Løsning: Manglende batteriikon i Windows 10

Mange brukere av Windows 10 har rapportert at batteriikonet har gått glipp av oppgavelinjen, spesielt etter oppgradering fra en eldre versjon av Windows. I denne artikkelen skal jeg vise deg noen ting for å prøve å få batteriikonet tilbake på plass.

Her er noen flere eksempler på dette problemet:

 • Batterisymbolet gråte ut Windows 10 - Dette er et veldig lignende problem, og du kan også bruke de fleste av disse løsningene på det.
 • Batterikort mangler Windows 7 - Selv om vi snakker om Windows 10 her, skjer dette også på bærbare datamaskiner som kjører Windows 7, og de fleste av følgende løsninger er fortsatt gyldige.
 • Batteriprosentitet mangler Windows 10 - Et annet vanlig problem som kan løses med løsningene nedenfor.
 • Lenovo batterimåler viser ikke Windows 10 - Dette problemet er mer vanlig på Lenovo bærbare datamaskiner enn på andre produsenters maskiner.
 • Windows 10 batteri ikon låst - Et annet vanlig problem med bærbare datamaskiner som kjører Windows 10.

Hva skal jeg gjøre hvis batteriikonet mangler i Windows 10

Innholdsfortegnelse :

 1. Aktiver batteriikonet
 2. Skann etter maskinvareendringer
 3. Kjør SFC-skanningen
 4. Start Windows Utforsker på nytt
 5. Kjør maskinvare feilsøking
 6. Kjør DISM
 7. Oppdater Windows
 8. Oppdater drivere
 9. Oppdater BIOS
 10. Deaktiver og reaktiver maskinvare i Enhetsbehandling

Løs: Batterikonfigurasjon mangler fra oppgavelinjen i Windows 10

Rask løsning for å fikse ulike PC-problemer

 • Trinn 1 : Last ned denne PC-skanne og reparasjonsverktøyet
 • Trinn 2 : Klikk på "Start Scan" for å finne Windows-problemer som kan forårsake "Manglende batteri-ikon"
 • Trinn 3 : Klikk på "Start Repair" for å fikse alle problemer.

Løsning 1 - Aktiver batteriikon

Windows 10 gir oss muligheten til å velge hvilke ikoner som vises i oppgavelinjen og til og med muligheten til å deaktivere dem helt. Denne funksjonen kan bli funnet ved å åpne vinduet Innstillinger fra Start-menyen og velge System- delen. Fra menyen til venstre velger du Varsler og handlinger .

Det første du må sjekke er at Power-ikonet er aktivert. For å gjøre det, klikk på Slå systemikoner på eller av, og kontroller at Strøm er aktivert.

Deretter må du kontrollere at batteriikonet er satt til å vises i oppgavelinjen. For dette gå tilbake til forrige vindu og klikk på Velg hvilke ikoner som vises på oppgavelinjen . Se etter Power-ikonet og aktiver det.

Løsning 2 - Skann etter maskinvareendringer

Hvis du nylig har byttet ut laptopbatteriet, er det en sjanse for at operativsystemet ditt fortsatt ikke har bekreftet det. Så det er lurt å raskt skanne etter endringer i maskinvare, og la systemet gjenkjenne det nye batteriet.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det, følger du disse instruksjonene:

 1. Gå til Søk, skriv kontrollpanel i søkefeltet, og åpne Kontrollpanel .
 2. Gå til Maskinvare og lyd > Legg til en enhet .

 3. Vent på veiviseren for å finne batteriet.
 4. Start datamaskinen på nytt.

Løsning 3 - Kjør SFC-skanningen

Hvis ingen av de tidligere løsningene klarte å få jobben, skal vi prøve med noen feilsøkingsløsninger. Og den første i køen er SFC-skanneren.

