FIX: Surface Pro kan ikke oppdage musepekeren

Surface Pro har hatt vedvarende problemer med musen. Enheten er designet for å ta innspill fra Surface Pen også, i tillegg til å være berøringsaktivert også. Som et resultat av dette reduserer Surface Pen automatisk musepekeren til bare en prikk på skjermen.

Men mens det er en bestemt designfunksjon, kan det samme bli påkalt tilfeldig, selv når pennen ikke er nær skjermen. Dette kan også være irriterende, spesielt når Surface Pro brukes i bærbar modus med mus som valgfri inngangsenhet.

Når det er sagt, er det sikkert måter å omgå problemet enkelt.

Hva å gjøre hvis Surface Pro ikke ser musepekeren

 1. Elektromagnetisk interferens
 2. Tablet modus
 3. Flere Bluetooth-museparasjoner
 4. Musepekeren forsvinner i Chrome-nettleseren

1. Elektromagnetisk interferens

Surface Pro er designet for å oppdage Surface Pen, selv om den ikke er i fysisk kontakt med skjermen, men holdes litt utenfor den. Dette kan tilskrives det elektromagnetiske feltet som er opprettet mellom pennen og skjermen, som gjør det mulig for sistnevnte å oppdage nøyaktig tilstedeværelse av pennen på skjermen.

Imidlertid finnes det flere vanlige husholdningsartikler som finnes i de fleste av våre hjem som også produserer elektromagnetiske felt. Disse inkluderer objekter som tilsynelatende så uskyldige som stereo mottaker, strykejern, kjøleskap, mikser, fluorescerende lys og så videre. Å ta Surface Pro i nærheten av dem kan lure det til å tro at det er overflatepennen som er i nærheten, og dermed føre til at pekeren blir forvandlet til en prikk.

For å utelukke en slik mulighet, ta Surface Pro til et sted der det ikke er noen elektriske enheter i nærheten. Det beste å gjøre her er å ta Surface Pro utenfor og teste om det kan oppdage musepekeren.

2. Tablet modus

Noen ganger kan Surface Pro være dvelende i tablettmodus, selv om den har blitt slått av. I et slikt scenario vil det være en god ide å engasjere tablettmodus etterfulgt av å ta det igjen. På denne måten vil Surface Pro vite om den skal brukes som en vanlig bærbar datamaskin, komplett med tastaturet og musen som inngangsenheter. Klikk også spesielt på tastaturikonet på oppgavelinjen for å forsterke ovenstående. På samme måte bør også musepekeren være synlig.

3. Flere Bluetooth-museparasjoner

Flere brukere har funnet sine Bluetooth-musenheter å oppføre seg unormalt - lesepekeren forsvinner bare - hvis musen er paret til en annen datamaskin i nærheten. Dette fører til en sammenstøt med begge PCer som sannsynligvis konkurrerer om samme mus mens musen kan parre med bare den med det sterkere signalet. I så fall må enten musen unpaired eller avinstalleres fra en av enhetene, eller en av datamaskinene må opereres utover Bluetooth-intervallet til musene.

Dette burde la en av PCene være i full kontroll over musen med pekeren forhåpentligvis oppfører seg normalt.

4. Musepekeren forsvinner i Chrome-nettleseren

Merkelig det kan høres selv om det skjer for å være et vanlig problem der musepekeren ikke finnes i Chrome-nettleseren. Utenfor det oppfører musen seg akkurat som det skal, og pekeren er også helt synlig.

Dette bør gjøre det klart at problemet er med selve Chrome-nettleseren. I så fall vil du kanskje starte med å oppdatere selve nettleseren, hvis noe er tilgjengelig. Her er trinnene:

 • Start Google Chrome .
 • Klikk på de tre vertikale punktene øverst til høyre> Hjelp > Om Google Chrome .
 • Chrome søker automatisk hvis en oppdatering er tilgjengelig, og vil laste ned og installere den tilsvarende.
 • Start Chrome på nytt og kontroller om Surface Pro-enheten din kan oppdage, se musen i nettleseren.

Men hvis problemet vedvarer og Chrome er oppdatert, er det noe annet du kanskje vil prøve.

 • Åpne Oppgavebehandling . Du gjør det ved å skrive Oppgavebehandling fra oppgavelinjens søkeboks og velge fra resultatene som vises.
 • I alle oppgavene må du avslutte alle Google Chrome-prosesser.
 • Start Chrome på nytt.
 • Du bør kunne se musepekeren i Chrome.

Men hvis det ikke er tilfelle, kan en utdatert styreflate driver være skyldig. Som en vei ut, sjekk for å se om det er en oppdatering tilgjengelig for styreputemodulen. Slik gjør du det:

 • Start Enhetsbehandling . Du gjør det ved å høyreklikke på Windows-ikonet og velge Enhetsbehandling . Alternativt kan du også skrive den på oppgavelinjenes søkeboks og velge fra søkeresultatene som vises.
 • Utvid Human Interface Devices .
 • Høyreklikk på HID-kompatibel berøringspute .
 • Fra menyen som vises, velg Oppdater driver .
 • Start enheten på nytt.

Der har du det, trinnene som skal følges hvis Surface Pro-enheten din ikke kan se musepekeren.

I mellomtiden er det noen relaterte emner som du kanskje vil utforske.

 1. Fix: Mus hopper på Surface Pro 4
 2. Surface Studio-mus og tastatur er brutt etter oppdatering
 3. FIX: Surface Pro kobler ikke til Wi-Fi på Windows 10