FIX: "Dette verktøyet kan ikke oppdatere din PC" oppdateringsfeil

Trinn for å fikse feil 'Dette verktøyet kan ikke oppdatere PCen din

 1. Pass på at du oppfyller systemkravene
 2. Kjør SFC og DISM
 3. Fjern innhold fra distribusjonsmappen
 4. Tilbakestill tjenester
 5. Bruk oppdateringsassistent
 6. Opprett en oppstartbar stasjon og oppdater slik
 7. Utfør en ren installasjon på nytt

Oppgradering til Windows 10 fra Windows 7 / 8.1 er en ganske enkel oppgave takket være et verktøy fra Microsoft. Med Media Creation Tool kan du oppgradere systemet direkte fra Windows-grensesnittet eller opprette et startbar installasjonsmedium. Det fungerer vanligvis på en sømløs måte, men det er noen sporadisk hikke underveis. En vanlig feil bryter oppgraderingsprosessen og informerer berørte brukere om at " Dette verktøyet ikke kan oppdatere PCen din ".

Vi graver dukkert og finner noen mulige løsninger for problemet ditt. Sørg for å sjekke dem ut og gi oss tilbakemelding etterpå.

LØSET: 'Dette verktøyet kan ikke oppdatere PC-en med Media Creation Tool-feilen

Løsning 1 - Pass på at du oppfyller systemkravene

La oss starte med systemkravene for Windows 10. Det er klart at du må ha et visst nivå på maskinvare for å installere Windows 10 på PCen. Disse spesifikasjonene er ikke akkurat krevende, bare litt over Windows 7-kravene. De vanligste årsakene til at Media Creation Tool-feilen oppstår, er imidlertid mangel på lagringsplass og utdatert BIOS.

Her er Windows 10-krav:

 • RAM: 1GB for 32 bit og 2GB for 64 bit

 • Harddiskplass: 16 GB for 32 bit og 20 GB for 64 bit
 • CPU: 1 GHz eller raskere
 • Skjermoppløsning: 800 x 600
 • Grafikk: Microsoft DirectX 9 eller nyere med WDDM 1.0 driver
 • Internettilgang

I tillegg må du sørge for å kjøre verktøyet som administrator og avinstallere et tredjeparts antivirusprogram . Videre må vi legge særlig vekt på BIOS . Eldre hovedkort må oppdateres for å kunne oppgradere til Windows 10. Hvis du ikke er sikker på hvordan du oppdaterer BIOS, følger du instruksjonene som vi påpekte i denne artikkelen.

Løsning 2 - Kjør SFC og DISM

La oss flytte til neste vanlige trinn når det oppstår noen form for større systemproblemer. Alle oppgraderingsprosesser (Windows 10 over Windows 7 / 8.1) avhenger av den fulle integriteten til det forrige laget. I utgangspunktet må Windows 7 / Windows 8.1 være i perfekt stand før oppgraderingen til Windows 10. Og hvis noen viktige systemfiler er skadet, vil alle oppgraderingsrelaterte prosesser derfor mislykkes.

For å være sikker på at det ikke er noen systemkorrupsjon av noe slag, anbefaler vi at du bruker både System File Checker og Deployment Image Servicing og Management verktøy. Begge verktøyene er innebygd og kjører via den forhøyede kommandoprompt. Og begge sjekker om mulig systemkorrupsjon og reparer dem.

Slik kjører du SFC og DISM på din Windows PC:

 1. Skriv inn cmd i Windows Search-feltet. Høyreklikk klikk på Kommandoprompt og kjør det som admin.
 2. I kommandolinjen skriver du sfc / scannow og trykker Enter.

 3. Når du er ferdig, skriv inn følgende kommando og trykk på Enter etter hver:
  • DISM / online / Cleanup-Image / ScanHealth
  • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

 4. Når prosedyren avsluttes, start datamaskinen på nytt og kjør Media Creation Tool igjen.

I tillegg, mens vi allerede er i kommandoprompt, kan du kjøre kommandoen dskchk for å sjekke om mulig HDD-korrupsjon. Slik kjører du det:

 1. Åpne kommandoprompt som admin.
 2. Skriv inn chkdsk / f / r i kommandolinjen, og trykk på Enter.
 3. Vent til verktøyet skanner og løser eventuelle harddiskfeil og start datamaskinen på nytt.

Løsning 3 - Fjern innhold fra mappen SoftwareDistribution

Installasjonen av Windows 10 via direkte oppgraderingsfunksjon ligner en installasjon av et hvilket som helst win32-program. Installasjonsfilene, eller rettere oppsett, lastes ned og lagres på systempartisjonen. Etter det starter oppsettet, og det tar litt tid før alt er ferdig. Stedet der Windows Update lagrer disse filene, er mappen SoftwareDistribution. Noen ganger blir de skadet som gjør dem ubrukelige.

