Fix: Opera åpner to faner

Foruten Chrome, Firefox og Microsofts topphund, Edge, er det Opera, som av mange grunner er den valgte nettleseren for så mange brukere. Men selv om du får den innebygde VPN og AdBlocker, har Opera, som alle andre, sporadiske ytelsesproblemer. En av disse er ganske merkelig, og det handler om å åpne to faner hver gang du prøver å åpne en enkelt.

Dette er neppe det problemet vi kan tilordne Opera selv og unngå skadelig programvare som er den sannsynlige årsaken. Det er ikke bug eller paranormale krefter, det er en nettleser hijacker. Så, hvis du sitter fast med spøkens to faner, må du kontrollere trinnene nedenfor.

Hvordan stoppe Opera fra å åpne to faner hver gang du åpner en ny kategori

 1. Sjekk utvidelsene
 2. Søk etter skadelig programvare
 3. Installer Opera på nytt

1: Kontroller utvidelsene

Når det ble innført, ble nettleserutvidelsene den uerstattelige delen av nettleseropplevelsen. Det er det samme for Chrome, Firefox, Opera, eller til og med Edge. Men dette hele nye tilleggsmarkedet åpnet muligheten for ondsinnede bruksområder også. Det er hundrevis hvis ikke tusenvis av nettleserkapere som kommer hovedsakelig fra de mistenkelige tredjepartswebsider eller med de usikre applikasjonene som bloatware.

Når de er der, er fokuset hovedsakelig på tvungen annonser, og derfor er disse ondsinnede utvidelsene trolig Adware. Det tvunget oppblåsthet på skjermen med alle typer annonser kan også resultere i å åpne ulike popup-vinduer eller flere faner mot din vilje. Til det formål anbefaler vi deg å sjekke utvidelsene og fjerne alt merkelig. Hvis det ikke hjelper, kan du prøve å tilbakestille Opera til standardverdier og flytte derfra.

Slik fjerner du utvidelser i Opera:

 1. Åpne Opera .
 2. Klikk på menyen øverst til venstre.
 3. Åpne utvidelser> utvidelser .

 4. Fjern mistenkelige utvidelser fra listen ved å klikke på 'X' i høyre hjørne.

Følg disse trinnene for å tilbakestille Opera-innstillinger:

  1. Lukk Opera-nettleseren.
  2. Naviger til denne plasseringen:
   • C: \ Brukere \ ditt brukernavn \ AppData \ Roaming \ Opera \ Opera \
  3. Slett Operapref.ini- filen og start nettleseren på nytt.

2: Skann etter skadelig programvare

Tydeligvis blir de ondsinnede utvidelsene og nettleserkapslene over tid mye mer motstandsdyktige over tid. Noen ganger kan ingenting gjøres i selve nettleseren, og du må endre tilnærmingen. I dag pleier de å lage en registerinngang, spredt over systemet og påvirke flere nettlesere i stedet for bare en. På grunn av det, den ormegenskapen til de moderne nettleserkapperne, må du utføre en grundig skanning og eliminere alle trusler.

Nå bør du bruke antimalware-programvaren for å eliminere mulige virusinfeksjoner. For å fjerne bloatware- og spøkelsesadwareprogrammer, anbefaler vi Malwarebytes AdWareCleaner.

Du kan bruke noen gi et antivirusverktøy fra tredjepart for virusskanningen, men vi anbefaler fullt ut Bitdefender, som i mange henseender er det beste verktøyet du kan få for pengene. Hvis du er interessert i å bruke systemressursene, bør Windows Defender få jobben gjort. Slik kjører du det i Windows 10:

 1. Be om Windows Defender fra varslingsområdet på oppgavelinjen.
 2. Velg Virus og trusselbeskyttelse .

 3. Velg Avansert skanning .

 4. Velg Windows Defender Offline scan .
 5. Klikk på Scan nå .

Og du bør følge disse trinnene for å bruke Malwarebytes AdWareCleaner:

 1. Last ned Malwarebytes ADWCleaner, her.
 2. Kjør verktøyet og klikk Scan .

 3. Vent til skanningen er ferdig og fjern alt funnet adware eller bloatware og start datamaskinen på nytt.

3: Installer Opera på nytt

Til slutt kan vi anbefale deg å utføre en ren installasjon av Opera-nettleseren. Dette bør fjerne alle spor av skadelig programvare slik at du kan starte fra en skrap. Dette anbefales, selv om problemet med "dual tab" er borte. Selvfølgelig bør du først sikkerhetskopiere bokmerkene og passordene dine før du gjør det.

Slik gjør du en ren reinstallasjon av Opera i Windows 10:

 1. I Kontrollpanel for Windows skriver du Kontrollpanel og åpner den fra listen over resultater.
 2. Innenfor kategorivisningen, åpne Avinstaller et program .
 3. Høyreklikk Opera og velg Avinstaller .
 4. Bruk IOBit Uninstaller (gratis nedlasting) for å slette alle registret verdier og gjenværende mapper.
 5. Start datamaskinen på nytt.
 6. Last ned den nyeste versjonen av Opera-nettleseren her.
 7. Kjør installasjonsprogrammet.

Det burde gjøre det. Hvis du har et spørsmål eller et forslag til problemet med Opera, åpner to faner uten grunn, sørg for å fortelle oss i kommentarfeltet nedenfor.