Løs dette: Windows 8.1 oppdager ikke sekundære skjermer

En rekke brukere har klaget over at etter at de har oppdatert til Windows 8.1, har deres multi-monitor-oppsett ikke lenger fungert riktig. I enkelte tilfeller ble det bare oppdaget en skjerm, og for andre arbeidet bare noen av bildene (i tilfeller der brukere hadde 3 eller flere skjermer).

Jeg vil ikke ramble på hvor fantastiske multi-monitor oppsett er, men jeg vil si dette: etter at du blir vant til det, vil du ikke gå tilbake til en enkelt skjerm igjen igjen. De fleste problemene med Windows 8 multi-monitor oppsett ble opplevd da oppdateringen først kom ut, men selv nå er det brukere som klager på Windows 8.1, og oppdager ikke sekundære skjermer. I denne veiledningen vil vi vise deg hvordan du håndterer disse problemene og reparerer ditt multi-monitor system.

Løs problemer med Windows 8.1, og oppdager ikke sekundære skjermer

Oftere da ikke, er problemer som denne forårsaket av utdaterte eller feilaktige drivere. Selvfølgelig kan det også være en maskinvareproblem som lurker et sted, og disse er vanligvis vanskeligere (og dyrere) å fikse. Å ha en multi-monitor array meg selv på et system som kjører Windows 8.1, har jeg opplevd noen få problemer selv, men heldigvis har ingenting som involverte maskinvare feiler (denne gangen minst).

Les også : VLC Player for Soon legg til Chromecast-støtte for Windows 8

Innstillingene for flere skjermbilder finner du ved å enten trykke på Windows-tasten + P eller ved å høyreklikke på skrivebordet og velge " Skjermoppløsning ". Herfra kan du konfigurere hvilke skjermer du bruker og hvordan de er ordnet. I dette vinduet kan du se hvor mange skjermer Windows 8.1 gjenkjenner. Hvis du ser dem alle, er det bare et spørsmål om å slå dem på og arrangere dem tilsvarende. ( Tips: bruk "Oppdag" alternativet for å se rekkefølgen på skjermene dine ).

Noen mulige rettelser

For å avgjøre hvor problemet oppstod, ser vi på programvareoppdateringer og maskinvareforsøk som forteller deg hvor problemet ligger. Før vi laster ned eller oppdaterer noe, la oss få det åpenbare ut av veien og kjøre noen få diagnostiske tester:

  • Koble fra enheten, start systemet på nytt og koble det inn igjen
  • Hvis tilgjengelig, prøv å bruke et annet utsett ( DVI / HDMI / VGA )

Merk: Windows 8.1 på enkelte datamaskiner har problemer med å sende analoge signaler via bestemte VGA-kabler. Prøv en annen kabel eller, hvis det er mulig, bruk en digital DVI, HDMI eller DisplayPort

  • Hvis mulig, koble skjermen til et annet system og se om det fungerer i det hele tatt. Hvis ikke, prøv en annen kabel / strømledning / uttak. Hvis ingen av disse jobber, så har du å gjøre med et DOA - produkt ( Dead-On-Arrival )

Hvis skjermen / s fungerer på forskjellige systemer og på alle sine innganger, kan problemet være fra de fysiske porter på datamaskinen eller fra driverne som kjører på Windows 8.1-enheten din. Før vi går om å endre BIOS-innstillinger eller bytte ut maskinvarekomponenter, gjør en grundig inspeksjon av operativsystemet ditt:

  • Kontroller at Windows 8.1-systemet er oppdatert
  • Kjør Windows Update og installer eventuelle manglende oppdateringer
  • Sjekk videokortprodusentens nettsted for oppdaterte drivere. Hvis det ikke er noe, avinstallerer du nåværende driver og installerer den på nytt med en ny nedlastet fra produsentens nettsted

I de aller fleste tilfeller bør problemene dine løses nå. En ny driver og oppdatert operativsystem er stort sett alt du trenger for å kjøre multi-monitor-oppsett på Windows 8. På den annen side, hvis du fortsatt opplever problemer og Windows 8 ikke oppdager dine sekundære skjermer, kan du prøve følgende :

  • Gjør en hard tilbakestilling (for bærbare datamaskiner) eller BIOS tilbakestill
  • Test skjermkortet på en annen datamaskin, kanskje noen porter ikke fungerer som de burde
  • Oppdatere et Windows 8-system

Les også : LG Dual-skjermer virker ikke i Windows 8.1 for noen brukere