Det du trenger å gjøre er å lukke alt og slette alt innhold fra mappen SoftwareDistribution. Deretter kan du starte og konfigurere Media Creation Tool igjen og starte med installasjonen.

Her er hele prosedyren for tømming av DistributionFolder (hvis den ikke vil slette, endre navn på den):

 1. Naviger til systempartisjonen (vanligvis C :), og åpne deretter WindowsSoftwareDistributionDownload .
 2. Slett alt fra nedlastingsmappen .

 3. Start PCen på nytt og gi Media Creation Tool en annen gang.

Løsning 4 - Tilbakestill tjenester

Windows Update-tjenester må kjøre for at en oppdatering skal administreres. Og de viktigste tjenestene og de tilknyttede har en tendens til å slutte å jobbe, eller de vil ikke starte når de blir påkalt. Dette kan selvsagt være et problem, spesielt hvis du oppgraderer fra Windows 7 til Windows 10. Tjenestene vi refererer til, er BITS, Cryptographic, MSI Installer og, selvfølgelig, Windows Update Services.

Det du trenger å gjøre er å stoppe alle tilknyttede tjenester og starte dem på nytt. Den beste og raskeste måten er med batch scriptet som kjører alt for deg. Dette er spesielt nyttig hvis du ikke er vant til denne typen avansert feilsøking. Du finner alle detaljene i denne artikkelen.

Løsning 5 - Bruk oppdateringsassistent

Hvis Media Creation Tool ikke fungerer, kan du i det minste prøve å bruke et lignende verktøy med samme rolle. Windows Update Assistant lar deg oppgradere systemet til Windows 10 direkte, men mangler alternativer for å opprette en installasjonsstartbar stasjon. Det sjekker også PCens beredskap og forteller deg om det er noe som ikke oppfyller kravene.

Slik bruker du Windows Update Assistant:

 1. Last ned oppdateringsassistent, her.
 2. Kjør verktøyet og vent til det forbereder PCen din for oppdatering.
 3. Sikkerhetskopier dataene fra systempartisjonen.
 4. Følg instruksjonene til installasjonen er fullført.

Løsning 6 - Opprett en oppstartbar stasjon og oppdater slik

Hvis du ikke kan oppgradere direkte fra systemet, kan du bruke en oppstartbar stasjon for å kjøre oppsettet. Og det er to måter å gjøre dette på. Den første er å kjøre Setup fra Windows-grensesnittet, mens det andre krever å starte opp med installasjonsstasjonen og velge å oppgradere. Begge disse krever selvsagt opprettelsen av oppstartbar stasjon.

Du kan også brenne ISO-oppsettet på DVDen, men vi foreslår at du går med USB-flash-stasjonen. Flash-stasjonen må ha minst 6 GB lagringsplass. Ikke glem å lagre dataene dine fra flash-stasjonen, da opprettingsprosedyren vil be om å tørke alt for å legge til oppsettet.

Slik oppretter du en oppstartbar stasjon og hvordan du oppgraderer fra Windows UI:

 1. Sett inn USB-stasjonen (6 GB eller mer) og start Media Creation Tool.
 2. Klikk på " Opprett installasjonsmedia (USB flash-stasjon, DVD eller ISO-fil) for en annen PC " -alternativ.

 3. Velg ønsket språk, arkitektur og utgave, og klikk på Neste.

 4. Velg USB-flash-stasjon, og klikk deretter Neste .

 5. Etter at oppstartbar stasjon er opprettet, start datamaskinen på nytt.
 6. Åpne USB med installasjonsmedia fra Windows Utforsker og klikk på Oppsett .
 7. Oppdater Windows 10 .

Og dette er hvordan du starter opp med oppstartbar USB og oppgraderer til Windows 10:

 1. Plugg inn den oppstartbare mediedrevet som er opprettet med Media Creation Tool, og start datamaskinen på nytt.
 2. Like etter PC-støvlene, trykk F12 (noen ganger F11 eller F9) for å åpne Boot- menyen.
 3. Boot fra USB og velg konfigurasjonen.
 4. Klikk Oppgrader denne PCen .

Løsning 7 - Utfør en ren installasjon

Til slutt, hvis ingen av de forrige trinnene løst "Dette verktøyet ikke kan oppdatere PCen din" Medieskapningsverktøy-feilen, er det eneste gjenværende vi kan gi råd om, en ren reinstallasjon. Dette er den beste måten å få Windows 10 til å fungere så snart som mulig. Selvfølgelig undergraver det hele konseptet med en oppgradering, da du mister alle systempartisjonsdata og konfigurasjon fra forrige Windows-iterasjon.

Ikke desto mindre kan dette være den eneste måten å legge hendene på Windows 10. Hvis du ikke er sikker på hvordan du installerer Windows 10 fra en skrap, følg instruksjonene som er gitt i denne artikkelen.

Med det sagt kan vi pakke opp denne artikkelen. Hvis du har spørsmål, forslag eller kommentarer, er du velkommen til å fortelle oss i kommentarfeltet nedenfor.