Løs: PAGE_FAULT_IN_FREED_SPECIAL_POOL feil i Windows 10

Blå skjerm av dødsfeil som PAGE_FAULT_IN_FREED_SPECIAL_POOL skyldes ofte maskinvareproblemer, og de kan være ganske alvorlige. Siden disse feilene vil starte datamaskinen på nytt hver gang de vises, er det viktig at du vet hvordan du fikser disse feilene på Windows 10.

Hvordan fikse PAGE_FAULT_IN_FREED_SPECIAL_POOL BSoD-feilen

Innholdsfortegnelse:

 1. Oppdater Windows 10 og drivere
 2. Kjør maskinvare feilsøkingsprogrammet
 3. Kjør SFC-skanningen
 4. Kjør DISM
 5. Fjern problematisk programvare
 6. Fjern overklokkingsinnstillinger
 7. Tilbakestill Windows 10
 8. Sjekk maskinvaren din

Fix - PAGE_FAULT_IN_FREED_SPECIAL_POOL Windows 10 feil

Løsning 1 - Oppdater Windows 10 og drivere

Mange operativsystemer har visse problemer med maskinvare og programvare, og Windows 10 er ikke noe unntak. Vanligvis er noen eldre maskinvare eller programvare ikke fullt kompatibel med Windows 10, og det kan føre til at en feil med Blue Screen of Death vises og starte PCen på nytt. For å unngå Blue Screen of Death-feil anbefales det at du bruker Windows Update ofte og laster ned de nyeste oppdateringene. Microsoft lanserer ofte nye oppdateringer, og mange av disse oppdateringene omhandler både maskinvare- og programvareproblemer. Derfor må du oppdatere Windows 10 hvis du har problemer med BSoD-feil.

I tillegg til å laste ned Windows-oppdateringer, er det også viktig at du holder driverne oppdatert. Drivere er en nøkkelkomponent som gjør at Windows 10 kan gjenkjenne og utnytte bestemt maskinvare, og hvis driveren din er utdatert eller buggy, kommer du til å møte en PAGE_FAULT_IN_FREED_SPECIAL_POOL Blue Screen of Death-feil.

For å fikse dette problemet må du oppdatere alle driverne dine, så husk å besøke maskinvareprodusentens nettsted og laste ned de nyeste driverne for maskinvaren din. Mange brukere rapporterte at dette problemet ble løst etter oppdatering av brikkesettdriverne, så sørg for å oppdatere dem først og deretter flytte til andre hovedkomponenter.

Oppdater drivere automatisk

Å søke etter sjåfører på egen hånd kan være tidkrevende. Så, vi anbefaler deg å bruke et verktøy som vil gjøre dette for deg automatisk. Å bruke en automatisk driveroppdaterer vil sikkert spare deg for å måtte lete etter drivere manuelt, og det vil alltid holde systemet oppdatert med de nyeste driverne.

Tweakbit's Driver Updater (godkjent av Microsoft og Norton Antivirus) vil hjelpe deg å oppdatere drivere automatisk og forhindre skade på PCen forårsaket av å installere feil driverversjoner. Etter flere tester konkluderte teamet vårt om at dette er den best automatiserte løsningen.

Her er en rask guide til hvordan du bruker den:

 1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater

 2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.

 3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

  Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Løsning 2 - Kjør maskinvare feilsøking

Nå skal vi henvende seg til Windows 10s egne feilsøkingsverktøy. Det første verktøyet vi skal søke hjelp fra, er "enhetlig" feilsøking. Dette verktøyet kan brukes til å håndtere ulike problemer, inkludert BSOD-problemene.

Slik løser du feilsøkingsprogrammet BSOD i Windows 10:

 1. Åpne Innstillinger-appen og gå til Oppdater og Sikkerhetsseksjonen .
 2. Velg Feilsøking fra menyen til venstre.
 3. Velg BSOD fra høyre rute og klikk Kjør feilsøking .

 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre feilsøkingsprogrammet.

Løsning 3 - Kjør SFC-skanningen

SFC-skanningen er et kommandolinjeverktøy som i utgangspunktet skanner datamaskinen din for potensielle feil, og løser dem hvis løsningen er tilgjengelig. Blant annet feil som SFC-skanningen kan hjelpe med, er BSOD-problemene.

Slik kjører du SFC-skanningen i Windows 10:

 1. Høyreklikk på Start-menyknappen, og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Skriv inn følgende linje og trykk Enter: sfc / scannow

 3. Vent til prosessen er ferdig (det kan ta en stund).
 4. Hvis løsningen er funnet, blir den automatisk brukt.
 5. Lukk nå Kommandoprompt og start datamaskinen på nytt.

Løsning 4 - Kjør DISM

Og den tredje feilsøkeren vi skal bruke er DISM. Deployment Image Servicing and Management (DISM) er et kraftig verktøy som gjenoppretter systembildet. Så det kan også løse potensielle BSOD-feil.

