Fiks: USB Wi-Fi-adapter ikke gjenkjent i Windows 10, 7

Fordelene med Wi-Fi-nettverket over LAN er åpenbare. Et eneste faktum at du kan bevege seg fritt og bruke flere enheter (fokus på håndholdte enheter er enorm i dag) er gode nok grunner til å kjøpe USB Wi-Fi-adapter og dele nettverket rundt.

Imidlertid har mange brukere hatt en vanskelig tid med de, spesielt de ukjente. Det ser ut til at Windows ikke kan gjenkjenne noen av dem. Og hvis de er usynlige for systemet, vel, kan du finne ut på egen hånd ...

Til dette formål har vi utarbeidet en liste over mulige løsninger for å fikse dette og gjøre Wi-Fi-adapteren gjenkjennelig for Windows 10 eller 7. Sørg for å bevege deg gjennom de anførte trinnene en etter en, slik at vi kan løse det sammen.

Hvordan få Windows 10/7 til å gjenkjenne USB Wi-Fi-adapter

 1. Oppdater gjennom systemet
 2. Prøv en alternativ USB-port
 3. Kontroller strøminnstillinger
 4. Installer riktige drivere
 5. Deaktiver "Tillat datamaskinen å slå av denne enheten for å spare strøm"

1: Oppdater driveren gjennom systemet

Første ting først. Selv om vi alltid er ivrige etter å gi sporadisk skikkelig skyld på grunn av tvungen Windows Update, den som Microsoft tvanget serverte til Windows 10-brukere, inkludert drivere. Men etter mer enn noen få installasjoner av Windows 10 på PCen er jeg ganske fornøyd med hvordan den oppfører seg med ulike enheter, med unntak av GPU, lyd og WLAN-drivere. Med det sagt, bør du gi Windows Update et rettferdig skudd.

Koble USB Wi-Fi-adapteren og prøv å oppdatere driveren i Enhetsbehandling. Hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det, gjør du følgende:

Windows 10

 1. Høyreklikk Start-knappen og åpne Enhetsbehandling .
 2. Naviger til nettverkskort .

 3. Høyreklikk på den eksterne USB-WI-Fi-adapteren og oppdateringsdriveren .

Windows 7

 1. Høyreklikk på Denne datamaskinen og åpne Egenskaper .
 2. Velg Enhetsbehandling fra venstre rute.
 3. Utvid nettverksadaptere .
 4. HøyreklikkUSB Wi-Fi-adapter og klikk på " Oppdater driver ".

2: Prøv en alternativ USB-port

Etter tusenvis av plug-in og unplug-sykluser, må USB-porterne lide. Så, over tid med omfattende bruk, er det en god sjanse for at en av de tilgjengelige portene virker feil. Så sørg for å prøve ut flere porter før du kaster bort maskinvare som mulig probleminstigator.

USB-porter er utsatt for funksjonsfeil, så dette er et vanlig problem. Heldigvis kommer hver PC med flere USB-porter, så du får minst et valg. Hvis du har riktige verktøy, kan du sjekke for strømbrudd.

3: Kontroller strøminnstillinger

En stor del av strømforbruket på PCen går til USB-porter og dedikerte enheter du har plugget inn. For å redusere strømforbruket har Windows noen skjulte strømrelaterte alternativer som har en tendens til å suspendere USB for å bevare batteriets levetid. Med hensyn til USB Wi-Fi adapter ytelse, er dette et langt skudd. En liten tweak kan imidlertid sortere det ut.

Slik deaktiverer du strøminnstillinger på Windows 10/7, og forhåpentligvis løser problemet ved hånden:

 1. Høyreklikk på batteriikonet i varslingsområdet og åpne strømalternativer .
 2. Velg ønsket plan og klikk på Endre planinnstillinger .

 3. Klikk på alternativet " Endre avanserte strøminnstillinger ".

 4. Utvid USB-innstillinger> USB-selektive suspenderingsinnstillinger .
 5. Deaktiver dette alternativet for både " På batteri" og " Plugged In" -alternativene.
 6. Lagre endringer og start datamaskinen på nytt.

 7. Prøv å bruke USB Wi-Fi-adapter igjen.

4: Installer riktige drivere

Når / hvis automatisk forsynte generiske drivere svikter, må du sjekke om drivere manuelt. De fleste av de moderne USB-Wi-Fi-adapterene kommer med støttedisken med drivere kompatible med Windows 10/7. Det er usikkert om de automatisk installerte driverne vil være tilstrekkelig (selv om de fleste ikke-merkede enheter fungerer bra med generiske drivere), så det er av største viktighet å installere driverne levert av OEM.

Hvis du mangler installasjonsdisken, må du ikke bekymre deg. Alle disse sjåførene kan bli funnet på nettet. Det eneste du trenger å gjøre er å finne dem manuelt. Det er der disse trinnene kommer til nytte, så sørg for å følge dem nøye:

 1. I Windows Søkebjelke skriver du Enhet og åpner Enhetsbehandling .

 2. Naviger til nettverkskort .
 3. Høyreklikk på USB Wi-Fi-adapter og åpne Egenskaper .
 4. Velg fanen Detaljer .
 5. Fra rullegardinlisten velger du Hardware Ids .
 6. Kopier den første linjen og lim den inn i nettleseren din.

 7. Finn de offisielle driverne i resultatene. Last ned og installer dem. Pass på å laste ned og installere kun offisielle drivere fra klarerte kilder .
 8. Start datamaskinen på nytt og se etter endringer.

Husk at oppdatering av fastvaren din er en avansert prosedyre. Hvis du ikke er forsiktig, kan du forårsake permanent skade på ruteren, derfor bruk ekstra forsiktighet. Vi anbefaler kraftig at DriverFix automatisk laster ned alle utdaterte drivere på PCen.

 • Få nå DriverFix fra den offisielle nettsiden

Ansvarsfraskrivelse : Noen funksjoner i dette verktøyet er ikke gratis.

5: Deaktiver " Tillat datamaskinen å slå av denne enheten for å spare strøm "

Til slutt er det fortsatt en ting du bør sjekke ut før vi kaller det ferdig. Dette er en crossover av Power innstillinger og drivere. Nemlig har alle USB-huber sin dedikerte strøminnstillinger. Tanken er å deaktivere bestemte USB-enheter for å bevare strøm. Dette kan imidlertid påvirke enheter som er koblet via USB, negativt, noe som kan påvirke Wi-Fi-adapterens ytelse.

På grunn av det, må du passe på å deaktivere dette alternativet for alle USB-root hubber. Slik gjør du det i Windows 10/7:

 1. Skriv inn Enhet i søkefeltet, og åpne Enhetsbehandling fra listen over resultater.

 2. Naviger til Universal Serial Bus-kontroller .

 3. Utvid delen, høyreklikk på hvert enkelt USB-rotorhub og åpne Egenskaper .
 4. Klikk på kategorien Strømstyring .
 5. Fjern merket for " Tillat at datamaskinen slår av denne enheten for å lagre strøm " -boksen og bekreft endringene. Du må gjøre dette for hver USB-hub, henholdsvis.

 6. Start datamaskinen på nytt.

Med det kan vi konkludere med det. Hvis du fant en alternativ løsning for problemer med USB Wi-Fi-adapter i Windows 10/7, sørg for å fortelle oss i kommentarene nedenfor. Vi vil være takknemlige for dine verdifulle innsikt i emnet.