Fiks: Mangler. DLL-filer etter jubileumsoppdatering

Windows 10 Anniversary Update er endelig her, og selv om mange av oss er begeistret for det, rapporterte antall brukere visse problemer med det. Mange brukere rapporterte at enkelte .dll-filer mangler etter installering av jubileumsoppdateringen, så la oss se om det finnes en måte å løse dette problemet på.

Hvordan løse problemer med manglende .dll-filer etter jubileumsoppdatering?

Årsdag Oppdatering er en av de største oppdateringene i Windows 10 så langt, og en slik massiv oppdatering kan noen ganger føre til visse problemer. Årsdag Oppdatering brakte mange nye funksjoner og endringer, men noen av disse endringene førte til visse problemer. Ifølge brukerne mangler visse .dll-filer etter installering av jubileumsoppdateringen, og det forhindrer at enkelte programmer kjører.

Brukere rapporterte problemer med manglende .dll-filer, og ifølge dem er de vanligste manglende filene MSVCP100.dll, OpenCL.dll, MFPlat.dll og ext-ms-win-gdi-desktop- | 1-1-0.dll .

Rask løsning for ulike problemer på Windows 10

 • Trinn 1 : Last ned denne PC-skanne og reparasjonsverktøyet
 • Trinn 2 : Klikk på "Start Scan" for å finne Windows-problemer som kan forårsake. DLL- feil i Windows 10
 • Trinn 3 : Klikk på "Start Repair", og søknaden finner og erstatter de manglende .dll-filene.

Løsning 1 - Kjør System File Checker

System File Checker, også kjent som sfc scan, er et kommandolinjeverktøy som skanner Windows 10-installasjonen for eventuelle ødelagte eller skadede filer. Skanningen kontrollerer operativsystemet og erstatter alle kjernevinduer som er skadet. Dette er en enkel prosess, og du kan utføre det ved å følge disse trinnene:

 1. Start Kommandoprompt som administrator. Du kan gjøre det ved å trykke Windows Nøkkel + X og velge Kommandoprompt (Admin) fra menyen.

 2. Når Kommandoprompt åpnes, skriv inn sfc / scan og vente på at skanningen skal fullføres. Ikke lukk Kommandoprompt mens sfc-skanningen kjører.

 3. Etter at skanningen er fullført, lukk Kommandoprompt og kontroller om problemet er løst.

Løsning 2 - Utfør ren oppstart

Noen ganger kan tredjepartsprogrammer forstyrre Windows 10 og forårsake manglende .dll feilmeldinger som skal vises. For å fikse dette problemet, foreslår noen brukere å utføre Clean Boot. For å gjøre det, følg disse trinnene:

 1. Trykk på Windows-tast + Skriv inn msconfig . Trykk Enter eller klikk OK .

 2. Velg Selektiv oppstart og fjern merket for Last opp oppstartsposter .

 3. Gå til kategorien Tjenester og merk av for Skjul alle Microsoft-tjenester . Klikk på Deaktiver alle- knappen.

 4. Gå til Startup- fanen og klikk på Åpne oppgavebehandling .

 5. Du får se en liste over oppstartsprogrammer. Høyreklikk hvert element på listen og velg Deaktiver . Alternativt kan du bare velge et program og klikke på Deaktiver- knappen.

 6. Etter å deaktivere alle oppstartsprogrammer, lukk Oppgavebehandling og klikk Bruk og OK i Systemkonfigurasjonsvindu .
 7. Start datamaskinen på nytt.

Hvis dette problemet er løst etter å ha utført Clean Boot, må du gjenta de samme trinnene og aktivere tjenester og apper en etter en til du finner den som forårsaker at dette problemet vises.

Løsning 3 - Kopier OpenCL.dll fra Windows.old-katalogen

OpenCL.dll-filen er relatert til grafikkortet ditt, og hvis du installerte jubileumsoppdateringen, er det svært sannsynlig at den opprinnelige OpenCL.dll-filen ble fjernet fra installasjonen. For å fikse denne feilen kan du bare installere de nyeste grafikkortdriverne. Alternativt kan du kopiere denne filen fra windows.old-katalogen.

