Fix: Media Creation Tool Acess nektet når du flytter Windows 10 ISO til USB

Windows 10 blir det mest populære Windows-operativsystemet på markedet på grunn av den gratis oppgraderingen, men bytte til Windows 10 er ikke alltid lett. Brukere har rapportert en feil med Media Creation Tool mens du flytter Windows 10 ISO til USB-minnepinne, og i dag prøver vi å fikse denne feilen.

Hva gjør du hvis Media Creation Tool Access blir nektet når du flytter Windows 10 ISO til USB

En av de enkleste måtene å opprette et installasjonsmedium er å bruke Media Installation Tool. Selv om Media Creation Tool er enkelt å bruke, rapporterte brukerne følgende problemer:

 • Windows-installasjon Medierskapingsverktøy-tilgang nektet - Hvis denne feilmeldingen vises, kan du kanskje løse det ved å kjøre Media Creation Tool som administrator.
 • Windows Media Creation Tool USB-tilgang nektet - Dette er et annet vanlig problem med dette verktøyet. For å løse dette problemet må du sjekke antivirusprogrammet ditt. Hvis det ikke hjelper, kan du prøve å deaktivere antivirusprogrammet ditt.
 • Media Creation Tool fungerer ikke, vil ikke løpe . Ulike problemer kan oppstå med Media Creation Tool, men du bør kunne fikse de fleste av dem ved å bruke en av våre løsninger.
 • Feil med Media Creation Tool USB - Feil med USB er relativt vanlige, og hvis du har disse problemene, må du kontrollere om USB-stasjonen din fungerer i skrivebeskyttet modus.
 • Media Creation Tool gjenkjenner ikke USB - Hvis Media Creation Tool ikke engang kjenner igjen stasjonen, kan du kanskje løse dette problemet ved å formatere USB-stasjonen.

Media Creation Tool lar deg laste ned og flytte Windows 10 ISO-filen til en USB-flash-stasjon eller DVD, slik at du enkelt kan installere den, men noen ganger når du flytter ISO-filen til USB-flash-stasjonen, kan du få tilgang til avvist feil. Dette er en uvanlig feil, men det er få løsninger som du kan prøve.

Løsning 1 - Prøv å deaktivere alle andre programmer du ikke bruker

Brukere rapporterer at Access nektet er noen ganger forårsaket av andre programmer som er installert på PCen. Den beste måten å løse dette problemet på er å utføre Clean boot og deaktivere alle oppstartsprogrammer og tjenester. Dette er ganske enkelt, og du kan gjøre det ved å følge disse trinnene:

 1. Trykk Windows Key + R og skriv inn msconfig . Trykk Enter eller klikk OK .

 2. Systemkonfigurasjonsvinduet vil nå vises. Gå til kategorien Tjenester og merk av for Skjul alle Microsoft-tjenester . Klikk nå på Deaktiver alle- knappen.

 3. Gå nå til Oppstart- fanen og klikk på Åpne Oppgavebehandling .

 4. Liste over oppstartsprogrammer vises nå. Høyreklikk det første elementet på listen og velg Deaktiver fra menyen. Nå gjenta dette trinnet for alle oppstartsprogrammer.

 5. Når du deaktiverer alle oppstartsprogrammer, lukker du Oppgavebehandling og går tilbake til System Configuration- vinduet. Klikk på Bruk og OK for å lagre endringer.

 6. Start nå datamaskinen på nytt.

Når datamaskinen starter på nytt, må du prøve å lage oppstartbar media igjen. Hvis problemet ikke vises, betyr det at et av oppstartsprogrammene dine forstyrrer Media Creation Tool.

Løsning 2 - Sjekk antivirusprogramvaren

Hvis du får tilgang til avslått feilmelding mens du bruker Media Creation Tool, kan det hende at antivirusprogrammet blokkerer tilgangen til USB-flash-stasjonen. Mange antivirusverktøy hindrer deg fra å få tilgang til flashdisken din for å minimere sjansen for skadelig programvare.

