FIX: Startskjermen gikk svart etter oppgradering til Windows 10

Windows 10-brukere har rapportert ett uvanlig problem etter oppdateringen fra Windows 8 / 8.1 til Windows 10. Ifølge dem, etter oppdateringen og omstartfasen, ble de igjen med en svart skjerm. Master Boot Record-problemer er hovedårsaken til dette problemet. Heldigvis kan du enkelt fikse dette hvis du har Windows 10 Recovery disk.

Hvis du ikke har en Windows 10-gjenopprettingsdisk, kan du bruke bootable installasjonsmediet til Windows 10 eller du kan finne en fungerende Windows 8.1-enhet og opprette en gjenopprettingsdisk.

Løst: Svart skjerm etter oppdatering av Windows 10

Løsning 1: Bruk Media Recovery Tool og bootrec / fixmbr

For å opprette en gjenopprettingsdisk fra en fungerende Windows 10-enhet må du gjøre følgende:

 • På arbeidsenheten går du til Søk.
 • I Søke sjarm typen Create a Recovery Drive.
 • Du får en melding om at du tillater at gjenopprettingsveiviseren for gjenopprettingsmedier kjører, så sørg for at du tillater det. Sett inn en skrivbar USB-nøkkel, men husk at alle filene dine på denne USB-nøkkelen slettes.
 • Etter det, i gjenopprettingsmediaveiviseren må du velge USB-nøkkelen som gjenopprettingsstasjonen.
 • Recovery Drive Creator vil formatere USB-nøkkelen og opprette en oppstartbar partisjon med gjenopprettingsverktøyene som er installert. Én prosessen er ferdig, start datamaskinen på nytt og start datamaskinen din via den nye USB-gjenopprettingsdisken.
 • Du må kanskje trykke ESC eller F9 under omstart for å velge startstasjonen. Etter at du har trykket på ESC eller F9, trenger du bare å velge USB-nøkkelen du opprettet under Recovery Drive Creator.
 • Fra gjenopprettingsdiskmenyen - velg feilsøking.
 • Fra menyen Feilsøking - velg Avanserte alternativer.
 • Fra menyen Avanserte valg velger du - Kommandoprompt.
 • Deretter skriver du " bootrec / fixmbr " i kommandoprompten og trykker Enter. Du bør se en bekreftelse som ovenfor, så skriv avkjøringen og trykk Enter for å avslutte.

Løsning 2: Kontroller eksterne enheter

Hvis du beholder alle dine eksterne enheter (mus, tastatur, ekstern stasjon) koblet til PCen under oppdateringen, kan dette noen ganger utløse problemer med svart skjerm. For å unngå dette, må du koble fra alle eksterne enheter og bare bruke berøringsplaten for å sjekke om oppdateringer.

Løsning 3: Bruk Clean Boot

Når du installerer nye oppdateringer, er den beste tilnærmingen å bare deaktivere alle unødvendige programmer og programmer. Dette trinnet er på en eller annen måte likt det forrige. Den eneste forskjellen er at nå kobler du "unødvendig programvare, ikke periferiutstyr.

 1. Gå til Start> skriv msconfig> trykk Enter
 2. Gå til Systemkonfigurasjon> klikk på fanen Tjenester> merk av for Skjul alle Microsoft-tjenester> klikk på Deaktiver alle.

 3. Gå til kategorien Oppstart> Åpne Oppgavebehandling.
 4. Velg hvert oppstartsposter> klikk Deaktiver> lukk Oppgavebehandling> start datamaskinen på nytt.

Etter at du har gjort det, har du to alternativer på skjermen ... du kan fortsette å Windows 8.1 / Windows 10 eller Slå av PCen og start den på nytt, som vi sterkt anbefaler.

Hvis problemet vedvarer, sjekk ut feilsøkingsveiledningene nedenfor for flere løsninger:

 • Full løsning: Svart skjerm etter pålogging på Windows 10, 8.1, 7
 • Fiks: Svart skjerm etter søvn i Windows 10
 • 2018 Fix: Windows 10 Black Screen med markør

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i desember 2014 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet