FIX: Ups, det var et problem med diktat i Microsoft Office

Bruk av tale i stedet for å skrive har mer enn én fordel. Mange brukere foretrekker diktat sterkt, og selv om det fortsatt er ubrent funksjon, blir det bedre med litt hjelp fra AI-teknologien. La oss ta Microsoft Office som et eksempel. Når du er vant til, er det mye lettere å diktere teksten din til Word enn å skrive den ned for noen brukere.

Dessverre, noen brukere løser problemer med diktat som " Ups, det var et problem med diktat " opptrådte plutselig. Det er ulike grunner for denne forekomsten, og vi sørget for å prøve å fikse det i trinnene nedenfor.

Slik løser du diktatproblemer i Office-applikasjoner

 1. Kjør feilsøkingsprogrammet Tale
 2. Inspiser mik-drivere
 3. Reparer Office-installasjon
 4. Installer Office på nytt

Løsning 1 - Kjør feilsøkingsprogrammet Tale

La oss begynne med å eliminere din mikrofon som mulig oppstartsmotor. Det første trinnet du kan prøve, er å bruke den innebygde Tale feilsøkeren. Denne feilsøkingsprogrammet bør kjøre en rekke tester for å finne ut om mikrofonen din er riktig konfigurert eller ikke.

Det kan ikke hjelpe deg med å løse problemet hvis drivere står på spill. Det krever en manuell tilnærming.

Slik kjører du Feilsøking av tale i Windows 10:

 1. Trykk på Windows-tasten + I for å åpne Innstillinger .
 2. Velg Oppdater og Sikkerhet .
 3. Velg Feilsøking fra venstre rute.
 4. Utvid feilsøkingsprogrammet Tale og klikk Kjør feilsøkingsprogrammet.

Løsning 2 - Kontroller mikroprodusenter og tillatelser

Den andre viktige tingen vi må inspisere før du flytter til Office-relatert feilsøking, er mic-driveren. De fleste opptaksenheter vil fungere umiddelbart da Windows Update vil håndtere drivere.

Det er imidlertid ikke alltid tilfelle, så du må installere dem manuelt. For det første, la oss installere generiske drivere og flytte derfra:

 1. Høyreklikk Start og åpne Enhetsbehandling .
 2. Utvid lydinnganger og utganger .

 3. Høyreklikk på din mikrofon (eller mikrofoner hvis du ser flere enheter) og velg Avinstaller enhet .
 4. Start datamaskinen på nytt og kom tilbake til Enhetsbehandling .
 5. Drivere skal oppdateres automatisk, men du kan alltid gjøre det manuelt ved å høyreklikke på mikrofonen i den nevnte delen og installere driverne.

Windows Update har også en tendens til å bryte drivere, så det er ikke akkurat en dårlig ide å rulle tilbake. På den annen side er den beste måten å sørge for å skaffe drivere fra OEMs støtteside.

Når vi har behandlet drivere, la oss sjekke tillatelser. Kontroller at Office har tillatelse til å få tilgang til din mikrofon. Du kan gjøre det ved å følge disse instruksjonene:

 1. Trykk på Windows-tasten + I for å åpne appen Innstillinger .
 2. Velg personvern .
 3. Velg Mikrofon fra venstre rute.
 4. Under " Velg hvilke apper som kan få tilgang til mikrofonen din ", bytt på kontoret .

Løsning 3 - Reparasjon av Office-installasjon

Hvis lydopptaksenheten ikke er et faktisk problem, kan vi flytte til Office-feilsøking. Den beste måten å løse alle Office-problemer er ved å reparere installasjonen. Dette er en vanlig løsning, og det tar ikke for mye av din dyrebare tid. Som mange andre tilfeller viste, har installasjon av 365 Office og dets forgjengere en tendens til å gå korrupte.

Derfor foreslår vi å navigere til Kontrollpanel og reparere installasjonen. Slik gjør du det:

 1. I Kontrollpanel for Windows skriver du Kontroll og åpner Kontrollpanel .
 2. Velg Avinstaller et program .
 3. Høyreklikk på kontoret og klikk på Reparer .

Løsning 4 - Installer Office på nytt

Til slutt, hvis ingen av de foregående trinnene hjalp deg med å løse problemet, foreslår vi at du gjør en ren installasjon på nytt. Du finner oppsettet på det offisielle Office-nettstedet og laster det ganske enkelt.

Men på forhånd, la oss avinstallere Office fra din PC ved å følge trinnene fra den forrige løsningen. Bare, i stedet Reparer, velg Avinstaller fra kontekstmenyen.

Deretter kjører du installasjonsprogrammet og logger deg på med legitimasjonene dine. Deretter bør du kunne bruke diktat i Office-programmer uten ytterligere problemer. På den annen side, hvis du fortsatt ikke klarer å gjøre det, bør du ta kontakt med den offisielle støtten og angi problemet ditt.

Med det sagt kan vi konkludere med denne artikkelen. Bare hvis du har noen alternative løsninger eller muligens et spørsmål eller to, ikke glem å legge dem inn i kommentarfeltet nedenfor. Vi vil gjerne høre fra deg.