For å fikse dette problemet, anbefales det å kontrollere antivirusinnstillingene og deaktivere alle retningslinjer knyttet til flyttbar lagring. Hvis det ikke hjelper, kan du prøve å deaktivere eller avinstallere antivirusprogrammet ditt.

Mange brukere rapporterte problemer med Avira Antivirus og Media Creation Tool, og hvis du bruker Avira, må du avinstallere den fra PCen. Hvis du har problemer med antivirus- og medieopprettingsverktøyet, vil du kanskje vurdere å bytte til en annen antivirusløsning. For tiden er de beste antivirusverktøyene på markedet Bitdefender og BullGuard, så vær sikker på å prøve et av verktøyene.

Løsning 3 - Prøv en annen USB-minnepinne

Hvis du får tilgang til nektet feil mens du flytter din Windows 10 ISO-fil til en USB-flash-stasjon, kan du vurdere å prøve en annen flash-enhet for å se om den fungerer, fordi flash-stasjonen kanskje ikke er konfigurert riktig. Hvis en annen flash-stasjon gir deg problemer, vil du kanskje vurdere å brenne ISO-filen til en DVD og installere Windows 10 fra en DVD.

Flere brukere rapporterte at for å kunne bruke en flash-stasjon som oppstartbar media, må flash-stasjonen være nøyaktig 8 GB i størrelse og formatert som NTFS-stasjon. Hvis flash-stasjonen din ikke er formatert som NTFS, kan du formatere den ved å gjøre følgende:

 1. Åpne denne PCen og finn din USB-minnepinne. Høyreklikk på det og velg Egenskaper fra menyen.

 2. Velg NTFS som filsystem og klikk på Start .

 3. Formatprosessen vil nå starte.

Når stasjonen din er formatert som NTFS, kan du prøve å bruke Media Creation Tool til å opprette en oppstartbar stasjon. Hvis du trenger å formatere flash-stasjonen, kan du også bruke tredjepartsverktøy som Mini Tool Partition Wizard eller Paragon Partition Manager . Begge disse verktøyene lar deg formatere USB-flash-stasjonen, men de tilbyr også andre avanserte funksjoner som du kanskje trenger.

Løsning 3 - Bruk RUFUS i stedet for Media Creation Tool

For å gjøre dette må du først laste ned RUFUS herfra, samt offisielle Windows 10 ISO.

 1. Kjør RUFUS .
 2. Sett partisjonskjema til GPT-partisjonssystem for UEFI .

 3. Sett filsystem til FAT32 .
 4. Velg enheten fra Enhetsmenyen øverst.
 5. Pass på at du oppretter en oppstartbar disk som er merket, og at ISO-bildet er valgt.
 6. Klikk på det lille DVD-ikonet ved siden av det og finn Windows 10 ISO.
 7. Etter det klikker du bare på Start og vent til RUFUS oppretter en oppstartbar Windows 10 USB flash-stasjon.

Løsning 3 - Sjekk om stasjonen er satt til skrivebeskyttet modus

Enkelte stasjoner kan være klare, og det kan være et stort problem hvis du prøver å lage et Windows 10 installasjonsmedium. Hvis stasjonen din fungerer i skrivebeskyttet modus, vil du møte Access Denied- meldingen når du bruker Media Creation Tool. For å fikse dette problemet må du forsikre deg om at stasjonen din ikke fungerer i skrivebeskyttet modus.

Det første du bør gjøre er å sjekke om Lås bryteren. Noen flash-stasjoner har en låsebryter som aktiverer skrivebeskyttet modus og forhindrer deg i å skrive filer til flash-stasjonen. Hvis du har denne bryteren, må du være sikker på at stasjonen din er låst opp.

Hvis stasjonen din ikke har noen fysiske låsbrytere, kan du sjekke om stasjonen din er satt til å fungere i skrivebeskyttet modus ved å gjøre følgende:

 1. Koble flash-stasjonen til PCen.
 2. Åpne kommandoprompt som administrator. For å gjøre det raskt, trykk bare på Windows Nøkkel + X og velg Kommandoprompt (Admin) fra menyen. Hvis Kommandoprompt ikke er tilgjengelig, bruk PowerShell (Admin) i stedet.

