Løs: Feil på skadelig programvare i Microsoft Security Essentials

Uten tvil er Windows 7 fortsatt den mest brukte OS i verden. Til tross for at det er flere grunner til å oppgradere til Windows 10, er brukere over hele verden fortsatt ikke villige til å gjøre det.

Og vi forstår deres mistillit med den nyeste Microsoft-tillegget. Nemlig, selv om Windows 7 har færre funksjoner, har det også mye færre systemproblemer som du kan støte på i daglig bruk. Færre men ikke ingen, dessverre.

En av disse problemene er mild, men kan være irriterende, og er relatert til Microsoft Security Essentials (MSE). Det ser ut som at noen brukere ble bedt om skadelig programvarevarsling, men både rask eller full skanning har ikke funnet noe. Dessuten er loggfilen for karantene ikke tilgjengelig.

Her er en av de vanligste MSE-feilmeldingene som brukere opplever:

Foreløpige skanningsresultater viser at skadelig eller potensielt uønsket programvare kan eksistere på systemet ditt. Du kan gjennomgå oppdagede elementer når skanningen har fullført.

Hvis du har opplevd en identisk eller lignende feil, har vi utarbeidet noen mulige løsninger for å fikse dette problemet.

Slik løser du Microsoft Security Essentials-feil på Windows 7

Last ned siste sikkerhetsoppdateringer

Ditt første skritt bør være å se etter de nyeste sikkerhetsoppdateringene. Selv om Microsoft stoppet med oppgraderinger for Windows 7, mottar systemet fortsatt sikkerhetsoppdateringer. Dessuten, uten de oppdateringene, kan du oppleve ulike problemer. Og malware sikkerhetstruslene er ikke de eneste. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Åpne Kontrollpanel.
 2. Velg System og sikkerhet.
 3. Klikk på Windows Update.
 4. Velg "Check for Updates" i venstre panel.
 5. Velg Oppdateringer du vil installere.
 6. Klikk Installer oppdateringer.
 7. Etter at installasjonen er ferdig, må du kanskje starte datamaskinen på nytt for å fullføre prosedyren.

Hvis du ikke bruker oppdateringer, anbefaler vi deg å bruke et tredjeparts antivirus i stedet for Microsoft Security Essentials. Uten oppdatert database, er det knapt nyttig.

Skann PC med alternativ tredjeparts antimalware-programvare

I tillegg til Microsofts sikkerhetsverktøy kan du bruke et hvilket som helst tredjeparts antivirusprogram for å sjekke om eventuelle malwareinfeksjoner. Du kan laste ned og installere gratis programmer eller bruke online sikkerhetssøk for å identifisere problemet. Her er noen av de mest pålitelige gratis sikkerhetsløsningene:

 • Avira
 • Avast
 • Malwarebytes

Når det gjelder elektroniske løsninger, anbefaler vi deg å bruke ESET Online Scanner.

Oppdater manuelt til nyeste MSE-versjon

Det er alltid en mulighet for at noen av de nyeste oppdateringene skapt feil og problemer i utgangspunktet. Så, som de fleste teknikere vil gi deg råd om, bør du "prøve å slå den av og på igjen", eller i så fall, installer MSE på nytt. Du kan gjøre det på denne måten:

 1. Naviger til Kontrollpanel.
 2. Åpne programmer.
 3. Klikk på Avinstaller et program.
 4. Finn og avinstaller Microsoft Security Essentials.
 5. Start datamaskinen på nytt.
 6. Du kan finne den nyeste versjonen og laste den ned her. Vær oppmerksom på systemarkitekturen.
 7. Når du har installert den nyeste versjonen av MSE, prøv å utføre en full skanning og se etter iterasjonen av tidligere feil.

Avinstaller mistenkelige programmer

Visse programmer kan identifiseres som muligens uønsket programvare, og det kan føre til nevnte feil. Hvis problemet startet etter at det bestemte programmet ble installert, anbefaler vi deg å avinstallere det. I tillegg kan noen av registerfilene plasseres i "Preliminære Scanresultater" og sjekket ut som mulig skadelig programvare. Du bør opprette en ekskludering for disse filene.

Listen er nå fullført. Husk at noen av de kommende sikkerhetsoppdateringene kan løse dette problemet. Hvis du har spørsmål eller tilleggsoppløsninger, vennligst fortell oss i kommentarene.