FIX: Surface Pro 3 penn åpner ikke OneNote i Windows 10

Hva å gjøre hvis Surface Pen ikke åpner OneNote

 1. Kontroller overflatepennedrivere
 2. Pakk overflatepennen manuelt
 3. Bytt myntcellebatterier
 4. Kontakt Enterprise Support
 5. Vent på nye oppdateringer / neste bygg
 6. Kjør Surface Software Repair Tool
 7. Installer Surface-appen

Windows 10 har mange feil, og en av disse feilene plager Surface Pro 3 brukere. Rapportert, de kan ikke kjøre OneOne når de trykker på toppen av pennen. Dette problemet oppstår i teknisk forhåndsvisning, og i den fulle versjonen av operativsystemet. Hvis du opplever dette problemet, er det noen metoder du kan bruke til å fikse det.

Knapp øverst på pennen åpner ikke OneNote

Løsning 1: Kontroller pennedrivere

Det første du må sjekke er om dine Surface Pro 3 drivere og firmware er kompatible med den nåværende versjonen av Windows 10 Technical Preview eller den nyeste versjonen av Windows 10 for allmennheten du bruker. Hvis det oppstår problemer med drivere, må du bare oppdatere drivere til den nyeste versjonen, og problemet ditt skal løses. Hvis dette ikke hjalp, kan du prøve noen av følgende løsninger.

Løsning 2: Pakk overflatepennen manuelt

 • Gå til Start-menyen og klikk på Innstillinger .
 • Klikk på Endre PC-innstillinger, trykk eller klikk på Enheter, og klikk deretter eller klikk på Bluetooth . Kontroller at Bluetooth er slått på.

 • Hvis Surface Pen vises i listen over oppdagede enheter, klikker du på eller klikker på det og klikker på eller klikker på Fjern enhet.
 • Hold ned toppknappen i syv sekunder, til lyset i midten av penneklippet begynner å blinke.
 • Når pennen vises i listen over Bluetooth-enheter, klikker du på eller klikker på den, og klikker på eller klikker på Pair.

Hvis manuell tilkobling mellom Surface Pen og Surface 3 Pro ikke hjalp, kan du prøve å bytte batteriene.

Løsning 3: Bytt myntcellebatterier

For å bytte myntcellebatterier trenger du to størrelse 319 myntcellebatterier og en gullsmed Phillips-skrutrekker. Slik endrer du myntcellebatteriene:

 • Skru av toppen av pennen fra bunnen og la papiretiketten stå på toppen.
 • Sett inn en juvelerens Phillips-skrutrekker inn i batterirommet, gjennom midten av våren, og skru av batteridekselet.
 • Ta ut batterikassen, og bytt ut de gamle batteriene med nye. Sett batteriene i batterirommet med negativsiden (-) mot pennespissen.
 • Skyv toppen av pennen ned over batterikassen. Stram saken til du føler motstand. Ikke stram over
 • Skru bunnen og toppen av pennen sammen igjen

Du må kanskje koble pennen til overflaten igjen etter at du har skiftet batteriene

Løsning 4: Kontakt Enterprise Support

Hvis manuell tilkobling og bytte av batterier ikke hjalp, kan du prøve å kontakte Microsoft Enterprise-støtte. Å kontakte Enterprise Support kan være nyttig, ikke bare for å løse dette problemet, men for å løse eventuelle Windows-relaterte problemer kan du ikke finne online. Du kan spørre Microsoft Enterprise-støtte for hjelp på denne linken.

Løsning 5: Vent på nye oppdateringer / neste bygg

Som du vet Windows 10 er arbeid pågår med ulike, forbedrer byggene som kommer ut en gang i mellom. Hver nybygg av Windows 10 forbedrer noe av systemet, så hvis pennen ikke starter OneNote når topp-knappen er trykket, er det en mulighet for at dette problemet løses i neste OS-versjon. Windows 8 og 8.1 brukere hadde lignende problem, som ble løst i en av systemoppdateringene. Du kan selvfølgelig rapportere denne feilen med Windows Feedback Tool, men du bør vite at verktøyet ikke virker som forventet. Du kan lese mer om det i vår Windows Feedback Tool-artikkel.

Løsning 6: Kjør programvareverktøyet

Hvis problemet vedvarer etter at du har fulgt oppløsningene ovenfor, kan du også prøve å bruke Microsofts programvare reparasjonsverktøy. Surface Disgnostic Toolkit gjør det mulig å fikse et bredt spekter av overflateproblemer, forutsatt at enheten kjører Windows 10, Windows 10 Pro eller Windows 10 i S-modus.

 • Last ned Surface Repair Kit fra Microsoft

Når du har lastet ned det, installerer du verktøyet og kjører det. Følg instruksjonene på skjermen for å kjøre en rask diagnose og reparasjon av Surface-enheten. Hele prosessen skal ta omtrent 15 til 20 minutter.

Løsning 7: Installer Surface-appen

Hvis du vil få mest mulig ut av Surface-enheten din, kan du installere Surface-appen fra Microsoft Store - hvis du ikke allerede har det. Denne appen hjelper deg med å optimalisere Surface Pen-opplevelsen og sette opp bestemte innstillinger for enheten din.

Noen brukere sa at de løste sine Surface Pro 3 Pen- og OneNote-problemer etter installasjonen av denne appen. Du kan laste den ned fra butikken.

Vi håper at løsningene som er oppført i denne håndboken, har hjulpet deg med å fikse dine Surface Pen OneNote-problemer. Gi oss beskjed om hvilken metode som fungerte for deg.

RELATERTE GUIDER FOR Å KONTROLLERE:

 • Overflateoppdateringer venter? Slik løser du det i Windows 10
 • Fiks: Windows 10-oppsett mislyktes på Surface Pro 3
 • Hvordan reparere ødelagt Kingston pennstasjon på Windows 10

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i februar 2015 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.