FIX: VPN klarte ikke å laste inn innstillinger på Cisco AnyConnect

Bruke en VPN-klient som Cisco AnyConnect, bør tillate uovertruffen sluttpunkts tilgang for både dine ansatte og deg. Fordelene med å bruke en tjeneste som dette er mer enn åpenbare, da du kan få tilgang til bedriftsnettverket eksternt fra hvilken som helst PC eller mobilenhet.

Likevel, selv om et sjeldent problem kan gi litt nyanse på den generelle funksjonaliteten, er de vanligvis enkle å sortere ut. Den vi adresserer i dag, er feilen "VPN mislyktes Load Preferences".

Denne feilen forhindrer brukere i å koble til VPN-nettverket.

Hva å gjøre hvis VPN ikke klarte å laste inn innstillinger

 1. Installer klienten på nytt
 2. Slett Cisco-mappen
 3. Endre sikkerhetsinnstillinger
 4. Fjern XML-profilen

S0lution 1 - Installer klienten på nytt

Det første, fremtredende trinnet er å prøve å installere klienten på nytt. Noen brukere foreslår at en bestemt versjon av AnyConnect ikke fungerer, så du kan få det til å fungere etter at du har kjøpt en nyere utgave. Du vil ikke starte fra en skrape da ProgramData-konfigurasjonen og profilfilene vil forbli uberørt.

Etter at du har avinstallert Cisco AnyConnect VPN-klienten, naviger til den offisielle nettsiden og last ned et nytt installasjonsprogram. Hvis problemet fortsatt oppstår, går du videre til neste trinn.

Løsning 2 - Slett Cisco-mappen

Mulig korrupsjon i konfigurasjonsfilene kan føre til problemer som dette. Som feilmeldingen "VPN mislyktes i å laste inn innstillinger", kan klienten ikke få de preferansene som klienten er konfigurert til.

For å løse dette kan du prøve og slette alle involverte preferansefiler fra noen få steder.

Her er filene du bør slette:

 • % ProgramData% CiscoCisco AnyConnect Secure Mobility ClientProfile
 • % AppData% LocalCiscoCisco AnyConnect Secure Mobility Client

Hvis du sletter denne mappen, fjernes alle innstillingene. Noen brukere foreslår at du installerer klienten etterpå, men du kan prøve den først og deretter handle hvis problemet fortsetter.

Løsning 3 - Endre sikkerhetsinnstillinger

Det ser ut som en annen mulig årsak til at feilen "VPN mislyktes i å laste inn innstillinger" ikke ble funnet. Det ser ut til at det bare plager brukere som ikke har de nødvendige tilgangstillatelsene aktivert. Du kan rette opp dette, og forhåpentligvis vil dette løse problemet. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Naviger til % ProgramData% CiscoCisco AnyConnect Secure Mobility Client .
 2. Høyreklikk på profilmappen og åpne Egenskaper .
 3. Velg kategorien Sikkerhet .
 4. Klikk på Rediger (vil trenge administrativ tillatelse for dette).
 5. Kontroller boksen " Full kontroll " og bekreft endringer.

Løsning 4 - Fjern XML-profil

Til slutt, hvis ingen av de foregående løsningene viste seg å være fruktbar for å løse feilen ved hånden, har vi en annen ting du kan prøve. Selvfølgelig er det alltid et alternativ å kontakte støtten og sende dem alle nødvendige logger for at de skal hjelpe deg. Bare før du gjør det, gi disse trinnene et forsøk:

  1. Aktiver Gruppe-alias eller Gruppe-URL for tunnelgrupper.
  2. Sikkerhetskopier XML-profilen og fjern den fra Adaptive Security Appliance.
  3. Fjern nå (slett) følgende filer fra den berørte maskinen:
   • Preferences.xml
   • preferences_global.xml
   • XML-profilen i Profiles- mappen
  4. Til slutt, koble klienten til igjen.

Med det sagt kan vi konkludere med denne artikkelen. I tilfelle du har spørsmål eller forslag, er du velkommen til å fortelle oss i kommentarfeltet nedenfor.