SFC-skanneren er et innebygd feilsøkingsverktøy som er utformet for å håndtere ulike systemrelaterte problemer. Og det kan også være nyttig i vårt tilfelle. Slik kjører du SFC-skanningen i Windows 10:

 1. Gå til Søk, skriv cmd, og åpne Kommandoprompt som administrator.
 2. Skriv inn følgende kommando, og trykk Enter: sfc / scannow

 3. Vent til prosessen er ferdig (det kan være lang).
 4. Start datamaskinen på nytt

Løsning 4 - Start Windows Utforsker på nytt

En annen løsning som noen brukere rapporterte som potensielt nyttig, gjenoppretter Windows Utforsker. Det er ganske enkelt å starte Windows Utforsker i Windows 10, og hvis du ikke er sikker på hvordan du bare følger disse instruksjonene:

 1. Høyreklikk Start-menyen, og gå til Oppgavebehandling .
 2. Rull ned og finn Windows Utforsker- prosessen.
 3. Klikk Windows Utforsker-prosessen, og gå til Startnytt .

 4. Start datamaskinen på nytt.

Løsning 5 - Kjør maskinvare feilsøking

Hvis du kjører Windows 10 Spring Creators Update eller senere, har du et samlet feilsøkingsalternativ for å løse ulike maskinvare- og systemproblemer. Slik løser du feilsøkingsprogrammet:

 1. Gå til Innstillinger > Oppdatering og sikkerhet .
 2. Gå over til fanen Feilsøking .
 3. Rull ned og klikk Maskinvare og enheter .

 4. Klikk nå Kjør feilsøkingsprogrammet .
 5. Følg ytterligere instruksjoner på skjermen, og vent på at veiviseren slutter å justere datamaskinen.
 6. Start datamaskinen på nytt.

Løsning 6 - Kjør DISM

Og til slutt, hvis ingen av de tidligere nevnte feilsøkingsprogrammene klarte å få jobben, skal vi kjøre et siste feilsøkingsverktøy. Det verktøyet er DISM (Deployment Image Servicing and Management). DISM ligner på SFC-skanningen, men er kraftigere. Så det er en sjanse for at denne feilsøkeren faktisk vil løse problemet.

Slik kjører du DISM i Windows 10:

 1. Skriv cmd i Søk, høyreklikk på kommandoprompt og kjør det som administrator.
 2. I kommandolinjen kopierer du disse linjene en etter en, og trykker på Enter etter hver:
  • DISM / online / Cleanup-Image / ScanHealth

  • DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth
 3. Vent til prosedyren er ferdig (det kan ta opptil 10 minutter).
 4. Start datamaskinen på nytt.

Løsning 7 - Oppdater Windows

Microsoft jobber kontinuerlig med å forbedre Windows 10, og disse forbedringene leveres som oppdateringer via Windows Update-funksjonen. Disse oppdateringene kan inneholde sikkerhetsoppdateringer, ytelsesforbedringer og feilrettinger, og er det første stedet å lete etter reparasjon av Windows-problemer.

Hvis du vil installere de nyeste oppdateringene for Windows 10, åpner du Start-menyen og velger Innstillinger . Gå over til Oppdaterings- og sikkerhetsseksjonen, og klikk på knappen Søk etter oppdateringer .

Etter at Windows Update har fullført nedlasting og installering av oppdateringer, start maskinen på nytt for å forsikre deg om at de nye innstillingene blir brukt.

Løsning 8 - Oppdater drivere

De fleste Windows 10-brukere har oppgradert fra tidligere versjoner som Windows 7 eller Windows 8.1. Hva dette betyr er at de kanskje fortsatt bruker drivere designet for de eldre versjonene og må oppdateres. Windows Update gjør en god jobb med å levere de nyeste generiske driverne, men noen ganger er det ikke nok.

For å se etter de nyeste driverne som er tilgjengelige for maskinen, gå til produsentens nettsted, gå til Support eller Download- delen og velg datamaskinens modellnummer. En av de viktigste driverne å lete etter er den for brikkesettet.

