FIX: Mushjulet virker ikke på Chrome i Windows 10, 8.1

Noen Chrome-nettlesere har blitt rapportert at deres museskive ikke fungerer i Windows 10, 8.1. Les denne veiledningen for å lære hvordan du kan løse dette problemet.

Vi er tilbake på det igjen, denne gangen, med noen som klager på Google-produktforaene de har problemer med musens funksjonalitet, mens du bruker Chrome-nettleseren i Windows 10, 8.1. Chrome-versjonen som tilsynelatende er den nyeste versjonen. Slik er problemet beskrevet i forumtråden:

Siden oppdateringen til Windows 8.1, fungerer ikke musens hjul i Chrome i Metro-modus, ingen rulling, ingen zoom (med Ctrl). Bare hjulet klikk fungerer. I skrivebordsmodus virker det helt fint. Jeg prøvde med og uten utvidelser, spesielt Logitech glatt bla (som jeg bare installerte etter begynnelsen av problemet), ingen endring.

Tilsynelatende skjer problemet bare når Chrome blir brukt i det Moderne brukergrensesnittet (eller Metro, som noen fortsatt kalder det). Mens du bruker Chrome-nettleseren i skrivebordsmodus i Windows 10, 8.1, har ingen problemer blitt oppdaget. Her er noen forslag som hjelper deg med å løse dette problemet:

Mushjulet ruller ikke i Google Chrome

  1. Aktiver og deaktiver rull-inaktive vinduer noen ganger
  2. Deaktiver nettleserutvidelser
  3. Aktiver universell rulling
  4. Legg til Logitech Smooth Scrolling-utvidelsen
  5. Gjenopprett Chrome til standardinnstillinger

1. Aktiver og deaktiver rull-inaktive vinduer noen ganger

  1. Gå til Innstillinger> velg Enheter> Mus og pekefelt
  2. Gå til alternativet Rull inaktivt Windows og deaktiver det. Vent noen sekunder og aktiver deretter igjen. Gjenta denne handlingen et par ganger, og kontroller at mushjulet reagerer på Chrome.

2. Deaktiver nettleserutvidelser

Enkelte brukere bekreftet at deaktivere nettleserutvidelser hjalp dem med å løse dette problemet. Hvis dette problemet oppsto kort tid etter at du har installert en bestemt utvidelse, begynner du med å deaktivere de nylig lagt tilstillingene. Hvis problemet vedvarer, kan du prøve å deaktivere alle Chrome-utvidelsene dine. Sjekk om problemet vedvarer.

3. Aktiver universell rulling

Mange brukere bekreftet på Googles forum som muliggjør universell rulling og legge til Chrome i listen over unntak, løst dette problemet. Brukerne som først foreslo denne løsningen brukte den på en Lenovo laptop og beskrev metoden som følger:

Kontrollpanel> Alle kontrollpanelelementer> Mus, gå til "Lenovo" -fanen og velg "Avanserte egenskaper", gå til "Hjul" -fanen, kontroller at aktivering av universell rulling er valgt, velg "Unntak" og på skjermen som dukker opp " Legg til "Chrome til listen, og rullehjulet begynner å virke i krom.

4. Legg til Logitech Smooth Scrolling-utvidelsen

Hvis du bruker en Logitech-mus, kan du prøve å installere Glatt Scrolling-utvidelsen fra Chrome Nettmarked. Mange brukere bekreftet at denne løsningen virket for dem, så prøv det som det kan gjøre trikset for deg også.

5. Gjenopprett Chrome til standardinnstillinger

Hvis problemet vedvarer, kan du prøve å gjenopprette Chrome standardinnstillinger. For å gjøre dette, klikk på trepunktsmenyen og velg Innstillinger. Klikk nå på Avansert, bla ned til bunnen av siden og velg ' Gjenopprett innstillinger til de opprinnelige standardene '.

Hvis ingenting virket, prøv å installere Google Chrome på nytt.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i november 2013 og har siden oppdatert for friskhet og nøyaktighet.