Pass på at filen du prøver å kjøre ikke er blokkert

Ifølge brukere kan noen ganger Windows Defender blokkere bestemte programmer og spill fra å kjøre. For å fikse problemet, må du fjerne blokkering av programmet du prøver å kjøre. Du kan gjøre det ved å følge disse enkle trinnene:

 1. Finn programmet du prøver å kjøre, høyreklikk det og velg Egenskaper fra menyen.

 2. Nå bør du se Unblock- alternativet nederst i Egenskaper- vinduet. Sjekk opphevingsalternativet og klikk på Bruk og OK for å lagre endringer.

Etter å ha gjort det, bør søknaden kunne løpe uten problemer.

Løsning 7 - Aktiver spillmodus

Windows 10 har en flott funksjon for spillere som heter Spillmodus. Denne funksjonen optimaliserer PCen din slik at den kan kjøre spill bedre. Hvis Windows Defender lukker spill, kan du kanskje løse dette problemet ved å aktivere spillmodus. Du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Åpne Innstillinger-appen .
 2. Når Innstillinger-appen åpnes, går du til Gaming- delen.

 3. I venstre rute velger du spillmodus og aktiverer spillmodusfunksjonen .

Når du har aktivert spillmodusfunksjonen, bør du kunne kjøre spillene dine uten forstyrrelser.

Løsning 8 - Installer de nyeste oppdateringene

Ifølge brukere, kan det være en feil med Windows Defender, som forårsaker problemer med spill. Du kan imidlertid fikse problemet ved å installere de nyeste Windows-oppdateringene. Microsoft løser ofte nye systemoppdateringer, og disse oppdateringene løser ulike feil og problemer. Hvis du har problemer med Windows Defender, må du sørge for at systemet holdes oppdatert.

Windows 10 installerer de manglende oppdateringene automatisk, for det meste, men du kan alltid sjekke om oppdateringer manuelt ved å gjøre følgende:

 1. Åpne Innstillinger-appen og naviger til Oppdater og Sikkerhetsseksjonen .
 2. Klikk nå på Søk etter oppdateringer .

Hvis noen oppdateringer er tilgjengelige, blir de lastet ned automatisk i bakgrunnen. Når oppdateringene er lastet ned, installerer du dem automatisk så snart systemet ditt startes på nytt. Når alt er oppdatert, sjekk om problemet fortsatt er der.

Løsning 9 - Utfør en oppgradering på stedet

Hvis Windows Defender fortsetter å lukke spillene dine og andre programmer, kan du kanskje løse problemet ved å utføre en oppgradering på stedet. Denne prosessen vil installere Windows 10 på nytt og tvinge den til å oppgradere til den nyeste versjonen.

Vi må nevne at denne metoden vil beholde alle filene og installerte applikasjonene, slik at du kan fortsette hvor du sluttet. For å utføre en oppgradering på stedet, gjør du følgende:

 1. Last ned og kjør Media Creation Tool .
 2. Velg Oppgrader denne PCen og følg instruksjonene på skjermen.
 3. Velg Last ned og installer oppdateringer (anbefalt) .
 4. Følg instruksjonene til du kommer til Klar for å installere skjermen . Velg Endre hva du skal beholde .
 5. Velg Behold personlige filer og programmer, og klikk på Neste .

Følg instruksjonene for å fullføre prosessen. Når oppgraderingen på stedet er ferdig, har du den nyeste versjonen av Windows 10 installert, og problemene med Windows Defender bør løses.

For øyeblikket har vi ikke noen andre løsninger hvordan du løser dette problemet, men vi holder deg oppdatert med nye løsninger hvis vi finner dem. I mellomtiden har vi også en artikkel om Windows Defender, slik at du kan lære mer om det.

Hvis du har kommentarer, spørsmål eller forslag, nå for kommentarseksjonen nedenfor, og kanskje kan vi hjelpe deg enda mer.