Oppdater drivere manuelt

Hvis du ikke vil ha problemer med å oppdatere drivere manuelt, anbefaler vi sterkt at du gjør det automatisk ved å bruke Tweakbit's Driver Updater-verktøy. Dette verktøyet er godkjent av Microsoft og Norton Antivirus. Etter flere tester konkluderte vårt team at dette er den beste automatiserte løsningen. Nedenfor finner du en rask guide til hvordan du gjør det:

  1. Last ned og installer TweakBit Driver Updater .

  2. Når programmet er installert, begynner programmet automatisk å skanne PCen din for utdaterte drivere. Driver Updater vil sjekke de installerte driverversjonene dine mot sin sky database med de nyeste versjonene og anbefale riktige oppdateringer. Alt du trenger å gjøre er å vente på at skanningen skal fullføres.
  3. Ved fullføringen av skanningen får du en rapport om alle problemdriverne som er funnet på PCen. Gå gjennom listen og se om du vil oppdatere hver sjåfør individuelt eller alt på en gang. For å oppdatere en driver om gangen, klikk koblingen Oppdater driver, ved siden av drivernavnet. Eller bare klikk på "Oppdater alle" -knappen nederst for å installere alle anbefalte oppdateringer automatisk.

Merk: Noen drivere må installeres i flere trinn, slik at du må trykke "Oppdater" -knappen flere ganger til alle komponentene er installert.

Løsning 9 - Oppdater BIOS

BIOS er en viktig del av datamaskinen som muliggjør kommunikasjonen mellom operativsystemet og maskinvarekomponentene. Produsenter publiserer BIOS-oppdateringer med reparasjoner og forbedringer på samme måte som Microsoft gjør med Windows.

For å sjekke BIOS-versjonen som er installert på maskinen din, må du trykke på Windows / Microsoft + R-tastene . Dette vil ta opp kjørevinduet .

Her må du skrive msinfo32 og deretter trykke Enter-tasten eller klikke OK . Du blir deretter hilst med vinduet Systeminformasjon . I høyre rute lete etter BIOS Version / Date- linjen og noter seg dens verdi.

Nå er alt du trenger å gjøre, gå over til produsentens supportside, se etter maskinmodellen din og se etter den nyeste BIOS-versjonen som er tilgjengelig. Hvis versjonen som er oppført på nettstedet, er nyere enn den som er installert, anbefales det at du bruker oppdateringen. Du finner vanligvis instruksjoner for denne prosessen på samme side.

Vennligst følg instruksjonene nøyaktig som produsenten viser dem, da oppdatering av BIOS er en delikat prosess og kan forårsake problemer hvis det ikke er gjort riktig.

Løsning 10 - Deaktiver og reaktiver maskinvare i Enhetsbehandling

En annen ting å prøve, er å deaktivere og re-aktivere batterihardwaren og ACPI-komponenten. Dette er en løsning som løst problemet med manglende batteriikon for mange brukere av Windows 10.

HøyreklikkStart-menyknappen og velg Enhetsbehandling . Du kan også søke etter Enhetsbehandling og åpne den derfra. Nå utvider batteriseksjonen, høyreklikkMicrosoft AC Adapter og velg Deaktiver . Gjenta prosessen for Microsoft ACPI-kompatibelt kontrollmetode batteri .

Etter at deaktivere begge må du aktivere dem igjen. For å gjøre det, høyreklikk igjen på hver enkelt og velg Aktiver . Hvis dette var årsaken til problemet ditt, skulle batteriikonet vises umiddelbart.

Noen ganger er dette ikke nok, og du må avinstallere og installere dem på nytt. For dette må du høyreklikke på hver og velge Avinstaller . Etter at de er avinstallert, høyreklikk på datamaskinens navn øverst i listen og velg Skann etter maskinvareendringer . Dette vil tvinge Windows til å oppdage maskinvarekomponentene og installere dem tilbake.

Det handler om det. Jeg håper absolutt at minst en av disse løsningene bidro til å løse problemet med batteriets indikator som mangler i Windows 10. Hvis du har ytterligere kommentarer, spørsmål eller forslag, bare skriv dem ned i kommentarene nedenfor.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig utgitt i mai 2016 og har siden blitt fullstendig oppgradert og oppdatert for friskhet, nøyaktighet og fullstendighet.