Fiks: Windows 10 henger på oppstart

Hva skal jeg gjøre hvis Windows 10 henger på oppstartsskjerm på PC / bærbar PC?

 1. Deaktiver hurtig oppstart
 2. Sjekk maskinvaren din
 3. Koble fra USB-enhetene

I dag skal vi løse et annet Windows 10 Technical Preview-problem. Denne gangen klaget en bruker på Microsoft Forum om hvordan han ikke kunne starte PCen sin, fordi Windows 10 hang på oppstart.

Rapportert, da han prøvde å slå på sin maskin, viste systemet bare den blå Windows-ruten og sirklende prikker ble ikke vist. Når han startet maskinen på nytt, var alt tilbake til det normale, men dette problemet dukket opp igjen etter en tid. Heldigvis er dette ikke et alvorlig problem, og løsningen på dette problemet er veldig enkelt. Det er forårsaket av Windows 10-funksjonen Hurtig oppstart, og deaktivering av denne funksjonen vil løse alt.

Slik reparerer du Windows 10 hvis den henger ved oppstart?

Rask oppstart er funksjonen introdusert i Windows 8, og er fortsatt tilstede i Windows 10 Technical Preview. Rask oppstart gjør det mulig for datamaskinen å starte raskere enn normalt ved å logge på brukerøkten og lagre systemrelaterte filer og drivere til en spesiell dvalemodusfil. Selv om denne funksjonen hjelper datamaskinen til å starte opp raskere, kan det også føre til problemer med oppstart, som det gjorde i dette tilfellet. Hurtig oppstart virker bare når datamaskinen er slått av, da det ikke påvirker omstart, noe som forklarer hvorfor ting var tilbake til det normale etter at datamaskinen startet på nytt.

1. Deaktiver hurtig oppstart

For å deaktivere hurtig oppstartsfunksjon i Windows 10, følg disse instruksjonene:

 • Gå til Søk
 • Skriv inn bu (kort for strømknappene) i søkeboksen. Det vil ta deg direkte til "Endre hva strømknappene gjør" applet i søkeresultatene. Trykk på det.
 • Systeminnstillingsvinduet vises
 • Klikk på koblingen "Endre innstillinger som ikke er tilgjengelig nå" for å se tilgjengelige Avsluttingsalternativer
 • Fjern avmerkingen for Slå på hurtig oppstart (aktivert)

Hvis du deaktiverer hurtig oppstart, bør du løse problemet med Windows 10, og det henger ut ved oppstart, men hvis du har noen spørsmål eller kanskje ikke løser problemet, kan du sjekke løsningene nedenfor.

2. Kontroller maskinvaren din

Mange brukere rapporterte at dette kan skyldes feil maskinvare. Noen av dem sa at den interne SD-kortleseren var feil og forårsaket dette problemet. De løste det ved å koble fra enheten. Vi foreslår også at du sjekker harddisken din og det er tilkoblinger. Hvis du ikke kan sjekke det på PCen, kan du prøve å sjekke det på en persons PC som fungerer.

3. Koble fra USB-enhetene

Ifølge noen brukere kan enheter som kobles via USB til PCen føre til at Windows 10 henger. Hvis du kobler fra musen, tastaturet eller en annen USB-enhet før du starter systemet, kan det hjelpe deg. Hvis dette ikke virker, kan du prøve å sjekke vår artikkel som forklarer hvordan du fikser Windows 10 fast på startskjermbildet.

Rask løsning for å fikse ulike PC-problemer

 • Trinn 1 : Last ned denne PC-skanne og reparasjonsverktøyet
 • Trinn 2 : Klikk på "Start Scan" for å finne Windows-problemer som kan forårsake problemer med oppstart i Windows 10

 • Trinn 3 : Klikk på "Start Repair" for å fikse alle problemer.