FIX: USB 3.0-porten gjenkjennes ikke på Windows 10 / 8.1 / 7

Hva du skal gjøre er at USB 3.0-porten ikke fungerer

 1. Installer USB 3.0-driverne på nytt
 2. Kjør feilsøkingsmaskinen Maskinvare og enheter
 3. Ytterligere løsninger

Hvem ønsker ikke å dra nytte av de nyeste USB 3.0-enhetene som er tilgjengelige på markedet nå? Med den nye overføringshastigheten gjør USB 3.0 underverk. Det virker imidlertid som om at etter installasjon av det nye operativsystemet Windows 10, ikke PCer eller bærbare datamaskiner ikke oppdager USB 3.0-porter. Dette er ikke et problem som bare er spesifikt for Windows 10, Windows 8.1 og Windows 7 påvirkes også.

Heldigvis for oss er det veldig enkle løsninger for USB 3.0-problemet på Windows 10, 8.1, 7 som vi vil liste i opplæringen nedenfor. Men først må vi sørge for at maskinvaren vår fungerer som den skal. For eksempel, hvis du har et problem med hovedkortet ditt eller USB 3.0-porter er skadet, må du i så fall gå til butikken du kjøpte PCen eller bærbar PC fra og fikse, ha den der.

LØSET: USB 3.0-porten gjenkjenner ikke maskinvare

USB 3.0-oppdagingsproblemer kommer vanligvis sammen med oppgraderingen til Windows 10, Windows 8 Pro eller Windows 8 Enterprise. For å fikse dette problemet får vi på operativsystemene Windows 10 eller Windows 8.1, må vi gå tilDevice Manager.

Løsning 1 - Sett inn USB 3.0-driverne på nytt

 1. Klikk (venstre klikk) på "Start" -knappen nederst til høyre på skjermen.
 2. Skriv inn søkefeltet du har i "Start" -menyen, ordene "Enhetsbehandling".
 3. Klikk (venstre klikk) på ikonet "Enhetsbehandling" som dukker opp etter søket.
 4. I vinduet Enhetsbehandling søker du etter tredjeparts USB 3.0-drivere og fjerner dem fra Windows 10, 8-systemet.

  Merk : Se også etter et tredjepartsprogram som kan installeres for USB 3.0-porter og avinstaller det også.

 5. Start Windows 10, 8 PC eller laptop på nytt.
 6. Etter at du har startet om Windows 10, 8 PC, må du vente i omtrent 5-10 minutter for at systemet skal installere nødvendige drivere for USB 3.0-porter.

Løsning 2 - Kjør feilsøkingsmaskinen Maskinvare og enheter

Hvis problemet vedvarer etter at du har installert USB 3.0-drivere, prøv å kjøre feilsøkingsverktøyet Maskinvare og enheter. Hvis du kjører Windows 10, går du til Innstillinger> Oppdater og Sikkerhet> Feilsøk> Finn og kjør feilsøkingsprogrammet.

Hvis du kjører Windows 7 eller Windows 8.1, kan du starte feilsøkingsprogrammet fra Kontrollpanel. Åpne Kontrollpanel> skriv inn "feilsøk" i søkefeltet> klikk på Feilsøking> Vis alle for å vise alle tilgjengelige feilsøkingsprogrammer. Deretter velger du feilsøkingsmaskinen Maskinvare og enheter for å kjøre den.

Hvis du fortsatt har problemer med maskinvaren din, eller du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.

Løsning 3 - Ytterligere løsninger

Hvis du fortsatt ikke kan bruke USB 3.0-porter, er det noen ekstra løsninger for å fikse dette problemet:

 • Deaktiver USB-selektiv suspenderingsinnstilling
 • Tweak ditt register
 • Bruk en annen kabel
 • Endre stasjonsbokstaven (hvis problemet påvirker din eksterne driver).

For en trinnvis veiledning om hvordan du bruker disse løsningene, kan du sjekke ut denne feilsøkingsveiledningen.

Etter at du fulgte denne opplæringen, bør du ha faste problemer med USB 3.0-porten i Windows 10, 8.1. Gi oss en beskjed i kommentarene nedenfor hvis denne opplæringen hjalp deg med problemer med USB 3.0. Fortell oss hvilken løsning som fungerte for deg.