Vi går deg gjennom både standard og prosedyren som bruker installasjonsmediet nedenfor:

 • Standard måte
 1. Høyreklikk Start og åpne Kommandoprompt (Admin).
 2. Lim inn følgende kommando og trykk Enter:
   • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

 3. Vent til skanningen er ferdig.
 4. Start datamaskinen på nytt og prøv å oppdatere på nytt.
 • Med Windows installasjonsmedia
 1. Sett inn Windows-installasjonsmediet ditt.
 2. Høyreklikk Start-menyen, og velg kommandoprompt (Admin) fra menyen.
 3. I kommandolinjen skriver du inn følgende kommandoer og trykker på Enter etter hver:
  • dism / online / cleanup-image / scanhealth
  • dism / online / cleanup-image / restorehealth
 4. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter:
  • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth /source:WIM:X:SourcesInstall.wim:1 / LimitAccess
 5. Pass på å endre en X- verdi med brevet på den monterte stasjonen med Windows 10-installasjonen.
 6. Når prosedyren er ferdig, start datamaskinen på nytt.

Løsning 5 - Fjern problematisk programvare

Blue Screen of Death-feil kan skyldes programvare, og for å løse dette problemet må du finne og fjerne problematisk programvare fra PCen. Den vanligste årsaken til BSoD-feil er antivirusprogrammet ditt, og hvis du vil fikse denne feilen, må du fjerne alle tredjeparts antivirusprogrammer du har installert.

Husk at antivirusprogrammer har en tendens til å legge igjen bestemte filer og registeroppføringer etter at du har avinstallert dem. Derfor må du bruke dedikert fjerningsverktøy for å fjerne eventuelle filer knyttet til antivirusprogrammet ditt. Mange antivirusbedrifter har disse verktøyene tilgjengelige for nedlasting, så vær sikker på at du laster ned dem. Brukere rapporterte problemer med Norton Antivirus, men husk at nesten alle antivirusprogrammer kan føre til at PAGE_FAULT_IN_FREED_SPECIAL_POOL feil vises.

Selv om antivirus er årsaken til disse feilene, bør du vite at nesten alle programmer kan føre til at denne feilen vises. Ifølge brukerne hadde de problemer med Extreme Tune, og etter fjerning av den ble BSoD-feilen løst. Det er verdt å nevne at noen drivere kan føre til at dette problemet vises, og brukere rapporterte at gamle skriverdrivere forårsaket denne feilen. Hvis driveren forårsaker dette problemet, kan du fjerne det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows-tast + X for å åpne Power User-menyen og velg Enhetsbehandling fra listen.

 2. Når Enhetsbehandling åpnes, finn den problematiske driveren, høyreklikk den og velg Avinstaller .

 3. Etter at du har fjernet driveren, start datamaskinen på nytt.

Når datamaskinen starter på nytt, installerer Windows 10 standarddriveren. Hvis feilen ikke vises igjen, betyr det at feil driveren var problemet. Du kan fortsette å bruke standarddriveren, eller du kan oppdatere den, men sørg for ikke å installere den samme problematiske versjonen.

Løsning 6 - Fjern overklokkingsinnstillinger

Ved å bruke overklokkingsprogramvare kan du endre standardinnstillingene for maskinvaren din for å få bedre ytelse. Overklokking er en avansert prosedyre, og ved å overklokke maskinvaren din kan du forårsake permanent skade på PCen din hvis du ikke er forsiktig. I tillegg til permanent skade kan overklokking forårsake feil på PAGE_FAULT_IN_FREED_SPECIAL_POOL Blue Screen of Death, og for å løse dette problemet må du deaktivere alle overklokkingsinnstillinger.

Løsning 7 - Tilbakestill Windows 10

Hvis feilen PAGE_FAULT_IN_FREED_SPECIAL_POOL skyldes programvare, kan du fikse det ved å utføre Windows 10-tilbakestilling. Du bør vite at denne prosedyren ligner på ren installasjon, derfor er det nødvendig at du sikkerhetskopierer filene dine, fordi denne prosessen vil slette alle filer fra C-partisjonen din. Vi må nevne at du kanskje trenger en oppstartbar USB-minnepinne med Windows 10 for å fullføre dette trinnet, så vær sikker på å opprette en ved å bruke Media Creation Tool. For å utføre Windows 10 tilbakestill gjør du følgende:

 1. Start datamaskinen på nytt mens den starter. Gjenta dette trinnet noen ganger til du starter Automatisk reparasjon.
 2. Velg Feilsøking> Tilbakestill denne PCen> Fjern alt . Du kan bli bedt om å sette inn Windows 10 installasjonsmedier, så vær klar til å gjøre det.
 3. Velg bare stasjonen hvor Windows er installert> Bare fjern filene mine og klikk på Tilbakestill- knappen.
 4. Følg trinnene og fullfør tilbakestillingsprosedyren.

Når du er ferdig med Windows 10 tilbakestilling, kontroller om problemet er løst. Hvis BSoD-feilen vises igjen, er det mest sannsynlig at visse maskinvarekomponenter forårsaker denne feilen.

Løsning 8 - Sjekk maskinvaren din

PAGE_FAULT_IN_FREED_SPECIAL_POOL kan være forårsaket av feil maskinvare, oftest RAM, så vær sikker på å teste RAM-modulene en etter én til du finner feilen. Ifølge brukerne ble feilen løst etter å ha funnet og erstattet det defekte RAM-modulet, men hvis RAM-en fungerer som den skal, må du kontrollere alle andre maskinvarekomponenter. Vi anbefaler at du laster ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel maskinvarefeil, men også filtap og skadelig programvare.

PAGE_FAULT_IN_FREED_SPECIAL_POOL Blue Screen of Death-feilen kan forårsake mange problemer, men vi håper at våre løsninger hjalp deg med å fikse denne feilen.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i juni 2016 og har siden blitt fullstendig oppdatert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.