Windows 10 Anniversary Update vil installere en ny versjon av Windows 10 på harddisken din mens du holder den gamle versjonen i tilfelle du vil rulle tilbake. Windows.old-mappen inneholder alle dataene dine fra den forrige versjonen av Windows 10, inkludert filen OpenCL.dll. For å løse problemet med manglende OpenCL.dll-fil, gå ganske enkelt til C: \ windows.old \ Windows \ System32 \ mappen, finn den manglende .dll-filen og kopier den til C: \ Windows \ System32 \ -mappen.

Løsning 4 - Last ned den nyeste Windows Media Feature Pack

Du vet kanskje ikke, men det finnes to forskjellige versjoner av Windows 10 tilgjengelig. Begge versjonene fungerer det samme, men en versjon mangler visse funksjoner. På grunn av EU-kommisjonen, må Microsoft frigjøre N-versjonen i Europa og KN-versjonen i Korea. Begge disse versjonene fungerer som den vanlige versjonen av Windows 10, de har de samme grunnleggende kjernefunksjonene, men enkelte programmer og teknologier mangler fra N og KN-versjonene av Windows 10.

Manglende apper inkluderer musikk, video, stemmeopptaker, skype og windows media player, og uten disse programmene og relaterte teknologier vil enkelte programmer ikke fungere. Heldigvis kan du løse dette problemet ved å laste ned og installere Windows Media Feature Pack.

Før årsjubileumsoppdateringen hadde brukere problemer med Plex Media Server og manglet MFPlat.dll-fil, men de klarte å fikse det ved å installere Windows Media Feature Pack. Dessverre rapporterte flere brukere at installering av funksjonspakken ikke løser problemet for dem.

Microsoft har nylig lansert en ny versjon av Windows Media Feature Pack for Windows 10 Anniversary Update, og etter at du lastet ned og installert den nyeste versjonen, løser problemet med Plex Media Server og MFPlat.dll filen.

For å laste ned og installere den nyeste Windows Media-pakken, følger du disse trinnene:

 1. Gå til nedlastingssiden for Media Feature Pack og klikk på Last ned-knappen.

 2. Nå har du muligheten til å velge mellom 64-biters eller 32-bitersversjonen. Hvis du har 64-biters versjon av Windows 10 installert, må du sjekke KB3133719-x64.msu.msu . 32-biters Windows 10-brukere bør sjekke KB3133719-x86.msu.msu- versjonen.
 3. Når du har valgt riktig versjon, klikker du på Neste .

 4. Nedlastingsprosessen starter automatisk.
 5. Når installasjonsfilen er lastet ned, kjør den og følg instruksjonene for å installere Media Feature Pack.

Etter installering av Windows Media Feature Pack, prøv å kjøre Plex Media Server igjen. Hvis du installerte den nyeste versjonen av Media Feature Pack, må MFPlat.dll-feilen være fullstendig. Husk at dette problemet bare påvirker Windows 10 KN og N-eiere.

Løsning 5 - Vent på offisiell løsning fra Microsoft

App-utviklere oppdaget at enkelte funksjoner som DeviceCapabilitiesExW (bare unicode) blir omdirigert til extms-win-gdi-desktop- | 1-1-0.dll-filen som ikke eksisterer i jubileumsoppdatering. Ifølge app-utviklere, håndteres denne funksjonen av gdi32.dll, men nå bruker den en annen .dll-fil som ikke er tilgjengelig. Vi vet ikke hvorfor dette problemet oppstår, men vi håper at Microsoft vil takle dette problemet i nær fremtid. Hvis favorittprogrammet ditt ikke fungerer på grunn av denne feilen, kan det hende du må vente til app-utviklerne oppdaterer det og gir en riktig løsning. Siden dette problemet ikke rapporteres om en eldre versjon av Windows 10, kan du også unngå dette problemet ved å avinstallere Windows 10 Anniversary Update og bytte til den eldre byggingen.

Årsdag Oppdatering er en stor oppdatering med mange fantastiske funksjoner, men problemer med manglende. DLL-filer kan ødelegge visse applikasjoner helt. Hvis du har disse problemene, foreslår vi at du prøver noen av våre løsninger, men hvis problemet vedvarer, anbefaler vi at du holder både Windows 10 og favorittprogrammer oppdatert og venter på offisiell løsning.