FIX: Telefonen vil ikke koble til WhatsApp Web

WhatsApp Web gjør det mulig for deg å få tilgang til kontoen din samtidig på telefonen, nettbrettet eller datamaskinen. Dette er spesielt så hvis du jobber på din PC eller laptop og ikke vil ha det med å sjekke telefonen din for å se hvem som har sendt deg en melding eller svart på teksten.

Du vil imidlertid ikke kunne nyte denne tjenesten hvis telefonen ikke er koblet til WhatsApp Web.

Telefonproblemer og telefonforbindelser er de to viktigste grunnene til at du ikke kan sende eller motta meldinger på WhatsApp Web. For telefonen er økten din en utvidelse av meldingen klienten, så WhatsApp Web kobles til telefonen din for å synkronisere meldingene slik at du kan se dem på begge enhetene.

Derfor, for å bruke WhatsApp Web, trenger du en aktiv konto på smarttelefonen, men hvis du ikke kan koble deg til telefonen, fungerer ikke Web heller. Hvis dette problemet vedvarer, kan det oppstå et tilkoblingsproblem på datamaskinen.

Vi har oppført noen løsninger for å hjelpe deg med å løse problemet, slik at du kan komme tilbake til praktiske meldinger.

FIX: Telefonen er ikke koblet til WhatsApp Web

 1. Foreløpige sjekker
 2. Løs problemer med tilkobling på Windows-telefonen
 3. Løs Captive WiFi-hotspots

1. Preliminære kontroller

Før du prøver noen løsninger nedenfor, må du sikre at du har en sterk og stabil internettforbindelse både på telefonen og datamaskinen for å bruke WhatsApp Web. Vanligvis, hvis tilkoblingen er slått av, vises en gul linje øverst på chatlisten som viser "datamaskin ikke tilkoblet", så sjekk om tilkoblingen er aktiv.

Hvis det vedvarer, oppdater siden, eller logg ut og logg inn igjen for å aktivere websesjonen din på nytt. Å gjøre dette:

 • Trykk på trepunktsmenyikonet
 • Velg Logg ut
 • Følg instruksjonene på skjermen for å logge inn igjen

Kontroller at du har den nyeste versjonen av Chrome, Firefox, Opera, Safari eller Microsoft Edge-nettlesere for å bruke tjenesten. Internet Explorer støttes ikke.

Sjekk om du er i et administrert Wi-Fi-nettverk som på kontoret eller på skolen / høyskolen, da nettverket kan være konfigurert til å blokkere eller begrense WhatsApp Web-tilkoblinger. Du kan be om nettverksadministrator for å omgå trafikken til web.whatsapp.com, * .web.whatsapp.com og * .whatsapp.net.

2. Løs problemer med tilkobling på Windows-telefonen

Hvis telefonen ikke er koblet til WhatsApp Web, kan det være et problem med Internett-tilkobling eller telefonens innstillinger. For å løse dette gjør du følgende:

 • Start telefonen på nytt, eller slå den av og på igjen
 • Oppdater WhatsApp til den nyeste versjonen som er tilgjengelig fra Microsoft Store
 • Åpne telefonens innstillinger, trykk deretter på Nettverk og trådløs, og trykk på Flymodus . Veksle for å slå av og på Flymodus, veksle for å slå Cellular data på, og / eller veksle for å slå Wi-Fi av og på.
 • Prøv å koble til forskjellige WiFi-hotspots.
 • Kontroller at Wi-Fi forblir på i hvilemodus.
 • Start på nytt Wi-Fi-ruteren.
 • Sjekk med mobilleverandøren om det er et problem
 • Gå til Microsofts nettsted og bekreft at APN-innstillingene er konfigurert riktig.
 • Hvis du har en Windows Phone laget av Nokia, laster du ned og bruker Connection Setup-appen fra Microsoft Store.
 • Oppgrader Windows Phone-operativsystemet til den nyeste versjonen som er tilgjengelig for din modell
 • Kontakt nettverksadministratoren for feilsøking av WiFi-tilkobling. Dette gjelder også hvis du er på offentlig Wi-Fi som din campus eller bedrift, og det har brannmurbegrensninger.
 • Ikke bruk den med proxy eller VPN, da dette kan påvirke tilkoblingen.

Merk: Disse trinnene fungerer også med Android- eller iOS-telefoner, men med subtile forskjeller i innstillinger.

3. Fest Captive Wi-Fi-hotspots

Noen ganger når telefonen ikke er koblet til WhatsApp Web, må du kontrollere om det er noen varsler fra WhatsApp-rapportering som du kanskje ikke kan koble til via en bestemt Wi-Fi-tilkobling. Hvis dette er slik, kan du være i et fanget Wi-Fi-nettverk.

Slike hotspots krever at du logger deg på før du kobler deg til Internett, så hvis du har en slik tilkobling, kan du enten koble fra den og deretter bruke mobildataene dine til å koble til Internett, eller logge deg på Wi-Fi-nettverket og navigere til hjemmesiden din.

Hvis problemet vedvarer, selv når du er logget på, koble fra Wi-Fi og glem forbindelsen i Wi-Fi-innstillingene, eller sjekk med nettverksadministratoren for å sikre at du kan koble deg til Wi-Fi-hotspot.

Gi oss beskjed hvis du klarte å løse problemet, eller hvis du opplever bestemte problemer, ved å legge igjen en kommentar i seksjonen nedenfor.