 3. Når Kommandoprompt åpnes, skriv inn diskpart og trykk Enter .

 4. Skriv inn liste- diskkommandoen for å se alle tilgjengelige stasjoner på PCen.

 5. Nå bør du se alle tilgjengelige stasjoner på PCen. Det er avgjørende at du velger riktig stasjon. Du kan enkelt gjenkjenne stasjonen din med sin størrelse. For å velge stasjonen, må du bruke velg disk X- kommando. Pass på at du erstatter X med nummeret som representerer flash-stasjonen. I vårt tilfelle vil det være Disk 1, så vår kommando vil se slik ut: velg disk 1 . Husk at nummeret på PCen din vil variere avhengig av antall stasjoner du har på datamaskinen.

 6. Skriv inn attributter disk kommando. Du får se en liste over attributter for stasjonen din. Sjekk om skrivebeskyttede funksjoner er aktivert.

 7. For å deaktivere skrivebeskyttede funksjoner, bare kjør attributter, diskklar, klar kommando.

Etter at du har gjort det, vil USB-flash-stasjonen ikke være i skrivebeskyttet modus, og du bør kunne lage et oppstartbart medium uten problemer.

Løsning 4 - Sjekk ISO-filen for korrupsjon

Noen ganger kan det hende at du får tilgang til avslått feilmelding mens du bruker Media Creation-verktøyet hvis ISO-filen din er skadet. ISO-filen din kan bli skadet under nedlastingen, spesielt hvis du har problemer med Internett-tilkoblingen, antivirus eller brannmur.

For å sjekke om ISO-filen din fungerer, anbefaler brukerne å åpne den med 7Zip- programmet og prøve å pakke ut innholdet til filen på harddisken. Hvis du ikke støter på problemer under filutvinning, betyr det at din ISO ikke er skadet.

Flere brukere rapporterte også at de løste problemet ved å bruke 7Zip for å flytte innholdet i ISO-filen direkte til USB-flash-stasjonen. Det er ikke bekreftet at denne metoden fungerer, men du kan prøve det ut hvis du vil.

På den annen side, hvis ISO-filen din er skadet, må du laste den ned igjen fra Microsofts nettsted.

Løsning 5 - Bruk Diskpart til å formatere stasjonen

Ifølge brukere kan du fikse feilmeldingen Access Denied med Media Creation Tool ved å formatere flashdisken din med diskpart. Diskpart er et kraftig verktøy, og du må være ekstra forsiktig når du formaterer flash-stasjonen. For å formatere stasjonen, gjør du følgende:

 1. Koble flash-stasjonen til PCen.
 2. Start Kommandoprompt som administrator .
 3. Når Kommandoprompt starter, skriver du inn følgende kommandoer:
  • Diskpart
  • liste disk
 4. Nå ser du en liste over alle harddisker. Det er avgjørende at du velger riktig stasjon, ellers kan du ved et uhell formatere hele harddisken din. Vær ekstra forsiktig med dette trinnet, og dobbeltklikk for å være sikker på at du har valgt riktig stasjon. Nå angi velg disk X. Erstatt X med nummeret på stasjonen som representerer flash-stasjonen. Hvis du velger feil stasjon, formaterer du harddisken og mister alle filene dine, så vær ekstra forsiktig.
 5. Kjør nå følgende kommandoer:
  • ren
  • opprett partisjon primær
  • velg partisjon 1
  • aktiv
  • format hurtig fs = fat32
  • tildele

Etter å ha gjort det, må stasjonen din formateres og klar til bruk, så prøv å lage oppstartbare medier igjen.

Hvis du fortsatt har problemer på PCen din, eller hvis du bare vil unngå dem for fremtiden, anbefaler vi deg å laste ned dette verktøyet (100% trygt og testet av oss) for å fikse ulike PC-problemer, for eksempel filtap, skadelig programvare og maskinvarefeil.

Det handler om det, jeg håper denne artikkelen hjalp deg med å håndtere Media Creation Tool i Windows 10. Hvis du har noen kommentarer eller spørsmål, bare la dem være under.